Fena se v noci pokakává

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.11.2020 08:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.151

Mame fenu křížence, menšího vzrůstu. Jeden z jejich předků byla čivava. Teď je stará 5 let, ale máme ji cca od 1 roku. Z toho období si nese blok, že má velký problém se sama vyvenčit, klidně bude nafouklá sedět za dveřmi, dokud nekdo nepřijde.Takže ji musíme venčit opravdu poctivě, protože vypuštění na dvorek nefunguje.
Také strašně protahuje a zadržuje kakani, pořád má někde něco zajimavejsiho, mnohokrát jsme byly svědky, kdy to prostě v táhla zpět do těla.
Vencime ráno 7.00, po práci 17.00 (když jsme v práci, tak ji venčí děda), 19.00 před večeři, 23.00 a nakonec 01.00.
Když ji něco schází, tak si to umí sakra dobře vykňučet. Kaka 2-3 denně. Krmim ji ráno a večer kolem 19.00, většinou granule, občas konzerva.
Tak konečně k hlavnimu problému.
Spí s námi v posteli a když spí tak z ní občas vypadne bobek, deje se to posledního pul roku. Ráno když ji konfrontuji, tak se strašně stydí. Mám vsude nepromokava prosteradla, ale i tak...

24.11.2020 08:12
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Zkuste ji na postel nepouštět.
Nebo se poraďte s vetem

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2020 08:16

"Ráno když ji konfrontuji, tak se strašně stydí."

To je holý nesmysl. Ráno už dávno neví, co se dělo v noci. I kdybyste ji "konfrontovala" (radši si nepředstavuju, jak to děláte) minutu poté, už je dávno pozdě. Pes se netrestá za něco, co se stalo před půl stoletím, tj. déle než před 1-2 vteřinami...

Otázka je, jak dlouho psa venčíte.

24.11.2020 08:36

bych se asi svěřila veterináři, jestli z ní padají bobky ve spánku

24.11.2020 08:43

nechte ji zkontrolovat vetem. tohle muze byt opravdu fyz. problem, ze se nemuze vyprazdnit normalne.
prvni, co me napada - je perianální kýla :-(

24.11.2020 08:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

Půl roku máte v posteli psí bobky a nic s tím neděláte?
Fakt mne udivuje, jací mezi námi žijí čuňata. Fuj.

Za 1) byste měli zjistit u veterináře, jestli nemá nějaký problém se zadkem,
za 2) vystěhovat ji z postele,
za 3) zamyslet se nad časem krmení,
za 4) vysledovat, po kterém krmení kadí,
za 5) s ní venku při posledním venčení chodit tak dlouho, dokud z ní nevypadne bobek.

Asi jste před půl rokem začali dělat něco jinak, co vedlo k nočnímu vyprazdňování do postele. Třeba na to přijdete a brzy s tím přestane.

Neregistrovaný uživatel

24.11.2020 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.151

No vidím, že jsem si na napsání dotazu měla pořídit právníka, abych predesla, všemu čtení mezi řádky.
Ještě jste nenapadli můj pravopis.
Děkuji, za rady.

24.11.2020 09:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No vidím, že jsem si na napsání dotazu měla pořídit právníka, abych predesla, všemu čtení mezi řádky.
Ještě jste nenapadli můj pravopis.
Děkuji, za rady.

No, a co jste vlastně chtěla slyšet - že je to v poho, a máme to tak taky...?

Ne, nemame!

Pokud se pes takto vyprázdňuje ve spánku, tak je to věc k řešení u veterináře.

24.11.2020 11:41

Mě zarazilo něco jiného: to je normální, u krmení granulema a konzervama, že pes kálí 3x denně?
(já to fakt nevím, krmím masem, tak se ptám)

24.11.2020 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě zarazilo něco jiného: to je normální, u krmení granulema a konzervama, že pes kálí 3x denně?
(já to fakt nevím, krmím masem, tak se ptám)

Asi i je. Když jsem krmila jen granulema, kadili taky 3x třikrát denně, na výletech, kde hodně nachodili, i 5x! Teď je pes na 2x denně bobek. Nemyslím si, že tahle číva toho hodně nachodí a taky mne napadlo, že třikrát už je dost. Ale zase možná malí psi s tím rychlejším spalováním...zkušenost s prckem nemám.

24.11.2020 11:51

lesnížínka napsal(a):
Asi i je. Když jsem krmila jen granulema, kadili taky 3x třikrát denně, na výletech, kde hodně nachodili, i 5x! Teď je pes na 2x denně bobek. Nemyslím si, že tahle číva toho hodně nachodí a taky mne napadlo, že třikrát už je dost. Ale zase možná malí psi s tím rychlejším spalováním...zkušenost s prckem nemám.

Zajímavý, z mých mopslí na mase vypadne jeden králičí bobík denně...

24.11.2020 12:03

lesnížínka napsal(a):

Já bych se taky přikláněla k těm granulím, bývá v nich hodně balastu, který vychází neužitečně ven.

24.11.2020 18:11

Ne, není to normální, leda že to krmení psovi nesedí, špatně vybrané, špatný režim celkově asi.

24.11.2020 22:26
fikovnice

XXX.XXX.55.12

lesnížínka napsal(a):

Čím rychlejší a lepší spalování, tím méně odpadu a bobků. Pokud číva bobkuje často, naopak spaluje blbě.

24.11.2020 23:42

Pokud číva bobkuje často, naopak spaluje blbě.

nebo se nemuze vyprazdnit najednou a vse co potrebuje

25.11.2020 10:58
fikovnice

XXX.XXX.55.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud číva bobkuje často, naopak spaluje blbě.

nebo se nemuze vyprazdnit najednou a vse co potrebuje

I to je samozřejmě možné.

Buldoček184

30.11.2022 16:45
Buldoček184

XXX.XXX.171.214

Nevím co tady paní obviňujete z bůh ví čeho. Jen se ptala, jestli s tím někdo nemá zkušenosti a jak případně postupovat.
My máme totiž podobný problém,s tím rozdílem, že to dělá i v průběhu dne a stále má něco u zadečku, takže kam si sedne tam je to špinavé. U Veta jsme byli a nic prý změnit stravu, ale to jsme zkoušeli, z granulí na velice drahé a mastnejsi granule a jenom na maso a stále to je. Nechali jsme vymačkat i anální žlázky.

30.11.2022 17:00

Buldoček184 napsal(a):
Nevím co tady paní obviňujete z bůh ví čeho. Jen se ptala, jestli s tím někdo nemá zkušenosti a jak případně postupovat.
My máme totiž podobný problém,s tím rozdílem, že to dělá i v průběhu dne a stále má něco u zadečku, takže kam si sedne tam je to špinavé. U Veta jsme byli a nic prý změnit stravu, ale to jsme zkoušeli, z granulí na velice drahé a mastnejsi granule a jenom na maso a stále to je. Nechali jsme vymačkat i anální žlázky.

a) Jak jste našla vlákno po dvou letech?
b) Paní nikdo z ničeho neobviňuje. pouze radíme, teda radili jsme.

1.12.2022 06:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

U Veta jsme byli a nic prý změnit stravu
drahé a mastnejsi granule
a jenom na maso a stále to je

Tak měňte a zkoušejte, kombinujte a hledejte, co sedne.

Čím kvalitním krmíte?

1.12.2022 14:06
Doron

XXX.XXX.162.30

Také to může být zvětšená prostata, je-li to pes. Ale to by asi veta napadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík