Pes útočí na fenu po jídle

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2020 21:29

Dobrý den, prosím o radu. Máme 2 psi (6 letého psa velkého vzrůstu a 5 letou fenu středního vzrůstu), oba jsou adoptovaní a mix plemen. Už spolu žijí cca 5 let, ale teď jsme začali mít problémy po krmení. Psi jsou zvyklí sedět a čekat než dostanou povolení k jídlu, misku a povolení dostane první pes a pak fena, jí ale zároveň. Pes jí rychleji, takže skončí vždy první a beze všeho odejde z místnosti, kde dostávají jídlo. Problém nastává když dožere fena a chce vstoupit do obytné místnosti. Pes k ní přistoupí s vysoce zvednutým ocasem a kontroluje ji, fena se pod ním krčí a podřizuje se. Stalo se to asi 3x, jednou ji napadl protože popošla. Dříve se nic takového nedělo a jinak spolu normálně vychází bez problému. Netušíte prosím náhodou někdo čím to může být a co s tím dělat? Děkuji

27.11.2020 21:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jde o kastráty ?

27.11.2020 21:53

Ano, oba jsou kastrovaní, fena byla kastrovana už v útulku (cca v 7 mesicich), pes byl kastrovaný nekdy mezi 1,5r - 2 lety.

27.11.2020 21:54

lupus4 napsal(a):
Jde o kastráty ?

To je přece jedno, když to nedělali dřív,
leda že teď se něco změnilo. Cokoli.
Divné, že si nikdo ničeho nevšimne, jen že po jídle nesmí fena do obývacího pokoje? Jen tak, z ničeho nic, 5 let ok, najednou ko.

Jídlo jinam jste zkoušeli? Jiné jídlo, má to fakt co dělat s jídlem, pamlsky, s tou místností? Dvě možnosti:
fyzicky
psychicky
je něco blbě.
To je chytrá odpověď, co :-)

27.11.2020 21:54

No v každém případě bych psu takové chování nedovolila...nechci se pouštět do nějakých spekulací, proč to pes dělá, nejsem odborník, neznám vašeho psa ani fenu, ale řeknu jediné, pokud by měl pes tendence Jí zastoupit cestu...pokud vím, že je možnost, že jí napadne, tak mu to prostě nedovolím.
Nejjednodušší řešení je, že když pes dojí a odejde z místnosti, tak ho zavolám k sobě, dostane povel lehni a zůstaň, aby fena mohla normálně vyjít. Druhá možnost počkat v místnosti než dojí fena a pak vyjít s ní a to by si teda pes neměl absolutně dovolit nějaké machrování, protože já jsem šéf a já si budu chodit kam chci a s kým chci.
Další možnost.....feně dávat jídlo do jiné místnosti.

Ono fakty se těžko radí, když to nejsou moji psi.

27.11.2020 22:00

No bohužel tu moc možností kam jinam jídlo dat nemáme (málo místností). Už tak ale žijeme nějakou dobu (cca 3 roky) a žádný problém předtím nebyl. Změna v jídle taky nenastala, ani v našem přístupu, takže si nevím rady. 😔

27.11.2020 22:05

@sardullah první možnost jsme nezkoušeli, zkusíme to tedy zlepšit povelem zůstaň a hlídat situaci.

Každopádně už jsme s ní šli i do místnosti společně, ale jakmile se od nás vzdálila, tak pes šel za ní, fena se krčila.
No, machrování jsme mu zakázali, poslali ho na místo a pak už to bylo v pořádku.

Ale nemám tušení co se mohlo stát, že teď najednou po letech začal být problém, aniž by mi přišlo, že bychom cokoli změnili.

27.11.2020 22:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No bohužel tu moc možností kam jinam jídlo dat nemáme (málo místností). Už tak ale žijeme nějakou dobu (cca 3 roky) a žádný problém předtím nebyl. Změna v jídle taky nenastala, ani v našem přístupu, takže si nevím rady. 😔

v jedné místnosti jí a pak vstupují do obytné místnosti....za mě jsou to tedy dva psi a dvě místnosti...tudíž nechápu problém....

Já teda musím říct, že psi krmím v jedné místnosti...každý pes v jednom rohu a čekám a hlídám, protože feny jsou tak nějak rychlejší v jídle než pes a pak by mu vlezly do misky a pes je trouba a jídlo by jim přenechal...a i když už se Gina naučila, že jestli se chce kouknout, jestli pes něco nenechal, tak musí počkat, až od misky odejde, tak i tak to sychruju, aby měl na jídlo klid.

Tím chci říct, že prostě nemůžu nechat psy, aby si dělali dle libosti, co chtějí. Problém v soužití může nastat kdykoliv, ale já jsem páníček a já to musím řešit a ne sedět a koukat, že je něco špatně.

Zajímalo by mě, jak to řešíte momentálně....3x napadená fena mi teda přijde docela dost. Chápu, že první napadení třeba nečekáte, ale pak už tomu člověk přeci nějak zabrání...minimálně fyzicky znemožnit situaci, kdy se to stalo.

27.11.2020 23:24

Dobře, zkusíme je tedy rozdělit.

Jinak je krmíme celou dobu v jedné místnosti, každý v jiném rohu a vůbec si sebe navzájem nevšímají. Ani jeden nekontroluje misku druhému. A jak jsem říkala, jak pes dožere, tak je zvyklý odejít z místnosti, tak to bylo vždy a fena má klid na dokončení jídla. Problem opravdu nastane až po jídle.

Hloupě jsem Vám to řekla, člověku to z i dobře v hlavě, protože to zažil a nenapíše to správně pro ostatní. Fenu nám napadl jen jednou, poprvé, když jsme nečekali, že by se cokoli mohlo stát. Ty další případy byly už jen spíš, ze si zkoušel vyskakovat, ale nenechali jsme ho.

28.11.2020 11:26

SKatka, napadá ji, protože vstoupila do jeho místnosti. Přišla k němu, naopak to problém není, že? (tohle znám velmi velmi dobře)
Prostě to nemůžete nechávat na něm, ale řídit.situaci, jak už tady padlo - ty budeš tam a tam a budeš dělat to a to. Ne ho trestat za "vyskakování", ale předcházet tomu tím, že bude dělat něco jiného (jako ležet "na místě", sedět u nohy nebo něco takového). A za to odměňovat. Taky to můžete řídit tak, že fena bude vcházet první.

28.11.2020 12:59

Nerozumím tomu, ale jak se tak najednou stane, že je to “jeho” místnost. Nikdy to tak nebylo a nic jsme nezměnili, aby si to mohl myslet.
Naopak to problem není, nemá problém ji nechat najíst, jsou zvyklí že sedí vedle sebe a čekají na povel kdy mohou přistoupit ke své misce. Ani při vstupu do místnosti kde žerou problém není. Opravdu až pak ve chvíli kdy si pes leží v obytné místnosti a fena po jídle přichází dovnitř.

Vyzkoušíme to teda jinak. Děkuji všem za rady!

Přidejte reakci

Přidat smajlík