Ness1234

XXX.XXX.168.49
Zdravím,
potřebuji radu, naše štěně často, když je samo venku tak štěká na plot k sousedům. Jak ho to odnaučit, když ho to zřejmě baví? Je to NO, takže štěká dost nahlas a ruší okolí. Stačí aby se u sousedů něco pohlo a on spustí, někdy mi přijde, že tam prostě štěká jen tak, ale vždycky to směřuje na ten plot. Může být sebevíc unavenej po procházce, ale pokud ho necháme ležet venku, tak po chvíli stejně vstane a štěká.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak už jsem psala v jiném vlákně...
Podle mého názoru si to budete muset "odpracovat". Já bych si vzala na nějakou dobu dovolenou (nebo homeoffice, je-li to slučitelné s tréninkem), psa si dala na stopovačku, abych měla pojistku, a při každém nežádoucím štěkání mu říkala, co po něm chci (třeba lehnout si na místo a dělat tichý monitoring). Nenechávala bych ho za žádných okolností dělat to, co dělat nemá. Když tam nejste, je to samozřejmě těžké - mlčení znamená souhlas, takže dle mého názoru je základní premisa tam být a nastolit jasná pravidla, která bude pes v ideálním případě později dodržovat i v době Vaší nepřítomnosti, protože je bude mít tak dobře zažitá a pevně zakotvená, že ho ani nenapadne činit jinak.
Někteří lidé, jak se ukázalo v jiných vláknech, mají zkušenost takovou, že pes funguje jen v jejich přítomnosti, já mám v tomto směru zkušenost jinou, můj pes dle stanovených pravidel funguje i v mé nepřítomnosti (neničí vybavení bytu, nekrade jídlo, neválí se v posteli, neštěká na lidi za dveřmi, nevyprazdňuje se v bytě atd.), a když jsem ho to zvládla naučit já, věřím, že pro ostatní to musí být - při troše pevné vůle - brnkačka. :-)
Co tak něčím plot překrýt? Rákos, zelená plachta. Aspoň na tom nejfrekventovanějším úseku. Nebo se domluvit se sousedy a se štěnětem k nim na zahradu občas zajít, aby si obhlídl a zmapoval revír i tam?
Tohle se totiž může rozjet v docela pitomý zlozvyk, ze kterého bude permanentně ječící pes a bude to dalších deset dvanáct let doooost nepříjemný.
Ness1234

XXX.XXX.168.49
napsal(a):
Jak už jsem psala v jiném vlákně...
Podle mého názoru si to budete muset "odpracovat". Já bych si vzala na nějakou dobu dovolenou (nebo homeoffice, je-li to slučitelné s tréninkem), psa si dala na stopovačku, abych měla pojistku, a při každém nežádoucím štěkání mu říkala, co po něm chci (třeba lehnout si na místo a dělat tichý monitoring). Nenechávala bych ho za žádných okolností dělat to, co dělat nemá. Když tam nejste, je to samozřejmě těžké - mlčení znamená souhlas, takže dle mého názoru je základní premisa tam být a nastolit jasná pravidla, která bude pes v ideálním případě později dodržovat i v době Vaší nepřítomnosti, protože je bude mít tak dobře zažitá a pevně zakotvená, že ho ani nenapadne činit jinak.
Někteří lidé, jak se ukázalo v jiných vláknech, mají zkušenost takovou, že pes funguje jen v jejich přítomnosti, já mám v tomto směru zkušenost jinou, můj pes dle stanovených pravidel funguje i v mé nepřítomnosti (neničí vybavení bytu, nekrade jídlo, neválí se v posteli, neštěká na lidi za dveřmi, nevyprazdňuje se v bytě atd.), a když jsem ho to zvládla naučit já, věřím, že pro ostatní to musí být - při troše pevné vůle - brnkačka. :-)
Pokud bych ho nechala na stopovačce samotného na zahradě, bála bych se, že se s ní někde zasekne. Když jsem doma a slyším ho štěkat, tak za ním jdu, zavolám ho na chvíli domů, ale on chce v zápětí zase ven a jde to celé znova.

Ness1234
napsal(a):
Pokud bych ho nechala na stopovačce samotného na zahradě, bála bych se, že se s ní někde zasekne. Když jsem doma a slyším ho štěkat, tak za ním jdu, zavolám ho na chvíli domů, ale on chce v zápětí zase ven a jde to celé znova.
Přečtěte si to znovu. K čemu by měl stopovačku, kdyby byl na zahradě sám?

Ness1234
napsal(a):
Stopovačka ho to samotná nenaučí, musíte opustit dům a jít na druhý konec té šnůry (má sloužit jako “dálkové ovládání). :-) Pokud už štěká, je na reakci - dle mých zkušeností - trochu pozdě. To je tak na trénink povelu “ticho”, ale Vy, předpokládám, chcete, aby štěkat vůbec nezačal. To musíte podchytit včas. A naučit psa, co místo toho štěkání má dělat. Dát mu úkol.
Nejspíš nechcete budovat vazbu vidím souseda - štěkám - jdu domů, ale vidím souseda - (jsem zticha) dělám X (např. ležím na svém místě a jsem potichu).
Anebo se na to vybodněte a jděte cestou úpravy plotu, to je samozřejmě jednodušší.
Ness1234

XXX.XXX.168.49
Přes plot vidět není, což je možná část problému, protože když byl malinkej, tak se ten plot zrovna předělával, bylo tam jen takový dočasný oplocení přes který tam viděl a věděl, co se děje.
Tak když s ním jsem venku tak se ho snažím utišit, zaujmu něčím jiným, ale problém je, že štěká, když tam s ním nikdo není. Ale děkuji za rady, zkusíme pořádně natrénovat povel ticho, máte někdo doporučení, jak nejlíp na to?

Pokud vím, "ticho" se učí tak, že psa naučíte štěkat na povel a pak tam přidáte to ticho. Já tam vidím riziko toho, že se pes rozštěká ještě více.... (což se mi rozhodně ani trochu vůbec nestalo )
Osobně bych jako pravděpodobnější cestu viděla dát si tu práci na zahradě, být tam se psem a učit ho v reálným čase ani nezačít štěkat. Jinak si tam může štěkat jak chce a přestane, jen když budete mít čas vykouknout a zavolat na něj.

A kdo mu povel “ticho” ve Vaší nepřítomnosti dá...? (Až ho to naučíte.)

Anebo:
"Ticho!"
- Vteřina ticha.
"Hafhafhaf"
(plus výraz - co cheš, vždyť jsem byl zticha)

napsal(a):
Pokud vím, "ticho" se učí tak, že psa naučíte štěkat na povel a pak tam přidáte to ticho. Já tam vidím riziko toho, že se pes rozštěká ještě více.... (což se mi rozhodně ani trochu vůbec nestalo )
Osobně bych jako pravděpodobnější cestu viděla dát si tu práci na zahradě, být tam se psem a učit ho v reálným čase ani nezačít štěkat. Jinak si tam může štěkat jak chce a přestane, jen když budete mít čas vykouknout a zavolat na něj.
Jo, to jsem taky učila....štěkej-ticho, jenže ten povel TICHO defakto funguje pouze po povelu ŠTĚKEJ, když se mi pes rozštěká sám, tak si můžu říkat TICHO jak chci.
Navíc Sára tohle pochopila po svém...jakože ahááá, když panička řekne TICHO a já přestanu štěkat, tak následuje pochvala a odměna a jak já se k té odměně dostanu, no určitě né tím, že budu držet hubu....takže chodila na mě štěkat, abych já musela dávat povel TICHO.........nakonec jsem byla ráda, že jsem zvládla její štěkání ignorovat, aby si nechodila vyštěkávat odměnu......nakonec jsem u ní používala povel NE SER MĚ BLAŽENO!! ...
U psa líp fungovalo, místo povelu TICHO...zeptat se, kde máš uzlík nebo kostičku a to on hned běží poshánět něco do tlamajzny a je klid....
Já vím, že se to obecně doporučuje, naučit štěkat na povel a následně ticho na povel, ale u mě to teda bylo spíš kontraproduktivní...asi jsem kynologický střevo, ale tohle mi teda neklaplo.
U Giny, tak tam vůbec nemám s tímhle šanci, pokud nezabere "Gino, přestaň" napoprvé, tak tam musím fyzicky dojít, stoupnout si před ní a sdělit jí, že by bylo fajn, kdyby si šla po svých....ne že by mi řvala na sousedy, ale když jdeme na zahradu a je tma, tak naprosto typicky...stoupne si k brance a štěkotem oznamuje, že tady hlídá ona...pokud to není jen zablafání, tak to jdu řešit...a to většinou chválím "no ty jsi hodná holka, ty jsi to hezky pohlídala, tak stačí a pojď"....ale to není případ zadavatelky.
Pokud zařve na sousedy, tak říkám nazlobeně "Ginuš, to jsou sousedi a na ty se neštěká...mazej"...popř. jakmile vidím, že se k nějakému štěkání schyluje, tak hned říkám "Gino, mazeeeej"
Takže naprostej souhlas, vidím to stejně, když učit neštěkat na sousedy, tak učit, aby ani nezačal štěkat...nebo spíš..."sousedy ignoruj"

"Já vím, že se to obecně doporučuje, naučit štěkat na povel a následně ticho na povel, ale u mě to teda bylo spíš kontraproduktivní...asi jsem kynologický střevo, ale tohle mi teda neklaplo."
Já se přiznám, že jsem se to ticho ani nesnažila naučit. Můj pes by podle mě štěkal i po té, co bych ho zabila, na nějaký tišící povel nevěřím...
I proto bych štěkání u mladýho psa řešila hned a za každou cenu, i s tím, že budu pár dní na tý zahradě psovi za zadkem....
neverend

XXX.XXX.213.247
Pes občas štěká,no..😃 Sousedům to vadí? Na vesnici potkáte třeba krávy, traktory a podobné ve městě neobvyklé věci. Čili mě napadá jedině že by to sousedům vadilo, ale o tom nepíšete. První co by bylo bych se zeptal těch sousedů a mile pokud možno. Pes jestli je mladý, tak časem ho to přejde možná i samo. V nejhorším zakrýt plot a pejskovi občas domlouvat že to nesmí. Prostě ho v tom nepodporovat.

neverend
napsal(a):
Pes občas štěká,no..😃 Sousedům to vadí? Na vesnici potkáte třeba krávy, traktory a podobné ve městě neobvyklé věci. Čili mě napadá jedině že by to sousedům vadilo, ale o tom nepíšete. První co by bylo bych se zeptal těch sousedů a mile pokud možno. Pes jestli je mladý, tak časem ho to přejde možná i samo. V nejhorším zakrýt plot a pejskovi občas domlouvat že to nesmí. Prostě ho v tom nepodporovat.
Ale notak... Víte, jak super musí být řvaní psa odvedle, kdykoliv se pohnete po své zahradě?
Podle popisu to nebude "občas štěká".
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale notak... Víte, jak super musí být řvaní psa odvedle, kdykoliv se pohnete po své zahradě?
Podle popisu to nebude "občas štěká".
Asi ano,ale na to jsem se právě chtěl zeptat. Také jak dlouho pejska mají, jak dlouho mají sousedy a tak podobně.🙂 Jinak já bydlím taky na vesnici a opravdu mívám důležitější věci na starost jestli někde sousedovi štěká pes.😃 Já bych na tyhle starosti předepsal práci a když to nezabere, tak ještě přidat.😃 To pak večer padnete do postele a nevzbudí Vás ani dělostřelectvo.😃

A tak i na vsi mají lidi právo mít nějaký ten klid, nemyslíte? Když si po práci uvaří kafe, sednou na dvůr a chtějí si dáchnout, tak zvuková kulisa v podobě řvoucího NO není to pravé ořechové.
Já chválím majitelku, že to řeší.
Upřímně řečeno, na vesnici je jasné že psi štěkají, řeže se dříví a tak.... Neletim hned za sousedy, že mají nahlas rádio a řve jim dítě, tak nechci aby nadávali kuli jednomu štěknutí, ale taky chápu, že nechtějí být celý den v řevu psa....
Já s tou naší hlídačkou strávila doma tři týdny "šikanou" že se na sousedy neštěká. Vydrželo jí to přesně tři dny, kdy jsem byla v práci a dostala se prakticky do stejného stavu.... Tolik dovolené bohužel něm, abych to s ní mohla trénovat v každém měsíci tři týdny...
U nás je problém ten, že sousedi nechodí do práce a podnikají doma - chodí k nim množství cizích lidí, jezdí auta atd. Jsem schopna psici vysvětlit, že sousedi jsou ok a neštěká se na ně, když jsem doma a je " pod povelem", tak je schopná vydržet i otevření brány a auto....ale když doma nejsem a třeba tam dvakrát po sobě vlítne auto, smykem zastaví, vylezou z něj cízí lidi, řve z něj rádio, lidi halekaji, začne štěkat sousedův pes.... tak se mladá neudrží a jde si na ně taky zařvat. A pak se rozpumpuje a už se neovládne....
Doufám, že se to časem a korekcí zlepší, ale moc tomu neverim s tímhle sousedovic přístupem. Asi se s tím budou muset holt smířit,že když v klidu nebudou za plotem oni, tak ani pes...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A tak i na vsi mají lidi právo mít nějaký ten klid, nemyslíte? Když si po práci uvaří kafe, sednou na dvůr a chtějí si dáchnout, tak zvuková kulisa v podobě řvoucího NO není to pravé ořechové.
Já chválím majitelku, že to řeší.
Proto se ptám jestli to sousedům vadí? 🙂 Mým sousedům to nevadí, ptal jsem se.

Mě štěkání sousedovic psa vadí. Postavili baráček,nastěhovali se, na zahradu vrazili boudu, psa uvázali na "lanovku" - drát mezi dvěma stromy. A pes tam štěká celé dny. On neštěká na "záškodníky" - on štěká na ně: " Hej, já jsem tady a je mi tu smutno" a mě to pěkně jde na nervy - protože chudák pes. Ani když bylo hezky a byli na zahradě, tak si ho nevšimli. Mladý pes, než dostavěli, tak štěňátko odrostlo....
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mě štěkání sousedovic psa vadí. Postavili baráček,nastěhovali se, na zahradu vrazili boudu, psa uvázali na "lanovku" - drát mezi dvěma stromy. A pes tam štěká celé dny. On neštěká na "záškodníky" - on štěká na ně: " Hej, já jsem tady a je mi tu smutno" a mě to pěkně jde na nervy - protože chudák pes. Ani když bylo hezky a byli na zahradě, tak si ho nevšimli. Mladý pes, než dostavěli, tak štěňátko odrostlo....
To by mi nevadil ani tak pes jako sousedi.😒 To Vám opravdu nezávidím Orionko.😐

Mně třeba vadilo, když můj pes štěkal na sousedy. :-) Nebo když mi z balkonu hlásil, že po ulici chodí lidi. Naučit ho to ignorovat nebyl zásadní problém, a to mu v té době bylo devět pryč, takže žádné tvárné mládě.
Jinak sousedovic pes mě vysírá taky. Jsem ráda, že už nedělám noční.

napsal(a):
Mně třeba vadilo, když můj pes štěkal na sousedy. :-) Nebo když mi z balkonu hlásil, že po ulici chodí lidi. Naučit ho to ignorovat nebyl zásadní problém, a to mu v té době bylo devět pryč, takže žádné tvárné mládě.
Jinak sousedovic pes mě vysírá taky. Jsem ráda, že už nedělám noční.
Mě točí husy. Ani plastová okna nepomohla. Sousedova psa už neslyším (asi okna, ale spíše protože pak umřel). Mě rozčiluje, když megí štěká dlouho, to jí řeknu - lehni
a ona lehne a stejně řve
něco jako "hlídám tak mě ne.." nepoveluj.
Dnes jsme viděly muflony. Asi. Bylo to stádo nějak nízkých tmavších srnek a utíkalo divně - ne do lesa, ale do vsi. A na ně neštěkala.
Na zahradě nám táboří dva psi, na ně štěká a oni mlčí, místy kníkají.
Tak jsem otevřela okno, zvedla megí, řekla jsem - jděte všichni do..
a šli.
A je ticho.

Husu jsou blbý. Husy štípou. Ale nedávno mi příbuzná vyprávěla, kterak v dětství s kamarádkou omylem otrávily 25 hus. Celé jmění to bylo! A pak byl výprask.

napsal(a):
Mě točí husy. Ani plastová okna nepomohla. Sousedova psa už neslyším (asi okna, ale spíše protože pak umřel). Mě rozčiluje, když megí štěká dlouho, to jí řeknu - lehni
a ona lehne a stejně řve
něco jako "hlídám tak mě ne.." nepoveluj.
Dnes jsme viděly muflony. Asi. Bylo to stádo nějak nízkých tmavších srnek a utíkalo divně - ne do lesa, ale do vsi. A na ně neštěkala.
Na zahradě nám táboří dva psi, na ně štěká a oni mlčí, místy kníkají.
Tak jsem otevřela okno, zvedla megí, řekla jsem - jděte všichni do..
a šli.
A je ticho.
Co husy, kamarádův soused si pořídil pávy. To je řev!

napsal(a):
Tahle země není pro starý.
:-)

napsal(a):
Pávy mají sousedi poměrně daleko od nás a teda v létě a večer, když dělaj to svoje "miiáááůůů, miáááůůů" si říkám zaplať pánbůh, že nebydlí vedle nás.
Husy jsem si chtěla pořídit...dvě holky jako živý sekačky na trávu a ještě to jsou docela dobré hlídačky, ale v zájmu zachování dobrých sousedských vztahl jsem si je nepořídila.
Večer jsme byli na procházce v parku...u parku jsou rodinné domy a na jedné zahradě zřejmě ovčoun...kolem poměrně frekventovanej chodník, plus ten pohyb v parku, pes řve na všechno a má teda hlas jak zvon....tak si říkám, že my jsme zlatí sousedi, zaštěkáme párkrát za den.

Ony jsou to asi kachny.. :-) Doopravdy mě ale rozčiluje, že se zlobím na zvířata.
Některá slabší povaha oproti mně (já jen třeba hodím talířkem) může psa špatně nakrmit a doštěká.

napsal(a):
Ony jsou to asi kachny.. :-) Doopravdy mě ale rozčiluje, že se zlobím na zvířata.
Některá slabší povaha oproti mně (já jen třeba hodím talířkem) může psa špatně nakrmit a doštěká.
Já zase nesnášela sousedovic kohouta....ten vyhlašoval budíček opravdu hodně brzo ráno......no už je to řádka let a dneska??...normálně mi to kohoutí kokrhání ráno chybí...ještěže v sezńě máme na zahradě pašáka kosa, kterej začíná ve čtyři ráno.
Minule jsem přivezla z nákupu domů ptačí zob...mimo sýkorek "vlastním" poměrně slušné hejno vrabčáků, tak aby měli čamráci něco do zobáčků, aby se mi někam neodstěhovali a říkám to manželovi a on na to "to jsou ty potvory, co tam řvou jak krávy".....no má pravdu jsou hluční, ale zase raději poslouchám, jak mi na zahradě řvou vrabci, než hudbu, co si pouští soused, ne že by to měl nějak omega nahlas, ale přijde mi to škoda, když je člověk venku, tak by si měl spíš poslouchat ty vrabce

Okno od ložnice skoro nad ohradou s ovcemi a jehňaty. Jehňata, když neví, kde mají maminku, neskutečně řvou. A když malý beránek proleze a neví kudy zpátky, tak to rovnou vstát a jít mu tu díru najít.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já zase nesnášela sousedovic kohouta....ten vyhlašoval budíček opravdu hodně brzo ráno......no už je to řádka let a dneska??...normálně mi to kohoutí kokrhání ráno chybí...ještěže v sezńě máme na zahradě pašáka kosa, kterej začíná ve čtyři ráno.
Minule jsem přivezla z nákupu domů ptačí zob...mimo sýkorek "vlastním" poměrně slušné hejno vrabčáků, tak aby měli čamráci něco do zobáčků, aby se mi někam neodstěhovali a říkám to manželovi a on na to "to jsou ty potvory, co tam řvou jak krávy".....no má pravdu jsou hluční, ale zase raději poslouchám, jak mi na zahradě řvou vrabci, než hudbu, co si pouští soused, ne že by to měl nějak omega nahlas, ale přijde mi to škoda, když je člověk venku, tak by si měl spíš poslouchat ty vrabce
Sardullah to mi připomíná moji mamču.🙂Tam je zahrada rezervací pro ptáky, ježky a bůh ví co ještě. Ptáci Vám létají bušit na okno jako že snídaně dneska nebude? 😃 Fakt, v létě jsem tam občas přespával a kosák normálně přišel pěšky zkontrolovat co tam dělám u té cilkulárky.😃

Nedaleko od nás (100 m) postavili barák nějací Kazaši. Na zahradě uřvanej NO, kdykoliv se něco šustne. Pořídili mu na hraní malinu. Tak řvou spolu. Super záležitost. Všimli jste si, že tihle psi mají nejprotivnější hlas ze psí říše??
Soused, se kterým sdílíme plot, má naproti tomu úžasnou čubinu, křižovatka bandoga a rotwajlera, a ta když v noci štěkne, tak člověk ví, že se jako opravdu něco děje. Jinak o ní vůbec nevíme, zlatý zvíře. Jedinej, kdo jí sejří, je Pan Bečka (náš kocour), kterej si chodí provokativně lehnout k plotu, protože si je jistej, že na něj čuba nemůže. Snad mu ta jistota dlouho vydrží...
No a pak tu máme ještě taky takovou sociální rodinku, která má potřebu si pořizovat psy, kteří tu pak dle svého vlastního uvážení korzují po vesnici. Vloni si pořídili štěně nějakýho picbuma, krásnej pes, jenže s ním nic nedělají a on se kupodivu na malý zahradě nudí a tak utíká. Problém je, že má v nohách pružinky a ačkolilv máme vysoký plot po celém obvodu zahrady, občas ho najdu uvnitř. Což vo to, já se ho nebojim, ale nevim, jestli by něco neudělal mopslím, který vypouštím na zahradu, aniž bych jí předem kontrolovala...

picbum :-) odhytit, darovat :-)
esi je myšlen pitbull, tak ten mopa chytí, zaklepe a je po mopovi
bez legrace
"Všimli jste si, že tihle psi mají nejprotivnější hlas ze psí říše??"
Osm tisíc bodů.
Nejhezčí má baset, bloodhound, a pibull (ale až mu vyroste hlava).
https://www.youtube.com/watch?v=7TJxA1kEPF4&ab_channel=BloodhoundHank
napsal(a):
Pávi jsou skvělí. Chybí mi. Pošlete souseda sem. Letní noci bez pavího řvaní ztratily takovou svou jiskru.
Jsem divná, ale jak mi vadí bezdůvodně uřvaní psi, tak prostě ovce, kozy, krávy, husy, kohouti, sbory žab i ti pávi... to je řev který mi nevadí.
Asi jediný, co mi ze zvířat přes noc vadí jsou přehnaně se vyjadřující psi (občasné štěknutí nepočítám), mrouskající se kočky a kuny.
U kamarádky se z lesů po setmění ze všech stran zase ozývají lišky, to je taky skvělý. Já jsem asi prostě ma.or

bez legrace
No právě... Trochu se uklidňuju tím, že je to pes, odrostlý štěně a moje mopsle jsou čubky...
Asi ho příště vypráskam, aby už neměl náladu sem hopsat.

napsal(a):
bez legrace
No právě... Trochu se uklidňuju tím, že je to pes, odrostlý štěně a moje mopsle jsou čubky...
Asi ho příště vypráskam, aby už neměl náladu sem hopsat.
No, tak na to se fakt nespoléhejte :-) ale nebijte ho. Chudák malej. Budou Vánoce, někomu ho dejte :-)

napsal(a):
No, tak na to se fakt nespoléhejte :-) ale nebijte ho. Chudák malej. Budou Vánoce, někomu ho dejte :-)
To jste mě uklidnila...
Vypráskáním jsem myslela, že ho vyženu svinským krokem, ne že ho budu bít.
Spíš přemýšlím, že zavolám měšťáky, ať ho uklidí do útulku, jakožto výchova pro majitele...

napsal(a):
picbum :-) odhytit, darovat :-)
bez legrace
"Všimli jste si, že tihle psi mají nejprotivnější hlas ze psí říše??"
Osm tisíc bodů.
Nejhezčí má baset, bloodhound, a pibull (ale až mu vyroste hlava).
https://www.youtube.com/watch?v=7TJxA1kEPF4&ab_channel=BloodhoundHank
Nemám tedy bloodhounda, ale podobně hluboký štěkot má můj Pan Pes. Tuze se mi to líbí, akorát štěkne jednou za uherský rok.
Možná proto mi tolik vadí uřvaní psi, kteří dělají jak zkažení. Nejsem holt zvyklá, no.
Mrouskající se kočky, to je příšerný pazvuk. Na zlomek vteřiny mě vždycky napadne, jestli někdo nevraždí dítě. Paví volání se mi taky líbí, ale nevím, jestli bych to chtěla mít denně, nese se to opravdu celou vesnicí.
A strašně ráda poslouchám jeleny v říji. Asi kilometr vzdušnou čarou od domu máme farmu a takhle na podzim si ráda večer sednu na terasu a poslouchám...
Tak mě taky zvuky zvířat nijak zvlášť nevadí. Léta jsem bydlela v baráku kousíček od rybníka, takže v létě otevřené okno a poslouchat žáby. Do toho občas nějaký pes, mrouskající se kočka nebo jiný divný zvuk. O víkendu opilci vracející se z hospod - to se taky počítá jako zvířata, ne? .
Ale teda mrouskání, to je masakr. Teď v aktuálním baráku se nám to děje přímo pod oknem ložnice, a to je někdy fakt síla. Jinak sousedi naproti (jen přes silnici) mají hlídače, který taky dost štěká. Neřve teda celej den nebo noc, to zase nee, ale občas štěká i v noci. Někdy rozštěká i naše psy, nebo teda spíš psa a ke psovi se pak přidá fena . Ale ti si jen párkrát blafnou a je klid.
No a to hlavní, co jsem chtěla říct - nevadí mi ani tak štěkání cizích psů, ale prostě nesnesu vytrvalé štěkání vlastního psa . To právě třeba ještě když jsme měli předešlého venkovního psa, tak v noci celou noc štěkal ve vesnici jiný pes a v tom sem klidně v pohodě usnula a nevadilo mi to, ale jakmile začal náš, tak jsem nemohla spát, štvalo mě to a musela jsem to jít řešit

marcelaamax
napsal(a):
Tak mě taky zvuky zvířat nijak zvlášť nevadí. Léta jsem bydlela v baráku kousíček od rybníka, takže v létě otevřené okno a poslouchat žáby. Do toho občas nějaký pes, mrouskající se kočka nebo jiný divný zvuk. O víkendu opilci vracející se z hospod - to se taky počítá jako zvířata, ne? .
Ale teda mrouskání, to je masakr. Teď v aktuálním baráku se nám to děje přímo pod oknem ložnice, a to je někdy fakt síla. Jinak sousedi naproti (jen přes silnici) mají hlídače, který taky dost štěká. Neřve teda celej den nebo noc, to zase nee, ale občas štěká i v noci. Někdy rozštěká i naše psy, nebo teda spíš psa a ke psovi se pak přidá fena . Ale ti si jen párkrát blafnou a je klid.
No a to hlavní, co jsem chtěla říct - nevadí mi ani tak štěkání cizích psů, ale prostě nesnesu vytrvalé štěkání vlastního psa . To právě třeba ještě když jsme měli předešlého venkovního psa, tak v noci celou noc štěkal ve vesnici jiný pes a v tom sem klidně v pohodě usnula a nevadilo mi to, ale jakmile začal náš, tak jsem nemohla spát, štvalo mě to a musela jsem to jít řešit
A to já nejsem líná ty kočky jít rozehnat, když se mi rozhodnou spustit přímo pod okny. To se fakt nedá. Takže klidně ve tři ráno vylítnu ven, zatleskám, čímž zase rozštěkám vlastního psa Jak u blbejch.
napsal(a):
A to já nejsem líná ty kočky jít rozehnat, když se mi rozhodnou spustit přímo pod okny. To se fakt nedá. Takže klidně ve tři ráno vylítnu ven, zatleskám, čímž zase rozštěkám vlastního psa Jak u blbejch.
No já jsem je zkoušela rozehnat vždycky jen z okna, a docela jako nezájem . Když už se mi zadařilo, tak jak jsem si lehla, tak byli zpátky
marcelaamax
napsal(a):
No já jsem je zkoušela rozehnat vždycky jen z okna, a docela jako nezájem . Když už se mi zadařilo, tak jak jsem si lehla, tak byli zpátky
Nejlepší je, když jsou ty mrchy ještě někde v nějakém keři, vylezeš, nevidíš je, ale je ticho. Zalezeš, lehneš si a spustí znova. Vylezeš, ticho, nic nevidíš, lehneš si a jedou nanovo. To už pak naštváním stejně neusnu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.142
Me jediny co ted vytaci do bela je kdyz jsem po nocni v sedm zalehnu a mili ptacci nejdyl v osm usoudí ze uz jsem spala dost a mam ke jit okamžitě vypustit aby mohli řádit. Vydrzi to i dve hodiny kdyz na ne prdim. (mame alexe velky) jinak rvou jen kdyz je zavru dle jejich nazoru moc brzo 😁