Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hajča

13.12.2020 10:49
Hajča

XXX.XXX.114.210

Dobrý den,
jsem asi přecitlivělá majitelka psa, ale Dex po operaci kyčelního kloubu (vrácení kloubu do jamky a uchycení - bez šroubů), musel chodit 14 dní s nohou přivázanou nahoru, aby se zamezilo pohybu. Po sundání obinadel nechce nohu vůbec používat. Chápu, že nebude hned běhat, ale aspoň, kdyby stál na čtyřech.
Je to normální? Nemám mu nějak pomáhat nohu stavět na zem? Mám s ním nějak rehabilitovat, masírovat?
Vůbec nevím, co dělat. Děkuji za radu.

13.12.2020 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak v prvé řadě bych to probrala ošetřujícím vetem. Myslím si, že masírování by nebylo na škodu. Jinak tu nohu asi začne používat postupně, jak se mu ,,narovná", přestane bolet atd.

13.12.2020 23:26
fikovnice

XXX.XXX.55.28

Hajča napsal(a):
Dobrý den,
jsem asi přecitlivělá majitelka psa, ale Dex po operaci kyčelního kloubu (vrácení kloubu do jamky a uchycení - bez šroubů), musel chodit 14 dní s nohou přivázanou nahoru, aby se zamezilo pohybu. Po sundání obinadel nechce nohu vůbec používat. Chápu, že nebude hned běhat, ale aspoň, kdyby stál na čtyřech.
Je to normální? Nemám mu nějak pomáhat nohu stavět na zem? Mám s ním nějak rehabilitovat, masírovat?
Vůbec nevím, co dělat. Děkuji za radu.

To Vám vážně nedali na klinice vůbec žádné rady??? Vždyť jste si operaci platila, tak je na doktorech, ale také na Vás, se společně dobrat toho, jak se psem rehabilitovat, co přesně dělat, atd. Bez porady bych asi nic moc nedělala - ze strachu, že kloub se zas vymkne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2020 00:37

na operaci navazuje nejaky rezim. doporuceni rehabilitace, pohyboveho rezimu.
ptejte se veta, co operoval.

Hajča

14.12.2020 07:25
Hajča

XXX.XXX.114.210

No řekli, že mám sundat obvazy, kdy měl nožku 14 dní fixovanou, ale pouze obvazy tak, aby nemohl došlápnout na zem. A že ji má postupně namáhat. Ale on ji stále nehybně drží nahoře a nechce na ni vůbec šlapat. Ani doma ani venku. Už je to třetí den a stále stejné. Ani nesedí rovně, stále tak nějak nakřivo. Operující lékař je do 20.prosince mimo a náhradnímu dnes zavolám, jasně. Jen jsem asi potřebovala slyšet nějaká ta slova uklidnění, že je to normální a trvá to dlouho nebo tak něco. Kyčel byla chycena jenom nějakým nylonem, protože nechtěla přes svalovinu sama naskočit a já se teď bojím, že to nechytlo.

Hajča

14.12.2020 08:02
Hajča

XXX.XXX.114.210

Samozřejmě, že hned po operaci byla nožka stažená pořádně, aby s ní nemohl hýbat. Jenže po čtyřech dnech mu to veterinář musel uvolnit a přichytit jen lehce, protože nožka natekla jak papuč. Tak teď nevím. Bojím se, že nás čeká druhé kolo bolesti, nechutenství (dodnes pořádně nežere), antibiotik apod. Už si vytrpěl dost a je apatický a na lidi začíná být nevrlý, protože to cítí, že mu ublížili oni(myslím teď veterináři). Schovává se i doma před námi, dokonce si do nožky vykousal ranku a tak ho stále chodíme kontrolovat, ať si neublíží. Bojíme se ho nechat samotného doma.... Už jsem z toho zoufalá.

14.12.2020 08:07

Ošetřující veterinář vám měl říci, co a kdy máte dělat, jak má pes nohu zatěžovat nebo ne, jestli je tento stav normální, atd. To my vám tady přes internet na dálku určitě nedokážeme říct. Pokud nemáte tyto informace od veta, nebudí to ve mně moc důvěry.
Vždycky se můžete obrátit na jinou veterinu (ideálně na odborníka, ortopeda), což bych na vašem místě klidně udělala, pokud si nejste jistá a trápí vás to. Můžou vám pejska vyšetřit, zjistit, jak na tom kyčel je, jestli se hojí dobře, .... atd.

Pokud má tendenci si nohu kousat, měl by mít límec.

14.12.2020 09:56

Jen jsem asi potřebovala slyšet nějaká ta slova uklidnění, že je to normální

bohuzel, tohle vam nikdo na dalku nemuze poskytnou :-(
min. to nechutenstvi a bolestivost po 14 dnech od operace -to se necte moc dobre.

jen se zeptam - operoval ho ortoped? nebo "normalni" vet?

14.12.2020 13:25
assil

XXX.XXX.122.3

Tak ono je fakt, že někteří psi tohle dělají, pamatují si tu bolest na operované noze a bojí se ji používat, pak se to řeší znehybněním druhé nohy, aby jí prostě používat musel. Ale to musí schválit operatér, po kontrole, že je operovaná noha v pořádku a zatěžovat se už může naplno.

14.12.2020 13:34

Bolestivost- určitě při ortopedických operacích léky na bolest ! .... určitě neuškodí jemná "masáž" nožky, prostě jí budete hladit po celé její délce, prohýbete prsty, hlezno....ta hoha může psa brnět, porušené nervy-necitlivost tou dlouhout fixací, zatuhlé klouby.....

14.12.2020 22:49
fikovnice

XXX.XXX.55.19

Hajča napsal(a):
No řekli, že mám sundat obvazy, kdy měl nožku 14 dní fixovanou, ale pouze obvazy tak, aby nemohl došlápnout na zem. A že ji má postupně namáhat. Ale on ji stále nehybně drží nahoře a nechce na ni vůbec šlapat. Ani doma ani venku. Už je to třetí den a stále stejné. Ani nesedí rovně, stále tak nějak nakřivo. Operující lékař je do 20.prosince mimo a náhradnímu dnes zavolám, jasně. Jen jsem asi potřebovala slyšet nějaká ta slova uklidnění, že je to normální a trvá to dlouho nebo tak něco. Kyčel byla chycena jenom nějakým nylonem, protože nechtěla přes svalovinu sama naskočit a já se teď bojím, že to nechytlo.

To se tedy nečte dobře...
Já osobně bych s ním asi zajela znovu na veterinu, možná na nějakou větší kliniku. Nějak se mi to nechce líbit, co popisujete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík