Konkrétně mi jde o tyto granule:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369960
Máte někdo zkušenost?
Ono mezi stálým osazenstvem je granulářů pomálu...a co pes, to originál, každému sedí něco jiného.
Pokud vím, megí vždy trochu varovala před jehněčími recepturami - jehněčí maso je výrazně dražší, tudíž aby nemusela být výrazně dražší i jehněčí řada, výrobce obvykle ušetří jinde.
Mě by moc zajímalo, co to je jehněčí omáčka...jinak to složení nevypadá zle. Značka je to kvalitní.
Terven
napsal(a):
Ono mezi stálým osazenstvem je granulářů pomálu...a co pes, to originál, každému sedí něco jiného.
Pokud vím, megí vždy trochu varovala před jehněčími recepturami - jehněčí maso je výrazně dražší, tudíž aby nemusela být výrazně dražší i jehněčí řada, výrobce obvykle ušetří jinde.
Mě by moc zajímalo, co to je jehněčí omáčka...jinak to složení nevypadá zle. Značka je to kvalitní.
Nemusí to být přímo jehněčí. Třeba mají i tyto
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369896
Spíš mi šlo o tu značku, jako takovou.
U granulí Brit, to je jasné.
sisi58
napsal(a):
Nemusí to být přímo jehněčí. Třeba mají i tyto
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369896
Spíš mi šlo o tu značku, jako takovou.
U granulí Brit, to je jasné.
Našeho psa jsme krmili na střídačku různými značkami, tato byla jedna z nich (s nimi Farmina Natural and Delicious, Essential a Purizon, všechny byly „zimní“ granule, oproti tomu Lupo, Lukullus, Markus Mühle a Magnusson byly „letní“; Petkult byl takový přechodný).
Nikdy s nimi nebyly problémy, s žádnými výše jmenovanými. Za mě OK.
Varaxi
napsal(a):
Našeho psa jsme krmili na střídačku různými značkami, tato byla jedna z nich (s nimi Farmina Natural and Delicious, Essential a Purizon, všechny byly „zimní“ granule, oproti tomu Lupo, Lukullus, Markus Mühle a Magnusson byly „letní“; Petkult byl takový přechodný).
Nikdy s nimi nebyly problémy, s žádnými výše jmenovanými. Za mě OK.
Prima nápad, dělit na letní a zimní , ale jo, máte pravdu, Essential foods jsou vyloženě zimní.
Já krmím masem, ale 2-3 kg pytel granulí mám trvale doma, když náhodou zapomenu rozmrazit anebo jako pamlsky a po Essentialech se mi posledně fena moc hezky zakulatila...z toho důvodu se mi do nich letos moc nechce, ačkoliv složení se mi líbí, krásně voní a dokonce je mají u nás v canicrossové kamenné prodejně
Uživatel s deaktivovaným účtem

Essential mají pár nových receptů, přemýšlím nad jedněmi jako přílohou, hnědý obal.
Ess. a Simpsons jsou jedny a ty samé granule, jen trochu jinak poskládané, stejné suroviny, stejné.. vše.
"Omáčka" je šťáva, vývar, ale není to hydrolyzát.
Jediný problém s nimi mám - nemají u nás malé balení.
Složení je jasné z vůně a tak. Jedny jsou 80/20 - jako že víc masa, ostatní tak nějak stejné. Mně se líbí.
Sisi, když to nebude chtít, co budete dělat s 12 kg? :-)

"Sisi, když to nebude chtít, co budete dělat s 12 kg? :-) "
Trochu OT - vám se někdy fakt stalo, že to pes od začátku nežral? Mám rozenýho nežravce a víceméně cokoliv mi žral vždycky, klidně týden se bude tvářit, že to je super a nikdy nic jinýho už žrát nechce. Po cca týdnu se začne chovat zase "normálně"
napsal(a):
Essential mají pár nových receptů, přemýšlím nad jedněmi jako přílohou, hnědý obal.
Ess. a Simpsons jsou jedny a ty samé granule, jen trochu jinak poskládané, stejné suroviny, stejné.. vše.
Složení je jasné z vůně a tak. Jedny jsou 80/20 - jako že víc masa, ostatní tak nějak stejné. Mně se líbí.
Pokud mi Jack nějaké granule nežral, zavezla jsem je do místních odchytových kotců u TSJ. Stále jsou tam nějací pejsci.
Pokud se nenajde majitel nebo nějaký dobrák, který je přichýlí, skončí v útulku ve Slezských Pavlovicích. Což je pro většinu pejsků konečná. Kdo by si jel na takové místo vybrat psa? Nejede tam vlak a nejspíš tam ani nebudou ty lišky, co dávají dobrou noc.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?link-utulek=i.002396#navbox
Např. pes na fotce je Max
Místo nálezu: Široký Brod
Datum nálezu: 11.07.2014
Akt. umístění: Psí útulek Slezské Pavlovice

Přesně, nemají malé balení....jinak jsme už je měli, psici chutnají, ale není to její jediná strava, spíš svačinky a odměny...takže 12 kg a furt stejná chuť...dneska jsem právě koukala u veta ne essent..... asi se tam stavím ještě, rorvažuje je....

sisi58
napsal(a):
Pokud mi Jack nějaké granule nežral, zavezla jsem je do místních odchytových kotců u TSJ. Stále jsou tam nějací pejsci.
Pokud se nenajde majitel nebo nějaký dobrák, který je přichýlí, skončí v útulku ve Slezských Pavlovicích. Což je pro většinu pejsků konečná. Kdo by si jel na takové místo vybrat psa? Nejede tam vlak a nejspíš tam ani nebudou ty lišky, co dávají dobrou noc.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?link-utulek=i.002396#navbox
Např. pes na fotce je Max
Místo nálezu: Široký Brod
Datum nálezu: 11.07.2014
Akt. umístění: Psí útulek Slezské Pavlovice
A pětiletý berňák 2 roky hnije v útulku? No.. se stydím, ani nevím, že takové Pavlovice existují, znám Velké.. a přebytky krmím husy. Doufám, že už je letos sežerou, jinak je postřílím a daruji chudým. A Varaxi jednu :-)

napsal(a):
Trochu OT - vám se někdy fakt stalo, že to pes od začátku nežral? Mám rozenýho nežravce a víceméně cokoliv mi žral vždycky, klidně týden se bude tvářit, že to je super a nikdy nic jinýho už žrát nechce. Po cca týdnu se začne chovat zase "normálně"
střídejte "příchutě" od jednoho výrobce, třeba purizon má malá balení a vích chutí- no nevím, jestli to jinak chutná, ale mrtvé zvířátko je tam jiné...rybička, kravička, pipinka..

napsal(a):
Přesně, nemají malé balení....jinak jsme už je měli, psici chutnají, ale není to její jediná strava, spíš svačinky a odměny...takže 12 kg a furt stejná chuť...dneska jsem právě koukala u veta ne essent..... asi se tam stavím ještě, rorvažuje je....
Koukala jsem na tyhle, že by se to dalo míchat s masem, konzervou, jinými granulemi,..
https://essentialfoods.hpf.cz/cs/essential-foods-balance-small
napsal(a):
Mě se to stalo u lososových Barkingu, ty prej fakt ne. Kachní taknějak jo, rybí jsem nakonec nezkusila po tom fiasku s lososovýma.
Jinak on mi granule začne bojkotovat už po 3 dnech, Platinum jsou výjimka, ty žere už týden, ale dostavá jen cca třetinu dávky (víc bych do něj stejně nedostala), jinak je na masových konzervách od Falca s přílohou. A je fakt, že mu tohle krmení sedí, bobky krásný a skoro neprdí.
Ale když tu je mamka se svýma čubama, tak žere skoro všechno, přece jim něco nenechá, to to fakt radši sežere sám.
No když se zadaří barvička, tak si od mamky vezmu štěndo, aby měl kámoše a snad bude žrát líp. Narodit se maj na Vánoce...

napsal(a):
Koukala jsem na tyhle, že by se to dalo míchat s masem, konzervou, jinými granulemi,..
https://essentialfoods.hpf.cz/cs/essential-foods-balance-small
jako že je Ronja "tlustá" ....
Né vážně, každé malé balení vítáme...ale tady není cena....beru to tak, že do/okolo stovky, jinak to maso můžu kupovat čerstvé ...no máme maso a něco-cokoliv a ty granule jsou jen jako svačinky , i někdy jako večeře, to když panička zapomene na všechno nebo je na princeznu ošklivá..

napsal(a):
jako že je Ronja "tlustá" ....
Né vážně, každé malé balení vítáme...ale tady není cena....beru to tak, že do/okolo stovky, jinak to maso můžu kupovat čerstvé ...no máme maso a něco-cokoliv a ty granule jsou jen jako svačinky , i někdy jako večeře, to když panička zapomene na všechno nebo je na princeznu ošklivá..
:-) :-) ale já za to nemohu, jak je nazvali :) Beru to tak, že tam není 20 kilo tuku a 80 kilo bílkovin, takže to mohu použít jako přílohu! 330 kč 3 kg.

napsal(a):
střídejte "příchutě" od jednoho výrobce, třeba purizon má malá balení a vích chutí- no nevím, jestli to jinak chutná, ale mrtvé zvířátko je tam jiné...rybička, kravička, pipinka..
No, nevím, jestli tu můžu přiznat, že střídám rovnou i značky.... Pes z toho nikdy problém neměl....
napsal(a):
Který nemají malý balení - Essential nebo Simpsons? A čemu říkáte "u nás"? Jakože v ČR anebo u vás na prodejně?
Essentialy už jsem měla, opakovaně, je fakt, že nejmenší byly, tuším, tříkilovky.
Ty hnědý z vašeho odkazu super - psice sice nemají nízkou aktivitu ani nadváhu, ale žerou toho moc a do čuchacích koberečků je lepší sypat něco dietnějšího

Terven
napsal(a):
Který nemají malý balení - Essential nebo Simpsons? A čemu říkáte "u nás"? Jakože v ČR anebo u vás na prodejně?
Essentialy už jsem měla, opakovaně, je fakt, že nejmenší byly, tuším, tříkilovky.
Ty hnědý z vašeho odkazu super - psice sice nemají nízkou aktivitu ani nadváhu, ale žerou toho moc a do čuchacích koberečků je lepší sypat něco dietnějšího
Simpsons nejsou malé v ČR.
A jsou do koberečku nevhodné, veliké.
Ale můžete koupit nějaké placičky a rozlámat :-)
S Megí tahle hra nejde.. nasypu pidikousíčky do krabice s bordelem (zmačkané papíry,...) a ona to najde do 20 vteřin.. jo ale venku jsme ztratily 6 tenisáků. Se nesnaží hledat nosem. Leda až zvyšuji hlas "tyv.., to byl poslední a je nouzovej stav, kde je asi koupim?!" Tak to se zastaví, aha dobře já ho najdu nebreč, dělá, že větří, a vyběhne jak .. úplně do filmu, nos u země, ocas anténa, uši dozadu, aby aerodynamika a vlci ji neviděli,... a stejně nenajde :-)
Po tmě jí to moc nejde, no, a také ten kilometr čtvereční je asi moc :-)

".. úplně do filmu, nos u země, ocas anténa, uši dozadu, aby aerodynamika a vlci ji neviděli,"

napsal(a):
".. úplně do filmu, nos u země, ocas anténa, uši dozadu, aby aerodynamika a vlci ji neviděli,"
Čemu se smějete, vypadá u toho tak vážně :) Než vyběhne, položí míček na zem a válí se po něm zády, aby získal její pach.
A když najde srnčí bobky, dtto. Neříkám jí prase, říkám, jo, to je ten styl lovu.. Monteria.
Někdy už ale musím fakt držet hubu, protože ona ho hledá fakt proto, abych byla šťastná, a když nenajde, tak si myslí, že míček mám já, že jsem jí ho sebrala za trest a že se jde domů, tak vybíhá hledat znovu a znovu, ukážu ruce, kapsy "nemám ho, ztratilas ho!" a tak zas hledá,
ty oči, zmateček malinký, musím jí pak říct
nevadí pojď půjdeme domů na uzenou makrelu a dám ti ji ke krbu těšíš se?

Promiňte za mimo téma :-) Makrelí granule znám také, ale je v nich vlčí bob, to je podezřelé, nekoupím, kdo ví, co se z mého psa pak stane.

napsal(a):
Čemu se smějete, vypadá u toho tak vážně :) Než vyběhne, položí míček na zem a válí se po něm zády, aby získal její pach.
A když najde srnčí bobky, dtto. Neříkám jí prase, říkám, jo, to je ten styl lovu.. Monteria.
Někdy už ale musím fakt držet hubu, protože ona ho hledá fakt proto, abych byla šťastná, a když nenajde, tak si myslí, že míček mám já, že jsem jí ho sebrala za trest a že se jde domů, tak vybíhá hledat znovu a znovu, ukážu ruce, kapsy "nemám ho, ztratilas ho!" a tak zas hledá,
ty oči, zmateček malinký, musím jí pak říct
nevadí pojď půjdeme domů na uzenou makrelu a dám ti ji ke krbu těšíš se?
Počkejte pár let (nevím, kolik vašemu psímu veličenstvu je) a bude vám říkat "my všichni víme, že tu nejsem od toho, abych ti hledala míček"
a místo honosného "aby mě vlci neviděli" bude "mám tu veledůležitou práci, jsem na procházce, tak se procházím, neruš mě a hleď si radši svých povinností psova služebníčka"

napsal(a):
Počkejte pár let (nevím, kolik vašemu psímu veličenstvu je) a bude vám říkat "my všichni víme, že tu nejsem od toho, abych ti hledala míček"
a místo honosného "aby mě vlci neviděli" bude "mám tu veledůležitou práci, jsem na procházce, tak se procházím, neruš mě a hleď si radši svých povinností psova služebníčka"
Megí tohle nikdy neudělá. Je to můj nejlepší kamarád. Terapeut. My jsme dvě pro sebe.
Ale zní to vtipně :-) Určitě si rozumíte :)

napsal(a):
Megí tohle nikdy neudělá. Je to můj nejlepší kamarád. Terapeut. My jsme dvě pro sebe.
Ale zní to vtipně :-) Určitě si rozumíte :)
U nás to postupně přišlo až po 12. roce věku psa .... A do canisterapie se to prý počítá!
napsal(a):
U nás to postupně přišlo až po 12. roce věku psa .... A do canisterapie se to prý počítá!
Jo, rozhodně počítá
Mám doma obojí - suchej zip i "neruš mě na mojí vycházce" a rozhodně ta druhá není o nic míň terapeut
A má to od mala - a včera jí bylo 5

Hele, zrovna jsem přemejšlela o těch stopách a čím bych je vysypávala...a spoustu dalších otázek...tak mě napadly kočičí granule, jsou malinké.....
Edit: my jdem na procházku bez tenisáku a najdem třeba dva, no najdem, ona najde....

To je zajímajícní, verun, my ten ztracený tenisák nikdy nenašly.
Slazenger, hm?!
napsal(a):
To je zajímajícní, verun, my ten ztracený tenisák nikdy nenašly.
Slazenger, hm?!
My nacházíme běžně...prakticky žádnej náš tenisák není náš

Terven
napsal(a):
My nacházíme běžně...prakticky žádnej náš tenisák není náš
Vypadá, že jí tu hlavu někdo dal :-) Taková vtipná pes. Dandie dinmont.
Podle mě si náš míček bere myš. Udělá iglú.
Prostě nechápu, když tam chodím denně, koukám do země a nenajdu ani jeden?

napsal(a):
A to si je nenajde "náhodou" ani ty další dny? u nás je to tak, že psice najednou zaktivní, začne prohledávat prostor a najednou vítězoslavně naskočí na "kořist" a má míček....někdy bych chtěla vyzkoušet psí nos... jaké to je, cítit až do molekul, jednou jsme na procházce s psí kamarádkou "vědecky" hloubaly, co psi cítí, když z milimetru očuchávají třeba lidský ho*no a samozřejmě se chystá i ochutnat , no já bych se poblila...ale co cítí ten pes? jsme si dělali srandu...rohlík, knedlo vepřo zelo...a.t.d.

napsal(a):
S těmi tenisáky, ještě jedna možnst by tu byla. Nechodí za vámi verun a terven?

napsal(a):
A to si je nenajde "náhodou" ani ty další dny? u nás je to tak, že psice najednou zaktivní, začne prohledávat prostor a najednou vítězoslavně naskočí na "kořist" a má míček....někdy bych chtěla vyzkoušet psí nos... jaké to je, cítit až do molekul, jednou jsme na procházce s psí kamarádkou "vědecky" hloubaly, co psi cítí, když z milimetru očuchávají třeba lidský ho*no a samozřejmě se chystá i ochutnat , no já bych se poblila...ale co cítí ten pes? jsme si dělali srandu...rohlík, knedlo vepřo zelo...a.t.d.
Právě že nenajde ani ty další dny, ani pes, ani já. Říkám, myši si je vzaly a bydlí v nich. To mají akorát :-)
Jenže ono je možné, že psice je najde, ale nechá je ležet, nenahlásí, protože
vždy s novým míčkem je problém - chce ten svůj, se kterým jako že pracovala včera. I když jí chce někdo dát ten samý (stejný výrobek) míček, nevezme si ho.
Ale já to tam mám prochozené (mi je zima, když psice kope metro) a nic, míčků nula.
Co cítí psi.. moje teorie.. čuchají tak dlouho, jelikož k tomu přiřazují určitou osobu.

Ale já to tam mám prochozené (mi je zima, když psice kope metro) a nic, míčků nula.
to chce koupit drahy micek, pripadne nenahraditelny micek.
zvysuje to cloveci motivaci, aby si ho nasel

napsal(a):
to chce koupit drahy micek, pripadne nenahraditelny micek.
zvysuje to cloveci motivaci, aby si ho nasel
:-) ona jiné nechce. Vyplivne a jde pryč. A když rychle nepodám tenisák tento jeden určitý druh, tak začne řvát.
Tyhle
https://cs.sportsdirect.com/slazenger-3-pack-tennis-balls-745156#colcode=74515613
Jsou fakt super, bez těch tvrdých vláken a tak, ani je nerozkouše,
akorát se ztrácejí, no. Samy.

vsak pisu, ze jsou moc levne a je to pro vas mala motivace - lepe si je hlidat
mam "psiho autistu", ktery ma jen jeden jediny "šém" - nevyměni ho za jiny, nechce novy, chce jen ten jeden jediny, ožvýkaný. a to je pro mě taková motivace, si ho hlidat, ze jsem ho neztratila uz 4 roky .
kdyz si ho odhodim, hezky hlidam kam, abych si pro nej kdyztak zase dosla
mezi tim samo zmizelo, bylo zniceno xy jinych micku, spoustu jich bylo nalezeno. ale tenhle se ztratit proste nesmi.
No, k té motivaci hledat bych měla příhodu
Vikina coby odrostlý štěně ztratila žlutýho pískacího ježečka na louce vedle výběhů, která se používala i tak trochu jako jízdárna- byla rozlehlá, svažitá, takže vyklusávání kopečků a tak.
Čili motivace hledat byla opravdu velmi velká bohužel veškerá snaha marná. Hledala jsem opakovaně několik dní po sobě, místo ztráty jsem přibližně tušila - a nic.
Varovala jsem ostatní majitele koní, že je tu jistý riziko, že se na louce pěkně proběhnou
Ježeček nebyl k nalezení a nabyla jsem přesvědčení, že ho musel sebrat jiný pes.
A pak najednou, po třičtvrtě roce jsem ho uviděla - přežil na louce zimu, trochu vybledl, ale pískal furt pěkně

napsal(a):
:-) ona jiné nechce. Vyplivne a jde pryč. A když rychle nepodám tenisák tento jeden určitý druh, tak začne řvát.
Tyhle
https://cs.sportsdirect.com/slazenger-3-pack-tennis-balls-745156#colcode=74515613
Jsou fakt super, bez těch tvrdých vláken a tak, ani je nerozkouše,
akorát se ztrácejí, no. Samy.
...vy nemáte tenisáky od Lesnížínky, já ještě někde asi jo, nepoužívám už je-chcete je? značka Wilson , přešli jsme na hladké tvrdé gumové, tenisák byl vždy rozebrán na žlutou kůžičku a gumu...a to všecko je prej moc dobré..zvíře hladový...a trpěly zuby i kyž trochu nám to pomohlo. špatný skus.

To se dá domluvit i s místním tenisovým klubem - u nás dávají několikrát do roka krabici s ohranými tenisáky na “psí louku”. Je to win win - oni to nemusí likvidovat, my nemusíme kupovat balonky.
U nás jsou ale nejoblíbenější ty nahaté, svlečené, ty si pes dost hlídá. Když venku najdeme cizí balonek (většinou já), tak ho pes nechce, chce jen ty svoje. Asi taky autista. Nepije ani ze společných misek, např. na veterině, na výletě.

napsal(a):
To se dá domluvit i s místním tenisovým klubem - u nás dávají několikrát do roka krabici s ohranými tenisáky na “psí louku”. Je to win win - oni to nemusí likvidovat, my nemusíme kupovat balonky.
U nás jsou ale nejoblíbenější ty nahaté, svlečené, ty si pes dost hlídá. Když venku najdeme cizí balonek (většinou já), tak ho pes nechce, chce jen ty svoje. Asi taky autista. Nepije ani ze společných misek, např. na veterině, na výletě.
Na bazoši i s-bazaru je spousta inzerátů, kde prodávají ohrané tenisáky za hubičku. Já jich takhle koupila krabici za 6Kč/kus, podělila jsem se s dcerou a jsme zásobení minimálně na rok
https://www.sbazar.cz/hledej/tenis%C3%A1ky

Tak nám to tady tenisti dávají zdarma. :)

Vy to nechápete. Koupila jsem jí tenisáky i za 300 a ONA je nechce.
Máme doma ty nerozbitné míčky, ježaté, hadrové (hadrový se líbí, to rozebere),
tisíc značek tenisových,
golfový např. nevezme do tlamy, náš zubař je rád, že zůstávají na místě, měl by mi dát slevu,
pískací líbí moc, ale kousat (nebo za měsíc dělat, že má miminko) doma,
prostě tento "šmejd" za pár korun je prý TOP.
Myslím, že je to tím, jak je měkký/tvrdý, nejsou tam žádná ta skelná vlákna, netrhá se to nijak extra......ale fakt, jeden máme třeba dva měsíce a má možná jednu dírku.
Nechápu, že takový šmejd není roztrhaný, přitom hodinu denně ho sbírá v trysku ze země, přežvýkne,...
Když koupím sadu tří jinde, např. u asiatů, v hračkárně, sportu,... tak je roztrhá. Ty asijské páchnoucí roztrhala za pár vteřin.
Nejlepší na tom je, že já jsem jí nikdy neřekla, že tuto hračku nesmí sežrat.
Občas jí někdo kolemjdoucí dá tenisový míček, protože vidí, jakou zabahněnost si nese z vycházky (nese si to z louky až před dveře), nás litují asi,
tak ona vyplivne svůj, opatrně si vezme míček od člověka, půl vteřiny přemýšlí a položí ho na zem, vezme svůj a jdeme dál.
Autista? Pes. Stereotypař.
Terven
napsal(a):
Prima nápad, dělit na letní a zimní , ale jo, máte pravdu, Essential foods jsou vyloženě zimní.
Já krmím masem, ale 2-3 kg pytel granulí mám trvale doma, když náhodou zapomenu rozmrazit anebo jako pamlsky a po Essentialech se mi posledně fena moc hezky zakulatila...z toho důvodu se mi do nich letos moc nechce, ačkoliv složení se mi líbí, krásně voní a dokonce je mají u nás v canicrossové kamenné prodejně
Mně se to osvědčilo - měla jsem psa, který papal, dokud bylo. Tak jsem musela najít přes léto variantu, po které nebyl jak míša kulička.
Navíc to byl venkovní pes, tak mi přišlo, že já celý rok taky nežeru to samé.
On k tomu dostával i různé mlsky, jablíčko, banán, ovesnou kaši, kousek masa nebo chrupavky z kuřete. Ale převážně byl na granulích.