Poraďte, nemáme na zaplacení operace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Badyček

18.11.2020 12:28
Badyček

XXX.XXX.56.246

Dobrý den,
prosím o radu, nás pejsek Bady musel podstoupit operaci tlapky, měl ji zlomenou.
Sestricka mi sdělila po tel ze to bude stát 13 tisíc, na to jsem ji rekla ze nemáme tolik ze volim levnější variantu s tím ze si najdem jiného lékaře.
Na to za 15 min volal doktor ze operace je vážně nutná ze mohu zaplatit na 2x. Ja v citove mimo jsem souhlasila. Po příchodu manžela bylo zle, nesouhlasil, ale na to už bylo pozdě, psala jsem tedy doktorovi situaci a odpoved byla ze pokud nezaplatim, psa mi nevydají.
Jsme zoufali, prosím poraďte.

18.11.2020 12:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

A tu levnější variantu byste hledali jak? U babky kořenářky? Operace na veterině nikdy nejsou levná záležitost. Takže byste při neúspěšném hledání levnější možnosti psu zakroutili krkem?

Zlomte manželovi nohu a než pojede na pohotovost, tak i kartičku od pojišťovny. Schválně, jak se mu to bude líbit a jak dlouho to vydrží.

18.11.2020 12:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Badyček napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu, nás pejsek Bady musel podstoupit operaci tlapky, měl ji zlomenou.
Sestricka mi sdělila po tel ze to bude stát 13 tisíc, na to jsem ji rekla ze nemáme tolik ze volim levnější variantu s tím ze si najdem jiného lékaře.
Na to za 15 min volal doktor ze operace je vážně nutná ze mohu zaplatit na 2x. Ja v citove mimo jsem souhlasila. Po příchodu manžela bylo zle, nesouhlasil, ale na to už bylo pozdě, psala jsem tedy doktorovi situaci a odpoved byla ze pokud nezaplatim, psa mi nevydají.

Bohužel Vám nezbyde nic jiného, než veterináři zaplatit. I takové náklady k vlastnictví psa patří, a většinou se něco stane ve chvíli, kdy se to člověku nejméně hodí.
Já jsem teď za léčbu psa dala 70 tis., a taky jsem je najednou neměla - půjčila jsem si část od rodiny, a po práci chodila na brigádu, abych na to vydělala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2020 12:39

Atheira napsal(a):
A tu levnější variantu byste hledali jak? U babky kořenářky? Operace na veterině nikdy nejsou levná záležitost. Takže byste při neúspěšném hledání levnější možnosti psu zakroutili krkem?

Zlomte manželovi nohu a než pojede na pohotovost, tak i kartičku od pojišťovny. Schválně, jak se mu to bude líbit a jak dlouho to vydrží.

Ale tak nechat psa utratit, když nemám na operaci, mi přijde taky jako varianta. Jaká je jiná možnost? Samozřejmě ponechme stranou, že je nezodpovědné mít psa a nemít na účtě takovou částku k dispozici pro právě takový případ.

18.11.2020 13:14

Badyček napsal(a):
Dobrý den,

A dohodnout splátkový kalendář?

18.11.2020 14:00

Nezodpovědnost nemít 12 13 20 tisíc volně na účtu? Víte, kolik lidí teď přišlo o práci nebo mají polovinu platu, někteří už těsně před vyhazovem z bytu?
Prostě si budu muset půjčit, někdy bohužel s šíleným úrokem.
Měl se tady sousedům operovat pes s plotýnkou nebo něčím takovým, něco se zády, 26 tisíc, nechali ho uspat. Taky varianta. Ale úplně blbá. 12 20 se ještě půjčit dá.
Veterinář také z něčeho žít musí, 500 měsíčně mu nepomůže, a když to takhle chce každý? Musí splácet přístroje, třeba taky platí nájem a živí zvěř a rodinu.

18.11.2020 14:05
ainu

XXX.XXX.239.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale tak nechat psa utratit, když nemám na operaci, mi přijde taky jako varianta. Jaká je jiná možnost? Samozřejmě ponechme stranou, že je nezodpovědné mít psa a nemít na účtě takovou částku k dispozici pro právě takový případ.

Existuje takova povest. Byl jednou stary muz, vdovec, ktery jiz nemohl vykonavat praci, a rodina usoudila, ze je jim na obtiz. Jeho syn nachystal povoz, a na otazku sveho ditete, co dela, odpovedel: "dedek uz neprispiva nicim, jen ujida jidlo ostatnim. Je cas se ho zbavit" a odvezl jej do lesa napospas divoke zveri. A zbyli tedy pouze rodice a jejich dite, syn. Cas plynul, syn dospel, zmuznel, zatimco jeho otec zestarnul a ubivaly sily... jednoho dne, kdy otec trpel velkou slabosti, vidi, ze syn chysta povoz...

18.11.2020 14:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Operace tedy už proběhla? Pes je aktuálně na veterině? Zaplatit na dvakrát nemůžete, i když jste s touto variantou souhlasila? Těch 13 tisíc operace skutečně stála? Kdy operace proběhla?
Já třeba platila, až mi došla mailem faktura - cca týden dva po zákroku. A to to byla částka násobně vyšší.
Při dlužení je zásadní komunikovat. Snažte se domluvit nějaké splátky, navrhněte různé varianty, které jsou pro Vás schůdné. Určitě je varianta nějakého dlužního úpisu, aby mohl pes jít s Vámi domů, i když celá částka ještě nebude zaplacená - vždyť by sami prodražovali léčbu krmnými dny, to už je soudně napadnutelné, když věřitel sám vědomě zvyšuje dluh.
A prostě se s tím budete muset nějak poprat. Jednou jste majitel, to s sebou prostě toto riziko nese.

18.11.2020 15:01

Badyček napsal(a):
Dobrý den,

Řešila bych to půjčkou, do půl roku to snad zvládnete zaplatit. Já teď taky měla vydání s chlupáčema, naštěstí jsem dostala roční odměny, ale nebudou dárky, doba covidová nám taky dost zamíchala s rozpočtem. Naštěstí u nás se ty Vánoce až tak nehrotí.
Nebo ještě je možnost dát na FB výzvu, jestli by vám lidi nepřispěli. Když dávají výzvy útulky, tak můžete i vy.

18.11.2020 15:46

njn, je potřeba si půjčit a holt k vánocům bude tlapka, to se prostě v rodinách se zvířaty stává.

18.11.2020 16:05

...k vánocům bude tlapka...

Dokonale vyjádřeno

18.11.2020 16:22

ainu napsal(a):
Existuje takova povest. Byl jednou stary muz, vdovec, ktery jiz nemohl vykonavat praci, a rodina usoudila, ze je jim na obtiz. Jeho syn nachystal povoz, a na otazku sveho ditete, co dela, odpovedel: "dedek uz neprispiva nicim, jen ujida jidlo ostatnim. Je cas se ho zbavit" a odvezl jej do lesa napospas divoke zveri. A zbyli tedy pouze rodice a jejich dite, syn. Cas plynul, syn dospel, zmuznel, zatimco jeho otec zestarnul a ubivaly sily... jednoho dne, kdy otec trpel velkou slabosti, vidi, ze syn chysta povoz...

Jo jo, variace na Dědovu mísu...

18.11.2020 16:55

Badyček napsal(a):
Dobrý den,

Já nevím, jak je to právně ošetřené - když nám majitel dlužil za ustájení koně, NEMOHLI jsme si ho nechat jako zástavu. Museli jsme ho vydat a pak se soudit. A jak píše Varaxi, vet by musel vašeho psa krmit, což nemá logiku.

18.11.2020 17:02

Já nevím, jak je to právně ošetřené - když nám majitel dlužil za ustájení koně, NEMOHLI jsme si ho nechat jako zástavu. Museli jsme ho vydat a pak se soudit. A jak píše Varaxi, vet by musel vašeho psa krmit, což nemá logiku.

Co krmit, by si tam také mohl napsat hospitalizaci 1000 denně :-) tak to by fakt nešlo.. psa mi dát musí.. ale je to dost nefér k lékaři, když s něčím souhlasím - řekl to před operací určitě - a teď se budu vymlouvat,
já ty veterináře fakt lituji.

18.11.2020 17:06

jo, a pak se lidi rozčilují, co je to za nelidu, že podmiňuje přijetí psa zaplacením zálohy, že chce podepsat souhlas s cenou a že nečeká s platbou, ale posílá to rovnou vymahači, vydřiduch jeden.

18.11.2020 17:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

ainu napsal(a):

Podobné téma se řešilo i v jednom seriálu pro děti, co jsem jako malá žrala. Možná jste se s tím taky potkala. Takoví dinosauři. Hrozná rodinka, nejmenší třískal otce po hlavě pánví, ten s ním naopak, mám dojem i párkrát třísknul o zeď... Ten seriál na první pohled nevypadal úplně vhodně pro děti, myslím, že v dnešní době by se hodně rodičů ježilo, kdyby se k tomu omylem nachomýtlo.
No, v jednom díle se řešilo, co budou dělat s babičkou, že už je k ničemu. Rodiny tam existovaly v režimu, že když už jsou prarodiče moc staří (a tedy nepotřební), shodí je ze skály. Jedno z těch dinosauřích dětí proti tomu hrozně protestovalo, že je to jeho babička, proč by ji shazoval ze skály? Že pro něj potřebná je, protože ji má rád... Jestli si to pamatuju správně, tak si ji nechali!

18.11.2020 17:10
marcelaamax

XXX.XXX.190.16

Atheira napsal(a):
Podobné téma se řešilo i v jednom seriálu pro děti, co jsem jako malá žrala. Možná jste se s tím taky potkala. Takoví dinosauři. Hrozná rodinka, nejmenší třískal otce po hlavě pánví, ten s ním naopak, mám dojem i párkrát třísknul o zeď... Ten seriál na první pohled nevypadal úplně vhodně pro děti, myslím, že v dnešní době by se hodně rodičů ježilo, kdyby se k tomu omylem nachomýtlo.
No, v jednom díle se řešilo, co budou dělat s babičkou, že už je k ničemu. Rodiny tam existovaly v režimu, že když už jsou prarodiče moc staří (a tedy nepotřební), shodí je ze skály. Jedno z těch dinosauřích dětí proti tomu hrozně protestovalo, že je to jeho babička, proč by ji shazoval ze skály? Že pro něj potřebná je, protože ji má rád... Jestli si to pamatuju správně, tak si ji nechali!

Myslíš tenhle seriál? 🤔😆

https://youtu.be/f_jbj8uosyU

18.11.2020 17:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Myslíš tenhle seriál? 🤔😆

Jasně

Juvelino

18.11.2020 17:25
Juvelino

XXX.XXX.26.157

Nechte jim ho ať se staraji 😀

Bertik005

18.11.2020 17:52
Bertik005

XXX.XXX.214.91

Jedna věc je, ty peníze opravdu nemít. V tom případě je nutné se s doktorem domluvit na splátkách nebo si peníze půjčit. Ale pokud jenom manžel nechce zaplatit, že je to hodně peněz a nemáte na rozhazování, tak je to od něj nezodpovědné. Je to živá bytost a vaší povinností je se postarat. Pokud je ale zaplacení na úkor toho, že byste neměli třeba peníze pro děti, tak manžela chápu. Je třeba to také řešit půjčkou.

18.11.2020 18:12
impact

XXX.XXX.16.73

Badyček napsal(a):
Dobrý den,

Můžete zkusit oslovit nějaký spolek nebo útulek, jestli nepomůžou. Ale pokud psovi operaci zaplatí, budete se ho muset vzdát a oni mu po vyléčení najdou rodinu, která si ho bude více vážit.

18.11.2020 18:20
Andrýsek3

XXX.XXX.33.141

Atheira napsal(a):

Nejsi máma! 😄

18.11.2020 18:39

Mě zajímá, co ten manžel chce se psem dělat, když ne zaplatit.
Vlastně mě to nezajímá.
Ale stejně

18.11.2020 18:44

Andrýsek3 napsal(a):
Nejsi máma! 😄

Můj neoblíbenější seriál, jeden ze tří. Si ale teda nepamatuji, že se tam dělo něco tak drastického, to si Atheira vymyslela :-) ale asi jo, jenže to bylo furt vtipné.. drtič odpadků jsem si přála celý život, nemám, ale - měla jsem toho uřvance i plyšového a megí ho snědla, takže :-)

18.11.2020 19:04
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

...k vánocům bude tlapka...

Dokonale vyjádřeno

U nás byla (vánoční) pyometra - kastrace - 7. 12.
za 7. 000,-
labradorka ...

18.11.2020 19:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Můj neoblíbenější seriál, jeden ze tří. Si ale teda nepamatuji, že se tam dělo něco tak drastického, to si Atheira vymyslela :-) ale asi jo, jenže to bylo furt vtipné.. drtič odpadků jsem si přála celý život, nemám, ale - měla jsem toho uřvance i plyšového a megí ho snědla, takže :-)

Já si některý díly pamatuju fakt dobře (jen teda nevím, jestli tenhle ta bába fakt přežila nebo ne všechno si pamatovat nemůžu, ani jsem nechodila do školy ), no, ale třeba ten díl, kde to malý smrádě slavilo (třetí?) narozeniny, ten mě děsil... jako fakt. Asi pět let zpět jsem si některé díly sháněla... Ale s bídou jsem dala do kupy první řadu... chtěla bych to někdy vidět znovu celý. Všechny série, od začátku do konce... Ale kde to seberu?

18.11.2020 20:02

marcelaamax napsal(a):
Myslíš tenhle seriál? 🤔😆

Děsná obluda, zlatý Motýl Emanuel.

18.11.2020 20:13
Mousinka

XXX.XXX.62.157

vzít si půjčku, zaplatit operaci a popřemýšlet nad pojistkou pro pejska

18.11.2020 20:50
Andrýsek3

XXX.XXX.33.141

Já byla hodně malá, když jsme na to s bráchou koukali. Moc si toho nepamatuju, mlácení pánvimí samozřejmě jo, drtiče odpadků taky, "potřebujeme nového Timmyho", pak, že táta dinosaur pracoval v lese a pak byl snad ve válce ve Vietnamu? 🙈😄

18.11.2020 20:56

Tohle byl fakt můj oblíbenej...".nejsi máma" a babča byla úplně nejlepší

18.11.2020 21:07
Andrýsek3

XXX.XXX.33.141

Edit: tak teď když nad tím přemýšlím, tak jsem asi zas tak malá nebyla, začíná se mi to vybavovat a vzpomínám si na hodně. A určitě jsem každý díl viděla několikrát. 😃🦕

18.11.2020 21:12
Atheira

XXX.XXX.153.250

Dostanu za tohle nějaký titul? Plevelič vláken nebo tak?

Jinak orionko, motýl Emanuel nevím nevím... Mně vždycky přišel trochu jak ú chyl.

18.11.2020 21:52
marushka

XXX.XXX.11.88

Máte pravdu.. výkon zadržovacího práva u živého tvora a zejména u psa je přinejmenším hodně problematický a četla jsem spíše taková stanoviska, že odporuje dobrým mravům a povaze zvířete jakožto smysly nadaného tvora. Ale dokud to nějak nevyřeší soudní judikatura, tak těžko říct 🤷‍♀️

Majitelům psa bych doporučila navrhnout veterinárnímu lékaři sepsání dlužního úpisu.

18.11.2020 23:05

Andrýsek3 napsal(a):
Já byla hodně malá, když jsme na to s bráchou koukali. Moc si toho nepamatuju, mlácení pánvimí samozřejmě jo, drtiče odpadků taky, "potřebujeme nového Timmyho", pak, že táta dinosaur pracoval v lese a pak byl snad ve válce ve Vietnamu? 🙈😄

Můj hlas byla svéhlavost klávesnice. nic proti, ale hlas tomu dát nemůžu, totákně nevím o co jde.

19.11.2020 01:00
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vzít si půjčku. Taky jsme si na léčbu museli půjčit. Pes bohužel za 2 měsíce zemřel. I to je život.

19.11.2020 08:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

Nevím proč, ale mám neodbytný pocit, že si zadavatelka "přišla pro radu" se srdceryvným příběhem a tak nějak očekávala, že tu osazenstvo padne na záda z toho, že má Badyček bebíčko po operaci a ona nemá na zaplacení a společnými silami přispějeme na veterinu soukromé osobě. Podobných příběhů jsou na FB mraky.
A místo solidární sbírky dostala dobrou radu - vzít si půjčku

19.11.2020 08:49

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím proč, ale mám neodbytný pocit, že si zadavatelka "přišla pro radu" se srdceryvným příběhem a tak nějak očekávala, že tu osazenstvo padne na záda z toho, že má Badyček bebíčko po operaci a ona nemá na zaplacení a společnými silami přispějeme na veterinu soukromé osobě. Podobných příběhů jsou na FB mraky.
A místo solidární sbírky dostala dobrou radu - vzít si půjčku

Tak může to zkusit škemrat na FB, třeba se někdo chytí. :-)
Já už hódně přemýšlím, než na něco přispěju, podvodníkama se to všude jen hemží. Zrovna tento týden mi kdosi volal, jestli bych prý nepřispěla na nemocné děti, poslali by mi za to i šperk s kamínkem swarovski. K částce jsme se už nedostali, jsem hovor utnula. Jestli letos vůbec přispěju, tak rovnou tak, že odvezu krmení přímo do útulku.
Já jsem si na vyšetření a operace brala půjčku dvakrát, protože to tehdy shodou okolností přišlo taky před Vánocema. To už tak bývá, že to přijde v dobu, kdy se to nejmíň hodí, pes se neptá, že jo. Jednou to taky byla akutní pyometra s kastrací, podruhý digitální rentgen při osteosarkomu, aby se zjistilo, kde všude už metastázy jsou. V prvním případě to dopadlo dobře, fenka tady s náma byla ještě víc než 3 roky, v druhým blbě, ještě ten den jsme holčičku nechali uspat.

19.11.2020 09:08
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já chodím darovat krev, uklízet les a sázet stromky. Já už dobrovolničím dost.

19.11.2020 09:36
kashttan

XXX.XXX.187.243

Už škemrá na fb. Pokud to náhodou nejsou dva jiní psi se stejným problémem ve stejný den.

19.11.2020 09:40

No, proč ne, kdekdo si dneska nechává "sponzorovat" péči o zvířata veřejností. Stačí trochu srdceryvnosti.

19.11.2020 09:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

kashttan napsal(a):
Už škemrá na fb. Pokud to náhodou nejsou dva jiní psi se stejným problémem ve stejný den.

Takže můj pocit byl správný .
Ani nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči.

19.11.2020 09:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Fiona.Praha napsal(a):

Tak jestli někdo přispěje cizímu člověku na psa, který ani nemusí existovat... Každý svého štěstí strůjcem.
A jestli je ta záležitost skutečná, tak ať si na tu operaci klidně vyžebrají - lidi jim budou dobrovolně posílat své přebytečné peníze, budou mít dobrý pocit, majitelka bude mít psa, pes bude mít operaci, veterinář peníze... Proč ne.
Ona je prostě zrovna doba, kdy pár tisíc opravdu může hnout s rodinným rozpočtem zásadním způsobem.

19.11.2020 09:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):

... a jestli nějaký rozbitý Badyček existuje - už ten popis zranění je jak z mateřské školy 🙄

19.11.2020 09:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
... a jestli nějaký rozbitý Badyček existuje - už ten popis zranění je jak z mateřské školy 🙄

To k tomu srdcervoucímu příběhu na fb nepřipojila ani fotku? No, tak to na to přispěje snad už jen ultravůl, ne?

19.11.2020 09:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
To k tomu srdcervoucímu příběhu na fb nepřipojila ani fotku? No, tak to na to přispěje snad už jen ultravůl, ne?

Nemám fb, ale popis tady mi stačí

19.11.2020 09:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

kashttan napsal(a):

A je úspěšná?
Má plakající smajlíky a sliby příspěvku?
Nebo jí ostatní taky radí, ať si vezme půjčku?

19.11.2020 10:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mně tohle přijde jak začarovaný kruh. Lidi, co nemají na nic, v podobných situacích škemraj u ostatních. Ale většina lidí, co takhle aktivně přispívá peníze na každýho uplakanýho smajlíka jsou taky lidi, co nemaj na rozhazování.
Tihle lidi pak ukazují na ostatní a brečí - vy na to máte a nepřispějete, my ne a stejně ty korunky na dobrou věc pošlem.
No, ale ono čím to bude, žejo. Já se taky živím sama, nikdo mě nesponzoruje a mohla jsem loni pustit dvě výplaty po sobě na veterině... Kdybych přispívala na každou Pegynu se zlomenou nožičkou, tak mi pak taky zbydou jen oči pro pláč.

19.11.2020 10:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Atheira napsal(a):
Mně tohle přijde jak začarovaný kruh. Lidi, co nemají na nic, v podobných situacích škemraj u ostatních. Ale většina lidí, co takhle aktivně přispívá peníze na každýho uplakanýho smajlíka jsou taky lidi, co nemaj na rozhazování.
Tihle lidi pak ukazují na ostatní a brečí - vy na to máte a nepřispějete, my ne a stejně ty korunky na dobrou věc pošlem.
No, ale ono čím to bude, žejo. Já se taky živím sama, nikdo mě nesponzoruje a mohla jsem loni pustit dvě výplaty po sobě na veterině... Kdybych přispívala na každou Pegynu se zlomenou nožičkou, tak mi pak taky zbydou jen oči pro pláč.

Rozhodně.
Pomáhat můžu jen do té míry, dokud to nepoškozuje mě.
Protože pak budem potřebovat pomoc dva. K čemu by to bylo dobré?

19.11.2020 10:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Mně tohle přijde jak začarovaný kruh. Lidi, co nemají na nic. . . .

Jo, je to hrozný.
Pro bábu nebo dědka
bude - je
už jen obyčejná kočka a její provoz luxusní nadstandard .

19.11.2020 10:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Rozhodně.
Pomáhat můžu jen do té míry, dokud to nepoškozuje mě.
Protože pak budem potřebovat pomoc dva. K čemu by to bylo dobré?

Já nechci nijak zlehčovat situace, do kterých je možné se dostat. S dětmi, bez nich, ve dvou nebo i jako rodič samoživitel... nicméně co tak koukám kolem sebe, tak v až neskutečným množství případů si za to obracení každý koruny lidi můžou sami nebo to minimálně alespoň ještě podporují tím, že se nikdy nenaučili s penězma hospodařit.
Moje mamka měla taky plnou pr... dluhů kvůli otci, ale taky věděla, že očekávat, že ji z toho dostanou nějaký zázraky nebo lidská solidarita je hovadina a podle toho se k tomu taky postavila. Kdyby ztrácela čas fňukáním a stěžováním, tak jen tratí čas, kdy už mohla se svou situací něco dělat.

19.11.2020 11:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
Já nechci nijak zlehčovat situace, do kterých je možné se dostat. S dětmi, bez nich, ve dvou nebo i jako rodič samoživitel... nicméně co tak koukám kolem sebe, tak v až neskutečným množství případů si za to obracení každý koruny lidi můžou sami nebo to minimálně alespoň ještě podporují tím, že se nikdy nenaučili s penězma hospodařit.
Moje mamka měla taky plnou pr... dluhů kvůli otci, ale taky věděla, že očekávat, že ji z toho dostanou nějaký zázraky nebo lidská solidarita je hovadina a podle toho se k tomu taky postavila. Kdyby ztrácela čas fňukáním a stěžováním, tak jen tratí čas, kdy už mohla se svou situací něco dělat.

Tak on by si hlavně člověk, co počítá každou korunu NEMĚL POŘIZOVAT PSA!

Pokud psa nepotřebuju k výkonu práce (ostraha, myslivec, farmář s ovcema...), tak je to pouze pro zábavu, a zábava holt něco stojí.

19.11.2020 11:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pokud psa nepotřebuju k výkonu práce (ostraha, myslivec, farmář s ovcema...), tak je to pouze pro zábavu, a zábava holt něco stojí.

No jo, ale ono může být dost lidí, kteří si toho psa pořídili v blahobytnějších dobách a teď, když jsou doma kolikátý měsíc na 60 %, už prostě nemají rezervy.
Já to neobhajuju, moje „železná rezerva“ je 6 výplat a ještě jsem na ni nemusela sáhnout, takže já jsem v pohodě.
Já jen, že stát se může.

19.11.2020 11:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):
No jo, ale ono může být dost lidí, kteří si toho psa pořídili v blahobytnějších dobách a teď, když jsou doma kolikátý měsíc na 60 %, už prostě nemají rezervy.
Já to neobhajuju, moje „železná rezerva“ je 6 výplat a ještě jsem na ni nemusela sáhnout, takže já jsem v pohodě.
Já jen, že stát se může.

Jasně, mně taky onemocněla fena v době, kdy jsem byla 3 měsíce zcela bez příjmů, a do toho jsem nemohla poslat ani psa do USA, neb nelétala letadla, takže jsem fakt prachy nazbyt neměla. Ale pokud měl někdo blahobytnější doby, tak může třeba něco z té doby prodat, anebo se uskromnit o těch vánocích.

... a ten kdo neměl kam sáhnout ani předtím, tak si NEMĚL POŘIZOVAT PSA - na ho...uby ho potřeboval!

19.11.2020 11:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zas upřímně... Nikdo tady nemáme nic slíbenýho na týden dopředu, natož abychom věděli, co bude za několik let.
Jasně, že když nemám peníze, nepořizuju psa (což mnoha lidem tak jasné není, to tady vidíme každou chvíli), ale jsou lidi, co pořídili psa, když byli v pohodě a najednou to nějak přišlo. Blbý a nečekaný věci se dějou. Ale to se prostě stává, že se někdy musí člověk probrodit haldou hnoje... Jenže pak to má řešit zodpovědně a ne jenom plakat na diskuzi.

Spíš mi prostě nedá si nevšimnout, jaký typ lidí se rád chytá na tyhle internetové báchorky s žádostmi o finanční příspěvek, různé aukce, kde se draží takový ty příšerný a nevkusný serependy a tak...

19.11.2020 12:00

Spíš mi prostě nedá si nevšimnout, jaký typ lidí se rád chytá na tyhle internetové báchorky s žádostmi o finanční příspěvek, různé aukce, kde se draží takový ty příšerný a nevkusný serependy a tak...

No přesně tak, já koukám, na co všechno lidi mají peníze a přitom fňukají.

19.11.2020 13:34
kashttan

XXX.XXX.198.227

Člověk nikdy neví do jaké situace se dostane. Tenhle případ na fb byl o psovi, kterého rodina zachránila od bezdomovců jenže pes teď potřebuje operaci tlapky. Třeba je to úplně jiný pes než tenhle z ifauny, ale oboje jsem četl včera...náhoda. Takze tam se nejedná o to, že by měli roky psa a najednou byli ve špatně situaci. Právě si ho pořídili.

19.11.2020 13:43

kashttan napsal(a):
Člověk nikdy neví do jaké situace se dostane. Tenhle případ na fb byl o psovi, kterého rodina zachránila od bezdomovců jenže pes teď potřebuje operaci tlapky. Třeba je to úplně jiný pes než tenhle z ifauny, ale oboje jsem četl včera...náhoda. Takze tam se nejedná o to, že by měli roky psa a najednou byli ve špatně situaci. Právě si ho pořídili.

Můj názor je, že i na to nejúžasnější a nejsrdceryvnější zachraňování těch nejubožejších a nejsmutněji koukajících pejsků a kočiček by člověk tak nějak předem měl mít prachy, když už se do toho pouští. Samozřejmě se to tak dneska dělá, zachráním to, nafotím, dám na FB s číslem účtu a už to jede.

Bertik005

19.11.2020 15:05
Bertik005

XXX.XXX.214.91

No nevím, já osobně bych nikdy penězi nepřispěla ani na zvířata a ani na žádné děti a přes nějaké organizace už vůbec ne. Ty organizace mají spousty zaměstnanců za nemalé platy. Při představě, že je musí někdo živit, tak kdyby vynechali zaměstnance a peníze rovnou poskytli na pomoc, udělají líp. Jsem ochotna pomocí vždy pouze dary jako žrádlo, potřeby, nějaká výpomoc atd. Jednou jsem nějakému tulačkovi i proplatila veterinu (nechala jsem je vystavit účet na mé jmeno a ten jsem zaplatila). Ale abych vzala třeba 5000Kc a odnesla je do útulku ať pořídí co potřebují, to by mě fakt nikdy nenapadlo.

19.11.2020 15:34
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak já zásadně nakoupím granule a konzervy a piškoty a dovezeme rovnou do útulku. Peníze bych nikdy nikam neposlala.
Jediná vyjímka byl strojvedoucí Pendolina který přišel o nohy.
A balík s povlečením a ručníky nájemníkům domu po výbuchu v Lenoře.

19.11.2020 15:42

Já už roky každý měsíc přispívám penězi Dobrému andělovi. Tam se 100% darovaných peněz rozdělí mezi potřebné. V tom vidím smysl.

19.11.2020 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Kdyby jenom psa...zrovna vám asi nemusím vykládat, kolik lidí, mladých slečen zejména, si s podobně chatrným rozpočtem pořídí koně.
A tam je pak třeba k těm částkám za veterinu přihodit ještě nějakou tu nulu, návštěva veterináře pod tisícovku je prakticky výjimka, nejedná-li se o očkování.
A je-li nedejbože třeba převoz na kliniku, to pak teprve začíná mazec a v koňských fb skupinách se to hemží dojemnými příběhy a škemráním o peníze.
Pořídit si koně bez slušné rezervy někde bokem považuju za hazard, pokud člověk není smířený s tím, že při vážnějším problému, byť s dobrou prognózou, ho nechá uspat. Což slečny většinou nejsou.
Ale chápu, že teď je zlá doba a spousta lidí se dostala do finančních problémů ne vlastní vinou.

19.11.2020 20:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Terven napsal(a):
Kdyby jenom psa...zrovna vám asi nemusím vykládat, kolik lidí, mladých slečen zejména, si s podobně chatrným rozpočtem pořídí koně.
A tam je pak třeba k těm částkám za veterinu přihodit ještě nějakou tu nulu, návštěva veterináře pod tisícovku je prakticky výjimka, nejedná-li se o očkování.
A je-li nedejbože třeba převoz na kliniku, to pak teprve začíná mazec a v koňských fb skupinách se to hemží dojemnými příběhy a škemráním o peníze.
Pořídit si koně bez slušné rezervy někde bokem považuju za hazard, pokud člověk není smířený s tím, že při vážnějším problému, byť s dobrou prognózou, ho nechá uspat. Což slečny většinou nejsou.
Ale chápu, že teď je zlá doba a spousta lidí se dostala do finančních problémů ne vlastní vinou.

To mi připomíná před pár lety jsem po mnoha letech byla domluvena s přáteli na týden v Chorvatsku. Manžel vzdoroval, ale nakonec odjezd povolil. Odkládala jsem si do obálky, abych nenarušila rodiný rozpočet. Těsně před zaplacením mi kobyla spadla do jímky, vetrinářka, která ji vlastně zabila, si vzala 3500,-, koňská záchranka 11500,-, klinika, kde dostala infarkt, následně za ošetření a kafilérku 5500,-. Jela jsem do víte kam a spamatovávala se rok. ( pokud to někoho zajímá, veterináře dojela o 3 hodiny později než měla a sedovala kobylu psím sedativem, koňský neměla. Jak mi řekla velká na FÚ v Brně, proto ten infarkt, jenže byl svátek a náš koňský vet na dovolené)

19.11.2020 20:47
MajkaP

XXX.XXX.84.93

juhaj napsal(a):
To mi připomíná před pár lety jsem po mnoha letech byla domluvena s přáteli na týden v Chorvatsku. Manžel vzdoroval, ale nakonec odjezd povolil. Odkládala jsem si do obálky, abych nenarušila rodiný rozpočet. Těsně před zaplacením mi kobyla spadla do jímky, vetrinářka, která ji vlastně zabila, si vzala 3500,-, koňská záchranka 11500,-, klinika, kde dostala infarkt, následně za ošetření a kafilérku 5500,-. Jela jsem do víte kam a spamatovávala se rok. ( pokud to někoho zajímá, veterináře dojela o 3 hodiny později než měla a sedovala kobylu psím sedativem, koňský neměla. Jak mi řekla velká na FÚ v Brně, proto ten infarkt, jenže byl svátek a náš koňský vet na dovolené)

Měl jsem čas a peníze. Teď mám koně 🤷

20.11.2020 08:55

MajkaP napsal(a):
Měl jsem čas a peníze. Teď mám koně 🤷

A ještě jsem měla kamarády.

Přidejte reakci

Přidat smajlík