Olie007

XXX.XXX.225.15
Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, v jaké cenové relaci se pohybuje vyšetření na dysplazii loktů a kyčlí a spondyloza páteře, a jak to probíhá. Pes se uvede do celkové anestezie a poté je rentgenován?
V kolika letech nejdříve je možné nechat zrentgenovat psa aby to bylo průkazné, jen potřeba čekat až do dospělosti a uzavření růstových zón, nebo se rentgenují i štěňata?
Děkuji.
Štěňata se rentgenují předběžně, buď když je nějaký problém nebo např. při prodeji. Každé plemeno má dané v jakém minimálním věku se rentgeny dělají, aby bylo výsledky možné použít do chovu. Třeba u retrieverů je to rok, vím, že u některých plemen je to 18 měsíců (a za mě je to velmi rouzmné, sama také rentgenuji okolo roka a půl). Na rentgeny se pes dává do sedace, pak se rentgenuje. Ceny se poměrně dostl liší veterinu od veteriny, takže je lepší se poptat. Jen bacha na to, že ne každý veterinář umí psa správně naštelovat, radši si připlatím u veta, který to umí,než ušetřit tisícovku a mít snímky na prd (oficiálně by měl nepovedené snímky posuzovatel vrátit,nicméně mnohdy se tak nestane a výsledky jsou pak dost zkreslené). Ideál je rentgenovat přímo u posuzovatele, ale já to mám zrovna k posuzovatelům dost daleko,takže rentgenuji jinde a posílá se k posouzení
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já nechávám dělat rentgeny u posuzovatele, cena se pohybuje kolem 3 800, teda loni. Teď ve středu jedeme s feňulí, tak ještě nevím, jestli se to nezvedlo.
My byli v lednu, rovnou u posuzovatele, nechávala jsem dělat DKK, DLK, OCD, spondylozu, pattely s oficiálními posudky a k tomu rovnou teda i doppler srdce a platila jsem něco přes 6000. Ale nezkoumala jsem to a nevím, kolik bylo za RTG a kolik za dopplera, ale za dopplera myslím, ze to nijak velká částka nebyla. Fene bylo cca 17 měsíců.
marcelaamax
napsal(a):
My byli v lednu, rovnou u posuzovatele, nechávala jsem dělat DKK, DLK, OCD, spondylozu, pattely s oficiálními posudky a k tomu rovnou teda i doppler srdce a platila jsem něco přes 6000. Ale nezkoumala jsem to a nevím, kolik bylo za RTG a kolik za dopplera, ale za dopplera myslím, ze to nijak velká částka nebyla. Fene bylo cca 17 měsíců.
prosím, můžu se zeptat na které klinice jste byla? u nás v okolí bud dělají jen doplera a rtg posílají nebo dělají jen rtg s posudkem. děkuji
Mousinka
napsal(a):
prosím, můžu se zeptat na které klinice jste byla? u nás v okolí bud dělají jen doplera a rtg posílají nebo dělají jen rtg s posudkem. děkuji
Jasně, Vetopet Pardubice. A mohu jen doporučit. Jezdí tam hodně lidí se SBT.
https://www.vetopet.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak dnes jsem platila za feňuli 3 800 korun, DKK, DLK, OCD ramene včetně posouzení.
Výsledky máme ty nejlepší.