Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikyy

30.11.2020 01:05
Nikyy

XXX.XXX.245.46

Dobrý den,
mam psa 4letého kříženého kokršpaněla. Dostala jsem ho já a můj táta když mi bylo 14let, samozřejmě bez dohodnutí jako dárek.. Já jsem toho názoru, že zvířata by se neměli dávat darem, ale člověk by si měl koupi zvířete pořádně rozmyslet, ale v době kdy jsme ho dostali jsem bydlela se svym tatou ve větším bytě a ten byl kvůli invalidnímu důchodu skoro pořád doma, tak jsme si ho nechali stim že to zvládneme.. Bohužel se to celé zvrtlo a nakonec můj táta zemřel a ja i pes jsme šli do péče k mé matce, kde to bylo vždycky problémový. Problém je v tom, že pes není moc klidný, což se dá chápat protože je ještě mladý,často naschvál doma očurává i když ho chodím venčit a to nejhorší, že na nás vyjíždí a několikrát nás i dost pokousal...
Ja vim že je to všechno tím že můj pes když byl malý neměl dobrou výchovu a táta mu i něco pod vlivem alkoholu udělal, ale máma nechape že je to všechno i tím že taky pije a pořád je tu hluk a hádky a on je ve stresu a chce ho dát pryč i kvůli tomu, že u nás bydlí bratr se svym malym synem a bojí se, aby mu něco neudělal. Nejradši bych i se psem odešla jenže je mi 18náct a studuju a z mé brigády by mi na nájem nevystačilo.
Ja svého psa mám moc ráda a nechci ho dát pryč, ale vím že je všem na obtíž a všichni se ho bojí a to někdy i já i když jsou momenty kdy se snim mazlim a věřim mu, ale fakt už nevim vůbec co mám dělat...
Chtěla bych později i studovat někde dál, ale takhle to spíš vidím že budu muset jít hned pracovat abych mohla odejít někam kde budu jen já a pes, protože se i bojim někoho si domu vodit, aby jim něco neudělal i když na návštěvy ostatních je hodnej, ale ja to mám už nějak všechno v sobě a bojim se.
Taky moc lituju že jsem ho dostala zrovna já a neskončil někde v nějaké dobré rodině, ale že musel skončit takhle..nenapsala jsem vše a možná to zní jakoby byl nějak úplně agresivní, což není dokud se nestane nějaká situace v které si podle mě přijde nejistý. Kdyby měl někdo aspon nějakou radu co se dá dělat byla bych moc ráda.
Děkuji.

30.11.2020 04:56
rapotacka11

XXX.XXX.232.66

Nedá se dělat nic.
Psovi se nedá věřit, hledejte nový domov
a nebude to lehké.
Někde na venkově, u starších lidí, bude venku,
nejlíp až po zimě.

(Těžko si ho někdo vezme.)
http://www.tritlapky.cz/99-proticuraci-pasy

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2020 08:15

Těžká situace. Jedna možnost je převýchova pejska a vymyšlení, jak zmírnit konfliktní situace doma. Čtyřletý pes je už dospělý, není důvod, aby doma něco očůrával nebo tak. Chyby ve výchově se dají napravit, ale je to práce a nemusí to být jednoduchý.

Druhá možnost je najít mu jiný domov. Já bych se osobně klonila k tomuhle, i když to není lehký.

30.11.2020 17:15
sufle

XXX.XXX.175.105

Neteř dostala ke svým 13. narozeninám parsona. Bohužel, byl to dárek v době rozvodu rodičů (největší hovadina, co mohli udělat). Doma byla atmosféra tak hrozná, že to pejsek prostě nezvládal.
Nebyl agresivní, ale byl v hrozném stresu, počurával se a začaly se u něj projevovat i jiné poruchy chování.
Nakonec po velmi těžkém rozhodování a mém naléhání (k nám bohužel nemohl) jsme mu našli novou rodinu.
Z pejska se stalo naprosto skvělé, šťastné a pohodové zvíře.
Psi jsou velmi citliví a prostě v takové atmosféře trpí, což se může projevovat různě.
Radu pro vás moc nemám, jste v těžké situaci, za kterou nemůžete.
Jen jsem chtěla popsat moji zkušenost.
Přeji vám hodně štěstí.

neverend

30.11.2020 19:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Pes ve špatně fungující rodině bude také špatně fungující. Také je mi to líto a přeji hodně štěstí. Zažil jsem takhle špatně fungující rodinu.😒 Rok a něco jsem to vydržel, pak jsem sbalil koně, pro psa našel nového majitele a víc o nich už nechci slyšet ani vědět. Hrozné v čem někdy musí děti vyrůstat.😒

1.12.2020 08:19
kathey

XXX.XXX.147.18

Tahle situace není tvoje vina, nedostala ses do ní svým přičiněním. Není špatné ani sobecké chtít vypadnout.

Víš, v životě bude ještě spousta chvil, kdy nebude na výběr mezi špatnou a ideální možností. Každému se občas stane, že je nucen zvolit mezi "na hovno" a "na prd". Tak to je a kdo tvrdí, že ne, tak lže především sám sobě. Máš to v hlavě srovnané, jsi rozumná, inteligentní a hodná. To, že za psa cítíš zodpovědnost ač jsi k němu přišla jak slepá k houslím je moc dobře.

Běž studovat. Nemusíš mít výčitky. Pokus se pejskovi najít jiný domov - ne, opravdu to v takové situaci není špatně. Někdy není lehké takové zvíře udat, pokus se to udělat s nejlepším vědomím.

Držím pěsti.

Tiara

3.11.2021 11:12
Tiara

XXX.XXX.250.245

Dobrý den.
Prosímvás, máme s mamkou doma staršího psa. Je to fenka rasy Kavalír King Charles Španěl, je jí 10 let a nemáme ji od štěněte, ale jen od 8 let, od hodné mladé paní, která ji nemohla už mít, kvůli alergii malého syna na psí chlupy a na prach a roztoče a kvůli narození miminka.
Fenka je krásná, milá, má naprosto bezproblémovou povahu, je absolutně zdravá, netrpí ani žádnou z nemocí běžných u tohoto plemene. Je to extrémní mazel s ohromnou citovou fixací na moji mámu a jen o trošinku menší na mě (každý náš odchod, byť jen přes chodbu k sousedovi, kdy ji nevezmeme s sebou, obrečí neskutečným způsobem a nechat ji uvázanou před obchodem, jako to dělají ostatní, je takřka nemyslitelné), ale přes svou mazlivost se skoro nikdy nechce chovat na klíně, ani necht se nosit, ani k nám nelze do postele.
Jenže....poslední dva dny a noci se neustále dobývá v noci mámě do postele a při téměř každé příležitosti se jí drápe na klín.
Neprojevuje žádné jiné známky změny chování, žere normálně, venku se chová jako neřízená střela, jako vždycky. A ani mamka není poslední dobo nijak nemocná, aby jí třeba projevovala solidaritu, nebo se pokoušela "léčit".
Čím by to, prosím, mohlo být?
Děkuji.

3.11.2021 12:01

Těžko říct takto od PC. U mých psů to třeba znamená, že jim není dobře. Vzala bych fenku na zevrubnou prohlídku k doktorovi, už má věk a může se něco objevit.

3.11.2021 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Je kastrovaná? Faleška, pyometra?

3.11.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Obě moje feny mívají změněné chování při hárání nebo falešce, konkrétně to, co popisujete, dělá jedna z nich. Všude za mnou chodí, sápe se mi do náruče, kňourá...a ano, venku se chová normálně, jako neřízená střela.
Pokud je opravdu jediný příznak ta potřeba se chovat a být v kontaktu a jinak je vše v normě, neplašila bych a s veterinou bych počkala.
Může být před háráním, po hárání, může mít tu zmíněnou falešku - ta se může vyskytovat od skončení hárání prakticky ještě další cca 4 měsíce, případně i kdykoliv bez závislosti na hárání.
Pyometru samozřejmě může mít fena kdykoli s nejrozmanitějšími příznaky nebo i úplně bez příznaků, aspoň v počátcích. Já jsem hodně hysterická, co se týče zdravotního stavu svých zvířat. Ale pokud bych měla za každým neobvyklým projevem svých fen vidět pyometru, skončila bych u Chocholouška. Tohle konkrétně by mi zrovna pyometrou nezavánělo.

Tiara

4.11.2021 16:05
Tiara

XXX.XXX.247.227

lesnížínka napsal(a):
Je kastrovaná? Faleška, pyometra?

Ano. Už dva roky (tedy od doby, co jsme ji od té paní převzali).

Tiara

4.11.2021 16:23
Tiara

XXX.XXX.247.227

Terven napsal(a):
Obě moje feny mívají změněné chování při hárání nebo falešce, konkrétně to, co popisujete, dělá jedna z nich. Všude za mnou chodí, sápe se mi do náruče, kňourá...a ano, venku se chová normálně, jako neřízená střela.
Pokud je opravdu jediný příznak ta potřeba se chovat a být v kontaktu a jinak je vše v normě, neplašila bych a s veterinou bych počkala.
Může být před háráním, po hárání, může mít tu zmíněnou falešku - ta se může vyskytovat od skončení hárání prakticky ještě další cca 4 měsíce, případně i kdykoliv bez závislosti na hárání.
Pyometru samozřejmě může mít fena kdykoli s nejrozmanitějšími příznaky nebo i úplně bez příznaků, aspoň v počátcích. Já jsem hodně hysterická, co se týče zdravotního stavu svých zvířat. Ale pokud bych měla za každým neobvyklým projevem svých fen vidět pyometru, skončila bych u Chocholouška. Tohle konkrétně by mi zrovna pyometrou nezavánělo.

No. Ona k tomu ještě má zácpu (minimálně tedy dneska). A do dnešního dne (do chvíle asi před deseti minutami) odmítala pít ze své misky (ačkoliv venku se pokoušela pít z louží, obzvlátě z těch nejšpinavějších) a také z misky žrát (misku na jídlo a na pití má samozřejmě každou samotatně a pravidelně je umýváme, ale z misky jíst nechtěla, jen z ruky). A také půl noci probdí, což by tak nevadilo, kdyby ležela potichu, nebo potichu chodila po bytě, ale ona štěká a kňučí.
A.....taky se, až do chvíle asi tak před těmi deseti minutami, stávalo, že třeba půl hodiny seděla na jednom místě a zmateně se rozhlížela, aniž by reagovala na náš hlas nebo na volání, přitom slyší (když chce) velmi dobře a nikdy předtím tohle nedělala.
Taky se občas (ale to už asi dva měsíce) chvilkami chvěje (vždycky tři, čtyři záškuby, vycházející ze svalů, ne z mozku).
A přestala si hrát.
A...měla ve zvyku, když se dobře najedla a pak ji někdo chvíli hladil nebo drbal, nebo po či po venčení (ven jí pamlsky ani hračky nebreme) dostala nějaký pamlsek, zatočit si u dveří na balkon na polahu splývajícím dolním koncem záclony, až vypadala jako nevěsta v závoji (kupodivu není tak velké ai silná, aby dokázala záclonu na sebe strhnout)...ale...poslední tři dny to nedělá.

4.11.2021 16:49

Vezměte ji na veterinu.

4.11.2021 18:55

Tiara napsal(a):
No. Ona k tomu ještě má zácpu (minimálně tedy dneska). A do dnešního dne (do chvíle asi před deseti minutami) odmítala pít ze své misky (ačkoliv venku se pokoušela pít z louží, obzvlátě z těch nejšpinavějších) a také z misky žrát (misku na jídlo a na pití má samozřejmě každou samotatně a pravidelně je umýváme, ale z misky jíst nechtěla, jen z ruky). A také půl noci probdí, což by tak nevadilo, kdyby ležela potichu, nebo potichu chodila po bytě, ale ona štěká a kňučí.
A.....taky se, až do chvíle asi tak před těmi deseti minutami, stávalo, že třeba půl hodiny seděla na jednom místě a zmateně se rozhlížela, aniž by reagovala na náš hlas nebo na volání, přitom slyší (když chce) velmi dobře a nikdy předtím tohle nedělala.
Taky se občas (ale to už asi dva měsíce) chvilkami chvěje (vždycky tři, čtyři záškuby, vycházející ze svalů, ne z mozku).
A přestala si hrát.
A...měla ve zvyku, když se dobře najedla a pak ji někdo chvíli hladil nebo drbal, nebo po či po venčení (ven jí pamlsky ani hračky nebreme) dostala nějaký pamlsek, zatočit si u dveří na balkon na polahu splývajícím dolním koncem záclony, až vypadala jako nevěsta v závoji (kupodivu není tak velké ai silná, aby dokázala záclonu na sebe strhnout)...ale...poslední tři dny to nedělá.

Jak víte, že ty záškuby nejsou z mozku? Šla bych na veterinu.

4.11.2021 18:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Taky bych se bála nějakého zdravotního problému, těch ukazatelů je tam víc. Bude to chtít alespoň rentgen, proč má zácpu? Co žere?

4.11.2021 19:20

lesnížínka napsal(a):
Taky bych se bála nějakého zdravotního problému, těch ukazatelů je tam víc. Bude to chtít alespoň rentgen, proč má zácpu? Co žere?

Zácpa je to nejmenší, co by mě trápilo. Já tam vidím neurologický problém. Možná i špatné ledviny? Nebo játra?

4.11.2021 19:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Tiara napsal(a):
A přestala si hrát.

No, tak to je samozřejmě jiná. Těch příznaků popisujete o dost víc než v původním příspěvku.
Stejně jako ostatní se přikláním k veterině a to co nejdřív.

tak tohle mě, tedy, zaujalo stejně jako kometu. Jak by podle vás měl vypadat záškub vycházející z mozku?

4.11.2021 19:48

no přece stříhání ušima
tohle snad neni možný

4.11.2021 19:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, mě zaujalo spíš to ,,stojí a nereaguje". Záškuby svalů...mají staří psi normálně, můj starý pes už asi dva roky, teď se tomu přidalo drkotání tlamy a zubů. Asi od páteře.
Ta zácpa proto, že není prostě normální, aby měl pes pořád zácpu. Buďto úplně špatné krmení, ale jestli je na granclích, tím spíš je zácpa divná. Ta bude spíš proto, že něco dobře nefunguje nebo je někde něco zablokované...zůžené střevo nádorem? Nechci strašit, jen poměrně čerstvá zkušenost u strejdy s tumorem střeva.

4.11.2021 19:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zácpa je to nejmenší, co by mě trápilo. Já tam vidím neurologický problém. Možná i špatné ledviny? Nebo játra?

Nooo....pokud pes nemá změnu jídelníčku, nebere žádné medikamenty a najednou má zácpu, je to přinejmenším divné. A když k tomu má ještě nechutenství, málo pije, nehraje si jako obvykle a kňučí, tak by mě spíš než neurologický problém napadl nějaký zádrhel v trávicím traktu.

4.11.2021 20:03

lesnížínka napsal(a):
No, mě zaujalo spíš to ,,stojí a nereaguje". Záškuby svalů...mají staří psi normálně, můj starý pes už asi dva roky, teď se tomu přidalo drkotání tlamy a zubů. Asi od páteře.
Ta zácpa proto, že není prostě normální, aby měl pes pořád zácpu. Buďto úplně špatné krmení, ale jestli je na granclích, tím spíš je zácpa divná. Ta bude spíš proto, že něco dobře nefunguje nebo je někde něco zablokované...zůžené střevo nádorem? Nechci strašit, jen poměrně čerstvá zkušenost u strejdy s tumorem střeva.

No nevím, desetiletý king charles není zase tak starý. Ale asi se všichni shodujeme, že by to chtělo veterináře a pořádné vyšetření.

4.11.2021 20:03

Terven napsal(a):
Nooo....pokud pes nemá změnu jídelníčku, nebere žádné medikamenty a najednou má zácpu, je to přinejmenším divné. A když k tomu má ještě nechutenství, málo pije, nehraje si jako obvykle a kňučí, tak by mě spíš než neurologický problém napadl nějaký zádrhel v trávicím traktu.

Může být. Viz výše - tady to nevyřešíme, chce to veterináře.

Tiara

6.11.2021 14:35
Tiara

XXX.XXX.247.227

lesnížínka napsal(a):

Nemá nechutenství. Ona jen nechtěla žrát z misky. Když se jí to dalo mimo misku, nebo z ruky, žrala normálně.
Zácpu měla jen dva dny, ne neustále. Ani to nebylo najednou. J to starý pes a občas je mívá.
Mimochodem na zevrubné prohlídce byla v pondělí.
A.....už se všechno vrátilo do normálu. Jen odmítá pít z vlastní misky. Opakuji problém je pouze s miskou.

Tiara

6.11.2021 14:50
Tiara

XXX.XXX.247.227

Děkuji za všechny pokytnuté rady.
Pro upřesnění, aby nedocházlo k doměnkám, že máme vážně nemocného psa a nic s tím nedláme:
Nádor žádný nemá. Doktor to kontroloval (dvakrát). Nemá nic se střevy, se žaludkem, s játry ani s ledvinamy, ani se srdcem. A doktor potvrdil, že záškuby jsou svalové. Prý to může souviset s nálezem počínající artrozy.
Ale zároveň přes velmi dobré výsleky vyšetření orgánů (ano, mimo jiné i rentgenem) nevyloučil počáteční stádium demence.
Ad hraní: Ona nikdy moc na hraní nebyla. Nebaví ji to. Ale, nosila mámě, když měla náladu, uzel a přetahovaly se spolu o něj. Teď...ji to prostě už nebaví.
Ad kňučení: Kňučí jen v noci, většinou ze spaní, nebo když se v noci probudí tak kníká a pak štěká.
Ad nereagování: To není "stojí a nereaguje", to je "sedí, zmateně se rozhlíží kolem a nereaguje". Ale vždycky to trvá tak maximálě 10 minut. A vždy doma. Venku nikdy.

6.11.2021 19:27

Tiara napsal(a):
Pro upřesnění, aby nedocházlo k doměnkám, že máme vážně nemocného psa a nic s tím nedláme:
Nádor žádný nemá. Doktor to kontroloval (dvakrát). Nemá nic se střevy, se žaludkem, s játry ani s ledvinamy, ani se srdcem. A doktor potvrdil, že záškuby jsou svalové. Prý to může souviset s nálezem počínající artrozy.
Ale zároveň přes velmi dobré výsleky vyšetření orgánů (ano, mimo jiné i rentgenem) nevyloučil počáteční stádium demence.
Ad hraní: Ona nikdy moc na hraní nebyla. Nebaví ji to. Ale, nosila mámě, když měla náladu, uzel a přetahovaly se spolu o něj. Teď...ji to prostě už nebaví.
Ad kňučení: Kňučí jen v noci, většinou ze spaní, nebo když se v noci probudí tak kníká a pak štěká.
Ad nereagování: To není "stojí a nereaguje", to je "sedí, zmateně se rozhlíží kolem a nereaguje". Ale vždycky to trvá tak maximálě 10 minut. A vždy doma. Venku nikdy.

Záškuby jsou svalové - jasně, cukají se svaly, ale díky nervům. Třeba Parkinson, eklampsie, otrava strychninem... Že by to souviselo s artrózou se mi teda nezdá. Tu mám a svaly se mi necukají. Vyšetření orgánů bylo i sonem? A vyšetření krve taky proběhlo? A vlastně - v pondělí bylo podrobné vyšetření, tak proč se ptáte tady? Nerozumím.

6.11.2021 19:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Tiara napsal(a):

Nádor žádný nemá. Doktor to kontroloval (dvakrát).

Tak tohle mě pobavilo - jak a čím to prosím vet kontroloval?
Desetiletý kavalír je na demenci poněkud mladý a to i na počínající.
Nejdřív vypíšete, co vše se vám na psu zdá v nepořádku a když na to lidi reagujou a snaží se vám radit, najednou je to vlastně všechno OK...tak mi uniká smysl vašeho dotazu.
Leda byste byla troll...už to tak asi bude.

6.11.2021 19:53

Terven napsal(a):
Nádor žádný nemá. Doktor to kontroloval (dvakrát).

Tak tohle mě pobavilo - jak a čím to prosím vet kontroloval?
Desetiletý kavalír je na demenci poněkud mladý a to i na počínající.
Nejdřív vypíšete, co vše se vám na psu zdá v nepořádku a když na to lidi reagujou a snaží se vám radit, najednou je to vlastně všechno OK...tak mi uniká smysl vašeho dotazu.
Leda byste byla troll...už to tak asi bude.

Uvažujeme stejným směrem.

Tiara

7.11.2021 12:14
Tiara

XXX.XXX.247.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uvažujeme stejným směrem.

No tak holt pro vás asi jem troll, no.
Neberete vůbec v potaz, že by třeba k tomu vyšetření (ano, bylo zevrubné a včetně rentgenu a ultrazvuku) už došlo. Ani že se situace mohla už mezitím změnit.
Máte mě prostě jen za pitomou, vmlouvající se husu, která o psech nic neví a na psa kašle.
A víte co? Mě je to jedno, co si myslíte. Já přišla pro radu a vy jste na mě vytáhly hned že pes je těžce nemocný a já to neřeším.
Jak jsem už napsala: Děkuji.
Já ale nemám prvního psa a nekašlu na něj.
Takže až zas budete někoho soudit jako trotla, jen proto, že má jiné názory a má to ověřené, vzpomeňte si na mě.
Sbohem. Sem už nevlezu.

7.11.2021 12:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tiara napsal(a):
Neberete vůbec v potaz, že by třeba k tomu vyšetření (ano, bylo zevrubné a včetně rentgenu a ultrazvuku) už došlo. Ani že se situace mohla už mezitím změnit.
Máte mě prostě jen za pitomou, vmlouvající se husu, která o psech nic neví a na psa kašle.
A víte co? Mě je to jedno, co si myslíte. Já přišla pro radu a vy jste na mě vytáhly hned že pes je těžce nemocný a já to neřeším.
Takže až zas budete někoho soudit jako trotla, jen proto, že má jiné názory a má to ověřené, vzpomeňte si na mě.
Sbohem. Sem už nevlezu.

Vy jste opravdu zvláštní. Žádnou z těch info, že pes má všechna vyšetření jste nedala a dumala jste, proč se fenka chová divně. Tady máme x zkušeností s tím, že z toho často vyleze bohužel...vážná choroba. Takže jsme se snažily poradit, kterým směrem by jste se měla vydat. Ale vaše odpověď byla: chachá, jste úplně mimo a psu nic není! Ano, my jsme rády, že mu nic není, vy možná zažíváte své malé vítězství. Užijte si to, ale opakuju, nám jste celkem jedno, tady jde všem jen o psy.

7.11.2021 13:05

Tiara napsal(a):
Sbohem. Sem už nevlezu.

Fajn. V pondělí 1.11. jste byla s fenou na zevrubné prohlídce, přesto ve středu a čtvrtek píšete o docela závažných příznacích a chcete rady, my se o ně snažíme. Včerejší příspěvek - doktor kontroloval dvakrát (?), že to není nádor ani nic jiného, že fena je vlastně zdravá. Tak nevím, kdo je tady za pitomce. Sbohem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík