131313

XXX.XXX.56.4
Dobrý den,
mám 7 roční fenku německého ovčáka ale tento rok mi dává zabrat.Do letošního května nebyla nijak zvlášť nemocná ale od května měla průjem celé roky dostávala granule,konzervy,kapsičky i nějaké pamlsky a byla zdravá..pak přišel průjem který trval necelý měsíc.
Precetla jsem spoustu diskuzí a radili přejít na syrovou stravu a zeleninu.Asi 2 měsíce jsme na syrové stravě ale nevím jestli je to dobře..občas má normální bobek a někdy průjem.Z finančních důvodu si už tolik syrového masa nemůžu dovolit ale nechtěla bych ji o něj připravit,protože ho basti.Tak bych poprosila někoho o radu,jestli ji můžu ráno krmit granulemi,jako byla zvyklá a večer dávat syrovou stravu..popřípadě pak přejít znovu na granule.
Pred 20lety,když jsem byla malá..jsme měli pejska který býval u boudy,tak jak to na vesnicích bylo a jedl úplně všechno,zbytky od oběda,polévku s rohlíkem,mlíko s rohlíkem..prostě co bylo a byl naprosto zdravý cca10let než nám ho přejelo auto.Uz mám třetího pejska a nikdy jsme žádné problémy neměli a teď si už nevím rady..veterinář syrovou stravu nedoporučuje a jen mi nabízí drahé granule..nevím ale po syrovém masu ji aspoň na chvilku průjem ustoupil.
Za ty roky jsme měli granule např.Proplan, Hill s,Fitmin,Bosch,Ontario..nebo máte někdo zkušenost s lepšími granulemi? Nevím, jestli se v tom mém slohu někdo vyzná, ale jestli má nějakou radu,
tak předem děkuji za odpověď.
Nebudu to celé popisovat, už je to tu ode mne x krát, ale psi mi průjmovali zrovna od štěňat, i když přišli na granulích, prý pro ně dobrých Tak jsem hledala nové, měnila, skoro dva roky to trvalo, než jsem se naštvala a přešla na maso. Vařené, syrové nechtěli. Zhruba po měsíci se průjmy vytratili, objevil se jen občas, když jsem dala za odměnu nějakého pribiňáka nebo tak něco. Když objednáte psí maso z nějakého příklad: vetamixu, tak to není tak drahé(nevím, kde maso kupujete) A na vaši otázku: psi pak žrali zbytek života jak píšete, ráno granule, večer vařené. A dobrý. Když budete dávat maso jako jednu dávku, klidně můžete zůstat i u těchto ne moc kvalitních granulí. Neprobírala jsem se těma značkama, ale nezměnila jste třeba v době, kdy začala průjmovat značku? Hodně psům dělá problémy v granulích kuřecí tuk a ten je bohužel asi ve všech těch levnějších. Zkuste zapátrat, co mohlo ty průjmy spustit..a vyhnout se tomu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na co budete měnit granule nebo maso nebo na maso, když nevíte, co tomu psovi je?
1) veterinář
odčervení, rozbor trusu, elimin. dieta, .....všecka tahle hesla si zde můžete dát do vyhledávání,
a pak možná řešte, jestli nějaké granule.
Zničeho nic se neděje nic.
131313

XXX.XXX.56.4
Děkuji za odpovědi.Veterinar byl jako první věc kde jsme byly..rozbory trusu,krev,moč.. stálo mě to nemalé peníze..zjistilo se že špatně pracuje Štítná žláza.. dobrý..tu už máme v pořádku a všechny ostatní výsledky taky..takže si myslím že to bude stravou a náš veterinář zrovna nadšený ze syrové stravy neni.Pred tím průjmem jedla 2roky stejne dietní granule,měli jsme pár kg na víc a pak přišel průjem a Štítná žláza,tak jsem ji je přestala dávat a začala se syrovým masem.Ted zkouším ráno granule Ontario a večer syrové maso s mrkví a rýží..někdy má průjem a někdy skoro bobek ale i tak to není jako dřív.Vsem moc děkuji za rady,vyzkouším jiné granule a zkusím vybírat bez kuřete,nebo zkusím za studena lisované.Jeste jednou děkuji.

rýže+mrkev by mohlo dát tu oranžovou
možná bych zrušila, zkušebně, tu rýži, jestli to nebude lepší, to je častý alergen
edit: se omlouvám, oranžová se řeší v jiném tématu.....
131313
napsal(a):
Děkuji za odpovědi.Veterinar byl jako první věc kde jsme byly..rozbory trusu,krev,moč.. stálo mě to nemalé peníze..zjistilo se že špatně pracuje Štítná žláza.. dobrý..tu už máme v pořádku a všechny ostatní výsledky taky..takže si myslím že to bude stravou a náš veterinář zrovna nadšený ze syrové stravy neni.Pred tím průjmem jedla 2roky stejne dietní granule,měli jsme pár kg na víc a pak přišel průjem a Štítná žláza,tak jsem ji je přestala dávat a začala se syrovým masem.Ted zkouším ráno granule Ontario a večer syrové maso s mrkví a rýží..někdy má průjem a někdy skoro bobek ale i tak to není jako dřív.Vsem moc děkuji za rady,vyzkouším jiné granule a zkusím vybírat bez kuřete,nebo zkusím za studena lisované.Jeste jednou děkuji.
To maso...můžu se zeptat jakové? Je to maso jako takové, nebo třeba kuřecí skelety s masem apod? Nám pomáhá hodně přidat kostí, samojed vyloženě když nemá hromadu kostí(teď má mletiny s kostma) tak má ne sice průjem, ale bobky měkké. Řekla bych, že musí mít i víc kostí, na úkor masa. Ona ani čisté maso, jako samotnou svalovinu, či třeba stehno, kde je hodně masa nechce. A ,mimochodem, s veterinářem ani stravu neřešte. To jsou dealeři granulí, kteří se vám je budou snažit vecpat. Když jsem vyměnila veta a ten zrovna: co žere pes, doporučil bych vám...tak jsem ho hned zastavila, ať stravu neřeší.
131313

XXX.XXX.174.64
Dávám kuřecí prsa,kuřecí krůtí křídla,stehna,letky,krky,skelety,vepřová masitá zebra,hovězí masitá zebra,hovězí maso,vepřové maso.Ale jestli to pomůže tak přidám více kosti.Moc děkuji za pomoc

krmit kurecim a vyhybat se kur.granulim nedava moc smysl, to ale vite, ze?
jinak -mate NO a to plemeno casto trpi na problemy se slinovkou -tu mate zkontrolovanou?
Proc vlastne zrala 2 roky " dietni granule" a jake to byly?

To byly asi na hubnutí.
Jestli on ten pes nechce třeba normální jídlo - hodně přílohy a málo ostatního. Protože je veliký.
Ale nevím pohyb, nic..
Spíše ale fakt něco nemůže trávit.

napsal(a):
krmit kurecim a vyhybat se kur.granulim nedava moc smysl, to ale vite, ze?
jinak -mate NO a to plemeno casto trpi na problemy se slinovkou -tu mate zkontrolovanou?
Proc vlastne zrala 2 roky " dietni granule" a jake to byly?
No pozor, keksy a syrové jsou dost jinak. Můj pes měl na granulích intoleranci. I když tam byl jen kuřecí tuk, tak jsem nesbírala, ale stírala. A to mi nárazově dělal pokusného králíka, i když byl už dlouho na mase. Okamžitá reakce. Co se týče syrového, tak může vyvraždit slepičárnu a bobky budou o chodník pomalu cinkat.

131313
napsal(a):
Dávám kuřecí prsa,kuřecí krůtí křídla,stehna,letky,krky,skelety,vepřová masitá zebra,hovězí masitá zebra,hovězí maso,vepřové maso.Ale jestli to pomůže tak přidám více kosti.Moc děkuji za pomoc
Můj pes nepobírá červené maso, resp. cokoliv z hovězího a koniny, vždycky měkčí bobky. Vychytala, nedávám. Zkuste dávat třeba týden jeden druh masa. Na svalovinu se vykašlete, je drahá. Když přešvihnete Ca, tak se nic nestane, pokud pes nebude trpět na zácpu. Levné krky mají masa relativně dost a nejsou tučné, perfektní. Kompletní mletiny tučnější, ale levné a kostí je tam dostatečně. Vepřové ořezy s chrupavkami taky moc nestojí, stejně tak vnitřnosti. Jinak na slinivku spíš libovější, no... Vepřovou slinivku někdy dáte?