Pudl vícebarevný s p.p. FCI

Prodám Pudla trpasličího - Nabízíme štěňátka pudla vícebarevného k odběru k...
33000 Kč
Zdravím všechny. Mám dotaz na ty z vás kdo lépe rozumí vyváženému složení stravy psa. Jde o to, že máme dva psy - bišonka a trp. pudla. Bišonek trpí na močové kameny a má problémy s ledvinami, což mohlo zapříčinit x věcí, jednou z nich mohla být nekvalitní strava. Pudla krmíme masem (hotová směs masa s vnitřnostmi a zeleninou), k tomu dávám rýži, lososvý olej, kelpu a multivitaminový komplex. Zatím je zdravý, nikdy neměl žádný problém, v prosinci mu bude 10 a je jako štěně. Má otázka zní - "neničím" mu nevědomky ledviny vysokým přísunem masa? Vím že ledviny zatěžuje nadměrný příjem bílkovin. Nic jiného nesežere, granule odmítá, zkoušeli jsme už několik typů, je zvyklý na vařenou stravu od předchozího majitele.
Všem díky za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ledviny zatížíte, když dáváte furt a dlouho nekvalitní protein - nekvalitní pro psy, tzn. rostlinný.
A pak rozhoduje, kolik g toho pes sní, předpokládám, že masa (t.j. kompletní protein úplně v pořádku) má rozhodně víc než např. hrachu a vojtěšky.
Rýže, maso a zelenina, to je jídlo zcela v pořádku.
Kdyby luštěniny ve větším množství a pravidelně, tak zpracování takovýchto bílkovin = tvorba amoniaku = zátěž pro ledviny.
Ledviny (a srdce a tak) jdou zničit granulemi, buďte rádi, že psi papají maso.
Ne. Je prokázáno, že vysoký příjem bílkoviny nijak nezvyšuje riziko onemocnění ledvin.
Něco jiného je, když jsou ledviny už poškozené, tam omezení bílkoviny zlepšuje kvalitu života.
napsal(a):
Ne. Je prokázáno, že vysoký příjem bílkoviny nijak nezvyšuje riziko onemocnění ledvin.
Něco jiného je, když jsou ledviny už poškozené, tam omezení bílkoviny zlepšuje kvalitu života.
Díky za objasnění :) ani jeden z psů nejsou mí, jsou přítele, ale tak nějak jsem k nim "přilnula" a starám se o ně já a nechtěla jsem, aby měl pudl stejné problémy s ledvinami jako bišonek, o kterého se bohužel moc kvalitně nestaralo.. proto jsem se chtěla ujistit