Ahoj,
mám 3,5 letou fenku whippeta. Včera jsem s ni byla, jako vždycky, na procházce. Behala za balonkem, chtěla litat hodně, po vybehani a vycházení dostala bundu (doma máme hodně teplo, když je tedy venku kolem nuly, když nebeha, dostane bundu), byl úplně v pohodě. Domu jsme přišly kolem 4, vše bylo OK, večer jsem s ni šla curat kolem 10 a to byla úplně fit. Přes noc je v kleci kvůli harani, kalhotky si bez dozoru proste sunda, ale na klec je zvykla, chodi tam sama. Ráno ovšem z klece vylezla a hopkala po třech. Zadní nohu hodně odlehcuje. Prohmatala jsem, ani to s ni nehlo. Prsty v pohodě, vše dobrý. Jen, když nohu natahla, tak se ji trochu třásla. Když chvíli chodi, je to o něco lepší. Když si leha, klidně s sebou placne na tu nohu. Sedne si taky. Chce si hrát, žere... Nechci s ni úplně hned litat na veterinu, jako malá podstupovala RTG často a úplně ji tomu nechci hned zase vystavovat.
Napadá mě, ze to muže mít natazene nebo namozene. V kleci se nikde zaseknout nemohla. Samozřejmě, ze pokud nepomůže klid a teplo dneska a zítra nebude zlepšení, tak ji čeká veterina, ale jen by mě zajímalo, jestli nemáte někdo podobnost zkušenost?
Fakt nevím, kde by si co mohla udělat. S včera byla v naprostém pořádku. Kdyby to bylo zranění, co by se “rozlezelo”, tak už se projeví večer, ne? Po příchodu z procházky spala.
Díky moc a hezkou neděli.
GloriaTheWhippet
napsal(a):
Ahoj,
mám 3,5 letou fenku whippeta. Včera jsem s ni byla, jako vždycky, na procházce. Behala za balonkem, chtěla litat hodně, po vybehani a vycházení dostala bundu (doma máme hodně teplo, když je tedy venku kolem nuly, když nebeha, dostane bundu), byl úplně v pohodě. Domu jsme přišly kolem 4, vše bylo OK, večer jsem s ni šla curat kolem 10 a to byla úplně fit. Přes noc je v kleci kvůli harani, kalhotky si bez dozoru proste sunda, ale na klec je zvykla, chodi tam sama. Ráno ovšem z klece vylezla a hopkala po třech. Zadní nohu hodně odlehcuje. Prohmatala jsem, ani to s ni nehlo. Prsty v pohodě, vše dobrý. Jen, když nohu natahla, tak se ji trochu třásla. Když chvíli chodi, je to o něco lepší. Když si leha, klidně s sebou placne na tu nohu. Sedne si taky. Chce si hrát, žere... Nechci s ni úplně hned litat na veterinu, jako malá podstupovala RTG často a úplně ji tomu nechci hned zase vystavovat.
Napadá mě, ze to muže mít natazene nebo namozene. V kleci se nikde zaseknout nemohla. Samozřejmě, ze pokud nepomůže klid a teplo dneska a zítra nebude zlepšení, tak ji čeká veterina, ale jen by mě zajímalo, jestli nemáte někdo podobnost zkušenost?
Fakt nevím, kde by si co mohla udělat. S včera byla v naprostém pořádku. Kdyby to bylo zranění, co by se “rozlezelo”, tak už se projeví večer, ne? Po příchodu z procházky spala.
Díky moc a hezkou neděli.
Můžou ta být natažené vazy - stačí venku uklouznout, to je v dnešním počasí hned.
Pokud na nic bolestivě nereaguje, dala bych jí jen klidový režim.
Venku jswm ji měla na curani ráno, když chvíli chodi a jde pomalu, tak na ni opatrně naslapuje. Zlehka a kulha, ale malinko se o ni opre. Když ji nebo pije, tak ji na zem položí. Jako ráno jsem na ni fakt koukala jak tele, protože fakt ani nikde neupadla, nic. Kolikrát si venku při běhání rozbije hubu a včera vůbec nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je tu s tímhle psem asi tak potřetí, ne?

GloriaTheWhippet
napsal(a):
Cože? Píšu sem po dlouhé době. Ano, kdysi jsem sem psala (tak 2 roky zpět?), ze je fenka bolava po tom, co do ni vrazila jiná cuba. Ale jinak nic.
A měla zlomenou nohu, ne? A dělalo se to dvakrát, to třeba nikoho nenapadne, že jiná noha mohla nést větší zátěž a tím se poškodit? Rehabilitace, že. Ale tak můj pes to není, tak já už jdu, ono to přejde zase.
napsal(a):
A měla zlomenou nohu, ne? A dělalo se to dvakrát, to třeba nikoho nenapadne, že jiná noha mohla nést větší zátěž a tím se poškodit? Rehabilitace, že. Ale tak můj pes to není, tak já už jdu, ono to přejde zase.
Neměla zlomenou nohu. Měla zlomený prst, na přední noze. Jako malé stěně, 3 roky zpět. Teď se jedna o zadní. Rehabilitace měla. Chodila i plavat, aby noha nasvalila. Fakt nechápu, kam tím mirite.
lesnížínka
napsal(a):
No, ten drápek mě napadnul, nezkoumala jste? Jinak samozřejmě vazy, ale když začala až ráno, tak to vypadá jen jako přetažená noha.
Prsty a drápy byly to první, po čem jsem šla. Ale jen stala a chroupala piskot. Kdyby to bylo bezprostředně po nějakém padu třeba, tak jedu na veterinu, ale tady to fakt je cely takový divny. Nic se ji nestalo. A když jako malá měla dost RTG, nechci ji hned vystavovat dalšímu, když by to byl třeba jen natazeny sval. Samozřejmě, ze pokud do zítra nebude zlepšení, na veterinu pojedu.

Asi je to divný nápad, ale nemůže to být přeležené ? Na klec je sice zvyklá, ale 8 hodin, téměř bez změny polohy......
napsal(a):
Asi je to divný nápad, ale nemůže to být přeležené ? Na klec je sice zvyklá, ale 8 hodin, téměř bez změny polohy......
Klec má velikosti na obří plemena, klidně se tam postaví a to je sotva v půlce klece. Nejspíš si ale skutečně tu nohu prelezela. Odpoledne už byla lepší, volala jsem ale pro jistotu na veterinu, optat se. Řekli, ze ji mám nechat v klidu, ze pokud tam nebylo jasné nějaké zranění (nějaký pád nebo tak), tak je s největší pravděpodobnosti přetazena. Večer už celkem obstojne chodila a dnes ráno už by na ni nikdo nic nepoznal. Takže vše dobré. :)