Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eskymo6543

13.11.2020 14:08
Eskymo6543

XXX.XXX.61.202

Zdravím,
poslední dobou nás trápí neustálé drbání psa. A když říkám neustálé, tak je vážně neustále... Jenom leží, drbe se vykusuje. Trvá to už delší dobu, ale nejsem si vědoma žádného případného alergického spouštěče - jídlo má kvalitní (Eukanuba), ale drbal se i při předchozím krmivu. Žádné parazity nemá, drbe se i po vykoupání - s koupáním to ale nepřeháním, jenom čistou vodou omývám packy, když přijdeme z výletu, jednou za čas ho umyju psím šamponem a antiparazitním šamponem. Srst má vyčesanou.
Veterinář při prohlídce nic nenašel, jenom mi poradil antiparazitní přípravky.
Na kůži i přes to jeho neustálé vydrapování nepozoruji žádné zarudnutí, parazity, lupy, prostě vůbec nic, krásná kůže, ne moc suchá, ne moc mastná, lesklá, jemná a hebká srst. Když jsme třeba na 6hod výletě, ani jednou se nezastaví, že by se chtěl podrbat, ale jakmile jsme doma, je to pořád.
Čím by to mohlo být? Napadl mě stres, je pravda, že já občas odjíždím na víkendy pryč, případně přespávám u přítele, ale je skoro pořád s někým doma, zvlášť teď za distanční výuky. Takže mi to nepřijde jako pravděpodobná varianta.
Zajímaly by mě vaše zkušenosti, rady... Jsem už vážně bezradná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2020 15:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eukanuba zrovna není žádný zázrak, ale to Vám tu vysvětlí povolanější. A alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na nějakou běžnou látku, takže to s kvalitou ani nemusí nutně souviset (ale samozřejmě může mít nějaký vliv i kvalita zpracování a skladování - myšlenkově mířím k plísním).

Dělal veterinář nějaké vyšetření? Např. seškrab z kůže (napadla mě demodikóza)?

Jestli jen leží, drbe se a vykusuje, nechce se mi věřit, že má tak krásnou srst a kůži - vždyť z toho vykusování musí mít lysiny, ne?

Já bych začala tím seškrabem, a kdyby se nic neprokázalo, nebyla bych líná a vyzkoušela eliminační dietu. Určitě bych se nespokojila s tím, že “jenom leží, drbe se a vykusuje”. Nějaký stres a zlozvyk je asi taky varianta, ale i to musí mít příčinu, kterou je ev. potřeba odstranit...

PS Ještě mě napadlo, že by to mohlo souviset i s tou kosmetikou, kterou používáte, příp. s prostředím - např. prací prostředek. Musíte pátrat.

Bertik005

13.11.2020 17:59
Bertik005

XXX.XXX.214.91

A co třeba nějaké kvasinky v uších? Také kontroloval? Nemá nějakou změnu, obojek nastálo atd.? Já bych tedy úplně odbourala psi šampony. My používáme pouze novorozenecka mydla a šampony a prý je to to nejlepší. Potvrdili nezávisle 2 veterináři.

Přidejte reakci

Přidat smajlík