Pes po mě bezdůvodně štěká

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kostička1234

17.11.2020 19:52
kostička1234

XXX.XXX.60.73

Pes (8měsíců, ohař) po mě bezdůvodně štěká každý večer.
Přes den je na zahradě, odpoledne s ním chodím na procházky a k večeru jde domů.
Dostane najíst a pak to začne....hrajeme si a pak když se díváme na TV a chceme mít klid tak po nás začne bezdůvodně štěkat....když už se to nedá vydržet tak ho zavřeme na chodbu na pelech nebo když mu řeknu fuj, nesmíš jak kdybych řekla opak ,a když ho plácnu po zadku tak je to ještě horší, začne kousat,škrábat a být agresivní. Dnes mám poškrábaný obličej a ruce.....už nevím co mám dělat a jak si sjednat respekt, žádné přilehnutí nefunguje je ještě víc agresivní. Spíš mi příjde že to vždy bere jako hru.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2020 19:54

Jestli je ten ohař maďarský a takto se k němu chováte, tak se máte na co těšit...

Abych něco poradila, tak místo násilí přesuňte procházku na ráno a odpoledne zkuste intenzivní lovecký výcvik. Po pěti hodinách práce si k té televizi rád lehne. :-)

17.11.2020 20:04

kostička1234 je blbá

17.11.2020 20:10

kostička1234 napsal(a):
Přes den je na zahradě, odpoledne s ním chodím na procházky a k večeru jde domů.
Dostane najíst a pak to začne....hrajeme si a pak když se díváme na TV a chceme mít klid tak po nás začne bezdůvodně štěkat....když už se to nedá vydržet tak ho zavřeme na chodbu na pelech nebo když mu řeknu fuj, nesmíš jak kdybych řekla opak ,a když ho plácnu po zadku tak je to ještě horší, začne kousat,škrábat a být agresivní. Dnes mám poškrábaný obličej a ruce.....už nevím co mám dělat a jak si sjednat respekt, žádné přilehnutí nefunguje je ještě víc agresivní. Spíš mi příjde že to vždy bere jako hru.

Moje osmiměsíční pyrenejka se navečeří a začne to...nejdřív pěkně velká pardubická v obýváku, kdy já jsem taxisův příkop a ona je Sixteen (pro neznalé...bílá kobyla vítězka velké pardubické)...ale ještě není zdaleka tak dobrá, takže tam nechá nohy a protože se to nepovedlo, tak otočka a znova hop přes paničku, co kouká zrovna na zprávy...pak si na gauči hrajeme na "obrany"..omotám si osušku kolem ruky...protože holou ruku si kousat nenechám a pereme se, je to lepší než ty její dostihy, protože u toho jenom stojí a nebo leží, což je pro napapanýho pejska lepší....takže jsem pokousaná, podrápaná a podupaná....sem tam nějaká modřina a do toho mě ještě potvora štípe do nohou
To můžu 100x říkat.."Gino, po jídle se musí odpočívat"....
Teda kecám... už třetí den si opravdu jde lehnout...sice se trochu vzteká a rozčiluje, když jí říkám "nic nebude...mazej na místo a dělat alespoň hodinu hajinky " ale jde.
A není to rozhodně tím, že bych měla nějakou zázračnou výchovnou metodu...prostě mi přijde, že k tomu dospěla sama od sebe.
Nikdy by mě nenapadlo jí plácat a nebo přilehávat.......proboha, vždyť je to štěně a chce si hrát....takže jsem se jí vždycky snažila převést na jakoukoliv jinou jru, než je to její lítání s plnym bříškem. A nebo...tady máš óbr velkou hovězí kost a okusuj si.

17.11.2020 20:12

jak, bezdůvodně?

takhle k večeru se začne nudit, tak si zaštěká, aby někdo vylez a pak se hraje na bitku.

co na tom nechápete?

17.11.2020 20:16

kostička1234 napsal(a):

Proč jste si pořídili ohaře? Víte, že je to lovecké a velmi temperamentní plemeno? A že mu váš režim nemůže vyhovovat?

17.11.2020 20:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč jste si pořídili ohaře? Víte, že je to lovecké a velmi temperamentní plemeno? A že mu váš režim nemůže vyhovovat?

Jo, přesně toto mě napadlo hned po přečtení, ale nechtěla jsem tu rozdmýchávat vášně o tom, jak má každý právo pořídit si cokoliv bez ohledu nároků a potřeb psa... A proč by tak nádhernou skupinu loveckých psů měli mít jen krvelačné bestie myslivci, aneb jak se budou jinde mít líp...

17.11.2020 20:59
čivava666

XXX.XXX.93.172

Moje 12ti letá čivava na mě štěká a dokonce mě i kouše v tomhle stařeckém věku, takže si z toho nic nedělejte kostičko. Nejlepší řešení bude zkusit to na cvičáku kde Vám poradí co a jak, protože. Tady Vám těžko někdo poradí, protože většina lidí co tady píší tomu rozumí asi tak jako češi hokeji, takže jsou všichni experti. A někdo, podle koho je odpověď "kostička je blbá" konstruktivní má očividně IQ menší než její pejsek :)
A slečna, co napsala, že si pes jen tak zaštěká a večer se jde na bitku zřejmě vůbec nepochopila podstatu této otázky, kdyby to takhle praktikoval každý, tak bych chtěl vidět, jak by jste si hrála s takovým dospělým rotvajlerem, co by Vás bezdůvodně kousal?

17.11.2020 21:02

čivava666 napsal(a):
Moje 12ti letá čivava na mě štěká a dokonce mě i kouše v tomhle stařeckém věku, takže si z toho nic nedělejte kostičko. Nejlepší řešení bude zkusit to na cvičáku kde Vám poradí co a jak, protože. Tady Vám těžko někdo poradí, protože většina lidí co tady píší tomu rozumí asi tak jako češi hokeji, takže jsou všichni experti. A někdo, podle koho je odpověď "kostička je blbá" konstruktivní má očividně IQ menší než její pejsek :)
A slečna, co napsala, že si pes jen tak zaštěká a večer se jde na bitku zřejmě vůbec nepochopila podstatu této otázky, kdyby to takhle praktikoval každý, tak bych chtěl vidět, jak by jste si hrála s takovým dospělým rotvajlerem, co by Vás bezdůvodně kousal?

podstata otázky bylo, proč štěká a útočí.

že kostička netuší, jak pes myslí, to je její problém a to velký. ale není to problém na straně toho psa.

17.11.2020 21:09

Já jak je to očíslované, tak tomu nevěřím ani dobrý den.
Ale jestli kostička má fakt psa, tak ona je na nejlepší cestě vychovat nezvládnutého kousavého jedince. Agrese plodí agresi. A co jiného než agrese je zalehávání a plácání štěněte.
Kostičko, když se chceš s někým plácat, zkus chodit na box.

17.11.2020 21:12
čivava666

XXX.XXX.93.172

Milá bodlinko, já podstatu této otázky pochopil, ale vzhledem k tomu, že je to celkem složité plemeno a není to nějaký jorkšír, tak si nemyslím, že většina lidi ví jak takového psa vychovávat a raději bych poprosil o radu někoho, kdo tomu rozumí.
A vzhledem k tomu, že vy tady radíte, že je nejlepší řešení ať si zaštěká a jde se na bitku, tak bych usoudil, že kynolog zrovna nejste.

17.11.2020 21:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

čivava666 napsal(a):
Milá bodlinko, já podstatu této otázky pochopil, ale vzhledem k tomu, že je to celkem složité plemeno a není to nějaký jorkšír, tak si nemyslím, že většina lidi ví jak takového psa vychovávat a raději bych poprosil o radu někoho, kdo tomu rozumí.
A vzhledem k tomu, že vy tady radíte, že je nejlepší řešení ať si zaštěká a jde se na bitku, tak bych usoudil, že kynolog zrovna nejste.

Jenže ona to nikomu neradí.
Sarkasmus je krásná věc, ale musíte ho pochopit.

17.11.2020 21:16
juhaj

XXX.XXX.164.121

čivava666 napsal(a):

Vy jste hlava, pane vachmajstr, no jo, to se pozná eso!
Hlavně že máte zvládnutou čivavu, to je základ.
Ten cvičák ovšem není od věci, naživo Vám řeknou, že máte štěně temperameního plemene, tohle chování je normální, není utahaný, chce vybít energii. Holt ještě večerní procházka, obejít vesnici potmě, vím, o čem mluvím, je to celkem fajn. A uvažovat o loveckém výcviku, tak se lovecký pes nejlíp značí.

17.11.2020 21:17
čivava666

XXX.XXX.93.172

Atheira napsal(a):
Jenže ona to nikomu neradí.
Sarkasmus je krásná věc, ale musíte ho pochopit.

Děkuji, zkusim si vygooglit, co to ten sarkasmus je.

17.11.2020 21:17

Pes se brutálně nudí a jenom, kvůli tomu, že vy se chcete zrovna dívat na tv, spát nepůjde. Musíte od začátku překopat psuv režim.

17.11.2020 21:18
čivava666

XXX.XXX.93.172

juhaj napsal(a):
Vy jste hlava, pane vachmajstr, no jo, to se pozná eso!
Hlavně že máte zvládnutou čivavu, to je základ.
Ten cvičák ovšem není od věci, naživo Vám řeknou, že máte štěně temperameního plemene, tohle chování je normální, není utahaný, chce vybít energii. Holt ještě večerní procházka, obejít vesnici potmě, vím, o čem mluvím, je to celkem fajn. A uvažovat o loveckém výcviku, tak se lovecký pes nejlíp značí.

Konečně normální odpověď, z které si kostička může i něco vzít.
S čivavou to není žádný med, ještě občas bojujeme, ale je to lepší.

17.11.2020 21:41

Každý večer se blbne, a to bude mému psovi 7 let. Holt je jedináček, musím se mu věnovat. Tahám se s ním o kožešiny, bojujeme s maňáskem (kočka) atd. A je jedno, že je pracovní týden a má za sebou jen 2 hodiny večerního venčení (ty čůrací půlhodinky nepočítám), nebo je po tréninku, celodenní akci, popř. po dvoudenním výletu na závody, kdy to pak ale není hodina, ale jen 30 min. Při hře koukám na zprávy, nepřijde mi to divné. Pak spokojeně upadne na gauč a je klid. Ve věku 8 m toho hraní bylo daleko víc, taky to není primárně gaučák.

17.11.2020 21:49

kostička1234 napsal(a):

Milá zadavatelko, začněte s výcvikem, a to základní povely, přivolání, chůze u nohy na řemeni i bez, sednutí, lehnutí a odložení alespoň na pět minut. Až toto bude umět, pristupte k loveckému výcviku. Aportování kozlíku později srsti a peří, aby si pes zvykl, že to musí nosit v mordě. Podporujte vystavování, to se trénuje třeba křepelkou v kleci schovanou v trávě. Natahuje vlečky, slídění... Najděte si články na netu nebo ještě lépe kupte si knížku a nejlépe zeptejte se nekoho z fochu, zda vám nepomůže, neporadí. Cvičák rozhodně ne, tam se tohle neučí. Věnujte se mu alespoň hodinu, dvě denně. Když ho tímto myšlením zbavíte, utaháte ho víc, než bezcílným lítáním. Pokud to zrovna nebude možné, zbavte ho na kole. A pamatujte, žádnou agresi, ohaři jsou citlivá a lehce ovladatelná stvoření. Ale také temperamentní, proto musejí pracovat! A když už jste si ho pořídila, tak mu ten lovecký výcvik dejte! Nemusíte být myslivec ani s tím psem nemusíte skládat zkoušky, tedy pokud má papíry, ale rozvíjejte jeho vlohy. Uvidíte, jak bude šťastný, ale také zklidněný. A vy se dostanete do přírody a upevníte s s ním vztah.
https://www.e-myslivost.cz/kynologie/vycvik/stranka-1-24.html
https://www.firstdog.cz/kategorie/aporty/
https://www.cmkj.eu/
https://www.zbozi.cz/hledani/?q=Loveck%C3%BD%20pes%20Kniha#utm_content=products&utm_term=Loveck%C3%BD%20pes%20Kniha&utm_medium=shopping&utm_source=m.search.seznam.cz&utm_query=Loveck%C3%BD%20pes%20Kniha

18.11.2020 07:30
ainu

XXX.XXX.239.109

čivava666 napsal(a):

Češi nejsou národ pejskařů. Spíš blbců, kteří chtějí mít vše, včetně psa, říká Rudolf Desenský
https://magazin.aktualne.cz/rozhovor-psycholog-psu-rudolf-desensky/r~214bf0dc0a6811e8a44c0cc47ab5f122/

18.11.2020 09:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

čivava666 napsal(a):
Konečně normální odpověď, z které si kostička může i něco vzít.
S čivavou to není žádný med, ještě občas bojujeme, ale je to lepší.

12 let bojujete s čivavou?
Tak to fakt můžete radit komukoli s čímkoli a okřikovat ostatní, pane kynologu.

18.11.2020 09:16
fikovnice

XXX.XXX.134.61

kostička1234 napsal(a):

Myslím, že žádný pes neštěká bezdůvodně!!!
Rady jste dostala zde od mnoha zkušených pejskařů. Mě by jen zajímalo, kde jste vyčetla/zjistila/kdo Vám poradil psa přilehávat, plácat, zavírat, apod.?!?

18.11.2020 09:21
fikovnice

XXX.XXX.134.61

čivava666 napsal(a):

"Experti, kteří tomu rozumí jako Češi hokeji"?!?
Uvědomujete si, že sem přispívá řada zkušených, mnoho desítek let působících kynologů a chovatelů, kdy určitě dost z nich má doma různé cenné trofeje ze všemožných psích klání, soutěží a výstav?

18.11.2020 09:24
fikovnice

XXX.XXX.134.61

čivava666 napsal(a):

A můžete tedy nezkušeným kynologům poradit zcela konkrétně, co dělat v zadavatelčině případě, krom toho, že jste radil/a cvičák?

Přidejte reakci

Přidat smajlík