Dennyx

XXX.XXX.236.122
Dobrý den,
chci se zeptat, nedaruje tu někdo stěně pro kamaráda? Poradila mu to psycholožka, tak sháním, děkuji :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dennyx
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, nedaruje tu někdo stěně pro kamaráda? Poradila mu to psycholožka, tak sháním, děkuji :)
Nedaruje.

Psycholožka by jako člověk bez špetky empatie měla vrátit diplom. Ať pošle kamaráda do útulku, aby tam pomáhal.
napsal(a):
Psycholožka by jako člověk bez špetky empatie měla vrátit diplom. Ať pošle kamaráda do útulku, aby tam pomáhal.
Z jakého důvodu by neměla mít psycholožka empatii? Vy víte něco více o důvodech toho doporučení? Ztráta předchozího psa, rozchod s přítelkyní u které zůstal společný pes atd?

molok
napsal(a):
Z jakého důvodu by neměla mít psycholožka empatii? Vy víte něco více o důvodech toho doporučení? Ztráta předchozího psa, rozchod s přítelkyní u které zůstal společný pes atd?
Psychicky rozloženému člověku jako majiteli štěně do rukou nepatří. Je to živá bytost, a ne pokusný králík k léčbě. Nemá paušální povahu, nemá výchovu a může to dopadnout zle. Na to jsou cvičení terapeutičtí psi. Je to to samé, jako když ujetý psycholog doporučí labilní ženě s diagnózou, která je bez partnera, ať si pořídí dítě.
napsal(a):
Psychicky rozloženému člověku jako majiteli štěně do rukou nepatří. Je to živá bytost, a ne pokusný králík k léčbě. Nemá paušální povahu, nemá výchovu a může to dopadnout zle. Na to jsou cvičení terapeutičtí psi. Je to to samé, jako když ujetý psycholog doporučí labilní ženě s diagnózou, která je bez partnera, ať si pořídí dítě.
Takže vy už dokonce víte, že je psychicky rozložený. Psychologa dneska navštěvuje kde kdo, může to být člověk, který má daleko méně problémů se sebou než vy, jenom chce nasměrovat k smysluplné a funkční cestě po nějaké události nebo jejich souběhu. Ale vidím i z jiného vlákna, že používáte nejextrémnější případy k podpoře svých argumentů, stavíte se z pozice amatéra do role odborníka, přitom reálné profesionální odborníky shazujete, na základě minima znalostí vyvozujete velké závěry, takže se omluvám, ale diskuze s Vámi je tedy dost velká ztráta času a poroučím se ...

napsal(a):
..kteří pracují u klienta s tím kdo je na druhé straně vodítka a ktery vi jak s takovym klentam zacházet a jak ho nasměrovat..
molok
napsal(a):
Jestli žije sám, je velmi náročné, hlavně časově, mít psa.
Může se ještě přidat další depka z toho, že nezvládá...
napsal(a):
molok
napsal(a):
Takže vy už dokonce víte, že je psychicky rozložený. Psychologa dneska navštěvuje kde kdo, může to být člověk, který má daleko méně problémů se sebou než vy, jenom chce nasměrovat k smysluplné a funkční cestě po nějaké události nebo jejich souběhu. Ale vidím i z jiného vlákna, že používáte nejextrémnější případy k podpoře svých argumentů, stavíte se z pozice amatéra do role odborníka, přitom reálné profesionální odborníky shazujete, na základě minima znalostí vyvozujete velké závěry, takže se omluvám, ale diskuze s Vámi je tedy dost velká ztráta času a poroučím se ...
No tak to se tedy "Ollie" MUSÍM zastat!!! Rozhodně nikdy nediskutuje povýšeně a holt má víc zkušeností se psy než Vy, Váš kamarád a psycholožka dohromady! To je celé!
Má úcta...
Btw, jaké minimum znalostí??? Vy víte, kolik měla "Ollie" za život psů, jak je v kynologii zběhlá, atd.?!
Já jsem určitě víc kočkařka než pejskařka, a vnímám to úplně stejně jako "Ollie"... Už jen to, proč by měl někdo DAROVAT štěně...? To nemá kamarád finance? Vždyť je bude potřebovat na veterinu, krmení, péči o psa...
fikovnice
napsal(a):
No tak to se tedy "Ollie" MUSÍM zastat!!! Rozhodně nikdy nediskutuje povýšeně a holt má víc zkušeností se psy než Vy, Váš kamarád a psycholožka dohromady! To je celé!
Má úcta...
Btw, jaké minimum znalostí??? Vy víte, kolik měla "Ollie" za život psů, jak je v kynologii zběhlá, atd.?!
Já jsem určitě víc kočkařka než pejskařka, a vnímám to úplně stejně jako "Ollie"... Už jen to, proč by měl někdo DAROVAT štěně...? To nemá kamarád finance? Vždyť je bude potřebovat na veterinu, krmení, péči o psa...
Minimum znalostí, ostatně aplikováno i na Vás (označujete psycholožku za Chocholouškovou) = že nevíte naprosto ale naprosto nic o dotyčném, nevíte naprosto nic o podstatě rady psycholožky, přesto naprosto dokonale víte, že tomu pánovi pes do rukou nepatří. S pánem nemám nic společného, ale nedalo se mne se neozvat, ostatně je to bohužel mé povolání, tedy přesvědčovat lidi, že k závěrům musí docházet na základě jasných vstupů. Kdyby bylo radou těch nepovýšených, že není dobrý nápad pořizovat štěně pro pána z druhé strany, ale že takový krok si má rozmyslet jenom sám, udělat si výběr sám a psa si pořídit sám, pak neřeknu ani popel ... Má úcta
Fernando
napsal(a):
Teda nevim, ale žádat na ifauně o darování štěněte pro člověka co potřebuje psycholožku?
Psycholožka ví co je pes, co potřebuje, jak se má vychovávat, kolik ,,sežere" času a na kolik vůbec může to všechno přijít peněz?
Jinak ostatní zde diskutující moc dobře vědí co píší..
Stejně jako 99% diskutujících má povolání nesouvisející se psy, může naprosto přesně i psycholožka vědět co je pes, co potřebuje, jak se má vychovávat, kolik ,,sežere" času a na kolik vůbec může to všechno přijít peněz.

A tak ať si pořídí psa, v tom mu přece nikdo bránit nemůže. Je to jeho volba.
Ale škemrání různých kamarádů o štěně zadarmo?
Ať si zajde do útulku a je trpělivý, občas se tam nějaké štěňátko taky objeví, ale nebude to hned.

Ale ani v útulcích štěňata nedarují, platí se adopční poplatek (já vím, že víte, Sarah). U štěněte se dají předpokládat další výdaje za kastraci - častá podmínka.
Pokud se zadavatel zajímá o dary z finančních důvodů, doporučovala bych to přehodnotit - mít psa je drahý koníček. Navíc z hlediska nějaké základní kompatibility pána a psa si nemyslím, že by byl náhodný výběr plemene (nebo jejich kříženců) vhodný. Má-li pán problémy, platí to dvojnásob.
molok
napsal(a):
Minimum znalostí, ostatně aplikováno i na Vás (označujete psycholožku za Chocholouškovou) = že nevíte naprosto ale naprosto nic o dotyčném, nevíte naprosto nic o podstatě rady psycholožky, přesto naprosto dokonale víte, že tomu pánovi pes do rukou nepatří. S pánem nemám nic společného, ale nedalo se mne se neozvat, ostatně je to bohužel mé povolání, tedy přesvědčovat lidi, že k závěrům musí docházet na základě jasných vstupů. Kdyby bylo radou těch nepovýšených, že není dobrý nápad pořizovat štěně pro pána z druhé strany, ale že takový krok si má rozmyslet jenom sám, udělat si výběr sám a psa si pořídit sám, pak neřeknu ani popel ... Má úcta
Podívejte se, mně vadilo, že jste se navezl do "Ollie". Můžu Vám s klidným svědomím napsat, že neznám ani její jméno, nepíšu si s ní soukromě, takže mi nešlo o nějaké bránění kamarádky... Jen vím, že VŽDY diskutuje k věci.
Netuším, co máte přesně za povolání, ale když to tedy napíšu mírněji, prosím, uznejte, že ta rada je špatná - přinejmenším bez doplňujících informací, a hlavně v době, kdy je nedostatek psů, a to i kříženců, tak proč chtít po někom štěně zadarmo? Víte, vadí mi, když někdo nechce udělat ani tu vstupní investici, tj. dát finance za NÁKUP psa.
Nechtěla jsem Vás urazit, zastávala jsem se "Ollie", i když ta o to třeba ani nestojí. To je vše.
molok
napsal(a):
Stejně jako 99% diskutujících má povolání nesouvisející se psy, může naprosto přesně i psycholožka vědět co je pes, co potřebuje, jak se má vychovávat, kolik ,,sežere" času a na kolik vůbec může to všechno přijít peněz.
No, on hlavně každý pes potřebuje něco jiného, a sežere jiný objem času i peněz (některý pak ve finále může sežrat i svého majitele 😱).
Myslím, že by kamaradovi k psychické pohodě nepomohlo, kdyby mu zadavatel do bytu přinesl štěňátko třeba SAO, nebo křížence jagdteriéra s ČSV...
Ono to chce občas i domyslet důsledky, než být jen apriori v opozici.
... i když si stejně myslím, že zadavatel je troll🤫

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, on hlavně každý pes potřebuje něco jiného, a sežere jiný objem času i peněz (některý pak ve finále může sežrat i svého majitele 😱).
Myslím, že by kamaradovi k psychické pohodě nepomohlo, kdyby mu zadavatel do bytu přinesl štěňátko třeba SAO, nebo křížence jagdteriéra s ČSV...
A to já jsem ošklivější. Zadavatel nemusí být nutně trol, ale náhlá potřeba štěněte před vánoci, zdůvodněná lehkou hrou na city...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ten kříženec jagouše s čsv by mě moc zajímal, nemáte někdo někde? Aspoň foto, popis povahy....
Psycholog není psychiatr.
K psychologovi skutečně chodí kde kdo, zejména lidi psychicky naprosto zdraví. Ti, kteří mají skutečně vážný problém, mají psychiatra.
Rada psychologa je v dané situaci asi stejně hodnotná jako rada sousedky, prodavačky na rohu nebo bývalé spolužačky ze střední.
Nechci tím banalizovat funkci psychologů nebo problémy lidí, kteří k nim chodí, ale prostě takový člověk nemá diagnózu jako takovou, může mít problémy, trápit se, smutnit apod., to jistě ano, ale nemá deprese nebo jiné stavy, se kterými si neví sám rady.
Ptám se - chce ten člověk vůbec štěně? Má obecně podmínky pro štěně a má podmínky konkrétně pro to štěně, o které má zájem? Pokud ano, ať si je klidně pořídí.
Ale darovat? Hehe, to je vtip, žejo?
fikovnice
napsal(a):
Podívejte se, mně vadilo, že jste se navezl do "Ollie". Můžu Vám s klidným svědomím napsat, že neznám ani její jméno, nepíšu si s ní soukromě, takže mi nešlo o nějaké bránění kamarádky... Jen vím, že VŽDY diskutuje k věci.
Netuším, co máte přesně za povolání, ale když to tedy napíšu mírněji, prosím, uznejte, že ta rada je špatná - přinejmenším bez doplňujících informací, a hlavně v době, kdy je nedostatek psů, a to i kříženců, tak proč chtít po někom štěně zadarmo? Víte, vadí mi, když někdo nechce udělat ani tu vstupní investici, tj. dát finance za NÁKUP psa.
Nechtěla jsem Vás urazit, zastávala jsem se "Ollie", i když ta o to třeba ani nestojí. To je vše.
Já jsem se nijak neurazil, já jsem byl jenom kritický ke způsobu její reakce. Být schopný zvládat věcnou kritiku, když sám kritizuju kde co a kde koho, je takové základní umění lidí, co jsou opravdu upřímní. Tedy nejenom k okolí ale i sami k sobě. Možná jsem byl více kritický než bylo nutné, ale v jiné diskuzi o buldocích jsem Ollie napsal moji zkušenost s plemenem anglického buldoka, kriticky zhodnotil směr, kterým se vývoj těchto plemen ubírá, ale vyzdvihl úžasné povahové vlastnosti a všiml si, že vytváří celkový obraz na základě jednoho extrémního příkladu který zná. Moje povolání je dávat do kupy nefungující procesy firem a setkávám se často, že i lidé ve vedoucích pozicích posuzují konkrétní výstupy a procesy dle extrémních příkladů, což není zdaleka ideální a funkční přístup jak dokonale popsat nějakou situaci. Tady opět nastínila nějaký extrémní příklad rady psychologa deprivované matce k pořízení dítěte, z čehož implikovala nefunkčnost oboru či minimálně nesmyslnost této konkrétní rady v prvním příspěvku. Možná měla včera špatný den a jinak diskutuje věcně, definice věcně má ale pro mne trochu jiné základy.
Pořízení psa, ochota investovat peníze, nenechat si přinést jakékoliv štěně odkudkoliv, to je úplně jiná debata, na které se shodneme a která tu na začátku vlákna ale vůbec neprobíhala ...

Markéta80
napsal(a):
Pokud chce psa at si ho hlavně vybere sám. Ten pes mu musí sednout, ne že se mu donese nějaké štěně a zadarmo asi těžko Jen to na psychiku může být ještě větší nápor. se štěnětem je docela dost práce
To je i můj názor.
Je naprosto jasný, že pes v určitých případech může člověku psychicky pomoci a to i dost výrazně. Ale to nutně neznamená, že to zvládne JAKÝKOLIV pes...ale v tomhle by se člověk měl snažit obzvláště hledat to "pravé ořechové"...a může se to zvrtnout, že nevyhovující typ povahy psa může naopak psychický stav zhoršit.
A u štěněte je můj názor, že tak max člověka zaměstná a nemáme čas se tolik patlat ve svých pocitech, ale štěně myslí pouze na to jak uspokojit svoje potřeby...
hru, jídlo, kousání.....a ne aby byl páníčkovi oporou a ani každý dospělý pes není nutně empatik...

Pro každého psa je ideální psychicky vyrovnaný majitel, který mu dá jistoty (takhle se vychovává štěně, klid a žádné velké výkyvy z režimu), je pro něj čitelný a určí mu mantinely. Šťastný pes je ten, který svému člověku rozumí a ten rozumí jemu. A hlavně to ošéfuje, protože pes už se pak nemusí o nic starat. Tohle základní know-how bohužel není pro většinu majitelů psů standardem. Kdyby psycholožka poradila, ať klient nakráčí do útulku a začne tam venčit a pomáhat, tak to budu kvitovat, ale rovnou si pořídit psa...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Momentálně není
Ale bude, až bude vakcína, tipuji léto před dovolenými. Zrovna paní v trafice říkala, že už se po roce oklepali po odchodu dobrmanky, teď chtějí z útulku něco, co je praští do nosu a nic. Tak jsem jí uklidnila, že do půl roku budou psů hromady..

napsal(a):
Ale bude, až bude vakcína, tipuji léto před dovolenými. Zrovna paní v trafice říkala, že už se po roce oklepali po odchodu dobrmanky, teď chtějí z útulku něco, co je praští do nosu a nic. Tak jsem jí uklidnila, že do půl roku budou psů hromady..
Jsem sama zvědavá.
napsal(a):
tomu bych i věřila