Veterinář dal kočce simparica

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terra171717

24.11.2020 20:12
Terra171717

XXX.XXX.43.34

Veterinář dál našemu 7 měsíců starému Kocourkovi Simparica a teď má problémy. Po prodiskutování s druhou veterinářkou řekla, že mu odcházejí ledviny a tak se chci zeptat, je-li tu někdo kdo by poradil cokoliv, kromě čekání jestli to zvládne. Čtu, že Simparica je pro psy, ale nikde co se stane, když to dá člověk kočce.
Za jakékoliv odpovědi děkuji.🐈

24.11.2020 20:19
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Změnze veterináře

24.11.2020 22:06
fikovnice

XXX.XXX.55.12

Terra171717 napsal(a):
Veterinář dál našemu 7 měsíců starému Kocourkovi Simparica a teď má problémy. Po prodiskutování s druhou veterinářkou řekla, že mu odcházejí ledviny a tak se chci zeptat, je-li tu někdo kdo by poradil cokoliv, kromě čekání jestli to zvládne. Čtu, že Simparica je pro psy, ale nikde co se stane, když to dá člověk kočce.
Za jakékoliv odpovědi děkuji.🐈

Látku jsem neznala, vygooglila...a našla jsem to, co Vy, a to i na EMA. Sice je všude uvedeno, že je určena pro psy, ale nějaké zvláštní varování ani nějaké extra NÚ jsem nečetla. Jste si jistá, že kocourovi odcházejí ledviny zrovna po tomto preparátu??? Kočky jsou bohužel na selhání ledvin velmi náchylné, a to i mladé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2020 23:30

Jedine testy kocek, co jsem nasla v EMA bylo pri dermalnim podani. Peroralni nebylo testovano.

In cats, sarolaner was well tolerated when administered topically at up to 40 mg/kg
Neurological signs were observed in one animal in the 50 mg/kg bw dose group (tremor, seizure, dilated pupils, a heightened sensitivity to sound, hyperesthesia

25.11.2020 00:33

neměl by to být problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík