Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2020 19:32

Dobrý den,
budu kupovat nové vodítko (současné už nemá funkční ani jednu karabinu) a obojek (ze štěněčího už vyrůstá) a hledám nějaké kvalitní, které by byly lehké na čištění, protože většinou chodíme do přírody a ta moje aussie je prostě hrozný prase.
Líbí se mi značka 4dox a Mutt&Go, ale nevím, jestli ten softshell není víc vhodný na nošení do města.
Vodítko se mi taky líbí od Love dogs.
Máte nějaké zkušenosti s těmito značkami? Popřípadě můžete napsat vaše doporučení.
Děkuji.

3.12.2020 19:43

Mám i softshellove pro všechny a říkáme mu doma "hodobožove", protože je fakt jen na procházku do města, případně na výstavu, než nasadíte výstavní. Jinak by se muselo pořád prát a brzo by se tak zničilo.
Z pohledu údržby se mně jeví jako nejlepší z biothane, ale tam mně zase úplně nevyhovuje to zapínání. Měla jsem možnost ho na výcviku vyzkoušet, ještě jsem ho ale nekoupila. Zatím máme pořád z nylonového popruhu. Prát nezvládám. Až se zničí, vyhazuju.

3.12.2020 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Obávám se, že krom biothane je jediné vodítko odolné proti zašpinění a to samonavíjecí.
Anebo pak mám stopovačku z kulaté kůže a ta se udržuje taky dobře.
V přírodě vodíte fenu na krátkém vodítku?
Cokoliv textilního samozřejmě odolné proti zašpinění není. Ze 4 dox mám obojky i postroje, feny jsou prasata, takže hlavně té jedné to musím často prát...schne to pomalu.

3.12.2020 20:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já mám teda čistě softshell postroj (od mutt&go) a to, co přežívá a v jakém stavu i přesto vydržel... Neměnila bych za nic. Běháme pravidelně těma nejhnusnějšíma cestama, co tu jsou, protože je to na běhání nejlepší trasa bez nutnosti přecházet silnici... Párkrát jsem i já nedobrovolně sjížděla blátivý kopeček po zádech, to jsme pak byly prasata dvě. No a mimo běhání ho stejně nosí všude. I v něm plave.
Ano, když je blbý počasí, tak je jako prase, ale schne rozhodně rychleji než třeba nylonové popruhy. Ale tak tyhle věci na psa nemám proto, aby byly pořád čistý. Peru a čistím docela často a zatím se to na stavu toho postroje nepodepsalo.

3.12.2020 20:48

Mám Tamer - je to taková horolezecká šňůra či co, mám schválně "přepínací", je to spíše posunovací, jedna klasická karabina a druhá šroubovací,
hodím si to přes rameno.. denně je to zabahněné (mně je fuk, že to vláčím po zemi a po poli a tak) a namáhané opravdu hodně.. bahno opadá.. ta šnůra je hodně hustě pletená, co jsem viděla ve zverimexu, to byl výsměch..
asi v polovině jsem udělala uzel, abych se měla o co opřít, kdyby to klouzalo, dřelo.
Kromě hadrových a plastových je ještě kůže. A to jsou obojky a vodítka, nás přežijí. Bohužel.

3.12.2020 21:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám obyčejná nylonova vodítka, na psa s amortizerem, protože chodí často v tahu v sedáku. A priznam se, že vodítka jsou teda dost špinavá, ale rozhodně je nějak často neperu, to bych mohla prat denně a nemělo by to smysl. Stejně tak postroje - když jsme teď na podzim jezdili na koloběžce, tak postroje byly prostě komplet celé od bláta, ale nemělo smysl je prat, když jsme třeba za dva dny jeli znovu. Tyhle vodítka a postroje "na ven" nechávám pověšené venku přede dvermi a peru fakt minimálně, v létě si je psi perou sami, v rybníce 😄. Obojky mám z podobného materiálu jako je biothane - jdou normálně opláchnout ve vodě, ale ani na nich moc špína nedrží.

No a pak mám několik obojku, většinu nylonovych, nějaký kožený, které dávám když jedeme třeba do města, nebo na návštěvu, na veterinu atd. To samé vodítka.

Ale zrovna nedávno jsem si říkala, jak to asi dělají lidé v bytech 😀. Když jsme se prostě vrátili z kolobky, všichni komplet od bahna včetně obojku, postroju, vodítek a celých psů 😀. O mých botech a oblečení ani nemluvím. Já prostě sundám všechno venku a pověsím tam, maximálně trochu opláchnu pod vodou venku. Psy nechám trochu oschnout na zahradě nebo v chodbě na pelechu, v případě potřeby pak teda i vana. Ale v bytě to musí být horší, projít takhle přes celou nějakou chodbu.

4.12.2020 08:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
budu kupovat nové vodítko (současné už nemá funkční ani jednu karabinu) a obojek (ze štěněčího už vyrůstá) a hledám nějaké kvalitní, které by byly lehké na čištění, protože většinou chodíme do přírody a ta moje aussie je prostě hrozný prase.
Líbí se mi značka 4dox a Mutt&Go, ale nevím, jestli ten softshell není víc vhodný na nošení do města.
Vodítko se mi taky líbí od Love dogs.
Máte nějaké zkušenosti s těmito značkami? Popřípadě můžete napsat vaše doporučení.
Děkuji.

Jediný materiál co vydrží všechno a je bezúdržbový je biothane.

4.12.2020 09:25

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jediný materiál co vydrží všechno a je bezúdržbový je biothane.

Je to takový ten plast, ze kterého se kdysi dělaly boty a tašky, ale dnes je měkčí, ne? Mě stále odrazuje, že to bude tlačit. Ale možná jsou nějaké obojky, které jsou tím jen potažené a dost široké? Nebo kulatý (jako máme svítící obojek - trubka) je lepší? Tady zadavatelka má tahacího mladého psa.
Někdo psal o nepohodlném zapínání.

4.12.2020 09:28

edit.: i když, koukám na to v eshopu, je to podobné kůži a zapínání stejné, jako opasek, tak když vezmu kvalitní a ne aliexpress, mělo by to sloužit stejně jako ta kůže, akorát že to nemusím jednou za rok namazat sádlem
https://www.filipapet.cz/ruzova/biothanovy-klasicky-obojek-beta-sirka-13-mm-7/

4.12.2020 09:55

Je to takový ten plast, ze kterého se kdysi dělaly boty a tašky, ale dnes je měkčí, ne? Mě stále odrazuje, že to bude tlačit. Ale možná jsou nějaké obojky, které jsou tím jen potažené a dost široké? Nebo kulatý (jako máme svítící obojek - trubka) je lepší? Tady zadavatelka má tahacího mladého psa.

Já jsem to psala, mně nevyhovuje zapínání jako na opasek, mám radši trojzubce nebo podobné, zvyk už holt, no.

4.12.2020 10:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Odírat by to nemělo, pokud by to odíralo, určitě by koňáci nebyli ochotní dávat to koním na hlavu, na vytrvalostní závody už vůbec.

4.12.2020 12:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Odírat by to nemělo, pokud by to odíralo, určitě by koňáci nebyli ochotní dávat to koním na hlavu, na vytrvalostní závody už vůbec.

Záleží na tom jaký je ten biothane - třeba ty levnější uzdečky od Northonu byly takové tvrdé,. neforemné a tlačily.

4.12.2020 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My máme tyhle obojky https://www.decathlon.cz/psi-obojek-500-oranzovy-id_8511659.html, koukám, že jsou tam ještě nějaké, co vypadají stejné, ale jsou dražší, nezkoumala jsem rozdíl, ale myslím, že máme ty levnější.

Není to teda asi přímo biothan, ale nepřijde mi, že by nějak tlačili nebo odírali - a to zrovna fena má na krku hodně jemnou srst a kůži a od klasického nylonového obojku tam právě bývá trochu odřená a má růžovou podrážděnou kůži. U tohohle obojku je to ok.

4.12.2020 16:18
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Nejraději mám kožené, zrovna teď na podzim mi jedno opravdu oblíbené vodítko kožené ruplo okolo těch nýtů. Ach jo,měla jsem ho od svých šestnácti let. No už mám nové a naštěstí stejné. Na ostatní máme taky kožené, většinou vypouštěcí. Ale na obyčejnou procházku mám ráda kožené na obou koncích karabiny, a po celé délce asi tři kroužky, abych si mohla vodítko nastavit jak chtěla.

neverend

4.12.2020 19:19
neverend

XXX.XXX.213.247

Belince je vodítko i obojek celkem jedno jaký, ale spíš potřebuje nějaký objekt na ten druhý konec co vydrží dvakrát denně lítat po lesích a polích.😀 Obojek obyčejný kožený a vodítko nylon či co to je. Tak pro ty jeleny co bychom asi dělali za parádu, že?🙂

6.12.2020 11:53

decathlonacke obojky nejsou boithane -je to jen podobny matros. Pouzivam je jako rozliskovaky :.D :D -abych poznala v šeru na dalku, kdo je kdo :-D
ale ty jsou tak na rok, pak uz jsou osklive -zatece do nich voda.

leskly, hladky biotane mam nejstarsi asi 6 let - beze zmeny.

A na psovi mam hnedy obojek se zlatou sponou z beta biothanu? - na prvni pohled "jako kuze" - mekke, trosku drsne, ale bezudrzbovy a nerupne to, ani na obranach a ze se drobecek snazi :-D

voditko mi ale klouze - staci slina a uz klouze moc. na voditka mi tenhle matros nevyhovuje.

6.12.2020 12:43

Za mě je nejlepší vodítko na světě tohle: https://www.zerodc.cz/cz/produkty/voditka/voditka-12-m/voditko-kulate-lano.html Neklouže ani neřeže. A navíc má ten kovový kroužek, kam si mohu zacvaknout karabinu, když mám psa na volno - mám pak vodítko křížem přehozené přes rameno a vím, že ho neztratím. Nebo si tam dávám na karabině klíče, když nemám kapsu.

K tomu mám ráda ještě kožené přepínací vodítko, to se dá nosit křížem i s připnutým psem, když potřebuji volné ruce. Líbí se mi, jak kůže pruží.

S biothane obojky zkušenost nemám, pes chodí na postroji, ale hodně bývají vidět na honech, takže předpokládám, že to bude funkční a dobré. :-)

28.11.2022 11:03

Holky...vím, že někdo na fauně zmiňoval obojek..klasický zapínání, ale s vychytávkou, aby se při zapínání ...jak to mám napsat..nemotaly do toho chlupy v případě dlouhosrstého psa. Nemůžu to tady najít a nebo jsem slepoň. Koukala jsem na stránky 4dox a MAG, ale .....nevíte někdo kdo takové obojky dělá?

A další věc...obojek pro psa cca 30 kilo AUO...uvažovala jsem o obojku od 4DOX se zapínáním na plastový trojzubec. Mám od 4DOX postroj na Ginu a ty trojzubce mi přijdou docela bytelný. V nabídce jsou i kovové trojzubce, ale mám takový pocit, že tady kdysi někdo zmiňoval, že s nimi byl nějaký problém se zapínáním nebo co.....

28.11.2022 13:25
elisak

XXX.XXX.194.232

Holky...vím, že někdo na fauně zmiňoval obojek..klasický zapínání, ale s vychytávkou, aby se při zapínání ...jak to mám napsat..nemotaly do toho chlupy v případě dlouhosrstého psa. Nemůžu to tady najít a nebo jsem slepoň. Koukala jsem na stránky 4dox a MAG, ale .....nevíte někdo kdo takové obojky dělá?

A další věc...obojek pro psa cca 30 kilo AUO...uvažovala jsem o obojku od 4DOX se zapínáním na plastový trojzubec. Mám od 4DOX postroj na Ginu a ty trojzubce mi přijdou docela bytelný. V nabídce jsou i kovové trojzubce, ale mám takový pocit, že tady kdysi někdo zmiňoval, že s nimi byl nějaký problém se zapínáním nebo co.....

Co jsem někde vyčetla tak některý kovový trojzubce se samovolně rozepínají.

28.11.2022 14:23

Tak já mám obojky s kovovým trojzubcem (i když to teda není úplný trojzubec) od Mutt&Go už několikátý a ještě nikdy se mně nestalo, že by se sám rozepnul nebo se poškodil a nešel zapnout. Na webu píšou, že nejsou vhodný do vody, ale uhlídejte psa, když náhodou na tu vodu narazíte, že. Nikdy se jim nic nestalo, akorát u dřívějších, co máme cca 4 - 5 let, je ten popruh už docela prodřený, takže některý už jsem vyhodila. Ale ty teda nebyly podšitý, teď už kupuju jen podšitý softshellem. Asi před měsícem jsem koupila ve výprodeji s plastovým trojzubem, tak uvidíme, jak dlouho vydrží.

O těch obojcích z biothane pořád uvažuju (už 2 roky ) hlavně kvůli té údržbě. Ukazuje se čím dál víc, že pořád prát obojky ze softshellu od hnoje jaksi není to, co by mě bavilo, a navíc to ani pořádně vyprat nejde.

28.11.2022 15:34

Díky za reakce...
Našla jsem tenhle..snad vhodný pro vodní živly jako je můj psí vnouček a je mi sympatický i to zapínání, že je to jištěný těmi kovovými oky... přemýšlím, že něco takovýho pořídím i Matesovi,
https://www.zerodc.cz/cz/produkty/obojky/obojky-uh-zapinani/obojek-blizard-royal-uh.html?color=10&variant=NAMIRU

Jinak jsem narazila na obojek, kde moje srdéčko zaplesalo...Ginušce by moc slušel, ten bych nosila i sama akorát to zapínání je s těma jejíma chlupama nepraktické

https://www.canis-bull.cz/happy-bull/eshop/0/0/5/4938-4cm-obojek-Ruzovy-maskac-Limited-Edition

tak už raději nic hledat nebudu nebo bych nakonec ještě rozšířila sbírku obojků

28.11.2022 16:33

@sardullah Pro živly je super softy od Tameru, nemůžu si ho na to svoje zrzavé prase vynachválit. Je prodyšný a dobře omyvatelný. Jak z prvního vyrostl, koupila jsem druhý zase stejný, jen o trochu širší (a samozřejmě na větší obvod). (Což se mi taky líbí, že jsou na výběr různé šířky, většina výrobců na ten náš obvod dělá obojky úzké.)

A u toho druhého, co jste dávala, jsem si vzpomněla na Moorii - https://www.mooria.cz/. Nevím, jak s chlupama, ale jsou to kvalitní obojky a mají trojzubec (je na výběr plastový i kovový, umí k obojku udělat i jmenovku…). Mají i růžový maskáč. :-))

https://www.mooria.cz/p/6630/obojek-camouflage-pink

28.11.2022 16:36
janaa

XXX.XXX.174.242

@sardullah Pro živly je super softy od Tameru, nemůžu si ho na to svoje zrzavé prase vynachválit. Je prodyšný a dobře omyvatelný. Jak z prvního vyrostl, koupila jsem druhý zase stejný, jen o trochu širší (a samozřejmě na větší obvod). (Což se mi taky líbí, že jsou na výběr různé šířky, většina výrobců na ten náš obvod dělá obojky úzké.)

A u toho druhého, co jste dávala, jsem si vzpomněla na Moorii - https://www.mooria.cz/. Nevím, jak s chlupama, ale jsou to kvalitní obojky a mají trojzubec (je na výběr plastový i kovový, umí k obojku udělat i jmenovku…). Mají i růžový maskáč. :-))

Takže rychle schnou? Jdou dobře vyprat? Neškrtí? Zrovna se na mě obrátil majitel odchovu,jestli neporadím obojek, ale my jsme chudý a holky obojky nemají Tak budu ráda za tip. Jo a je to labík dorostlý do menší německý dogy a občas zatáhne

28.11.2022 16:42

Díky, přepošlu dceři.....já mám psy, co do vody nevlezou, tak v tomhle ohledu nemám zkušenost. Jedině moje ovčanda ráda plavala, ale ta měla klasickej kovovej stahovák.

28.11.2022 16:49

janaa napsal(a):
Takže rychle schnou? Jdou dobře vyprat? Neškrtí? Zrovna se na mě obrátil majitel odchovu,jestli neporadím obojek, ale my jsme chudý a holky obojky nemají Tak budu ráda za tip. Jo a je to labík dorostlý do menší německý dogy a občas zatáhne

@janaa Ten Tamer se ani nemusí prát, normálně se to jen ošudlá mokrým hadrem nebo kartáčkem ve dřezu a dobrý. Hlavní část obojku je z perforované pěny, takže to téměř nenasákne a větrá to. Gremlin miluje louže a bahno a v pohodě. :-) Mají u posouvátka i takovou gumovou zarážku, takže se obojek samovolně nepovoluje. Má to dva mínusy - lakovaný kroužek se brzo oloupe. A když je obojek povolený na ten největší rozsah, tak se mi z toho svlékala ta pomocná gumička, která drží regulovatelný pásek na té perforované pěně (není to přišité hned na kraji). Když je ten obojek na spodní hraně rozsahu, je to uživatelsky příjemnější. (Na parádu mu koupím od Moorie, až doroste.) Ale celkově jsem fakt spokojená, a to i s jejich vodítky - hlavně ta bezpečnostní karabina je super, já jsem hrozné pako, a když toho psa v nouzi chytím za obojek, jsem schopná obyčejnou karabinu omylem rozepnout.

https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/

28.11.2022 16:51
janaa

XXX.XXX.174.242

@janaa Ten Tamer se ani nemusí prát, normálně se to jen ošudlá mokrým hadrem nebo kartáčkem ve dřezu a dobrý. Hlavní část obojku je z perforované pěny, takže to téměř nenasákne a větrá to. Gremlin miluje louže a bahno a v pohodě. :-) Mají u posouvátka i takovou gumovou zarážku, takže se obojek samovolně nepovoluje. Má to dva mínusy - lakovaný kroužek se brzo oloupe. A když je obojek povolený na ten největší rozsah, tak se mi z toho svlékala ta pomocná gumička, která drží regulovatelný pásek na té perforované pěně (není to přišité hned na kraji). Když je ten obojek na spodní hraně rozsahu, je to uživatelsky příjemnější. (Na parádu mu koupím od Moorie, až doroste.) Ale celkově jsem fakt spokojená, a to i s jejich vodítky - hlavně ta bezpečnostní karabina je super, já jsem hrozné pako, a když toho psa v nouzi chytím za obojek, jsem schopná obyčejnou karabinu omylem rozepnout.

https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/

Díky,přepošlu majitelům odkaz

28.11.2022 17:15

A mám ještě dotaz, jestli někdo nemá zkušenost s tímhle typem zapínací spony. Chtěla bych na Ginu obojek s uchem, ale ne kožený..
https://www.canis-bull.cz/happy-bull/eshop/0/0/5/4772-Extreme-Work-obojek-s-5cm-podsity-softshellem-ruzne-barvy

29.11.2022 01:20
Evv

XXX.XXX.108.153

Na AUO jsou (podle mě) nejlepší polostahováky. Normálně zapínací obojek by se musel na AUO dost utáhnout a to není s límcem úplně nejlepší, řešit trojzubec s chlupy je boj který jsem už dávno vzdala. Jinak si myslím že většina majitelů AUO to má tak že jsou obojky na parádu a funkční obojky. Já mám třeba docela ráda z paracordu, není to nic moc hezkého ale psi s nim lítají všude, hodím do pračky.

29.11.2022 10:07

Evv napsal(a):
Na AUO jsou (podle mě) nejlepší polostahováky. Normálně zapínací obojek by se musel na AUO dost utáhnout a to není s límcem úplně nejlepší, řešit trojzubec s chlupy je boj který jsem už dávno vzdala. Jinak si myslím že většina majitelů AUO to má tak že jsou obojky na parádu a funkční obojky. Já mám třeba docela ráda z paracordu, není to nic moc hezkého ale psi s nim lítají všude, hodím do pračky.

No oni teď měli polostahovák, co používám na psy i já... https://www.uzlatehoretrivra.cz/voditka-postroje-obojky/obojek-blizard-neon-zlutozeleny-polostahovaci/
Ale ten nevyhovoval dceřinu příteli, nevyhovuje mu to sundavání přes hlavu. Předtím používali klasiku od MAGu, co jsem měla původně na malýho berňuchu...ale mě zase naopak nevyhovovalo, že se mi tam při zapínání pletly ty chlupy....to byl fakt boj.

29.11.2022 20:30

No oni teď měli polostahovák, co používám na psy i já... https://www.uzlatehoretrivra.cz/voditka-postroje-obojky/obojek-blizard-neon-zlutozeleny-polostahovaci/
Ale ten nevyhovoval dceřinu příteli, nevyhovuje mu to sundavání přes hlavu. Předtím používali klasiku od MAGu, co jsem měla původně na malýho berňuchu...ale mě zase naopak nevyhovovalo, že se mi tam při zapínání pletly ty chlupy....to byl fakt boj.

Tak ať dceřin přítel nenosí psův obojek, když mu nevyhovuje sundávání přes hlavu...

29.11.2022 21:25

Tak ať dceřin přítel nenosí psův obojek, když mu nevyhovuje sundávání přes hlavu...

Vyřídím..

23.2.2023 13:01

na začátku února jsem koupila obludě tamer černý obojek... neb vyrostl z řetízkového víceřadého polostahováku (vyrostla mu hlava a šel špatně přetahovat přes uši). Spokojenost maximální. Trošku jsem se bála, aby ho plast nesváděl ke kousání a tak jsem obojek místo do psího košíku poctivě věšela na věšák mimo dosah obludy. A dneska koukám - a on prasknul ve všech švech, kde je našité zapínání (na dvou místech zcela a na dvou je jen nalomený) a drží ho vlastně jen tkaninový pásek poobvodu
Účtenku jsem vyhodila... doufám, že jim bude stačit výpis z karty o platbě... Protože se mi nechce to nereklamovat.

23.2.2023 13:13
janaa

XXX.XXX.174.242

na začátku února jsem koupila obludě tamer černý obojek... neb vyrostl z řetízkového víceřadého polostahováku (vyrostla mu hlava a šel špatně přetahovat přes uši). Spokojenost maximální. Trošku jsem se bála, aby ho plast nesváděl ke kousání a tak jsem obojek místo do psího košíku poctivě věšela na věšák mimo dosah obludy. A dneska koukám - a on prasknul ve všech švech, kde je našité zapínání (na dvou místech zcela a na dvou je jen nalomený) a drží ho vlastně jen tkaninový pásek poobvodu
Účtenku jsem vyhodila... doufám, že jim bude stačit výpis z karty o platbě... Protože se mi nechce to nereklamovat.

To mi ani neříkej Jsem ho doporučila odchovu,tak ho koupili. To jim musím napsat,ať to zkontrolují

23.2.2023 13:45

Ten obojek Tamer děrovaný se mi zdá už od pohledu špatný. Je nesmysl spolehlivě přišít/zatavit
cokoli k obvodovým látkovým pruhům. A jestli to s dírami je guma, tak prostě...
Jo, EVA, to je taková krávovina, kdo to vymyslel, všechny boty to mají, vždy půl roku hledám boty s normální tvrdou podrážkou a ne touhle pěnou alias cukrová vata.

Za dvacku pro štěkanátka jako ozdoba na fotografování ano.

Vodítka mají bezkonkurenční. Tedy ty staré modely, co jsem ještě koupila já.
https://www.granofyt.cz/doprodej-tamer-voditko-easylong-m-4-20-kg-3-m_z10940/
A zas těm s jiným materiálem karabin nevěřím. To samé Hurtta. Leží mi tu úplně nový postroj, neodvážila jsem zkoušet, esi to pes zpřetrhá. Podle mě čína křáp. S Manmat se to vůbec nedá porovnat.
U všeho - čím starší verzi seženu, tím je kvalitnější, smysluplnější a tak.
Pardon za upřímnost, šetřím čas a peníze :D

Obojek nastavitelný, bez zapínání
https://www.manmat.cz/obojek-standard-p1502/

23.2.2023 13:49

Tak to mě mrzí. :-( My máme druhý (z prvního pes vyrostl), používám jej výhradně (chodíme ven 4x denně, pes se v něm ráchá i ve vodě, v bahně…), a obojek je bez jediného problému. Jiný než Tamer měl jen jako úplně malinké štěňátko. Držím palce, ať není problém s reklamací.

Já teď laškuji s biothanem, mám naprosto boží stopovačku, tak jsem teď koupila ještě obojek - měla jsem jen jeden (ten Tamer) a říkala jsem si, že kdyby se s ním něco stalo, nemám náhradu… Tak jsem zvědavá, jaký bude.

23.2.2023 13:51
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak to mě mrzí. :-( My máme druhý (z prvního pes vyrostl), používám jej výhradně (chodíme ven 4x denně, pes se v něm ráchá i ve vodě, v bahně…), a obojek je bez jediného problému. Jiný než Tamer měl jen jako úplně malinké štěňátko. Držím palce, ať není problém s reklamací.

Já teď laškuji s biothanem, mám naprosto boží stopovačku, tak jsem teď koupila ještě obojek - měla jsem jen jeden (ten Tamer) a říkala jsem si, že kdyby se s ním něco stalo, nemám náhradu… Tak jsem zvědavá, jaký bude.

Jooo,kdo vyzkouší biothan,ten se do něj zamiluje

23.2.2023 13:53

@Megí Jaké myslíte karabiny? Já mám na vodítkách twist a jsou super. U těch klasických, jak je v odkazu, se mi opakovaně stalo, že když jsem psa chytila za obojek, nechtěně jsem ho odepla z vodítka…
Jinak ta pěna se používá např. na horolezecké sedáky, nemyslím si, že by to nutně byl špatný materiál.

23.2.2023 13:57

janaa napsal(a):
Jooo,kdo vyzkouší biothan,ten se do něj zamiluje

Potvrzuju a děkuju za konzultace, jsem fakt spoko. Ale překvapilo mě, jaký je rozdíl mezi hexa biothanem a tím “normálním”. Nečekala jsem, že to bude na omak tolik odlišné.

23.2.2023 14:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Používáte někdo postroj? Já o něm dost uvažuju, i vetky, se kterýma jsme mluvila doporučuji, obojek chci taky. S postrojem zkušenost u psa nemám, ten můj trouba měl jenom objem

23.2.2023 14:17

Rezzzy napsal(a):
Používáte někdo postroj? Já o něm dost uvažuju, i vetky, se kterýma jsme mluvila doporučuji, obojek chci taky. S postrojem zkušenost u psa nemám, ten můj trouba měl jenom objem

Já používám kombinovaně jak obojek, tak postroj.

23.2.2023 14:35
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já používám kombinovaně jak obojek, tak postroj.

A dá se na postroji taky učit netahaní podle mě ji, pokud nebudu chtít osa později na něco do tahu. Já si to představuju tak, že procházky po okolí, výlety do přírody postroj, do města a na výcvik obojek. Nebo si to myslím špatně?

23.2.2023 14:52

Rezzzy napsal(a):
A dá se na postroji taky učit netahaní podle mě ji, pokud nebudu chtít osa později na něco do tahu. Já si to představuju tak, že procházky po okolí, výlety do přírody postroj, do města a na výcvik obojek. Nebo si to myslím špatně?

Naučit se dá všechno. :-))

My teď ladíme pěknou chůzi na vodítku, takže jsem to rozdělila - na obojku trénujeme, a pokud potřebuju vyloženě někam dojít s tím, že vím, že nebudu 100% důsledná a mám tedy nižší nároky, jdeme na postroji. Ale samozřejmě ani na tom postroji ho nenechám, aby mě rval nebo škubal, jen tam mám ten přístup víc reaktivní než proaktivní, je to jiná konfigurace než jasně ohraničený trénink. Ale to je samozřejmě nějaká dočasná záležitost v rámci výcviku puberťáka.

A obecně jakmile je ve hře stopovačka nebo flexina (tu u mlaďase tedy nepoužívám), tak připínám výhradně na postroj z bezpečnostních důvodů. Jinak je úplně jedno, kdy co člověk použije, je to otázka preferencí (člověka, psa).

23.2.2023 14:57
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Naučit se dá všechno. :-))

My teď ladíme pěknou chůzi na vodítku, takže jsem to rozdělila - na obojku trénujeme, a pokud potřebuju vyloženě někam dojít s tím, že vím, že nebudu 100% důsledná a mám tedy nižší nároky, jdeme na postroji. Ale samozřejmě ani na tom postroji ho nenechám, aby mě rval nebo škubal, jen tam mám ten přístup víc reaktivní než proaktivní, je to jiná konfigurace než jasně ohraničený trénink. Ale to je samozřejmě nějaká dočasná záležitost v rámci výcviku puberťáka.

A obecně jakmile je ve hře stopovačka nebo flexina (tu u mlaďase tedy nepoužívám), tak připínám výhradně na postroj z bezpečnostních důvodů. Jinak je úplně jedno, kdy co člověk použije, je to otázka preferencí (člověka, psa).

Děkuju, no stopovačku doma ještě mám, kupovaná asi před 20 lety, ale použita asi 2x,, zaprvé jsem nevěděla, jak ji pořádně použít a za druhé nebyla víceméně potřeba, takže je jak nová, ale s takovým štěstím na podruhé nepočítám

23.2.2023 18:12

Ten obojek Tamer děrovaný se mi zdá už od pohledu špatný. Je nesmysl spolehlivě přišít/zatavit
cokoli k obvodovým látkovým pruhům. A jestli to s dírami je guma, tak prostě...
Jo, EVA, to je taková krávovina, kdo to vymyslel, všechny boty to mají, vždy půl roku hledám boty s normální tvrdou podrážkou a ne touhle pěnou alias cukrová vata.

Za dvacku pro štěkanátka jako ozdoba na fotografování ano.

Vodítka mají bezkonkurenční. Tedy ty staré modely, co jsem ještě koupila já.
https://www.granofyt.cz/doprodej-tamer-voditko-easylong-m-4-20-kg-3-m_z10940/
A zas těm s jiným materiálem karabin nevěřím. To samé Hurtta. Leží mi tu úplně nový postroj, neodvážila jsem zkoušet, esi to pes zpřetrhá. Podle mě čína křáp. S Manmat se to vůbec nedá porovnat.
U všeho - čím starší verzi seženu, tím je kvalitnější, smysluplnější a tak.
Pardon za upřímnost, šetřím čas a peníze :D

Obojek nastavitelný, bez zapínání
https://www.manmat.cz/obojek-standard-p1502/

Mně zrovna toto vodítko Tamer nevyhovuje, kupovala jsem ho předloni, velikost L a přijde mi to moc těžký. Možná kdyby to byl popruh a ne lano, vyhovovalo by mně to víc.

Rezzy - u jedné feny, která na obojku tahá jak bejk, ho používám od té doby, co jsem s ní musela busem na veterinu kvůli kulhání a dala jsem jí z bezpečnostních důvodů raději právě ten postroj, už pořád. Zjistila jsem, že jí to víc vyhovuje. Přitom jsem nikdy dřív nevěřila, že by se pes mohl na postroji naučit netahat, nikdy předtím se mně to neosvědčilo.

23.2.2023 18:21
janaa

XXX.XXX.174.242

Labiny nemají nic. Jagoš míval jak postroj,tak obojek. Ještě v Praze chodil na flexině,to bych na obojek nepřipla. Btw naučil se chodit u nohy a na prověšeným vodítku na postroji a flexině úplně v pohodě. I to jde,když se chce

23.2.2023 18:50

vodítko tamer máme už déle - vyhovuje mi. Pak ještě používám delší "lano" do lesa - pro větší volnost pohybu (pokud není navolno). Momentálně poslední funkční obojek máme ještě po Betce - jednoduchý černý pásek s plastovou sponkou - a přeci jen na třetí dogu už se bojím, že přijde únava materiálu... a tak jsem zainvestovala do nového... a jak je vidět, mám kliku na kus.

Mimochodem už poněkolikáté - koupila jsem kdysi Nightovi sadu obojku a vodítka u Moorie - a uletěla mi spona na obojku a zaskakovala jedna karabina na přepínacím vodítku...(asi nikomu jinému dle recenzí...) A vůbec nejlepší byl nákup koženého obojku a vodítka na mezinárodce v Brně pro mladého Xerdu (zaručeně pro dogu, kůže je nejlepší a moc jim sluší...) Kovové oko z obojku se rozlétlo na druhé procházce na dva kusy a vodítko se přetrhlo při prvním napnutí... ta kůže byla jak papír...

23.2.2023 18:53
janaa

XXX.XXX.174.242

vodítko tamer máme už déle - vyhovuje mi. Pak ještě používám delší "lano" do lesa - pro větší volnost pohybu (pokud není navolno). Momentálně poslední funkční obojek máme ještě po Betce - jednoduchý černý pásek s plastovou sponkou - a přeci jen na třetí dogu už se bojím, že přijde únava materiálu... a tak jsem zainvestovala do nového... a jak je vidět, mám kliku na kus.

Mimochodem už poněkolikáté - koupila jsem kdysi Nightovi sadu obojku a vodítka u Moorie - a uletěla mi spona na obojku a zaskakovala jedna karabina na přepínacím vodítku...(asi nikomu jinému dle recenzí...) A vůbec nejlepší byl nákup koženého obojku a vodítka na mezinárodce v Brně pro mladého Xerdu (zaručeně pro dogu, kůže je nejlepší a moc jim sluší...) Kovové oko z obojku se rozlétlo na druhé procházce na dva kusy a vodítko se přetrhlo při prvním napnutí... ta kůže byla jak papír...

Tak to ale vidíš,že to přitahuješ,a je to tebou,ne obojkama a vodítkama

23.2.2023 19:02

@Xerxová Vy máte evidentně šťastnou ruku… Mně se kdysi přetrhl řetízkový obojek, a letos jsem zaznamenala dvě ztráty - praskla spona na 15 let starém Red dingo obojku a přetrhla se mi karabina na stejně staré stopovačce. Ale koupila jsem díky/kvůli tomu tu z hexa biothanu, a zvýšilo mi to markantně životní komfort, je vážně skvělá.

23.2.2023 20:43
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

A jaký postroj na stěně doporučite? Stačí nějaký obyčejnější nebo i na tu krátkou dobu raději zainvestovat? Já měla několik obojku, nejvíc seděl řetízkovým silnější stahovák na nestahovani a pak kožený, všechno ostatní si řval dolů.
Ten biothan nebo jak se to píše se mi líbí

23.2.2023 20:48
janaa

XXX.XXX.174.242

Štěněti bych koupila klasický obojek

28.2.2023 09:09

Rezzzy napsal(a):
A jaký postroj na stěně doporučite? Stačí nějaký obyčejnější nebo i na tu krátkou dobu raději zainvestovat? Já měla několik obojku, nejvíc seděl řetízkovým silnější stahovák na nestahovani a pak kožený, všechno ostatní si řval dolů.
Ten biothan nebo jak se to píše se mi líbí

Tak co jste nakonec pořídila?
Já teď vybírám postroj pro tu svoji čtyřletou fenku, ten od Manmatu jí moc nesedí, asi by to chtělo něco přímo na míru.

28.2.2023 09:21
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já teď vybírám postroj pro tu svoji čtyřletou fenku, ten od Manmatu jí moc nesedí, asi by to chtělo něco přímo na míru.

Zatím nic, jen jsem si umírala z paracordu vodítko, nějak jsme to neodhadla a má 4 metry. Štěně bude, jestli vše půjde podle plánu za 4 měsíce, obojek bude určitě, za postrojem si pak uděláme někam výlet, aby se to vyzkoušelo.Jeste ani nevím, jestli to bude kluk či holka

28.2.2023 10:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

zero

https://www.zerodc.cz/cz/?utm_source=Sklik&utm_medium=ppc&sznclid=7YSJ0NXa3NTb1d_e2N3Y2NnZ2Nzd2dqRmdDc29jU3d3f1Nnaw9ne3pGZiNDc29ra2Nrb2tzYw9_a1JGO0N2pqKjdqd-sr9-uq9ja2N7V26-s1anVrqiu1d7Z3tys

28.2.2023 10:56

lupus4 napsal(a):
zero

https://www.zerodc.cz/cz/?utm_source=Sklik&utm_medium=ppc&sznclid=7YSJ0NXa3NTb1d_e2N3Y2NnZ2Nzd2dqRmdDc29jU3d3f1Nnaw9ne3pGZiNDc29ra2Nrb2tzYw9_a1JGO0N2pqKjdqd-sr9-uq9ja2N7V26-s1anVrqiu1d7Z3tys

A který konkrétně doporučíte? Royal? Potřebovala bych, aby to sice bylo podšitý, ale zase aby to dostatečně větralo, i když tahleta fena na hotspoty netrpí, ale lepší předcházet.

28.2.2023 11:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

A který konkrétně doporučíte? Royal? Potřebovala bych, aby to sice bylo podšitý, ale zase aby to dostatečně větralo, i když tahleta fena na hotspoty netrpí, ale lepší předcházet.

udělají vám ho na míru a z čeho chcete, stačí se domluvit s Dášou

28.2.2023 11:24

lupus4 napsal(a):
udělají vám ho na míru a z čeho chcete, stačí se domluvit s Dášou

OK, díky.

28.2.2023 11:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

OK, díky.

klidně se odvolejte na mne

28.2.2023 12:47
Varaxi

XXX.XXX.191.78

lupus4 napsal(a):
klidně se odvolejte na mne

Dobrý den, prosímvás, můžu mluvit s Dášou? Jé, dobrý den, Dášo, mě na Vás odkázal lupus4 z iFauny, mohla byste mi ušít postroj?

Já vím, že to takto nebylo myšleno, ale nemůžu se té představy zbavit. :D

15.4.2023 09:39

Tak zatím jsem koupila obojky https://www.mushgo.cz/zero-dc-obojek-podsity-doprodej_z6046/#130009, postroj bude muset počkat na příští měsíc, teď řeším koupi auta.
Ale zároveň bych potřebovala poradit i s vodítky. Doteď jsme x let měli jen od Manmatu tato https://www.manmat.cz/voditko-ploche-p1520/
Ale teď se mně to jednak už barevně k těm obojkům nehodí a taky bych potřebovala spíš něco kratšího, protože jak psi chodí u nohy, musím nejmíň půlku délky smotávat do ruky. Lanové nechci, to mně nevyhovuje.
Nemáte někdo s něčím, co by vyhovovalo, zkušenost?

Jak tak na to koukám, tak pokud nikdo neporadí, koupím stejná vodítka, jako jsou ty obojky. Mají délku 1,2 m, to by mně myslím vyhovovalo, akorát teda netuším, co ten reflexní proužek. Je mi jasný, že se nejspíš odře, jen mi jde o to, jestli to vodítko není až příliš silné a jde dobře držet v ruce.

15.4.2023 18:59
Gerlinda

XXX.XXX.248.126

natalka napsal(a):
Nemáte někdo náhodou zkušenost s těmito postroji?
Díky
https://www.spokojenypes.cz/kurgo-journey-air-postroj-pro-psa-modry-vel-m/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=free-listing&gclid=EAIaIQobChMI4r286fy3_QIVkuN3Ch1GEQOrEAQYAiABEgJckvD_BwE

nebo

https://www.spokojenypes.cz/hunter-postroj-divo-cerveno-sedy-s-m/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=free-listing&gclid=EAIaIQobChMIpYTl_vy3_QIVDpN3Ch0j3A76EAEYASACEgIDsfD_BwE

Mam ten od Hunteru, ale na mensiho psa, velikost to je XS. Pro meho konkretniho psa je to hranicni - potreboval by vetsi XS nebo mensi S, ale to je asi nas problem. Nastavit se da dobre, vypada bytelne, prezil uz ruzne ujmy. Pouzivam ho jako pojistku, pro sveho psa, ktery se ma obcas potrebu vysmeknout ze vseho, tak tenhle sedi a z toho se nevyvlikne.

15.4.2023 19:51

Tak zatím jsem koupila obojky https://www.mushgo.cz/zero-dc-obojek-podsity-doprodej_z6046/#130009, postroj bude muset počkat na příští měsíc, teď řeším koupi auta.
Ale zároveň bych potřebovala poradit i s vodítky. Doteď jsme x let měli jen od Manmatu tato https://www.manmat.cz/voditko-ploche-p1520/
Ale teď se mně to jednak už barevně k těm obojkům nehodí a taky bych potřebovala spíš něco kratšího, protože jak psi chodí u nohy, musím nejmíň půlku délky smotávat do ruky. Lanové nechci, to mně nevyhovuje.

Jak tak na to koukám, tak pokud nikdo neporadí, koupím stejná vodítka, jako jsou ty obojky. Mají délku 1,2 m, to by mně myslím vyhovovalo, akorát teda netuším, co ten reflexní proužek. Je mi jasný, že se nejspíš odře, jen mi jde o to, jestli to vodítko není až příliš silné a jde dobře držet v ruce.

Já mám ráda vodítka od Gappay, karabiny drží.
Tohle by na vodění mohlo vyhovovat?
https://www.gappay.cz/cz/voditko-pogumovane-bez-poutka-100-cm-20-mm

15.4.2023 20:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Vodítko nebo obojek bych se asi nebála koupit ze 4 dox.
https://www.4dox.cz/pro-pejsky/voditka-pro-psy
S postrojema jsem trochu pohořela, to je moc složitý měření, ale vodítko by mělo být v pohodě anebo mají i hotovky skladem tady
https://www.4doxskladem.cz/vybava-pro-pejsky/funkcni-voditka/

Mám od nich už dvě bundy, troje kalhoty, dvě venčící kabely, jeden batoh a jelikož jsem dostala v práci k narozeninám dárkovej poukaz, půjdu ještě do tříčtvrtečních kalhot a do kraťasů

15.4.2023 20:45

Děkuju oběma, kouknu na to, co by sedělo jak barevně, tak funkčně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík