Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Laduš

21.11.2020 18:21
Laduš

XXX.XXX.252.104

Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost s převýchovou psa, který permanentně vítá a obtěžuje všechny lidi které potká?Chodili jsme kvůli tomu celý rok do psí školky, všechno ostatní M zvládla už po 3. kurzu, vítání nikoliv. Spousta lidí se psů bojí, důchodci nám vyhrožují policií, a i jiní pejsi se čubinky bojí. Vůbec nás nehlídá, venku prostě vyhlíží kohokoliv, koho by mohla obtěžovat. Nefungují pamlsky, už ani veselý tón hlasu, ani pískací hračky. Procházky začínají být vyčerpávající, čubinka je 4,5 roku stará.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2020 18:34

Jen se zeptám....a to jí máte na volno??...protože jestli jo a fena letí ke každýmu, tak se nedivím, že vám vyhrožují policií.

S čím je tedy problém??...přivolání??...prostě si usmyslí, že k někomu poběží a vás neposlechne??

Nebo je na vodítku a problém je spíš v tom, že vás ke kačdému táhne??

Protože z vašeho popisu mám pocit, že máte psa, který nejenže nemá přivolání, ale obtěžuje okolí, na volno....protože kdyby byla na vodítku a eventuelně s košem, tak si jí prostě dáte k noze a projdete...nikdo by se jí přeci nebál a nevyhrožoval vám policií a to i kdyby třeba na tom vodítku štěkala...takových psů je....dneska si moji pesani pěkně zašňafali na štěkající napruženou výmarku...no a??...všichni psi na vodítku, trošku kraválu, ale žádnej problém....

21.11.2020 19:06
janaa

XXX.XXX.15.166

Vy nemáte problém, že máte vítacího psa, váš problém je neexistující přivolání

21.11.2020 19:27

co, já mám taky vítacího psa. jak stodola. kdybych to neřešila, tak možná někteří důchodci dostanou i infarkt.

to jste nikdy neslyšela o vodítku? o přivolání? to není o psí školce, to je o vašem mozku.

21.11.2020 19:48

Také mám vítací,zvědavé 9ti měsíční štěńátko.No při 70cm a 45 kg nemůže ke každému lítat se podívat a očuchat.Tak má na veřejnosti vodítko nebo šńůru a učí se nejdříve sednout,počkat až se panička zeptá a pak buď může nebo nemůže se jít podívat.

21.11.2020 19:55

Ano, náš pes s oblibou vyhlíží osoby vhodné k přivítání. Nejvíc má spadeno na lidi, kteří by mohli být páníček (například jsou tam, kde jsme někdy v posledních 5 letech potkali páníčka). Dále pokud je procházka divným směrem a něco je prostě jinak, tak je jasný, že jdeme určitě někoho přivítat, třeba někoho, kdo přijede autobusem, a to i pokud vůbec nejdeme kolem autobusový zastávky.
Někdy se jakože loudá "já jsem starý a nemohu jít rychle" a panička se zapomene ohlížet, až ho omylem dojdou lidé, co šli za námi, a co má v tu chvíli jinýho dělat, než je přivítat, že?
Někdy je v tom opravdu protřelý.

Řešení je několik. Dát si psa na vodítko, jakmile jsou kolem lidi. Dát si psa k noze, pokud vydrží v povelu, než minete osobu, kterou chtěl přivítat. Naučit psa spolehlivýmu přivolání, takže se vrátí i z výpravy za někým, koho musí přivítat. A postupně budovat schopnost projít kolem člověka bez vítání - nejdřív z dálky, postupně přibližovat, ubírat povely... je to práce.

21.11.2020 19:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, náš pes s oblibou vyhlíží osoby vhodné k přivítání. Nejvíc má spadeno na lidi, kteří by mohli být páníček (například jsou tam, kde jsme někdy v posledních 5 letech potkali páníčka). Dále pokud je procházka divným směrem a něco je prostě jinak, tak je jasný, že jdeme určitě někoho přivítat, třeba někoho, kdo přijede autobusem, a to i pokud vůbec nejdeme kolem autobusový zastávky.
Někdy se jakože loudá "já jsem starý a nemohu jít rychle" a panička se zapomene ohlížet, až ho omylem dojdou lidé, co šli za námi, a co má v tu chvíli jinýho dělat, než je přivítat, že?

Řešení je několik. Dát si psa na vodítko, jakmile jsou kolem lidi. Dát si psa k noze, pokud vydrží v povelu, než minete osobu, kterou chtěl přivítat. Naučit psa spolehlivýmu přivolání, takže se vrátí i z výpravy za někým, koho musí přivítat. A postupně budovat schopnost projít kolem člověka bez vítání - nejdřív z dálky, postupně přibližovat, ubírat povely... je to práce.

Mi už vítáme jen ty, kteří nás nejdřív osloví.

Bohužel Nora se líbí a oslovuje jí hodně lidí. Na druhou stranu z principu věci to nejsou kynofobové, takže tam už to nevadí, stačí předem říct, že kdo mluví na psa, získá si jeho okamžitou přízeň :D

21.11.2020 20:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ptal se někdo na rasu? Co je to za psa? Něco jiného je, když k vám letí jorkšír a nebo pastevec, ne? Jak tu někdo píše o důchodcích a infarktu...za 12let jsem potkala možná 2lidi, co se na mého psa nevrhali a řekli, že se psů bojí, tedy i jeho.

21.11.2020 20:03

Mi už vítáme jen ty, kteří nás nejdřív osloví.

Bohužel Nora se líbí a oslovuje jí hodně lidí. Na druhou stranu z principu věci to nejsou kynofobové, takže tam už to nevadí, stačí předem říct, že kdo mluví na psa, získá si jeho okamžitou přízeň :D

Tak ti, co nás osloví, jsou jasní. Taky je jasný, že koho pozdravím, ten se musí přivítat (co to slyším, že tohoto člověka známe? tak to vítej, kamaráde!)

A nejlepší trik, co umíme, je tento: Jde k nám nějaký náš známý, ale pes si ho nepamatuje a nepoznává. Potajmu psa pobídnu "koukej kdo jde, to je kamarád", načež pes nadšeně letí vítat s výrazem "no konečně se po takový době zase potkáváme starý příteli, já mám takovou radost!" A ten člověk je pak nadmíru potěšen, jak si ho ten pejsek pamatuje a hezky ho přivítal ... klidně může jít o typ člověka, na kterýho by se jinak psisko ani nepodívalo, protože mu prostě dotyčný nesedne povahově....

21.11.2020 20:06

lesnížínka napsal(a):
Ptal se někdo na rasu? Co je to za psa? Něco jiného je, když k vám letí jorkšír a nebo pastevec, ne? Jak tu někdo píše o důchodcích a infarktu...za 12let jsem potkala možná 2lidi, co se na mého psa nevrhali a řekli, že se psů bojí, tedy i jeho.

No, tak zadavatelky pes bude asi něco velkého, když se bojí lidi a psi a důchodci vyhrožují policií.

Nebo možná "bojového".

Norinky se teda občas někdo bojí. Netuším zaboha proč, ale takové ve vhodné chvíli pronesené "k noze" mě nic nestojí a soužití se spoluobčany zlepšuje neuvěřitelně, zadavatelce doporučuju.

21.11.2020 21:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Není to náhodou stafbulík? . Oni jsou sice malí, ale lidi se jich často bojí.

Tenhle problém jsem řešila úplně od štěněte. Fena měla jako mála 4 kg, takže fakt malej pes, ale ani tak jsem ji samozřejmě nemohla nechat vítat každého na potkání, a že její vítání je fakt bouřlivé. Někde kde jsou davy lidí ji prostě na volno nepouštím, protože kdyby na ní někdo začal mluvit, tak si nejsem jistá že to uhlídám. Když byla štěně tak jsme měli problém se vůbec pohybovat na vodítku mezi lidmi, protože to byla procházka ve stlylu "jeeee hele člověk, paráááda, super"... "jeeee dívej, další".... "no neeee, dokonce dítě, pojď honeeem", "kočárek, pecka, a další"..... Prostě naprosto unešená z jakéhokoli člověka... No a nejvíc mi pomohlo ji prostě co nejvíc navazovat na sebe přes pamlsky a hračky. Projít kolem těch nevšímajících si lidí s tím, že dávám ňaminky nebo se taháme o hračky, protože to je zajímavější, než jen tak jít. Ale doteď teda když na ní někdo promluví, tak se celá kroutí, směje a je v sedmém nebi. Ale jinak už míjíme lidi celkem v klidu, někde kde nejsou vyloženě davy lidí, tak ji jen přidržím chvíli nebo nechám jít u nohy a pak ji můžu zase pustit.

No a ještě je vtipná kombinace takto vítací feny a k tomu psa, který cizí lidi absolutně nemusí. Takže pokud někdo začal mluvit na fenu, tak pes byl hned v pozoru, co se děje, proč si ho někdo všímá .

21.11.2020 21:28

No, tak zadavatelky pes bude asi něco velkého, když se bojí lidi a psi a důchodci vyhrožují policií.

Nebo možná "bojového".

Norinky se teda občas někdo bojí. Netuším zaboha proč, ale takové ve vhodné chvíli pronesené "k noze" mě nic nestojí a soužití se spoluobčany zlepšuje neuvěřitelně, zadavatelce doporučuju.

Ani nemusí být (nic bojového) - dokud můj ohař nebyl šedivý, tak z něj byli všichni podělaní strachy (je fakt, že co já nedorostla, on přerostl, takže vedle mě vypadá - se svými 70 cm v kohoutku - opravdu velký). A to on má opravdu ohaří povahu, je vyrovnaný a mírný.

21.11.2020 21:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak hlavně věk? Časem s toho pes většinou vyroste.

21.11.2020 22:00

juhaj napsal(a):
Tak hlavně věk? Časem s toho pes většinou vyroste.

.... u nás do toho naopak pes dorostl, myslím, že poslední "hřebíček" byl, když jsme přibrali do smečky manžela, to už přitom psovi bylo 7-8 let... až pak jsem musela začít reálně řešit vítání náhodných kolemjdoucích :)

21.11.2020 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Však zadavatelka píše, že feně je 4,5 roku.

21.11.2020 22:45
manitschka

XXX.XXX.246.236

.... u nás do toho naopak pes dorostl, myslím, že poslední "hřebíček" byl, když jsme přibrali do smečky manžela, to už přitom psovi bylo 7-8 let... až pak jsem musela začít reálně řešit vítání náhodných kolemjdoucích :)

U nás se to taky u předchozího psa s věkem nelepšilo, většina lidí mu teda byla díky každodennímu pohybu po Praze putna (pokud na něj nepromluvili), ale byl schopný okamžitě vyrazit kamkoli za člověkem nesoucím hudební nástroj, nebo mě zkoušet odvléct přes park k nějakému muzicírujícímu posezení, protože "nazdááár, už jsme se tááák dlouho neviděli"...většina kamarádů včetně přítele jsou muzikanti. :-)

Současný smeták miluje psy a vrhal by se za všemi, hračky ani pamlsky v ten moment nezájem, takže ze začátku jsem prostě míjela či měnila směr velmi svižně, a pečlivě jásavě chválila jakýkoli pokus o normální pohyb mnou zvoleným směrem, samozřejmě na krátkém vodítku (nadšeného pitomce v saltech dva metry nad hlavou), on je ale bytost toužící se zavděčit, takže po dvou měsících zvládáme psa na protějším chodníku jen monitorovat a obrovsky vrtět ocasem, ale pokračovat naším směrem na volné stopovačce, při nutnosti míjení musím přivolat a vzít na krátko, ale už jde po zemi. :-) Čili pro zadavatelku, psa na vodítko, tedy mechanicky zabránit obtěžování okolí, a učit chování, jaké si při míjení lidí představujete. Zvolte motivaci, na kterou váš pes slyší (hračky, jídlo, pochvala,...) a nepočítejte, že to bude zítra.

22.11.2020 07:40

a co moje osmdesátikilové černočerné hovado... Milující všechny lidi a štěníky a fenečky. Psy od určitého věku rasisticky selektuje (černé nebrat - ty nerad). Prostě zdrhnout k nikomu nesmí.
Jako mladý měl párkrát úlet - naštěstí si volil oběti, kterým to nikdy nevadilo (věděl to??) Navíc v tom věku často levitoval - chodil po zadních, snažil se olíznout dotyčnému nos - naštěstí byl naučen "tlapově bezdotykově". Takže v civilizaci vždy ve střehu. Přesto přepadnul mladou běžkyni, která měla kulíšek s obří bambulí... a on toho kulicha chtěl (byla skvělá, krásně si s ním pohrála a pravda, utvrdila ho v tom, že si vybral skvělou kámošku a já se můžu bez kulíška uřvat...) a pak jednoho mladého fotografa (měl stejný nápad a potmě šel fotit svítící město z hrany lomu. Taky bránil psa před mým nadáváním, že přeci o nic nejde).
Jinak platí (a pes akceptuje), že když se někdo objeví, pes se zastaví, já ho dojdu (i popoběhnu), chytím za obojek - převedu (případně nechám pohladit, varuju před flusy) a hned zase pustím. Vím, že se nevrátí - povel "padej kupředu" umí dobře.
Když měl ty úlety, byl to dorostenec - ale dorostenec, který měl kohoutek vysoko nad deskou stolu a asi sedmdesát kilo... Neskutečně pohyblivý, temperamentní mamutík
Lidi se dělí na dvě velké skupiny - na ty, co je fascinuje a přitahuje, a ty, co rychle přechází na druhý chodník...

22.11.2020 08:42

No spousta lidí by byla asi ráda, kdyby Gina byla vítací......jako malá se občas nechala pohladit...dokonce 3 lidi poctila tím, že se s nima pomazlila....dneska jako kdyby neexistovali....i když na ní mluví, žvatlaj, tak Gina dělá, že se jí to netýká a kouká úplně někam jinam.

Teď spíš makáme na psech, co štěkají....ty nejsme schopný v klidu minout...jako štěně jí to moc netankovalo, teď začalo............což bohužel znamená, že budeme muset chodit do civilizace, aby bylo dost materiálu na cvičení ...na louce, kde se mineme tváří v tvář se psem tak 1-2x měsíčně to asi nenatrénujeme.

22.11.2020 08:47

manitschka napsal(a):
U nás se to taky u předchozího psa s věkem nelepšilo, většina lidí mu teda byla díky každodennímu pohybu po Praze putna (pokud na něj nepromluvili), ale byl schopný okamžitě vyrazit kamkoli za člověkem nesoucím hudební nástroj, nebo mě zkoušet odvléct přes park k nějakému muzicírujícímu posezení, protože "nazdááár, už jsme se tááák dlouho neviděli"...většina kamarádů včetně přítele jsou muzikanti. :-)

Současný smeták miluje psy a vrhal by se za všemi, hračky ani pamlsky v ten moment nezájem, takže ze začátku jsem prostě míjela či měnila směr velmi svižně, a pečlivě jásavě chválila jakýkoli pokus o normální pohyb mnou zvoleným směrem, samozřejmě na krátkém vodítku (nadšeného pitomce v saltech dva metry nad hlavou), on je ale bytost toužící se zavděčit, takže po dvou měsících zvládáme psa na protějším chodníku jen monitorovat a obrovsky vrtět ocasem, ale pokračovat naším směrem na volné stopovačce, při nutnosti míjení musím přivolat a vzít na krátko, ale už jde po zemi. :-) Čili pro zadavatelku, psa na vodítko, tedy mechanicky zabránit obtěžování okolí, a učit chování, jaké si při míjení lidí představujete. Zvolte motivaci, na kterou váš pes slyší (hračky, jídlo, pochvala,...) a nepočítejte, že to bude zítra.

Salta 2 metry nad hlavou To teda musí být extrovert!

22.11.2020 11:40

jen pro ukázku - že pohyb na zadních mu nečinil problémy... a to se uměl i ve stoje odrážet a levitovat...

22.11.2020 12:49

jen pro ukázku - že pohyb na zadních mu nečinil problémy... a to se uměl i ve stoje odrážet a levitovat...

Ten je skvělej :D

22.11.2020 13:02
domi.t

XXX.XXX.195.244

Tak ti, co nás osloví, jsou jasní. Taky je jasný, že koho pozdravím, ten se musí přivítat (co to slyším, že tohoto člověka známe? tak to vítej, kamaráde!)

A nejlepší trik, co umíme, je tento: Jde k nám nějaký náš známý, ale pes si ho nepamatuje a nepoznává. Potajmu psa pobídnu "koukej kdo jde, to je kamarád", načež pes nadšeně letí vítat s výrazem "no konečně se po takový době zase potkáváme starý příteli, já mám takovou radost!" A ten člověk je pak nadmíru potěšen, jak si ho ten pejsek pamatuje a hezky ho přivítal ... klidně může jít o typ člověka, na kterýho by se jinak psisko ani nepodívalo, protože mu prostě dotyčný nesedne povahově....

Schuti som sa zasmiala👏🏻😉

22.11.2020 13:08

Ten je skvělej :D

skvělej... někdy mám pocit, že mu dodnes úplně nerozumím. Protože Xerxes byl kliďas - aktivní, veselý - ale vůči lidem všech velikostí, věku, nálad vždy bezpečný. Rozuměli jsme si beze slov. Batka byla naše Kosatka dravá - divoká, rvavá - ale brzo se naučila, že když poslechne a nezdrhne za psy (lidi ji nikdy moc nebrali), tak se s ní porveme my. A to milovala - lovila nás, my ji, přepadali jsme se ze zálohy... Lidé neznalí byli občas v šoku... Byla pro každou srandu a rozuměla všemu a my jí. Vnoučata milovala - a jen co začal první Trpajzlík bezpečně chodit, začala ho taky "lovit". Tryskem se k němu přihnala, zapíchla to přesně před ním, a pohybem nosu ho lehce "posadila" na zadek. A přiblízla ho. A on brzy dopředu volal "neděvej mi tóóó" a snažil se jí uhnout a zdrhnout. Řádili krásně - hezky se na to koukalo... ona byla tak opatrná a pomalá v pohybu... A přišel Španěl. Do dneška se na něj nesmí bafnout, přetahovat se musíme opatrně, žádné rozjetí se nesmí stát. On se totiž potom bojí a neví, jak reagovat. Drsná sranda pro něj není - on se nejraději tulí a nebo trýýýýskáááá - honička je nejlepší zábava - ale zatímco srandarvačka se psem jde realizovat, sranda trýskací honička ne. Fyzicky to nedám... Vnoučata miluje - je k nim nesmírně pozorný a opatrný - přetahuje se s nima, blbne... ale jakmile se hra zrychlí... ustupuje a nechápe. Takové nevyrovnané telátko to je - spousta energie, ale zranitelná něžná dušička. A já s tím občas mám problém - neb mi přímá nátura Xerdy či Betky byla podstatně bližší...

22.11.2020 14:55
fikovnice

XXX.XXX.134.126

Jéé, to je super čtení - ten první odstavec, jak Váš pes vyhodnocuje, koho by mohl event. vítat!

22.11.2020 14:57
fikovnice

XXX.XXX.134.126

Přenádherné zvíře a super fotky!

22.11.2020 15:23
domi.t

XXX.XXX.195.244

Tiež sa zapojim😎Mám goldenku a myslela som,že to bude ten "pravý" golden,čo miluje ľudí,deti,spoločnosť...mám Nefret,ktorá je total rozdvojena osobnost. Ráta sa jej totiž len pohyb v lese navolno,poľovačky a plávanie v ľadovej vode. Akonáhle zisti,že ideme "len" do mestského parku a tapkat po našej štvrti,rozhodne sa ,že mi to osladi. Prvé dve-tri ulice ťahá ako husky,potom pre zmenu nahodí výraz tyraneho psa. A najhoršie je,keď náhodou čakáme na rampach,než prejde vlak. To nahodí totálne spurno-znudeny výraz,ľahne si a len pozerá mimo. Keď sa jej niekto prihovorí,tak naňho nasrato pozrie štýlom"to akoze hovoríš na mňa,ja som kráľovná Nefret a kto ty? " Vtedy je čistý aziat,čistý. A potom keď počúvam o retrieveroch ,čo miluju ľudí a moja mamina na mňa významné zmurka...čo k tomu dodať😅Za tie dva roky som sa naučila,že nemá význam od nej čakať isté veci,ktoré by mali byť pre toto plemeno typické...zato má kopu iných "bonusovych" vlastnosti,ktoré keď sa človek naučí rešpektovať,nie je to na zahodenie😉

22.11.2020 16:53

Ó, čekání v davu je u nás velice oblíbená disciplína. To se dá čichat lidem ke kapsám a vždycky se najde nějaký hladič, ke kterému je možné přisednout tělo na tělo. lepší už je jenom, když potkáme školku nebo ještě lépe hromadu dětí na volno, které mají třeba náladu se chvíli honit.

stejně jako popis plemene nečetla Nefret, ani Nora se nevzdělávala v povahových vlastnostech kavkazanů nebo moskeváků.

22.11.2020 19:43
domi.t

XXX.XXX.195.244

Ó, čekání v davu je u nás velice oblíbená disciplína. To se dá čichat lidem ke kapsám a vždycky se najde nějaký hladič, ke kterému je možné přisednout tělo na tělo. lepší už je jenom, když potkáme školku nebo ještě lépe hromadu dětí na volno, které mají třeba náladu se chvíli honit.

stejně jako popis plemene nečetla Nefret, ani Nora se nevzdělávala v povahových vlastnostech kavkazanů nebo moskeváků.

Úplne s Vami súhlasím. Len ťažko sa vysvetľuje ľuďom,čo sa pýtajú,prečo je taká nahnevaná. Moja reakcia? "Ona nie je nahnevaná,to je jej štandardný výraz,keď ma byť v spoločnosti. Ale neberte si to osobne"ona je šťastná len v lese a doma,keď stráži celý pozemok. Ešte aj žerie poležiačky! Keby nemá PP,prisahám,že jej otec musel byť SAO😁

22.11.2020 20:19
janaa

XXX.XXX.15.166

domi.t napsal(a):
Úplne s Vami súhlasím. Len ťažko sa vysvetľuje ľuďom,čo sa pýtajú,prečo je taká nahnevaná. Moja reakcia? "Ona nie je nahnevaná,to je jej štandardný výraz,keď ma byť v spoločnosti. Ale neberte si to osobne"ona je šťastná len v lese a doma,keď stráži celý pozemok. Ešte aj žerie poležiačky! Keby nemá PP,prisahám,že jej otec musel byť SAO😁

Buď v klidu, moje Adélka (a nejmladší Berta se jí hodně podobá) je jak říkám černobílá - bílá je pro ní práce a žrádlo, černá všechno ostatní. Takže miluje lidi v zeleným a lidi s flintou a ostatní jí nezajímají ,kromě blízkých kamarádů. To samé psi, nevidí důvod se s cizíma bratříčkovat. Feny ignoruje psí pinďoury toleruje, pokud jí neotravují, z toho důvodu z duše nenávidí samečky labradory Takže charakteristika plemene, jak miluje všechny lidi, psy, to si fakt nějak nepřečetla udělat s ní dvě výstavy kvůli uchovnění bylo peklo, a obávám se, že s Bertou mě čeká totéž

22.11.2020 20:24
domi.t

XXX.XXX.195.244

janaa napsal(a):
Buď v klidu, moje Adélka (a nejmladší Berta se jí hodně podobá) je jak říkám černobílá - bílá je pro ní práce a žrádlo, černá všechno ostatní. Takže miluje lidi v zeleným a lidi s flintou a ostatní jí nezajímají ,kromě blízkých kamarádů. To samé psi, nevidí důvod se s cizíma bratříčkovat. Feny ignoruje psí pinďoury toleruje, pokud jí neotravují, z toho důvodu z duše nenávidí samečky labradory Takže charakteristika plemene, jak miluje všechny lidi, psy, to si fakt nějak nepřečetla udělat s ní dvě výstavy kvůli uchovnění bylo peklo, a obávám se, že s Bertou mě čeká totéž

Jani,držím palce😄Ale som si istá,že to pôjde😎

22.11.2020 20:29
janaa

XXX.XXX.15.166

domi.t napsal(a):
Jani,držím palce😄Ale som si istá,že to pôjde😎

Když jsem dala Adélu,dám i Bertu

TeHe

25.11.2022 08:00
TeHe

XXX.XXX.66.156

Tak třeba našeho pastevce oslovují všichni "tutununu" a pak se diví, že je chce taky přivítat. Máme extrémně vitaci Welsh corginu, které stačí "podívej, pejsek" na to, aby je chtěla všechny přijmout do smečky

25.11.2022 14:11
Doron

XXX.XXX.16.161

Mně se s jedním mým vestajem stala neuvěřitelná vítací příhoda. Je to psík od technařů, když byli v Maroku vlezl jim prý v noci do obytňáku místní pes a obskočil jejich fenku. Výsledkem je takový žlutý plážový pes,moc chytrý, empatický přátelský, má takovou jakoby chrtovitovitou postavu a k tomu docela mohutnou hlavu:). No a, jdeme po Národní plný lidí a Gučák se zastaví, úplně strne a začne se třást vzrušením. Koukám kam kouká a padesát metrů před námi v davu lidí se zastavil chlapík a kouká na Gučáka. Pak se k sobě rozběhli a začali se vítat. Pán si sednul na bobek, objímal ho, poplácával a mluvil na něj mně neznámou řečí:), pes celej šťastnej mu oblízal celej obličej, vůbec jsem ho nepoznávala. A pán, že prý s přesně takovým psem vyrostl, a že takový psy mají u nich doma. Tak se ptám odkud je, a on že z Maroka:)Moc nechápu,co se to tam tehdy stalo, ale dojalo mě to :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík