Závislost psa na pánovi

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Závislák

21.11.2020 00:50
Závislák

XXX.XXX.124.165

Už druhý pes v řadě se stal závislým na mě :-) Je to tím, že jsem v ID, proto mu věnuji maximum času. Je to srandovní, jak pes se stane druhým já :-) Pořád na mě kouká, ani ho nebaví zahrada, jen na chvíli, a pak zase se cpe za mnou :-) Jinak chodíme každý den na procházku do přírody na hodinu a víc. Mě na tom všem překvapuje, jak je evoluce celkem rychlá. Za cca 20 - 30 tis. let, co je jeden živočišný druh tak blízko člověku, se tak výrazně proměnil.
Ptám se svého psa, proč se pořád ke mně cpe. Ten, co mi umřel před dvěma lety, byl taky závislý na mě, ale radši byl ve svém pelechu a koukal na mě ze vzdálenosti pár metrů. Tento nový chce být buď na nohách nebo u nohou nebo za křeslem. Jak říkám ani venku na zahradě ho to samotného nebaví. Jenže já mu nemůžu dát 100% času. Mám taky určité povinnosti nebo zájmy. :-)

21.11.2020 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Závislák napsal(a):
Už druhý pes v řadě se stal závislým na mě :-) Je to tím, že jsem v ID, proto mu věnuji maximum času. Je to srandovní, jak pes se stane druhým já :-) Pořád na mě kouká, ani ho nebaví zahrada, jen na chvíli, a pak zase se cpe za mnou :-) Jinak chodíme každý den na procházku do přírody na hodinu a víc. Mě na tom všem překvapuje, jak je evoluce celkem rychlá. Za cca 20 - 30 tis. let, co je jeden živočišný druh tak blízko člověku, se tak výrazně proměnil.
Ptám se svého psa, proč se pořád ke mně cpe. Ten, co mi umřel před dvěma lety, byl taky závislý na mě, ale radši byl ve svém pelechu a koukal na mě ze vzdálenosti pár metrů. Tento nový chce být buď na nohách nebo u nohou nebo za křeslem. Jak říkám ani venku na zahradě ho to samotného nebaví. Jenže já mu nemůžu dát 100% času. Mám taky určité povinnosti nebo zájmy. :-)

Měla jste si pořídit nějaké nezávislé plemeno, třeba jako mám já (samojed) husky, čau-čau apod. Tam by jste byla ráda, kdyby pes na vás občas hodil okem

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2020 15:01

No někteří psi jsou holt větší fyzičtí šmajchlíři, zatímco jiným závislákům stačí, když jsmou ve společnosti páníčka.

Na zahradě je nuda...co by tam pes bez páníka dělal??...pes závislák....mojí feně taky přišlo jako ztracený čas být na zahradě, když je panička doma.

I se závislákem člověk může mít své zájmy...prostě jaký si to člověk udělá, takový to má....psa přeci nemusím mít na klíně a drbat 24/7 a to ani toho závisláka.

21.11.2020 15:55
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No někteří psi jsou holt větší fyzičtí šmajchlíři, zatímco jiným závislákům stačí, když jsmou ve společnosti páníčka.

Na zahradě je nuda...co by tam pes bez páníka dělal??...pes závislák....mojí feně taky přišlo jako ztracený čas být na zahradě, když je panička doma.

I se závislákem člověk může mít své zájmy...prostě jaký si to člověk udělá, takový to má....psa přeci nemusím mít na klíně a drbat 24/7 a to ani toho závisláka.

taky jsme takového měli. kam jsem se hnula tak za mnou. I do koupelny a pozoroval přes sklo jak se sprchuju. Na wc běžně a to i v hospodě. Nijak mne to neobtěžovalo naopak mi moc chybí.

21.11.2020 16:20
fikovnice

XXX.XXX.134.72

Závislák napsal(a):

Ona ta závislost je ale věc ošemetná. Píšete, že jste v ID, kdyby se Vám nedejbože nějak zhoršilo zdraví a musela jít třeba do nemocnice, tak máte představu, jak by to se psem bylo? Už jste od něj někdy byla na delší dobu pryč?
A to píšu já, která má na sobě ze tří koček přinejmenším jednoho totálního závisláka a zdraví mám velmi nedobré . Nicméně tady ten kocour neměl žádná privilegia oproti zbylým dvěma, prostě to tak má - asi je to dáno povahou (??). Jde o tzv. obyčejňáka. MCO je na mně také závislá, ale myslím, že ne tolik jako tady ten můj "ocásek", co se mnou chodí i na WC (což je u koček poměrně nevídané; to stejné mi dělá ten náš "rodinný" pes, když je u mě - zásadně na WC chodí se mnou ).

21.11.2020 17:27

fikovnice napsal(a):
Ona ta závislost je ale věc ošemetná. Píšete, že jste v ID, kdyby se Vám nedejbože nějak zhoršilo zdraví a musela jít třeba do nemocnice, tak máte představu, jak by to se psem bylo? Už jste od něj někdy byla na delší dobu pryč?
A to píšu já, která má na sobě ze tří koček přinejmenším jednoho totálního závisláka a zdraví mám velmi nedobré . Nicméně tady ten kocour neměl žádná privilegia oproti zbylým dvěma, prostě to tak má - asi je to dáno povahou (??). Jde o tzv. obyčejňáka. MCO je na mně také závislá, ale myslím, že ne tolik jako tady ten můj "ocásek", co se mnou chodí i na WC (což je u koček poměrně nevídané; to stejné mi dělá ten náš "rodinný" pes, když je u mě - zásadně na WC chodí se mnou ).

Moji pesani se mnou chodili na wc jako štěňata...pak už jsme se tam všichni nevešli.
Ale i teď jako jedenáctiletý dědek, když se mu zdá, že už jsem tam moc dlouho, tak si sedne za dveře a kňourá...tak mu musim alespoň říct "Mimíšku, ještě chvilinku...hezky počkej"

21.11.2020 17:46
Markéta80

XXX.XXX.239.177

Taky mám závislačky, ale u nich je to v povaze. kam se hnu tam jdou taky a jak si lehnu tak hned mam všechny vedle sebe

21.11.2020 19:47

Mám závisláka, doma ho mám "pořád za zadkem" už 11 let.
Když ho dáme k někomu na hlídání na pár dní, vybere si z přítomných osob nejlepší ženu a chodí pořád za ní.

Podle mě je podstatný, aby byl závislák schopnej jít na procházku i s někým jiným. Pak si může klidně závislačit, jak chce.

21.11.2020 20:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky mám závisláky. Doma za mnou taky pořád chodí, i na záchod - nevejdeme se tam, takže čekají venku - minule se nám stala taková vtipná příhoda, i když v tu chvíli mi do smíchu nebylo - pes si dost často po baráku nosí balonky, no já jsem byla na záchodě, pes čekal přede dveřma a pustil tam balonek. Jenže ho pusitl tak blbě, že já jsem nemohla otevřít dveře a dostat se ven . No tak jsem na psa volala, ať podá balonek, jo on podal, ale jiný z obýváku. Pak ještě další tři, ale nakonec to na několikátý pokus vyšlo a sebral tenhle . Doteď nechápu, jak se mu to povedlo, nějak ho tam napasoval do rohu...

Jinak ale myslím, že i taková závislost by měla mít své meze. Ona jedna věc je ta, že pes vám chce být pořád na blízku když jste doma a druhá věc je ta, že by měl taky ale zvládnout být doma v pohodě sám. Což u nás problém není. Pokud je vyloženě zavřu v druhé místnosti, tak jsou taky v klidu. A třeba teď k večeru to už za mnou ani nechodí - maximálně jdu k pc, tak si lehnou na pelech nebo do křesla vedle. Když pak jdu na gauč, tak jdou za mnou, když jdu spát jdou do postele. Ale když bych teď šla na záchod nebo do sprchy, tak už se nezvednou. Pokud je nechám vneku, tak sice nadšení nejsou, ale taky nijak extra nevyvádí, když je teplo tak vůbec ne. V klidu vydrží i jinde, občas třeba když jedu k doktorovi a jedu přes rodiče, tak psy vyložím tam a je to v pohodě, nebo třeba když jsme na závodech tak v chatce, na pokoji atd.

Jestli by šli s někým jiným na procházku, no nevím. S přítelem by šli asi oba, i když pes by asi váhal a úplně by se mu nechtělo. Teda pokud bych byla doma. Kdybych doma nebyla, tak myslím, že by to bylo lepší. Ono když doma nejsem, tak se jde s přítelem vyvenčit úplně normálně, ale jakmile jsem doma a jde s ním ven přítel, tak pes to bojkotuje, je to komedie a ještě na mě kouká jak nejvíc týraný zvíře, jakože proč by měl chodit s ním . A to jde jen o venčení na zahradě. Když mi psa hlídal táta a já tu nebyla, tak s ním normálně na procházky chodil. Nikomu jinému bych ho nevsvěřila. Fenu mi hlídala babička, paradoxně jsem si myslela, že tam to bude naprosto v pohodě, protože ona hrozně miluje lidi, všechny, k každému se hrne. Jenže hned co jsme odjeli tak prý fena lehla ke dveřím, kňourala a s babičkou vůbec nemluvila . Pak se to trochu srovnalo, ale prý to nebylo ono, často chodila tesknit do přepravky . Nicméně žrala, i si hrála a ven s ní v pohodě šla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík