Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2020 21:22
nellla03

XXX.XXX.236.86

Ahoj, chci se zeptat, můžu dát psovi do vody husí sádlo? Známá to tak dělá prý na zavodnění a příjem energie. Chtěla jsem si to ale ověřit.

Předem díky za odpověď

19.11.2020 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Příjem energie samozřejmě, jako u každého jiného tuku. Ale proč do vody, on vám pes jinak nepije? Normálně bych ho dala když tak do jídla. Ve vodě ho ani nerozmícháte..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2020 22:07

Budou to krásné lodičky. Jak se dělají z vlašských oříšků, dovnitř svíčka, když budou ty Vánoce, aby měl pes také něco pěkného,
kdyby měl ještě jednoho psa, tak mohou hrát
G4?!
Potopeno!

janae1

19.11.2020 22:11
janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budou to krásné lodičky. Jak se dělají z vlašských oříšků, dovnitř svíčka, když budou ty Vánoce, aby měl pes také něco pěkného,
kdyby měl ještě jednoho psa, tak mohou hrát
G4?!
Potopeno!

Husí sádlo má nízký bod tání, pokud ta miska s vodou bude v pokojové teplotě, udělá oka jak na polévce.
Já bych měla strach, že psi se přepijou a budou zvracet.
A také by mi bylo líto dávat kvalitní husí sádlo psům.

19.11.2020 22:16

janae1 napsal(a):
Husí sádlo má nízký bod tání, pokud ta miska s vodou bude v pokojové teplotě, udělá oka jak na polévce.
Já bych měla strach, že psi se přepijou a budou zvracet.
A také by mi bylo líto dávat kvalitní husí sádlo psům.

Myslím, že to dávají venkovním psům kvůli právě teplotě nižší.
Mám za plotem asi 8 (nevím, krákají jak tisícové stádo) hus, kachen, husokachen, něco tak, nabízím je všem kolemjdoucím, nikdo je nechce (patří faráři, asi se bojí Nejvyššího), mohla bych je sestřelit prakem (nebojím se pekla, to ony dělají ve tři ráno peklo) jako omylem, ale já to nejím, pes to nechce, kam to zakopu a jak, lopatu a krumpáč nám někdo ukradl, hlavně že ty husy nikdo nesebere,
ale že je to dobré, Vám věřím :-)

20.11.2020 07:35
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslím, že to dávají venkovním psům kvůli právě teplotě nižší.
Mám za plotem asi 8 (nevím, krákají jak tisícové stádo) hus, kachen, husokachen, něco tak, nabízím je všem kolemjdoucím, nikdo je nechce (patří faráři, asi se bojí Nejvyššího), mohla bych je sestřelit prakem (nebojím se pekla, to ony dělají ve tři ráno peklo) jako omylem, ale já to nejím, pes to nechce, kam to zakopu a jak, lopatu a krumpáč nám někdo ukradl, hlavně že ty husy nikdo nesebere,
ale že je to dobré, Vám věřím :-)

Husokachny jsou tiché.
Husy hlídají jak psi, ty to asi taky nejsou, to by Vás neokradli - husy by určitě hlásily zloděje.
Zbývají kačky:
https://www.kucharkaprodceru.cz/pecena-kachna-pomalu/
Jestli Vám nebude chutnat toto, tak si běžte udělat test na koronu, že necítíte chuť - to je taková mňaminka, že to musí chutnat každému. I Megííínka se bude olizovat až za ušima.

Zadavatelce:
Husí sádlo psi normálně můžou, klidně v rozumném množství dávejte.

20.11.2020 07:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
Husokachny jsou tiché.
Husy hlídají jak psi, ty to asi taky nejsou, to by Vás neokradli - husy by určitě hlásily zloděje.
Zbývají kačky:
Jestli Vám nebude chutnat toto, tak si běžte udělat test na koronu, že necítíte chuť - to je taková mňaminka, že to musí chutnat každému. I Megííínka se bude olizovat až za ušima.

Zadavatelce:

Kachnu ani jinak nepeču. Vlastně ani husu, krůtu a králíka. Ale to stejně max. párkrát do roka. Jo, husy hlídají, jeden soused tady má, když jdem ráno se psem, je řev. I když si uvědomuju, že asi si trochu už zvykly, už jsem je nějakou dobu řvát neslyšela a na pekáči nejsou, vidím je Néé, to je jak se psem: taky chudák řve, ale nikomu se nechce zvednout pr.el se podívat proč. A ráno se zjistí, že místo plotu máme v zahradě motorku Takže Megííí, kdyby šla zkontrolovat, nemusela přijít o nářadí

20.11.2020 08:45

Varaxi napsal(a):
Husokachny jsou tiché.
Zbývají kačky:

Zadavatelce:

Když upečete, sním, žádný problém :-)
Ony hlídají, ale nemohu kontrolovat každých 10 minut,
prosím aby si je někdo odnesl, třeba Vy, určitě to umíte skvěle uvařit, je to jen 300 km, co to je? Pokud máte kachnu ráda, tak to uděláte.

20.11.2020 09:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Když upečete, sním, žádný problém :-)
Ony hlídají, ale nemohu kontrolovat každých 10 minut,
prosím aby si je někdo odnesl, třeba Vy, určitě to umíte skvěle uvařit, je to jen 300 km, co to je? Pokud máte kachnu ráda, tak to uděláte.

Bohužel, drůbež na ves patří. Pokud její chov nezakazuje místní vyhláška, moc se s tím dělat nedá.
Se sousedy se domluvit nejde? Aby si je zavíral na noc do kachníku. Nemusí být nějak zvukotěsný. S výjimkou kohouta, který kokrhá bez ohledu na cokoli, je nerušená drůbež tichá drůbež. V domečku by měly mlčet kachny i husy.
Jestli jsou na maso, tak je budou každou chvíli zabíjet. (Edit: Jestli jsou pana faráře, dostanou rozhřešení?)
Jinak se s tím fakt nedá nic dělat, hlasové projevy zvířete jsou výjimkou, na kterou se nevztahuje noční klid.

20.11.2020 09:20

Varaxi napsal(a):
Bohužel, drůbež na ves patří. Pokud její chov nezakazuje místní vyhláška, moc se s tím dělat nedá.
Se sousedy se domluvit nejde? Aby si je zavíral na noc do kachníku. Nemusí být nějak zvukotěsný. S výjimkou kohouta, který kokrhá bez ohledu na cokoli, je nerušená drůbež tichá drůbež. V domečku by měly mlčet kachny i husy.
Jestli jsou na maso, tak je budou každou chvíli zabíjet. (Edit: Jestli jsou pana faráře, dostanou rozhřešení?)
Jinak se s tím fakt nedá nic dělat, hlasové projevy zvířete jsou výjimkou, na kterou se nevztahuje noční klid.

Některé jsou tam už roky, boudu nemají, krmí je celá ves. Podle mě mají hlad. Sní cokoli, co tam hodíte. Naposledy N&D kuře na granátovém jablku. O kousek výš jsou běžci a asi kříženci a ti jsou boží. Mají boudu, bazének, spoustu jídla a louku malinkou, černého ovčáka a žádné sádlo, jak běhají.
Farář si určitě myslí, že je nakrmí Pán Bůh :-)

20.11.2020 09:36
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Komu není shůry dáno... Akorát je blbé, když není shůry dáno zrovna faráři.
Vždycky se dá zavolat KHS, ale jestli to k něčemu bude, čert ví.
Až bude pan farář kázat o lhostejnosti v kostele, měl by se ho někdo zeptat, proč je tak lhostejný k živým tvorům, co si k sobě připoutal. Já to nebudu, kdybych vešla do kostela, museli by ho znovu vysvětit. :)
Jestli žerou ND, tak to budou fakt ty kačeny. Husa je prakticky býložravec, taková malá ovečka, co se ráda pase; pokud to jsou husy, musejí být fakt vyhladovělé, to je jak kdyby kráva žrala řízek. Ale řvoucí kačka, ta musí být vyhladovělá taky.
Přesně toto jsou okamžiky, kdy mám chuť hodit slovutné církvi šutr do okna.
Ono je to blbé, koukat na hladová zvířata dost dobře nejde, ale nakrmit je taky ne - nějaké kačce se něco stane a bude to Vaše vina, že jste jim dala něco špatného.
Blbé, no. Nevím, co poradit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík