Blechy - cena vyšetření

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2020 18:36

Tak se nám pes podivně kroutil při drbání na zádech podél páteře a snažil se tam podrbat - jediný to příznak strašné choroby, až jsme se plni otázek a očekávání zlých věcí vydali na veterinu. A oni to jsou jen blechy! Pes se jinak nedrbe.

Nicméně, co se chci zeptat, cena vyšetření mi přišla podivně vysoká. Nepodezřívám pana doktora, ten mi přišel fajn (zkoušíme novou veterinu), ale nevzala jsem si účet, kde by byly vypsaný položky....
Tak je to standardní? Věřím, že odborníci zde budou mít představu.
Doktor dělal stěry z kůže, koukal na to pod mikroskopem, pes dostal injekci na zklidnění svědění, tři tablety NexCard (25-50kg) a tři tablety na odčervení, to celé za 1 800,-.

13.11.2020 18:40
janaa

XXX.XXX.15.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak se nám pes podivně kroutil při drbání na zádech podél páteře a snažil se tam podrbat - jediný to příznak strašné choroby, až jsme se plni otázek a očekávání zlých věcí vydali na veterinu. A oni to jsou jen blechy! Pes se jinak nedrbe.

Nicméně, co se chci zeptat, cena vyšetření mi přišla podivně vysoká. Nepodezřívám pana doktora, ten mi přišel fajn (zkoušíme novou veterinu), ale nevzala jsem si účet, kde by byly vypsaný položky....
Tak je to standardní? Věřím, že odborníci zde budou mít představu.
Doktor dělal stěry z kůže, koukal na to pod mikroskopem, pes dostal injekci na zklidnění svědění, tři tablety NexCard (25-50kg) a tři tablety na odčervení, to celé za 1 800,-.

Tam bude nejdražší ten NexGard

13.11.2020 18:50

Ty tablety tak tisícovka. Mohla jste koupit Neostomosan ampuli za 30kč, no :-) Jenže tableta je i prevence zablešení domácnosti a kolotoče třeba i na rok.
My máme Bravecto na celý rok za necelou tisícovku taky. Comfortis letos nezabral.
Injekce třeba 300, konzultace (tj. vlezení), stěr drobné, to tak nějak vychází.
Ale účet byste si brát měla - kdyby něco a museli jste třeba na pohotovost nebo tak, tak aby se vědělo, co pes dostal, do budoucna prostě.
Není to za ty tablety nijak šílená částka, protože pokusy s jinými značkami a spot-on vyjdou vždy dráž. (Nexgard jsme nezkoušeli, akorát ještě Simparica.. a to nefungovalo.)

13.11.2020 19:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Chtěla jsem napsat přesně to, co ostatní - není to cena za vyšetření, ale za ty tablety
https://www.canis-cattus.cz/l/blechy-a-klistata/

13.11.2020 20:10

Díky, myslela jsem si, že to jsou hlavně ty tablety :)

13.11.2020 20:20

Ještě otázka - pelechy mám prý buď vyprat nebo vyhodit. Někde jsem četla, že snad stačí vystříkat biokillem. Jaký máte zkušenosti? Pelechy klidně vyhodím, ale pes tu má starý křeslo a nevím, jestli může existovat bez křesla ....

13.11.2020 20:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě otázka - pelechy mám prý buď vyprat nebo vyhodit. Někde jsem četla, že snad stačí vystříkat biokillem. Jaký máte zkušenosti? Pelechy klidně vyhodím, ale pes tu má starý křeslo a nevím, jestli může existovat bez křesla ....

Vystříkat, ale opakovaně s odstupem cca týdne. A něco taky na sebe vychytá pes, jak si cucnou, odpadnou.

14.11.2020 21:47
Natty35

XXX.XXX.248.236

Vyprala bych vše co se dá, zbytek vystříkat, pořádně vzít podlahy, třeba tím Neostomosanem. Vajíčka i larvy se vyskytují v prostředí, na zvířatech pak dospělí jedinci. S blechami to je běh na dlouhou trať, když se vyskytnout, ale dá se to zvládnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík