Ahojte!
Zo zvedavosti a z túžby čítať si niečo iné než covidové štatistiky zakladam túto tému a očakávam vtipnu a mierumilovnu diskusiu ako veľakrát predtým😉
Zaujíma ma-dostavaju vaši chlpaci darčeky? Alebo ste zhodnotili,že dostávajú všetko cez rok,tak pod stromček netreba? Ak ich obdaruvate,tak čím? Niečo špeciálne? Alebo veci,čo aktuálne potrebujú?
U nás je to tak,že Nefret dostane plný mrazak mäsa,fajnove konzervicky(tie jedáva cez víkend na poľovačkách,lebo tatino a barf moc nejdú k sebe) a samozrejme nejaké hračky,lebo tie sú stále v kurze. Najväčší úspech ale majú sušené hovädzie uši,tak už má vreci objednané😉
Budem sa tešiť na vaše príspevky😉A pre debatujucich o pelechoch-na Zoohite majú vetbedky s hlavou Santa Clausa,tak asi jednu objednám,keďže Nefret ich zrazu miluje😉Pre rypalov-ani náhodou to nie je reklama,len tip pre dobre duše tu 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zatím jsem každému koupila na Vánoce plyšáka. Ještě mám v plánu ty obojky, co už jsem tu řešila, a lovecká vodítka a dummy. Ale ještě nevím, protože dárky zatím nemám ani pro děti, ani pro manžela. Blbá doba holt. A pravda, u mě jsou na prvním místě psi a rodina to ví.
napsal(a):
Zatím jsem každému koupila na Vánoce plyšáka. Ještě mám v plánu ty obojky, co už jsem tu řešila, a lovecká vodítka a dummy. Ale ještě nevím, protože dárky zatím nemám ani pro děti, ani pro manžela. Blbá doba holt. A pravda, u mě jsou na prvním místě psi a rodina to ví.
Ešteže okrem blbej doby je aj doba internetová a všetko sa dá objednať 😉

domi.t
napsal(a):
Ešteže okrem blbej doby je aj doba internetová a všetko sa dá objednať 😉
Ano, jen jsou potřeba ty peníze, no. :-)

My ne. Připadalo by mi, že tím získává náš pes pozici, která mu nepatří, jsem na to dost háklivá :)
Jinak pes samozřejmě dostává různá přilepšení a nadbytečný blahobyt průběžně během roku.
Já bych zrušila dárky na vánoce a narozky i u lidí, ale to už mi neprojde :D

napsal(a):
My ne. Připadalo by mi, že tím získává náš pes pozici, která mu nepatří, jsem na to dost háklivá :)
Jinak pes samozřejmě dostává různá přilepšení a nadbytečný blahobyt průběžně během roku.
Já se teda přiznám, že čím jsem starší, tak ty různý svátky a narozeniny jsou mně milý jen k tomu, že se sejde rodina, ale vymýšlení a nakupování dárků mě moc nebaví, je to takový, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

To co je za název vlákna?
To jako že Ježíšek neexistuje?!

....tri roky nazpět naše mamí - Kelišova babička málem zemdlela, když dostal Keliš pod stromeček od Ježíška křeslo....
Terapeutka
napsal(a):
Určitě nějakou kousací extra dobrůtku dostane a pokud seženu nějakou hryzací hračku, se kterou ji můžu nechat o samotě (na způsob konga), tak i to
Největší radost by kromě žrádla udělal pyšák - ty miluje, ale kdo má ty vnitřnosti pak uklízet
To upratovanie bohužiaľ dôverne poznám😄Proste to "vybuchne" 😄

No tak u nás teda samozřejmě psí vánoce probíhají.....asi proto že děti už jsou dospělé a tak mi chybí ty rozzářený očička.
praktický dárky psům nedáváme....protože pes by se asi na třeba novej obojek tvářil asi jako já na měkkej dárek.
Nekupujeme nic drahýho, protože nej radost je z hraček pískacích, které jsou ale bohužel během chvilky rozebrány na atomy...a samozřejmě musí být dárek patřičně zabalen....takže krabice s hromadou namuchlanejch vánočních papírů a mezi tím pískací hračky a nějaký mňamky.
A samozřejmě spešl večeře.
Jako dost lidí si ťuká na čelo...psi a vánoce, ale na rovinu...psům by to bylo asi jedno, neví, že je ježíšek, ale celá rodina se těšíme, jak si Jácíček bude rozbalovat a ta radost v těch jeho očích....to je ten nej dárek pro mě....
Jinak my jsme doma "drahý" vánoce zrušili, tím, že jsou děti dospělé, tak je to degfakto vyměňování peněz ve formě dárků, takže si dáváme "sranda dárky" limit 500,- na osobu a nej účel je se pobavit, užít si pohodičku......
Miluju vánoce...cukroví, pohádky, pohoda, no stres, ještě kdyby tak chtělo alespoň na štědrej den chtělo napadnout trochu sněhu, aby byla atmosféra
Ešte sem pridávam jednu vianočnú foto s mojou predošlou psou partackou Sawannah😍S Nefret takú fotku nemám,zasa nemala čas😄
napsal(a):
No tak u nás teda samozřejmě psí vánoce probíhají.....asi proto že děti už jsou dospělé a tak mi chybí ty rozzářený očička.
praktický dárky psům nedáváme....protože pes by se asi na třeba novej obojek tvářil asi jako já na měkkej dárek.
Nekupujeme nic drahýho, protože nej radost je z hraček pískacích, které jsou ale bohužel během chvilky rozebrány na atomy...a samozřejmě musí být dárek patřičně zabalen....takže krabice s hromadou namuchlanejch vánočních papírů a mezi tím pískací hračky a nějaký mňamky.
A samozřejmě spešl večeře.
Jako dost lidí si ťuká na čelo...psi a vánoce, ale na rovinu...psům by to bylo asi jedno, neví, že je ježíšek, ale celá rodina se těšíme, jak si Jácíček bude rozbalovat a ta radost v těch jeho očích....to je ten nej dárek pro mě....
Jinak my jsme doma "drahý" vánoce zrušili, tím, že jsou děti dospělé, tak je to degfakto vyměňování peněz ve formě dárků, takže si dáváme "sranda dárky" limit 500,- na osobu a nej účel je se pobavit, užít si pohodičku......
Miluju vánoce...cukroví, pohádky, pohoda, no stres, ještě kdyby tak chtělo alespoň na štědrej den chtělo napadnout trochu sněhu, aby byla atmosféra
To musí byť krásna podívaná😍Skúste ich tento rok vyfotiť a dať sem na potechu aj ostatným😊
neverend

XXX.XXX.213.247
Já vánoce miluji, ještě že tady nechodí "Klaus" ale ježíšek.😀

domi.t
napsal(a):
To musí byť krásna podívaná😍Skúste ich tento rok vyfotiť a dať sem na potechu aj ostatným😊
No moji pesani jsou na tom s focením podobně jako Nefretka.....takže aby to nedopadlo jako vždycky...na fotce pozadí a nebo odcházející pes
U nás pes vždy dostane pod stromeček nějakou sušenou mňamku, ať má co rozbalovat a žvejkat, když koukáme na pohádku. Bývalý pes to miloval, mohl škubat papíry ( i ty z ostatních dárků), většinou dostal i nějakou hračku. Momentálně jsme se štěnětem hračkama zavalení, tak si asi dáme pohov- ale nějakou kousací záležitost určitě dostane.
Jinak pro lidi bych dárky zrušila komplet 🤣 Nechala bych řízek se salátem 😍
napsal(a):
Mě to prošlo, už jsem je zrušila. Dárky. Všem. Nesnáším a nebaví mě nakupování, takže jsem to rázně ukončila a i blízká rodina to vzala na vědomí. Sláva Psu je to šumák

Tak ono je dárek a dárek....třeba když jsem dostala pod stromeček friťák, pánve, povlečení apod. v tomhle excelovala moje panímáma...jako jasně bylo to super, hodilo se to, když jsme se zařizovali....ale to tak nějak člověk rozbalí a řekne "tak děkuju ježíšku "....ale když si rozbalíte krabici a tam je starwars světelný meč rytířů Jedi...a jak s ním mávám, tak dělá fakt i zvukový efekty ....tak to je něco, co sice moc chci, ale jako zralá žena za takový blbosti nebudu vyhazovat peníze.....tak mi ho přinesl Ježíšek.....prostě jak říkám...miluju vánoce a to je i to překvapení pod stromečkem, ale jakože fakt překvapení ne že dostanu svetr, poukaz do nějakého obchodu, kosmetiku, parfém, šperk, telefon a pod. to když budu chtít, tak si koupím sama, ale něco, co mojí dětskou vánoční dušičku uspokojí....
Dcera už mi hlásila, že koupila fakt "bombu", tak co vám budu povídat, už se nemůžu dočkat, až bude štědrej den.... .....za 40 dní, tak to už teď nemůžu dospat
napsal(a):
Tak ono je dárek a dárek....třeba když jsem dostala pod stromeček friťák, pánve, povlečení apod. v tomhle excelovala moje panímáma...jako jasně bylo to super, hodilo se to, když jsme se zařizovali....ale to tak nějak člověk rozbalí a řekne "tak děkuju ježíšku "....ale když si rozbalíte krabici a tam je starwars světelný meč rytířů Jedi...a jak s ním mávám, tak dělá fakt i zvukový efekty ....tak to je něco, co sice moc chci, ale jako zralá žena za takový blbosti nebudu vyhazovat peníze.....tak mi ho přinesl Ježíšek.....prostě jak říkám...miluju vánoce a to je i to překvapení pod stromečkem, ale jakože fakt překvapení ne že dostanu svetr, poukaz do nějakého obchodu, kosmetiku, parfém, šperk, telefon a pod. to když budu chtít, tak si koupím sama, ale něco, co mojí dětskou vánoční dušičku uspokojí....
Dcera už mi hlásila, že koupila fakt "bombu", tak co vám budu povídat, už se nemůžu dočkat, až bude štědrej den.... .....za 40 dní, tak to už teď nemůžu dospat
Tak jestli jsou u vás světelné meče klasika, tak mě taky zajímá ta bomba 🤣

My máme 24. 12. krapet honičku - zlato má i narozeniny. Takže před polednem, kdy se narodil, první vlna, dorazíme to večer. Ostatně on sám byl před 7 lety ten nej dáreček, nějaký Štědrý večer jsem tehdy vůbec nevnímala a byl mi vlastně šumák. Hlavní bylo hlášení od chovatelky. Jediný kluk, tak bylo jasno od první vteřiny.
A pak tady máme super klubovou akci. Vylosuje se vám obdarovaný a vy mu anonymně pošlete krabici s dárky. Od koho je, se dozvíte až pod stromečkem.

MajkaP
napsal(a):
Tak jestli jsou u vás světelné meče klasika, tak mě taky zajímá ta bomba 🤣
No nevim...většinou mi takový dárky dává synátor....meč, antistresovou gumovou hlavu Dartha Vadera a teda můj poklad.. přívěsek na klíče- hlavu predátora
No letos jsme ponížili finanční limit, tak to bude spíš nějaká maličkost....jak říkal můj syn "chtěl jsem ti koupit figurínu vetřelce v životní velikosti, ale nevejdu se do limitu "...no a já se zase vloni nevešla do limitu s pravou kříšťálovou koulí...ty koule stojí desetitisíce, tam už snad člověk i tu budoucnost vyvěští, ale naštěstí se vyrábí velmi slušná a levná alternativa...sice plastová, ale máte otázku, zatřesete a koule vám dá odpověď.....tak dostaly děcka každej svojí, aby se nehádaly Já žádnou nemám, protože koule odpovědi píše anglicky...
To jenom, aby bylo jasno, že jsme tak trochu praštěný pytlem po hlavě

napsal(a):
No nevim...většinou mi takový dárky dává synátor....meč, antistresovou gumovou hlavu Dartha Vadera a teda můj poklad.. přívěsek na klíče- hlavu predátora
No letos jsme ponížili finanční limit, tak to bude spíš nějaká maličkost....jak říkal můj syn "chtěl jsem ti koupit figurínu vetřelce v životní velikosti, ale nevejdu se do limitu "...no a já se zase vloni nevešla do limitu s pravou kříšťálovou koulí...ty koule stojí desetitisíce, tam už snad člověk i tu budoucnost vyvěští, ale naštěstí se vyrábí velmi slušná a levná alternativa...sice plastová, ale máte otázku, zatřesete a koule vám dá odpověď.....tak dostaly děcka každej svojí, aby se nehádaly Já žádnou nemám, protože koule odpovědi píše anglicky...
To jenom, aby bylo jasno, že jsme tak trochu praštěný pytlem po hlavě
Kde mají takové koule? Nutně je potřebuju!!!
Všichni psi, co nám rodinou prošli, vždycky něco dostali. Teď bude podruhé na Štědrý den na baráku jenom Lara, takže tam psích dárků bude jen po málu, ale budou tam.
Dárky bych nerušila, ani Vánoce. U nás v rodině se to docela žere. Jedem ve velkým a v hojném počtu (ačkoli letošek tomu úplně nakloněný asi není :D)... No, každopádně. Dárky typu "pánev, abych to měla z krku a neřeklo se, že jsem nic nedala", to jako ne. Stejně tak mobily a jiný "nezbytnosti". To nejsou dárky. Zároveň ale prostě nedáváme zbytečnosti a kraviny. Ale takový to - co nepotřebuješ, ale fakt by sis přál a udělalo by ti to radost.
A hlavně je to skvělý den, kdy se zasmějem... jo, i poštěkáme a pak se zase smějem. Vánoce bych nedala ani omylem.

Jinak kdybych měla míčkaře, resp. kdyby ta smart hračka nebyla tak drahá, tak dostane k Vánocům tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=sdx2cV8GMQw

napsal(a):
My máme 24. 12. krapet honičku - zlato má i narozeniny. Takže před polednem, kdy se narodil, první vlna, dorazíme to večer. Ostatně on sám byl před 7 lety ten nej dáreček, nějaký Štědrý večer jsem tehdy vůbec nevnímala a byl mi vlastně šumák. Hlavní bylo hlášení od chovatelky. Jediný kluk, tak bylo jasno od první vteřiny.
A pak tady máme super klubovou akci. Vylosuje se vám obdarovaný a vy mu anonymně pošlete krabici s dárky. Od koho je, se dozvíte až pod stromečkem.
U nás je to podobný, já mám 23. a zatímco jako dítě jsem si to vůbec neužila, teď si to vynahrazuju.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Škoda, že naším by ten míček vydržel jen pár minut🙄
Kolik taková hračka stojí!?
Raketu. Cca od 1 800 Kč. Mám sice falešnou reklamu na BSN, takže by to nerozkousal, ale holt to není míčkař. Pro něj jedině velká zahrada a umělý zdrhající králík, který by stejně jako vysavač pochopil překážky, jako je plot nebo strom.

napsal(a):
Kde mají takové koule? Nutně je potřebuju!!!
no normálně...třeba tady
https://www.suprovedarky.cz/mystic-8-ball/
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak já vánoce vnímám i jako svátek klidu a míru.🙂 Dárky už mám myslím pro všechny nakoupené. Samozřejmě i pro koně, psy a pro útulky jak koní, tak psů. O tom to celé je nezapomenout na všechny které mám rád. Čili asi 24 koní, 30 psů...😀😀
U nás je to nutnost. Beruška už ví a 24. prosince tráví kontrolováním stromečku, jestli tam už nemá dárek 😁😁. Minulé Vánoce jsme na ní ale zapomněli, tak ji babička ušila malinkatou hračku ještě ten den🙈. A samozřejmě musíme zabalit, aby si to mohla hezky otevřít. 😊
Edit: Dostává hlavně hračky, protože prostě miluje nové hračky. A pak dostává i pamlsky.
napsal(a):
Raketu. Cca od 1 800 Kč. Mám sice falešnou reklamu na BSN, takže by to nerozkousal, ale holt to není míčkař. Pro něj jedině velká zahrada a umělý zdrhající králík, který by stejně jako vysavač pochopil překážky, jako je plot nebo strom.
To je dost - kdyby stál litr, tak ho koupím třeba štěňatům (můžou s tím být i dobrý videa), ale riskovat že takovou vzácnost doma objeví někdo ze starých psů, a zozebere ji na atomy, tak to se mi riskovat nechce.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je dost - kdyby stál litr, tak ho koupím třeba štěňatům (můžou s tím být i dobrý videa), ale riskovat že takovou vzácnost doma objeví někdo ze starých psů, a zozebere ji na atomy, tak to se mi riskovat nechce.
No to je přesně ono...Ginuš by byla určitě nadšená, ale jak by to dostal do spárů Jack, tak konečná......na to je to fakt drahá sranda .
napsal(a):
Jinak kdybych měla míčkaře, resp. kdyby ta smart hračka nebyla tak drahá, tak dostane k Vánocům tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=sdx2cV8GMQw
No jéé! Z tohohle by mi fena totál zešílela. Ona teda není míčková, ke klasickýmu tenisáku doběhne, ale hned ji přestane bavit (má ráda větve :D), ale tyhle samoběhací hračky jí vždycky přivedou do úplnýho amoku. Ve výsledku pak jenom běhá, skáče, naráží do věcí a v podstatě lítá vzduchem s naprosto šíleným výrazem, aniž by pak už nějak chytala tu hračku. Čert vem osmnáct stovek za ten míček, ale co všechno by mě stálo to, co bych doma musela koupit nové, kdybych jí tohle pustila po podlaze... A oni ještě navádí lidi, aby s tím toho psa nechali o samotě v bytě...
No, já bych vám sem dala fotk, kde jsou dárky co naši psi dostávají na vánoce, ale obávám se, že někdo by to nepochopil a někoho by to možná i uráželo . Měli víc dárků jak my. Nejvíc hraček, něco dobrého a každý dárek jsem balila zvlášť, protože psy baví to trhat a rozbalovat . Prostě z toho mají radost. Ale jsou to všechno hračky, které jsem jim koupit chtěla a kdybych jim je nekoupila na vánoce, tak je normálně dostanou během roku...

každý dárek jsem balila zvlášť, protože psy baví to trhat a rozbalovat
jj. na vanoce jde hlavne o to rozbalovani
obsah uz je druhorady...
a vlastne nejen na vanoce -rozbaluje se bazdy balik, co dojde at uz je pro kohokoliv

Tak já třeba ještě pár dní po vánocích nechávám v obýváku krabici s vánočním papírem....tím co je z rozbalování dárků....a ano nic tam být nemusí, psa to baví postupně vytahat, natrhat na menší kusy, tak já to dám zase zpátky a on pak zase příložitostně jde a roztahá.
Jako neříkám, je to vopruz to furt sbírat, ale když má člověk psa, kterej si obecně moc nehraje a vidí, že tohle je pro něj opravdu zábava, tak co by pro něj nezudělal...
Zkoušela jsem to i v průběhu roku třeba s krabicí se zmuchlanejma letákama, ale to teda nefunguje, asi je ujetej na ten vánoční papír

...no ono baleni a zalepováni baličků také nemá chybu, zvlášť když u toho asistuje motýl a tři kočky, vsechno s dlouhým chlupem...neustale z někohu sundavam lepenku, kocky vybaluju z papírů a tak všelijak podobně....
napsal(a):
...no ono baleni a zalepováni baličků také nemá chybu, zvlášť když u toho asistuje motýl a tři kočky, vsechno s dlouhým chlupem...neustale z někohu sundavam lepenku, kocky vybaluju z papírů a tak všelijak podobně....
Jste mi připomněla příhodu z mých pubertálních let, kdy jsme bydlely se sestrou pod jednou střechou, v jednom pokojíčku a s její kočkou. Lepenka byla všude. Plakáty na zdi úplně všude... No a občas to padalo. Kočka se jednou takhle nachomýtla ke spadlému plakátu s lepenkou. Ten se na ni přilepil a ona chytla hroznou paniku. Lítala, plakát za ní vlál, ne a ne pustit . Protáhla ho úplně všude, kde to šlo, i pod postelí. Nepustil. Kočku nešlo pořádně chytit. Vůbec nepřemýšlela.
Evidentně na zvířecích chlupech ta potvora drží líp než na stěně.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
a tak ja zase uplne vidim v barvach, jak ten micek zajede pod gauc a vypne se, co se nasledne stane s tim gaucem
ne, ne -uz nas i kdyz cherry rajcatko zapadne kam nema, je nabytek ohrozen
U nás dostává každé zvíře v rodině (pes, kočka, králík) pod stromeček alespoň jeden dárek :)
Barušák s námi trávil celý Štědrý večer vč. večeře u babičky a pozdějšího rozbalování dárků u rodičů, kde dostal svůj dárek, který si následně sám rozbalil :)
Hachi je bohužel příliš rozjívený a zatím se kolem více lidí neumí chovat, takže trávil své první Vánoce u nás bohužel sám v bytě v ohrádce :( Dárek také dostal, ale před tím, než jsme odjeli k našim. Já jen doufám, že letos s námi bude moci být, protože mi to přijde líto. Štědrý večer je jediný den v roce, kdy je naše rodina pohromadě.
Na fotkách poslední Barušákovy Vánoce :((
Já miluji Vánoce, vděčím za to své mamince, která vždy dělala takovou atmosfétu, že se na to těším jako malé dítě. A pes samozřejmě dostává dárky taky, dostával i kocour. A to od všech, rodiče i prarodiče taky koupi i něco psovi. Já mu dávám většinou velkého plyšáka, protože ho brzy rozkouše, tak mi je líto ho kupovat pres rok, ale když jsou ty Vánoce. Pak většinou nějakou kost, aby dal u rozbalování pokoj ostatním a nechodil každému ukazovat oslintany hračky. 😄 A k večeři syrového lososa a ve stejný čas jako my.
Andrýsek3
napsal(a):
Já miluji Vánoce, vděčím za to své mamince, která vždy dělala takovou atmosfétu, že se na to těším jako malé dítě. A pes samozřejmě dostává dárky taky, dostával i kocour. A to od všech, rodiče i prarodiče taky koupi i něco psovi. Já mu dávám většinou velkého plyšáka, protože ho brzy rozkouše, tak mi je líto ho kupovat pres rok, ale když jsou ty Vánoce. Pak většinou nějakou kost, aby dal u rozbalování pokoj ostatním a nechodil každému ukazovat oslintany hračky. 😄 A k večeři syrového lososa a ve stejný čas jako my.
Vášmu psíkovi je teda svet žiť 👏🏻😉

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono ta cena časem spadne, až se na to vrhne víc výrobců. Všechno nové je za raketu - kukaň s odhlučněním a klimtizací, přes foun monitoring spánku. Což je ale blbost, většina zvířat nespí na jednom místě. Automatický samočistící záchod pro kočky - přes 20 000. Dvířka do dveří, která pustí pouze vaše zvířata podel mikročipu, který jim necháte aplikovat. A ještě nastavíte čas, kdy mazlík bude moci odejít. Pak všechny ty dávkovače keksů přes mobil apod... To všechno stojí aktuálně tisíce. Jsem nedávno vyhazovala obří plazmu, kterou jsem kdysi kupovala asi za 55 000, no a stejnou velikost LEDku teď seženete za desítku.

napsal(a):
Ono ta cena časem spadne, až se na to vrhne víc výrobců. Všechno nové je za raketu - kukaň s odhlučněním a klimtizací, přes foun monitoring spánku. Což je ale blbost, většina zvířat nespí na jednom místě. Automatický samočistící záchod pro kočky - přes 20 000. Dvířka do dveří, která pustí pouze vaše zvířata podel mikročipu, který jim necháte aplikovat. A ještě nastavíte čas, kdy mazlík bude moci odejít. Pak všechny ty dávkovače keksů přes mobil apod... To všechno stojí aktuálně tisíce. Jsem nedávno vyhazovala obří plazmu, kterou jsem kdysi kupovala asi za 55 000, no a stejnou velikost LEDku teď seženete za desítku.
No mě to zase jako úplná a převratná novinka nepřijde, asi před dvaceti lety jsem měla defakto velmi podobný balónek, akorát na něm byla přidělaná "fretka" takovej kožešinovej ocásek a vypadalo to jakože si to zvíře s tím balónkem hraje....zrovna nedávno mi syn říkal, jestli se to ještě neprodává, že by se to Gině líbilo....a hle...prodává, ale bez toho plyšového ocásku a o hodně dráž...akorát je asi to asi není plastový, ale gumový,,,,
https://www.postovne-z-d-a-r-m-a.cz/p/3874591-fretka-honici-balonek-gazelo-8cm

napsal(a):
No mě to zase jako úplná a převratná novinka nepřijde, asi před dvaceti lety jsem měla defakto velmi podobný balónek, akorát na něm byla přidělaná "fretka" takovej kožešinovej ocásek a vypadalo to jakože si to zvíře s tím balónkem hraje....zrovna nedávno mi syn říkal, jestli se to ještě neprodává, že by se to Gině líbilo....a hle...prodává, ale bez toho plyšového ocásku a o hodně dráž...akorát je asi to asi není plastový, ale gumový,,,,
https://www.postovne-z-d-a-r-m-a.cz/p/3874591-fretka-honici-balonek-gazelo-8cm
Jo, to u nás mají Asiaté pro turisty snad doteď. Když jsem s troubou z práce chodila přes Nový Svět přes Hrad, tak v každém otevřeném shopu až na Staromák hledal tu mrskající se fretku.

Už máte dárky pro chlupáče? Pochlubte se.

Ne, já dnes zjistila, že je prosinec.

Nee....to bych nevydržela a ještě bych jim to dala ještě teď a pak bych to kupovala znova
napsal(a):
Nee....to bych nevydržela a ještě bych jim to dala ještě teď a pak bych to kupovala znova
My jsme teď slavili narozeniny

napsal(a):
To je přesně můj případ. Nevydržela jsem a po rentgenech, když byla malá taková vláčná, jsem plyšáky vytáhla.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
My jsme teď slavili narozeniny
Jé, krásný, tak to gratuluju a přeju hodně zdravíčka. My budeme slavit na konci ledna, už 4 roky. Hrozně to letí.

napsal(a):
To je přesně můj případ. Nevydržela jsem a po rentgenech, když byla malá taková vláčná, jsem plyšáky vytáhla.
Plyšáky už nekupuju...zjistila jsem, že stejnou službu - rozebrání na atomy- udělají i takové ty bačkory, jak to vypadá jako plyšák akorát se do toho nazujete....a cena...jeden pár...tudíž plyšáci pro oba psy...180,-...krásná práce ...naposled jsme rozcupovali hrošíky
napsal(a):
Plyšáky už nekupuju...zjistila jsem, že stejnou službu - rozebrání na atomy- udělají i takové ty bačkory, jak to vypadá jako plyšák akorát se do toho nazujete....a cena...jeden pár...tudíž plyšáci pro oba psy...180,-...krásná práce ...naposled jsme rozcupovali hrošíky
No, já mám takový kravičky, ale nemůžu je nosit právě z důvodu, že mi na každé visí jeden maliňák, a to fakt nikam nedojdu 🤪

napsal(a):
Kupuju různě na internetu, co lidi nabízejí po dětech, nové nepoužité, za 20 Kč kus, někdy i výměna za něco jiného, co se třeba zrovna hodí.
napsal(a):
A tak to já občas beru plyšák v "sekáči" a jeden mě vyjde max na 50 Kč, velkej 😀. Normální plyšáky nepukuji, to nemá na tu chvíli smysl, to radši nějaký balonek, vydrží víc. Ale párkrát jsme od někoho dostali takové ty plyšáky pro psy a kupodivu ještě drží. Ale to jen proto, ze je dávám pouze fene, jakmile se k tomu dostane pes, tak je po něm. Fena měla od chovatelky takovou kachnicku plyšovou piskaci. Už nepiskala, ale vcelku vydržela cca do roka a půl, ale to měl pes fakt přísný zákaz se toho vůbec dotýkat 😄.

" ... a zítra přijde Mikuláš"
Jo, tady už se všichni těší, Kocourek, psice, dítě, já, tak doufám, že ráno je v konzumu otevřeno.
Megí na čerty vždy tak řve, tak zhluboka, až spadne z parapetu, pak řve na mě, že je to má vina, opět vyskočí nahoru, jenže jak je vzteklá, tak nedoskočí, zas spadne, poučena předchozím nezdarem se odrazí víc a trefí sklo velmi dobře.
Věřím, že být fakt skleněné, proskočí, sebere čerta, přinese ho dovnitř a poví - odneste si ji.

napsal(a):
" ... a zítra přijde Mikuláš"
Jo, tady už se všichni těší, Kocourek, psice, dítě, já, tak doufám, že ráno je v konzumu otevřeno.
Megí na čerty vždy tak řve, tak zhluboka, až spadne z parapetu, pak řve na mě, že je to má vina, opět vyskočí nahoru, jenže jak je vzteklá, tak nedoskočí, zas spadne, poučena předchozím nezdarem se odrazí víc a trefí sklo velmi dobře.
Věřím, že být fakt skleněné, proskočí, sebere čerta, přinese ho dovnitř a poví - odneste si ji.
až spadne z parapetu, pak řve na mě, že je to má vina,
Tak to jsem ráda, že někdo má alespoň trochu takovýho psa jako já.
Jack se o něco bouchne a hned se začne rozhlížet, kdože za to může, což je logicky ten, kdo je nejblíž a na toho pak vrčí, jakože za to dotyčný může.
Naštěstí má delší reflexní oblouk, takže od uhození do doby než se začne rozhlížet má člověk trošilinku času to svést na někoho jinýho...
Děti se kolikrát smály, když stojím vedle něj, on se praští a než zvedne hlavu, tak já uskočím a když na mě jukne, tak ukážu na Sáru "já ne, to byla Sárina" ...
Na druhou stranu, když jsem zakhle uskočila a ukázala na dceru...tak prej..."mami, to není vtipný"
Zdar 😉
Ja som v Pepcu kúpila "fejkový puller"či ako sa to volá,dokonca v ružovej farbe! Plus žltý gumený akoby citrón a to je všetko. Plysaky u nás nonstop vybuchovali a ja si viem svoj voľný čas predstaviť aj inak,než zbieraním všetkých atómov plyšového krokodíla😂
Nefret aj tak najviac ocení žrádlo. Akékoľvek. Hlavne nech ho je veľa. Ona ide cez kvantitu,nie cez kvalitu. Materialistka jedna,pche!
Dárečky pro psy nemám a nevím, jestli mít budu U mě je zajímavý, že jim sice kupuju první poslední od žrádla přes pamlsky, hračky a oblečky v super kvalitě, ale vánoce a narozeniny zásadně zanedbávám, nebalím jim dárečky, nepeču dorty...možná proto, že mám pocit, že vánoce mají každej den
Letos jsem měla předsevzetí, že se na jejich narozeniny nevykašlu a dárečky dostanou, ale dopadlo to tak, že sice zhruba v době narozenin pinčový dostaly čmuchací koberečky, ale jinak oslava zas veškerá žádná
Dostaly toho spoustu na sebe a konečně je to funkční, ale to jsou měkký dárky a ty se nepočítají. Pro pinčovou je dárek asi jenom žrádlo, Vikina by ráda i hračky, ale potřebuje nějaký nezničitelný pro bully, z plyšáků dělá předložky ke krbu a měkký plasty rozkousává na prvočinitele.
Letos bych, pravda, mohla pořídit pod stromeček dančí parůžky, ty milujou a já už jsem ty předchozí vyhodila kvůlivá malé velikosti...pokud teda neleží spolknuté u Vikiny v žaludku, což jsem tu kdysi řešila
Já mám tuhle hrůzu. Byla tak obludně ošklivá, až jsem ji musela koupit.

Atheira
napsal(a):
Já mám tuhle hrůzu. Byla tak obludně ošklivá, až jsem ji musela koupit.
Ta je boží, něco takovýho sháním. :-)
napsal(a):
Ta je boží, něco takovýho sháním. :-)
To je ze spokojeného psa.
Jako mohla bych jí na hraní koupit nějaké levnější obyč plyšáky, ale ona si s nima prostě nevyhraje tolik. Většinou je rovnou jenom vykuchá - odkousne obličej a vytahá vnitřek. S hračkama určenýma přímo pro psy si hraje dlouho než úplně umřou. Ještě jsem nepřišla na to, čím přesně to je... ale možná asi tím, jak jsou disproporční. Ty dlouhý nohy, krky a pískátka, to je prostě ono.

...mám pro kočky i psa, ale nemůžu to tady napsat ani ukázat páč se zrovna všichni valí okolo mně a po mně a tak by to cetli a viděli a pak by prestali věřit na Ježíška...
Jack se o něco bouchne a hned se začne rozhlížet, kdože za to může, což je logicky ten, kdo je nejblíž a na toho pak vrčí, jakože za to dotyčný může.
A taky znáte to, když si pes prdne a úplně se toho sám trochu lekne, co to ku*va bylo?
Jinak k tématu - se přiznám, že většinou mám pro psy dárky jako prnví , ale to je tím, že tam je úplně jednoduchý výběr, zatímco u členů rodiny vždycky celkem dlouho přemýšlím, co vůbec jim dát, a pak to sháním na poslední chvíli . No ale letos teda ještě pro psy nic nemám a ani nevím proč , ještě jsem se k tomu nějak nedostala, ale určitě to doženu. A jinak taky slavíme i narozeniny .
A ještě máme s kamarádkou takovou úchylku, že si vzájemně kupujeme dárky pro psy k narozeninám a vánocům , to máme prostě už od dětských let. A stejně tak kupuji na vánoce dárky pro psy z blízké rodiny.

napsal(a):
...mám pro kočky i psa, ale nemůžu to tady napsat ani ukázat páč se zrovna všichni valí okolo mně a po mně a tak by to cetli a viděli a pak by prestali věřit na Ježíška...
No já to mám teď trošku jednodušší...Gina ještě neumí dobře česky a pes moc neposlouchá cizí hovory....ale když byla ještě Sárina, tak to jsme čekali, až půjdou po obědě pesani spát na chodbu a ještě jsme raději šeptali.....protože jsme to nechtěli propálit....
napsal(a):
No já to mám teď trošku jednodušší...Gina ještě neumí dobře česky a pes moc neposlouchá cizí hovory....ale když byla ještě Sárina, tak to jsme čekali, až půjdou po obědě pesani spát na chodbu a ještě jsme raději šeptali.....protože jsme to nechtěli propálit....
Já jsem ježíškovrah, jednak mi teda přijde mnohem hezčí tradice Santy a třeba pro děti jaksi přijatelnější, ale moje psice se na dárky chodí koukat do police už co je mám. Má z té hračky pak o to větší radost, když ji místo v polici, kam nedosáhne, najednou najde pod stromkem.

Atheira
napsal(a):
Já jsem ježíškovrah, jednak mi teda přijde mnohem hezčí tradice Santy a třeba pro děti jaksi přijatelnější, ale moje psice se na dárky chodí koukat do police už co je mám. Má z té hračky pak o to větší radost, když ji místo v polici, kam nedosáhne, najednou najde pod stromkem.
Já jsem patriot, takže jedině Ježíšek, ale na druhou stranu jsem si ho nikdy nepředstavovala jako to mimino v jesličkách, spíš jako anděla. A když jsem se o tom bavila s dětmi, tak dcera tvrdila, že je to ježek a dárky nosí na bodlinkách. :-)

napsal(a):
Já jsem patriot, takže jedině Ježíšek, ale na druhou stranu jsem si ho nikdy nepředstavovala jako to mimino v jesličkách, spíš jako anděla. A když jsem se o tom bavila s dětmi, tak dcera tvrdila, že je to ježek a dárky nosí na bodlinkách. :-)
To si myslí spousta dětí a je to pravda!

napsal(a):
Upřímně, já si od mala taky představovala Ježíška, jako ježka, co nosí dárky na bodlinách! :D a nějak se toho nemůžu zbavit do teď ...asi je to podobností slov ...
Jinak my jezdíme na Vánoce k mamince a prarodičům přítele a vždycky kupujeme dárek i pro jejich yorkmuta...jezdíme tam i s našema kočkama a ty tam taky vždycky dostanou dárečky .
marcelaamax
napsal(a):
A taky znáte to, když si pes prdne a úplně se toho sám trochu lekne, co to ku*va bylo?
Jinak k tématu - se přiznám, že většinou mám pro psy dárky jako prnví , ale to je tím, že tam je úplně jednoduchý výběr, zatímco u členů rodiny vždycky celkem dlouho přemýšlím, co vůbec jim dát, a pak to sháním na poslední chvíli . No ale letos teda ještě pro psy nic nemám a ani nevím proč , ještě jsem se k tomu nějak nedostala, ale určitě to doženu. A jinak taky slavíme i narozeniny .
A ještě máme s kamarádkou takovou úchylku, že si vzájemně kupujeme dárky pro psy k narozeninám a vánocům , to máme prostě už od dětských let. A stejně tak kupuji na vánoce dárky pro psy z blízké rodiny.
V budúcom živote chcem byť Váš pes😎👏🏻
Dobrý den😜
u nás naše zvířectvo dostane jako dáreček to co přes celý rok jen tak nedostanou a to pořádný kus lidské ho salámu a nebo klobásy. Pelechy nekupuji, hračky jen v sekáči (měkouše), vodítka a obojky ty máme snad sto let staré a stále jak nové.
Takže co jim jinak koupit, že jo🎄. Dáme jim dárek pod stromeček už ráno a ano cítí ho tam, ale nesmí si ho vzít a večer obrovská radost, že už můžou.
Dája
Atheira
napsal(a):
Taky mi tradice santy (ale i Dědy Mraze, Svatého Nicholase nebo britského Father Christmas) přijde pro děti lepší, dává to tak nějak všechno smysl. Zda se mi to takové domyšlené, pro všechny děti stejně vysvetlitelne, protože se samozřejmě vyptavaji (kde bydlí, jak roznasi darky, jak vypadá atd.). Ale tak samozřejmě Ježíška respektuji a budu učit svoje děti. A představovala jsem si ho jako děcko právě jako Mikuláše, později jako kluka andílka s křídly.

Andrýsek3
napsal(a):
Taky mi tradice santy (ale i Dědy Mraze, Svatého Nicholase nebo britského Father Christmas) přijde pro děti lepší, dává to tak nějak všechno smysl. Zda se mi to takové domyšlené, pro všechny děti stejně vysvetlitelne, protože se samozřejmě vyptavaji (kde bydlí, jak roznasi darky, jak vypadá atd.). Ale tak samozřejmě Ježíška respektuji a budu učit svoje děti. A představovala jsem si ho jako děcko právě jako Mikuláše, později jako kluka andílka s křídly.
Nesouhlasím. Záleží na tom, jestli to rodiče umí dítěti vysvětlit. Ježíšek přece bydlí v nebi a pomáhají mu andílci, na tom neni nic nepochopitelného. Myslím, že je na tom hezké právě to tajemno, představy nebe, Ježíška, které máme každý jiné.

Andrýsek3
napsal(a):
Často slyším názory, že se nám sem cpe Santa....že nám tak nějak americká komerce vytlačuje Ježíška...
No taky se mi chce říct...Santo jsi super, ale necpi se nám do českých vánoc, ale zase Ježíšek je opravdu spojen s křesťanstvím a ne všichni jsme věřící, vánoce už jsou mi přijde opravdu víc o komerci, než abychom je opravdu vnímali jako náboženské svátky, tak proč místo malého batolete nenechat roznášení dárků na Santovi.
Já jsem teda Ježíšková....jako malá jsem si Ježicha nijak konkrétně nepředstavovala, ale zato jsem měla jasnou představu, jak dárky rozváží...zlatý létající kočár s běloušema, ani nevím proč.....no prostě našim psům nosí dárky Ježíšek, jedinou smůlu mají v tom, že nemůžou napsat Ježíškovi, co by k vánocům chtěli a dát mu dopis za okno, musí to nechat na mě....
Gině už jsem dnes v noci vyhrožovala, že ona od Ježíška nic nedostane, protože zlobivým štěňatům Ježíšek nic nenosí...když jsem jí ve dvě ráno naháněla po zahradě, aby šla po vyvenčení domů....ona klacek v hubě a prej...tak to je super, panička si se mnou hraje na honěnou....
Je to na prd, když má člověk sousedy a nemůžev noci řvát jak na lesy resp. pořádně zavelet, aby čuba věděla, že si nechci hrát, ale že to myslím vážně....on ten povel "Gino domu" nějak nefunguje, když šeptám a ani hvízdnout nemůžu a ani šunku jsem u sebe neměla
napsal(a):
Nesouhlasím. Záleží na tom, jestli to rodiče umí dítěti vysvětlit. Ježíšek přece bydlí v nebi a pomáhají mu andílci, na tom neni nic nepochopitelného. Myslím, že je na tom hezké právě to tajemno, představy nebe, Ježíška, které máme každý jiné.
Jak píše Sardullah, je to hodně křesťanské, a na to, že jsme v podstatě národ ateistů mi to tolik nepasuje. Navíc jsem vyrůstala už s televizí, takže se mi ten Santa tam míchal hodně už od dětství a představa starého pana ze severního pólu, který jezdí se soby mi přišla taková příjemnější. A jak říkám nemusí to být Santa, líbí se mi právě i ty ostatní podobné postavy. Ale Ježíška nezavrhuji, abyste si nemyslela.
Andrýsek3
napsal(a):
Jak píše Sardullah, je to hodně křesťanské, a na to, že jsme v podstatě národ ateistů mi to tolik nepasuje. Navíc jsem vyrůstala už s televizí, takže se mi ten Santa tam míchal hodně už od dětství a představa starého pana ze severního pólu, který jezdí se soby mi přišla taková příjemnější. A jak říkám nemusí to být Santa, líbí se mi právě i ty ostatní podobné postavy. Ale Ježíška nezavrhuji, abyste si nemyslela.
U nás nosil dárky vždycky Ježíšek a nosí je jakoby stále, jen je mi prostě sympatičtější Santa... Jako malá jsem si ho představovala jako červený světýlko na obloze. (Ve skutečnosti vysílač někde za lesem, což jsem nechápala a Ježíšek mi přišel jako jediné vysvětlení. ) Už jako dítěti se mi totiž příčila verze s miminem a vlastně se u nás ani netradovala. Celkově byl a pro děti v naší rodině stále je Ježíšek spíš abstraktní pojem. Něco jako víc nějaký vánoční duch bez tvaru nebo lidského vzhledu. Do určitého věku jsem si spojení s křesťanstvím vůbec neuvědomovala a podle mě jedině dobře, protože právě to se mi na tom velmi příčí, a to i z toho důvodu, že když jsme celé tohle neposkvrněné početí, pravděpodobné věkové rozdíly a vztahy mezi Marií a Josefem probírali jako puboši, došli jsme k tomu, že Josef byl prachsprostý ú chyl a vypěstovala jsem si k celé téhle story docela odpor.
A co si budem, To celé kolem Vánoc a křesťanství... Tyhle svátky (a nejen ty) jsou naroubované na něčem už starším, tudíž mi přijde vlastně v pořádku, že si lidi postupně dělají svoje zvyky, svoje představy a každému se líbí něco jiného, protože kdo si může dovolit tvrdit, že se drží původních tradic?

Ano, je to hodně křesťanské, ale taková je tady dlouholetá tradice, to se prostě jen tak nevymaže. Je to v nás. Už vlastně víc než 1000 let. I když si myslíme, že ve většině jsme ateisté, tak nás to pořád hodně ovlivňuje, ať chceme nebo ne. Já vyrůstala na jižní Moravě, tam se to teprve drží, až se mně to občas příčí. Ale ono to zkrátka ani tak není o té víře.
Co se týká reklam, tak Santa mně už dost leze krkem, a v poslední době čím dál víc i reklamy, kde se mluví jen anglicky. Všimli jste si toho?

Tak on je to spíše pohanský den, křesťané i pohané slavili 25.12. (odhad narození, ale někde to bylo 20.12. + slunovrat),
stromeček křesťanský není vůbec, cukroví dtto,
ten 25. prosinec proto, že minus 9 měsíců je 25. březen a to se slavilo.. a + 9 měsíců = slunovrat a to je prostě pohanský svátek.. a podle Bible není tím dnem nic v prosinci, protože to už byla veliká zima, takže by se ta událost v onom místě - Betlémě - nemohla stát... takže dohromady to nesedí, ale to nevadí,
asi je jedno, kdo nosí dárky, doufám, že mi někdo něco donese :-) dobrého.
Hlavně ať je to dobré pro všecky, to ostatní je fuk.

napsal(a):
Tak on je to spíše pohanský den, křesťané i pohané slavili 25.12. (odhad narození, ale někde to bylo 20.12. + slunovrat),
stromeček křesťanský není vůbec, cukroví dtto,
ten 25. prosinec proto, že minus 9 měsíců je 25. březen a to se slavilo.. a + 9 měsíců = slunovrat a to je prostě pohanský svátek.. a podle Bible není tím dnem nic v prosinci, protože to už byla veliká zima, takže by se ta událost v onom místě - Betlémě - nemohla stát... takže dohromady to nesedí, ale to nevadí,
asi je jedno, kdo nosí dárky, doufám, že mi někdo něco donese :-) dobrého.
Hlavně ať je to dobré pro všecky, to ostatní je fuk.
Mám na mysli Ježíška a to všechno kolem. Ne datum.
Ale nakonec je to asi jedno, v průběhu věků lidstvo ovlivňovalo kdeco. :-)
http://www.milujivanoce.cz/cs/temata/show/historie-vanoc-obdobi-24/19-vznik-a-historie-vanoc/

napsal(a):
Mám na mysli Ježíška a to všechno kolem. Ne datum.
Ale nakonec je to asi jedno, v průběhu věků lidstvo ovlivňovalo kdeco. :-)
http://www.milujivanoce.cz/cs/temata/show/historie-vanoc-obdobi-24/19-vznik-a-historie-vanoc/
Ano, v průběhu veků.. jako malí jsme měli takové červené plastové botky a do nich nám Mikuláš (mně čerti) dával odměnu.
Ségře samé dobroty, bratrovi také, jen já uhlí .. co by za to uhlí dospělí dali :-)
Aj já, jenže já to do krbu sypat nesmím :-)
Jo a ségře jsem toho polovinu vždy sežrala. Aby si o sobě tolik nemyslela.
Mně se líbí americké ponožky - když si pověsím dvoumetrovou ponožku, tak ji Santa narve plnou? :-)
Ale nelíbí se mi, že je to brzy ráno. Chápu, že se musí vstát brzy, aby se zkontrolovalo, jestli tlustý Santa nezničil komín, ale ani kvůli tomu to se mnou nehne, ten večer je hezčí a praktičtější. Vždyť bych neusnula.
Podle mě ale máme stejně nejhezčí Vánoce. Když se to teda fakt drží - dárky, které té osobě něco říkají, talíř navíc, kdyby šel někdo okolo a byl sám..

Andrýsek3
napsal(a):
Mně Santa i děda Mráz připadají jak úchylní dědci. Nemám je ráda. Dřív nám cpali 40 let dědu Mráze, teď už 30 let Santu. Nedivím se, že zvlášť mladí lidé v tom mají zmatek. Naše tradice je svatý Mikuláš na památku biskupa Mikuláše, který obdarovaval chudé. 5. prosince. Měl by to být důstojný muž. A pak Ježíšek. Nadílka dárků je památka na to, jak mu po narození lidé nosili dary. Jeho příchod, příchod Spasitele, zvěstovala hvězda, proto se na stromek dává hvězda, dnes ale spíše špice.
Opravdu jsou Vánoce křesťanstvím převzatý pohanský svátek. Ale to křesťanství v nás je. A i když jsme prý národ ateistů, tak když je člověku nejhůř, většinou se k Bohu obrátí. Třeba jen v duchu.
Pro mne to je především prastarý svátek SLUNOVRATU.
Bez Slunce by nic na naší Zemi neexistovalo. Takže vánoce, Santa, Ježíšek to vše přišlo až potom. A stala se z toho bohužel jen komerce.Nákupy, jídlo, čím dražší a větší dárek tím líp.
Nakonec i do kostela se chodí ne pro víru ale protože je to zrovna "moderní".
Kolik lidí šlo za socíku a nechali si dát černou tečku do posudku že?
napsal(a):
Upřímně, já si od mala taky představovala Ježíška, jako ježka, co nosí dárky na bodlinách! :D a nějak se toho nemůžu zbavit do teď ...asi je to podobností slov ...
Jinak my jezdíme na Vánoce k mamince a prarodičům přítele a vždycky kupujeme dárek i pro jejich yorkmuta...jezdíme tam i s našema kočkama a ty tam taky vždycky dostanou dárečky .
Teď jsem si představila dárek napíchnutý na bodlinku. :)
Letos třeba maminka najde pod stromečkem skříň, to by si bodlinka dala, tohleto na sebe napíchnout.

GAELLE
napsal(a):
Pro mne to je především prastarý svátek SLUNOVRATU.
Bez Slunce by nic na naší Zemi neexistovalo. Takže vánoce, Santa, Ježíšek to vše přišlo až potom. A stala se z toho bohužel jen komerce.Nákupy, jídlo, čím dražší a větší dárek tím líp.
Nakonec i do kostela se chodí ne pro víru ale protože je to zrovna "moderní".
Kolik lidí šlo za socíku a nechali si dát černou tečku do posudku že?
Já nevím - fakt je návštěva kostela moderní? Nevím, nechodím tam. Ale nejsem ateista. Za socialismu chodili jen opravdoví věřící. A je rozdíl zda v padesátých nebo osmdesátých letech. Hlavně v možném postihu.
Varaxi
napsal(a):
Teď jsem si představila dárek napíchnutý na bodlinku. :)
Letos třeba maminka najde pod stromečkem skříň, to by si bodlinka dala, tohleto na sebe napíchnout.
Jakože teď bude ifauně rozvážet dárky bodlinka?
Sežene vozík, zapřáhne Noru a pojede?
Vím, že píšete napíchnout, ale to by ji asi bolelo.
napsal(a):
Já nevím - fakt je návštěva kostela moderní? Nevím, nechodím tam. Ale nejsem ateista. Za socialismu chodili jen opravdoví věřící. A je rozdíl zda v padesátých nebo osmdesátých letech. Hlavně v možném postihu.
Myslím, že ano. Hodně lidí tam začalo chodit - protože je to in. Ale pravdou je, že jim to dlouho nevydrželo a kostely zase zejou prázdnotou, alespoň u nás. Nechodím tam, dle zpráv příbuzných. Pár babek, co ještě žijí a pár mladých...co kvůli nim ,,musí". Za socíku u nás byly kostely plné. Bylo víc babek? Nevím, skladbu neznám, ale tak co může kdo bábě, že? Nechodili, netroufnuli si jen lidi, co měli funkce.
Jinak u nás na Mikuláše umyté boty za oknem a kdo si umyl víc párů, víc dostal Nepamatuju si, že bych měla někdy dvoje zimní boty Uhlí byla jasná věc, muselo být i uhlí. Dárky nosil Ježíšek, žádný Santa nebyl a Děda Mráz? Ten teda taky ne, ani nevím, že by nám ho tu na vesnici někdo cpal, jo v telce ruské pohádky, takže jsme věděli, že Děda Mráz je v Rusku.
Ježíšek, byl v mé hlavě Ježíš, žádné mimino, ale ten, co byl vidět v kostele, na svatých obrázcích a sochách. Teď už si na Vánoce moc nehraju, nemusím, děti nemám, ale už by byl Ježíšek nějaká abstraktní bytost, protože jsem dospěla v ukázkového ateistu. Zjistila jsem, že většina byla přetvářka a jediný silně věřící byl děda. Babča, jak stárla, už na to kašlala a mamka...ta mi řekne: moc tomu nevěřím, ale nevím, pořád mi hlodá, co kdyby?

Teď už si na Vánoce moc nehraju, nemusím, děti nemám,
Tak u mě je to naopak....děti už jsou dospělé a tak to teprve dostává grády a vánoce si užívám, už to není ten stres jako když jsem byla mladá, dvě děti na krku a aby měly hezký vánoce a akorát jsme se s mužem pravidelně z toho stresu rafli.........
Prostě na vánocích jsem jako dítě nejvíc milovala tu pohodu, co jsme s maminkou měli a k tomu jsem se vrátila, jediný, co mě mrzí, že si nemůžu vzít mezi vánocema a novým rokem dovolenou, to bych si to užila podstatně víc.

Já si nemyslím, že lidi do kostela chodí, protože je to moderní nebo in. Na jižní Moravě ve vsi, odkud pocházím, byl kostel vždycky plný, co si tak jako dítě pamatuju. Pravda, nevím, jak v padesátkách, to jsem na světě nebyla. Po revoluci začali chodit i někteří komouši, ale časem zase přestali. Ale co tak vím, tam ten život je jiný, tam je prostě nedělní návštěva kostela tak nějak samozřejmá jako třeba, že po obědě umyju nádobí. A ani si nemyslím, že to je u těch lidí přetvářka, oni opravdu věří, ale taková víra mně osobně není blízká. Moji prarodiče, moje matka a matka od manžela byli a jsou všichni věřící a přesto vidím rozdíly, každý to vnímá jinak. Někdo tak, že to skoro ani nepoznáte, snad jen v chování k ostatním lidem, naopak někdo to dává na odiv v tom smyslu, že je věřící, proto se nikdy nemýlí a nikdy nedělá nic špatně. Tedy zjednodušeně řečeno.
Já neumím říct, jestli jsem věřící nebo ne, neumím to posoudit. Nejspíš toho ve mně vlivem výchovy hodně zůstalo. Ale jinak. Do kostela nechodím, doma se nemodlím a víra u mě není jen o víře v Boha. Kromě toho mám odpor k institucím, takže třeba církev jako takovou neuznávám a papeže taky ne.
Jsem teda ateista nebo nejsem?

napsal(a):
Teď už si na Vánoce moc nehraju, nemusím, děti nemám,
Tak u mě je to naopak....děti už jsou dospělé a tak to teprve dostává grády a vánoce si užívám, už to není ten stres jako když jsem byla mladá, dvě děti na krku a aby měly hezký vánoce a akorát jsme se s mužem pravidelně z toho stresu rafli.........
Prostě na vánocích jsem jako dítě nejvíc milovala tu pohodu, co jsme s maminkou měli a k tomu jsem se vrátila, jediný, co mě mrzí, že si nemůžu vzít mezi vánocema a novým rokem dovolenou, to bych si to užila podstatně víc.
Přesně tak, mám to podobně. Děti mám tři a vždycky se moc těším, jak se sejdeme, což se podaří maximálně tak dvakrát do roka. Navíc já mám 23. prosince narozeniny, takže pro mě to rodinný setkání je taky takový dárek. Už se to u nás stalo takovou tradicí. A o dárcích u nás ty Vánoce fakt moc nejsou, každý dostane jen malý balíček a je v něm hlavně knížka.
napsal(a):
Já si nemyslím, že lidi do kostela chodí, protože je to moderní nebo in. Na jižní Moravě ve vsi, odkud pocházím, byl kostel vždycky plný, co si tak jako dítě pamatuju. Pravda, nevím, jak v padesátkách, to jsem na světě nebyla. Po revoluci začali chodit i někteří komouši, ale časem zase přestali. Ale co tak vím, tam ten život je jiný, tam je prostě nedělní návštěva kostela tak nějak samozřejmá jako třeba, že po obědě umyju nádobí. A ani si nemyslím, že to je u těch lidí přetvářka, oni opravdu věří, ale taková víra mně osobně není blízká. Moji prarodiče, moje matka a matka od manžela byli a jsou všichni věřící a přesto vidím rozdíly, každý to vnímá jinak. Někdo tak, že to skoro ani nepoznáte, snad jen v chování k ostatním lidem, naopak někdo to dává na odiv v tom smyslu, že je věřící, proto se nikdy nemýlí a nikdy nedělá nic špatně. Tedy zjednodušeně řečeno.
Já neumím říct, jestli jsem věřící nebo ne, neumím to posoudit. Nejspíš toho ve mně vlivem výchovy hodně zůstalo. Ale jinak. Do kostela nechodím, doma se nemodlím a víra u mě není jen o víře v Boha. Kromě toho mám odpor k institucím, takže třeba církev jako takovou neuznávám a papeže taky ne.
Já tipuju agnostika.

Varaxi
napsal(a):
Já tipuju agnostika.
Vidíte, to mě vůbec nenapadlo. I když, jak to tak čtu tu definici, asi to není úplně přesný....

napsal(a):
Pokud bychom chtěli slovíčkařit, "skutečných" ateistů bude v ČR asi fakt málo. Myslím, že různé průzkumy a výzkumy ukazují, že naprostá většina "nevěřících" Čechů věří v něco, energii, sílu, karmu, Boží mlýny, a tak dále. Už třeba jen víra v to, že když se budu k ostatním chovat hezky a nebudu vyloženě krást a občas i někomu pomůžu, budu na tom dobře...
Víra v Boha podle mě buď je nebo není, a pokud by se měla omezovat na chození do kostela (nedejbože věření na papeže), pak by z toho vypadla - opět slovíčkařím - celá řada křesťanů, co nechodí do kostela, ale do modlitebny nebo nějakýho míň oficiálního prostoru, ale jednoduše na bohoslužby, prostě jako já :)

napsal(a):
Pokud bychom chtěli slovíčkařit, "skutečných" ateistů bude v ČR asi fakt málo. Myslím, že různé průzkumy a výzkumy ukazují, že naprostá většina "nevěřících" Čechů věří v něco, energii, sílu, karmu, Boží mlýny, a tak dále. Už třeba jen víra v to, že když se budu k ostatním chovat hezky a nebudu vyloženě krást a občas i někomu pomůžu, budu na tom dobře...
Víra v Boha podle mě buď je nebo není, a pokud by se měla omezovat na chození do kostela (nedejbože věření na papeže), pak by z toho vypadla - opět slovíčkařím - celá řada křesťanů, co nechodí do kostela, ale do modlitebny nebo nějakýho míň oficiálního prostoru, ale jednoduše na bohoslužby, prostě jako já :)
Tak nějak. V něco věří spousta lidí a mám dojem, že tu víru i dost lidí potřebuje a i cíleně vyhledává něco, čemu by věřit mohli.

napsal(a):
Co to je "věření na papeže "? Papež je nejvýše postavený kněz v katolické církvi. Zástupce Krista na zemi. Na papeže nikdo věřit nemusí, protože existuje, je to člověk z masa a kostí.

napsal(a):
Co to je "věření na papeže "? Papež je nejvýše postavený kněz v katolické církvi. Zástupce Krista na zemi. Na papeže nikdo věřit nemusí, protože existuje, je to člověk z masa a kostí.
To je pravda, myslela jsem spíš věření na to, že má tato funkce / postava nějaký význam v duchovním životě.
Různé citace typu ,,boží mlýny", či jen používání ,,pane bože, bohajeho" apod....je spíš to slovíčkaření a s mojí vírou v něco to nemá vůbec nic společného. Spíš je to můj způsob vyjadřování stejně tak, jako nadměrné užívání nadávek všeho druhu. Víru v to, že když se budu chovat slušně atd...ne, u mě to není žádná víra v to, nečekám žádnou odměnu od lidí, ani od nějakého boha, ani peklo, ani ráj, prostě mi přijde samozřejmé chovat se slušně a mile, nebo jak to nazvat...nedělám to cíleně, je to ve mě. Ano, věřím v přírodu, ale nevím, jestli se to dá nazvat vírou...to je prostě zase jen slovíčkaření. Prostě v ní a podle ní žiju...snažím se.

napsal(a):
To je pravda, myslela jsem spíš věření na to, že má tato funkce / postava nějaký význam v duchovním životě.
No, jistě má význam v duchovním životě věřících. Je to nejvyšší autorita hned po Bohu.

napsal(a):
No, jistě má význam v duchovním životě věřících. Je to nejvyšší autorita hned po Bohu.
Já jsem věřící a v mým životě nemá význam žádný :)

napsal(a):
Já jsem věřící a v mým životě nemá význam žádný :)
Jen jestli jste správná věřící.. 😀😀

lesnížínka
napsal(a):
Různé citace typu ,,boží mlýny", či jen používání ,,pane bože, bohajeho" apod....je spíš to slovíčkaření a s mojí vírou v něco to nemá vůbec nic společného. Spíš je to můj způsob vyjadřování stejně tak, jako nadměrné užívání nadávek všeho druhu. Víru v to, že když se budu chovat slušně atd...ne, u mě to není žádná víra v to, nečekám žádnou odměnu od lidí, ani od nějakého boha, ani peklo, ani ráj, prostě mi přijde samozřejmé chovat se slušně a mile, nebo jak to nazvat...nedělám to cíleně, je to ve mě. Ano, věřím v přírodu, ale nevím, jestli se to dá nazvat vírou...to je prostě zase jen slovíčkaření. Prostě v ní a podle ní žiju...snažím se.
Pane bože a bohajeho není slovíčkaření, ale rouhání.
Neber jméno Boží nadarmo.
Styďte se.
napsal(a):
Pane bože a bohajeho není slovíčkaření, ale rouhání.
Neber jméno Boží nadarmo.
Styďte se.
Nemám se komu rouhat, když nevěřím. Ale říct to před druhou babčou, jak už tu psala Sarah, silně věřící z jihomoravské vesnice...tak se osype. Naštěstí se mé puberty a dospělosti už nedožila. Teda naštěstí pro ni, z toho by umřela.

napsal(a):
Tak nějak. V něco věří spousta lidí a mám dojem, že tu víru i dost lidí potřebuje a i cíleně vyhledává něco, čemu by věřit mohli.
Mě vždycky fascinuje, když lidi věří na pátek 13., obcházejí kanály, navštěvují léčitele.... ale křesťanství se skoro štítí. Přitom naše kultura je postavena na křesťanských základech, i ten vánoční "ježíšek" vychází z Bible, byť je to přetransformováno do lidové tradice.
To by mě teprve zajímalo, proč to tak lidé mají.
Pro mě je Ježíš reálnou postavou, však jeho život dokládají i některé necírkevní historické prameny.

napsal(a):
U katolíků ano. Evangelíci, protestanti a pravoslavní to mají jinak

napsal(a):
Mě vždycky fascinuje, když lidi věří na pátek 13., obcházejí kanály, navštěvují léčitele.... ale křesťanství se skoro štítí. Přitom naše kultura je postavena na křesťanských základech, i ten vánoční "ježíšek" vychází z Bible, byť je to přetransformováno do lidové tradice.
To by mě teprve zajímalo, proč to tak lidé mají.
Pro mě je Ježíš reálnou postavou, však jeho život dokládají i některé necírkevní historické prameny.
Mně se nejvíc líbí prakticky všudypřítomné "musím to zaklepat"
napsal(a):
Mně se nejvíc líbí prakticky všudypřítomné "musím to zaklepat"
To dělám taky, ale to už je spíš zvyk, než že bych čekala, že to opravdu nějak bude užitečné. :)
Ale jako desetileté děvče jsem věřila na Krvavou Máří - děti se tím strašily na táborech celkem spolehlivě.
A třeba kolegyně Egypťanka mi trvrdila, že „stříhat“ nůžkama jen tak do vzduchu přináší neštěstí. :)

Varaxi
napsal(a):
Já se neštítím náboženství, žádného. To církev mi leží v žaludku. Ale uznávám, že to je můj problém, ne té církve. Jen s tím prostě nechci mít nic společného.
A co teprve ta polská. Zahlédla jsem titulek a radši jsem zavřela oči a prohlížeč a notebook a dveře.
Je to takové celé zvláštní. Proč byli faráři vždy tlustí, ověšení šperky a tak? Komu potřebnému pomáhají?
Oni si mají hrát na Ježíška.
napsal(a):
O kom mluvíme, o Ježíši? Ten i u evangelíků, protestantů a asi i pravoslavných(nijak jsem to nestudovala) tady se nevěří na Mariino neposkvrněné početí, což se nedivím, když měla manžela
Varaxi
napsal(a):
To dělám taky, ale to už je spíš zvyk, než že bych čekala, že to opravdu nějak bude užitečné. :)
Ale jako desetileté děvče jsem věřila na Krvavou Máří - děti se tím strašily na táborech celkem spolehlivě.
A třeba kolegyně Egypťanka mi trvrdila, že „stříhat“ nůžkama jen tak do vzduchu přináší neštěstí. :)
Tak moje slovenská rodina nám nemohla ukázat mimino a když už ho konečně přivezli, tak bylo jak ono, tak oni všichni ovázaní červenýma šňůrkama...prý proti uřknutí. Nám spadla brada, páč jsme nikdy o ničem podobném neslyšeli, od nich nic takového nečekali a hlavně to jsme se taky mohli urazit, ne?!?

napsal(a):
Tak to je snad tak samozřejmé, že mě ani nenapadlo toto nějak řešit.
lesnížínka
napsal(a):
Tak moje slovenská rodina nám nemohla ukázat mimino a když už ho konečně přivezli, tak bylo jak ono, tak oni všichni ovázaní červenýma šňůrkama...prý proti uřknutí. Nám spadla brada, páč jsme nikdy o ničem podobném neslyšeli, od nich nic takového nečekali a hlavně to jsme se taky mohli urazit, ne?!?
Teď to čtu kolegům Slovákům a ani jeden to nezná. :)
Ale prý se nesmí dítěti ukazovat zrcadlo, aby se v něm zhlédlo, což jsem třeba taky neznala.
Ohledně dětí, novorozenců a těhotenství je strašně moc pověr - i moje relativně racionální maminka věří, že když se nastávající matka něčeho lekne a chytne se za tvář, bude mít dítě na tom místě znaménko.
Varaxi
napsal(a):
Teď to čtu kolegům Slovákům a ani jeden to nezná. :)
Ale prý se nesmí dítěti ukazovat zrcadlo, aby se v něm zhlédlo, což jsem třeba taky neznala.
Ohledně dětí, novorozenců a těhotenství je strašně moc pověr - i moje relativně racionální maminka věří, že když se nastávající matka něčeho lekne a chytne se za tvář, bude mít dítě na tom místě znaménko.
Ale prý se nesmí dítěti ukazovat zrcadlo, aby se v něm zhlédlo - do kdy, do 18ti?