Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kristýna2233

30.11.2020 14:15
Kristýna2233

XXX.XXX.46.147

Dobrý den,
ráda bych znala názory i ostatních. Mám doma 7 letého křížence, vše vždy bezproblémové. Jeden den jsem mu našla po bocích a na zádech strupy, na jedné straně lehce do krve rozkousané. Samozřejmě jsem ho hned vzala k veterináři (jednak nedávno zakousl krysu, jednak se mu přes noc, kdy je uvnitř, dostala do boudy kuna, která tam spala). Veterinář ho prohlédl (jen mu hrábl do srsti a pronesl, že vidí blechu, takže má blechy), takže prášky a šampon, že uvidíme, jak se to bude hojit, jinak ATB. Hororový scénář o tom, jak musíme všechno pročistit a vyčisit. Přijela jsem domů, začala desinfikace ložnice (ve které pes spí), na pomoc jsem si přizvala kamarádku, která měla 7 psů, blechy znala, takže mi pomohla prohrabávat matraci, všude se koukat. V ložnici ani jedna blecha. Psa jsme 2x koupali - ani jedna blecha, ani vajíčka v srsti. Kontrola boudy a pelechu venku - ani jedna blecha. Otázka číslo jedna...může mít i po tomhle blechy...?
Známý říkal, že jeho fena měla problém s antiparazitním obojkem, měla podobné rány, jako má můj Black. Je pravda, že jsme necelý měsíc zpátky koupili jinou značku, alergie by to mohla být, jen mě udivuje, že by ta alergie nebyla na krku.

K veterináři samozřejmě jdu, jen mě trochu trápí jeho přístup. Hrábnout do srsti, bůhví, jestli blechu viděl. Případně víte o nějaké masti, kterou bych mohla pejskovi pomáhat s hojením, u které by nevadilo, že si místo olizuje?

Děkuji Vám.

30.11.2020 15:04
janaa

XXX.XXX.40.8

V té srsti vy jste blechu viděli nebo viděli bleší trus? (malinké černé tečky). Může to být alergie, ať už na blechu,antiparazitika (ale pokud jde o obojek,byla by v jeho okolí),jinou alergii nebo taky plíseň, jiný parazit, onemocnění štítné žlázy....těch možností je hodně,ale hlavně to chce pořádného veterináře,minimálně vzít krev na tu štítku a udělat seškrab a rozbor z kůže

30.11.2020 15:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi bych to ničím nepatlala, ono se to vyhojí, naťupala bych to možná betadinou trochu. Vzít odličovací tampon, namočit, na to kápnout pár kapek batadiny a poťupat. Já mám velmi chlupatého úsa a když se objevila blecha, tak vždycky jen na obličeji, kde má chlupy krátké. Blechu jsem chytila a konec, víc jich najednou nikdy nebylo A to je pes venovní, blechy chytil nejspíš od psích kamarádek, které běžně terorizují ježky. Kdyby měl váš pes blech hodně, tak by jste je určitě nepřehlédla a pes by se škrábal všude. Pokud to měla být jedna blecha, co by spustila alergickou reakci, jistě by ji vet neviděl při prvním hrábnutí do kožichu. Blechy kladou vajíčka třeba ke kořeni ocasu. Navlhčete mu chlupy u ocasu, vemte papírovou utěrku vytřete. Jestli bude červená, jako od krve, je tam bleší trus.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2020 17:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Betadine štípe.
Olizovat vadí vše, na hojení a svědění je řepík, ten neublíží, nepálí a docela funguje.
Když desinfikovat, tak betadine/hypermangan, ale ředit.
Kolem rozbitých součástek vystříhat, jak se tam slepí chlupy, tak chudák..
Dá se použít měsíčková/heřmánková/řepíková mast na sádle, kokosový olej.. ale asi by chtělo mít psa pod dohledem.
Náhodou svrab a podobné věci ..? Na to je ten rozbor u vet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík