Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 Kč
Prosím poraďte s výchovou.
Máme doma pětiměsíční nalezené štěně patrně křížence Jack Russela s něčím. Našli jsme ho asi pětitýdenní. Je moc šikovný a učenlivý. Jediné, co se nám nedaří ho odnaučit je skákání a kousání. Když přijedu domu má tak neskutečnou radost, že mi je líto ho neustále okřikovat a hulákat "nesmíš!!". On ten povel stejně v tu chvíli asi nevnímá. Vyskakuje do výšky, na nohy a kouše.
Jde to odnaučit? Jsem asi moc "měkká"
Uživatel s deaktivovaným účtem
Obecně existuje několik triků, například:
- mít u dveří připravenou hračku, kterou psovi co nejdřív vrazíte do tlamy a budete se s ním chvíli tahat, než přejde prvotní nadšení a bude schopen vnímat
- jakýkoliv jiný pozitivní způsob, jak psa udržet packami na zemi
- nechat psovi doma courat vodítko, který mu při vítání přišlápnete, takže nebude moct skákat
- nastavit koleno tak, aby se pes při výskoku "omylem bouchnul" (ale to asi funguje spíš u větších psů)
Křičení povelu "nesmíš" je zbytečné, jak správně konstatujete. Tento mnohoznačný "povel" se velmi těžko pejskovi názorně předvádí. Ještěže neumí česky, protože jinak by si mohl myslet, že třeba nesmí vrtět ocáskem nebo nesmí dýchat nebo ... tisíc věcí, které pes aktuálně v dané chvíli dělá :)
Když už, radši bych používala povel jednoznačný, třeba "sedni". Ale určitě ne ve chvíli, kdy pejsek nevnímá a vím, že ho nebude schopen splnit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mě nejvíc funguje ignorace....budu si tě všímat, ale musíš mít všechny čtyři packy na zemi.....fungovalo mi to u všech štěňat až na tu mojí poslední současnou bílou potvoru, tý to bylo jedno a klidně mi skočila na záda....to jsem nosila sušený střívka, je naučená, že u předávání pamlsku se sedí, takže myslím, že bylo ideální využít stereotyp....přijdu, vytáhnu střívko, fena si sama sedne, dostane pamlsek, jde si ho sníst a pak už to počáteční nadšení není tak obrovské a dá se to ukočírovat....