Zdravím,
před chvílí jsem si všimla, že si fena líže nějak moc přední packu a bohužel tam má nalomený pátý drápek 😟 Nekrvaci to, nekulhá, ale ten dráp trčí úplně do pravého úhlu. Samozřejmě víkend večer a já na vesnici a ještě do rána bez auta. Když jí to závažu, tak ten obvaz sežere, límec nemám.
Je mi jasné, že do rána to vydrží ( teď dokonce usla ), ale zítra asi na nějakou pohotovost, že? Co jí s tím provedou?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte kleště? Jsme teď měli dva zlomené drápky :-) Se mi nechtělo, ale musela jsem.. ucvakla jsem to - co nejdál to jde, všechno bílé, co nejblíž tlapce. Chce to ostré kleštičky. Po namočení tlapy to jde lépe, dráp změkne.
Říkala jsem si, co tak asi udělá veterinářka.. ucvakne, když to bude krvácet, tak má kautr, já ne.. já mám hypermangan (ředěný do slabě růžova), no tak jsem uštípla, postavila psa do misky a ok :-)
Chce to hlídat, aby byly krátké, no já furt zapomínám. Nám i tekla krev, ale fakt stačilo řádně oštípat co nejdál to jde.
Psice neplakala, ale musela jsem jí ukázat, že jsem jí vzala jenom dráp, je to blázen.
A říkala, že tohle teda už dělat nebudu :-)
Ale je to o tom, že mám asi slabé kleště a ten tlak na dráp je trochu "překvapivý" pro toho psa, takže když máte dobré kleště a uděláte to hodně rychle, ještě vám poděkuje.

Pokud máte nějaké kleštičky (cokoliv ) tak ho zarovnejte aby se za to nezahakovala., nefačujte ....my to měli několikrát na obou a i s hnisáním, zlomením, strhnutím , kulháním a oteklinou- jednou to doktor chtěl ufiknout i s prstem, koupila jsem Alfasilver spray, dráp tím ošetřovala ....pes pod dohledem aby si to hned nelízal...najdete zde v historii..

hypermangan normálně ty zrníčka, šup s ním kde to krvácí a je to. proč vyndavat kauter.
jo, s takovým drápem uděláte to samé jako s vlastním zlomeným nehtem. ostříháte, co to jde. případně, pokud je už úplně uvolněný, pean a pryč s ním.

JJ, taky na ty drápky myslím, že by potřebovaly ty háky zarovnat a jak na to pomyslím, tak si ho hned zlomí, rostou trochu už šejderem po prvním zlomení a jak něco drapne packama, tak si to namáhá-bulíci ho mají hodně dole, skoro jako palec.....jinak drápy má psice uchozený až až, takže tam nic