Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2020 20:47
Max...World

XXX.XXX.113.235

Ahojte
Chcel by som sa porozprávať o našom probléme ktorý máme dnes sme boli na prechádzke po 2 mesiacoch preto po 2 mesiacoch pretože som mal zlomenú nohu a na prechádzke veľmi ťahal keď som zastavil a počkal pokiaľ nebude mať tlak na obojku a šli sme ďalej tak zasd trhol a keďže mam ešte stále problém s nohou tak ho veľmi nevládzem. Vopred ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2020 21:37

Tato metoda "odnaučení" tahání bude asi příliš slabý postup na pejska, co nebyl dva měsíce na procházce.

Takže až se pejsek po pár dnech procházek trochu uklidní, bude to chtít na tom začít pracovat důsledně a s dobrou metodou. Postupů je celá řada, najdete je třeba na youtube. Bez důslednosti od prvních kroků z branky to ale nepůjde nebo to bude trvat strašně dlouho.

Osobně mám nejradši metodu, při který se psovi nedovolí vodítko vůbec napnout. Dá se mu prostě za úkol, aby si hlídal, že vodítko nenapne.

Pokud pejska fyzicky nezvládáte,doporučuji pořídit halti ohlávku, ta pomůže váhový/silový nepoměr na potřebnou dobu zvládnout.

3.12.2020 19:02

Můžu se zeptat, jak se taková věc naučí? Aby si pes hlídal, že se vodítko nenapne? Já mám štěně (8 měsíců) a netahání učíme už od 3 měsíců pomocí zastavování. Hodně se to zlepšilo, ale stále to není zdaleka perfektní. Chtěla bych zkusit jinou metodu.

3.12.2020 19:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžu se zeptat, jak se taková věc naučí? Aby si pes hlídal, že se vodítko nenapne? Já mám štěně (8 měsíců) a netahání učíme už od 3 měsíců pomocí zastavování. Hodně se to zlepšilo, ale stále to není zdaleka perfektní. Chtěla bych zkusit jinou metodu.

a máš k tomu netahání povel?

(prosím hlas příspěvku je opět "NTB si dělá co chce" )

3.12.2020 19:37

a máš k tomu netahání povel?

(prosím hlas příspěvku je opět "NTB si dělá co chce" )

No, říkám "pomalu", ale nevypadá, že by to úplně chápala. Zastavím, ona povolí, řeknu pomalu a pochválím.

3.12.2020 19:45

No, říkám "pomalu", ale nevypadá, že by to úplně chápala. Zastavím, ona povolí, řeknu pomalu a pochválím.

To asi chválíte něco jiného :-)
Jinou metodu a nechvalte vůbec, to bude jednodušší :-) často měnit směr. Ale jako často. Youtube.

3.12.2020 19:51

Nejlépe nám šlo, že jsme se naučili dva režimy "chůze" na vodítku.
Jedna jde hrozně rychle, snadno, druhá hůře :-)
1) řeknu "běžíme" a rozběhnu se, pes z toho má strašnou legraci, ale běží (a já chválím a potvrzuji správné chování slovem "šikulka"
2) zpomalím, víc zpomalím, řeknu "jdeme, pomalu", pes kouká divně, ale zpomalí, sleduje mě, protože ta předchozí činnost byla fakt super :-), a to zpomalení, uklidnění se,... chválím

Tak jsme se to učili, dnes tu máme bezva klouzačku, málem jsem si rozbila hubu, na povel jsem si nevzpomněla :-) ale zamlaskala jsem na psa jako na koně a taky zpomalil :-)

Protože je naučený mě vnímat, jelikož mu furt něco říkám a také proto, že se jde tam, kam chci já.
Někdy.

3.12.2020 21:12

Metody jsou různý. Já jsem to učila metodou, která se určitě spoustě lidem nelíbí, protože chudák pejsek atd. Prostě tak, že setinu vteřiny před napnutím vodítka cuknu. Tak akorát, aby pochopil, že to nemá napínat. Což je třeba napoprvý víc, než by mi přišlo příjemný.

Ale některým psům třeba funguje to zastavování, vracení se, změny směru... můj pes to nechápal. Cuknutí chápal. Jenže se to musí dodržovat pořád a na 100 %. Znamená to třeba i to, že pokud se pes zastaví a začmuchá, musím se bleskurychle rozhodnout, co udělám. Jestli ho chci nechat chvíli čuchat, musím se zastavit dřív, než se vodítko napne. Jakože jsem se zrovna náhodou taky chtěla zastavit. A tak podobně.

3.12.2020 22:02

Já měla "netahací" štěňátko, ta potvora začala tahat až teď asi poslední měsíc....zkoušela jsem klasiku...zastavování, otočka a chůze jiným směrem...a nemůžu říct, že by to úplně nefungovalo. Problém je spíš, když mám sebou oba psy...pak jsou tyto metody více než nepraktické,,,,to potom raději použiju "povel" hou hou a trochu zaškubu vodítkem.....opravdu ne tak, abych feňuli škubala krkem, hlavou, ale spíš takové zatřesení, zachrastění, aby si madam, která má úplně jiné zájmy uvědomila, že jsem na druhé straně vodítka, a klidně jí přitáhnu k sobě a s povelem
"k noze, jdeme" zase vyrazíme.

Halti také používám na psa a jen někde, ale nasazenou jí má celou dobu, jen to vodítko na ní připínám tam, kde bychom se mohli potkat se psem a to ne proto, že bych ho neudrřela, už je to dědek, co chodí velmi slušně u nohy, ale aby ho nenapakly nějaký bejkárny...opravdu nechci, aby Gina viděla, že by se při potkání cizího psa mělo jančit.
Začala jsem jí používat jako "záchrannou brzdu" v období, kdy jsem měla paradoxně problémy s fenou a pes jí poslouchal na slovo, tak abych se nemusela o něj starat a mohla si hlídat fenu......ale pes v té době na vodítku uměl, netahal. Tak si myslím, že jestli použít haltinu už vzhledem ke zdravotnímu stavu zadavatele....tak nejdřív někde v klidu ho na tý ohlávce naučit chodit, nejlépe cestou z prochajdy, kdy už pes nemá tolik energie....

4.12.2020 00:23

Já měla "netahací" štěňátko, ta potvora začala tahat až teď asi poslední měsíc....zkoušela jsem klasiku...zastavování, otočka a chůze jiným směrem...a nemůžu říct, že by to úplně nefungovalo. Problém je spíš, když mám sebou oba psy...pak jsou tyto metody více než nepraktické,,,,to potom raději použiju "povel" hou hou a trochu zaškubu vodítkem.....opravdu ne tak, abych feňuli škubala krkem, hlavou, ale spíš takové zatřesení, zachrastění, aby si madam, která má úplně jiné zájmy uvědomila, že jsem na druhé straně vodítka, a klidně jí přitáhnu k sobě a s povelem
"k noze, jdeme" zase vyrazíme.

Halti také používám na psa a jen někde, ale nasazenou jí má celou dobu, jen to vodítko na ní připínám tam, kde bychom se mohli potkat se psem a to ne proto, že bych ho neudrřela, už je to dědek, co chodí velmi slušně u nohy, ale aby ho nenapakly nějaký bejkárny...opravdu nechci, aby Gina viděla, že by se při potkání cizího psa mělo jančit.
Začala jsem jí používat jako "záchrannou brzdu" v období, kdy jsem měla paradoxně problémy s fenou a pes jí poslouchal na slovo, tak abych se nemusela o něj starat a mohla si hlídat fenu......ale pes v té době na vodítku uměl, netahal. Tak si myslím, že jestli použít haltinu už vzhledem ke zdravotnímu stavu zadavatele....tak nejdřív někde v klidu ho na tý ohlávce naučit chodit, nejlépe cestou z prochajdy, kdy už pes nemá tolik energie....

Temer totozne.
...taky vencim dva psy. Fenecka netaha, je velmi opatrna a senzitivni.... - ale kdyz ji neco zajima umi za to sahnout.

Pes cely zivot tahal jako blazen, takze mame nauceno - zastavim - vraci se k noze a "pomalu" jdeme dal. To ze "pomalu" mu vydrzi max. pet minut, je snad jasne... Takze porad dokola.

U nas jeste funguje povel "u nohy" - umi ho - plni ho, ale po chvili zacne narikat jak male decko, ze takhle si ten zivot nepredstavoval...

Takze pes na delsi prochajdu po meste s cannis collar (je to i kvuli cizim psum). ...jde lepe a clovek pak nema dvoumetrovou ruku + nezuri....
Fenecka na normal obojku, ale obcas se proste zastavit a rict, ze taha moc musi - to ji staci a hned pochopi...

...a vencit fenu ci psa solo je takovy rozdil + na flexine... Chovaji se jinak - kazdy skvele... Jsou zlati...Jen pred kazdym rohem proste musi prijit "cekej"...

Přidejte reakci

Přidat smajlík