Uživatel s deaktivovaným účtem

A co jí normálně?
Tohle teda bude jeho první dobré jídlo v životě?
A tak je to pěkné, že na Vánoce :-)
Jestli se bojíte, já slepici žeru a můj pes také, pošlete to sem.
napsal(a):
A co jí normálně?
Tohle teda bude jeho první dobré jídlo v životě?
A tak je to pěkné, že na Vánoce :-)
Jestli se bojíte, já slepici žeru a můj pes také, pošlete to sem.
Nene, normálně vařím. Je na vařeném mase :)
Ale slepici jsem ji zatím nezkoušel dávat. Jinak baštíme všechno maso. :D
Nebyla jsem si právě jistá, jestli ji to nemůže nějak ublížit. Slyšela jsem že moc mastné maso nedělá dobře.

AnnaZ
napsal(a):
Nebyla jsem si právě jistá, jestli ji to nemůže nějak ublížit. Slyšela jsem že moc mastné maso nedělá dobře.
Ono to mastné bude hlavně v tom vývaru.

Je na vařeném, ale tuk nedostává? Prosím, já to nechápu :-)
Mastnota má být ve vývaru :-) kdo ví, kde je :-)
Já to teda dám i s kostmi psíkovi, z papinova hrnce jsou napadrť, ale to je výjimka.
Prý nevím co s masem :-) konec tady, Vy to nejíte? Nakrájené julienne?
Začnu chodit na obědy po ifauně :-)
AnnaZ
napsal(a):
Ale blbost, je to pes. Kdyby si ji chytnul venku, bude mu taky šumák, že je mastná Domácí nebo kupovaná? Prostě dejte bez kůže. Měla jsem před nedávnem kupovanou a to tedy nebylo ani moc poznat, že je to slepice, bylo to samá ruka, samá noha, mastného jsem tam moc neobjevila, ok v polévce by tedy moc nebylo
napsal(a):
Já to teda dám i s kostmi psíkovi, z papinova hrnce jsou napadrť, ale to je výjimka.
Pochopila jsem, co tím chcete říct. Už můžete být potichu.
Pes to sežral. Konec diskuze. Krásný den.

AnnaZ
napsal(a):
Pochopila jsem, co tím chcete říct. Už můžete být potichu.
Pes to sežral. Konec diskuze. Krásný den.
Nepochopila, ptám se, jaký tuk dostává z vařené stravy, když slepičí maso dostat nemůže, ale radši tu odpověď nechci vidět, takže už jsem ticho!
napsal(a):
Nepochopila, ptám se, jaký tuk dostává z vařené stravy, když slepičí maso dostat nemůže, ale radši tu odpověď nechci vidět, takže už jsem ticho!
Lososový olej, ostropestřcovy olej. Jiný tuk nepřipadávám. Maso ale taky nechám jaké je. Občas vařím vepřové, třeba kotletu, i s tím tukem kolem.

nevím, co s masem....
když dělám vývar já, tak teda tu mrtvolu uvnitř oberu a to maso sním já.

AnnaZ
napsal(a):
Já to slepičí nemám ráda.
Tak to jo. Ono asi více lidem přišlo zvláštní, že děláte vývar a ptáte se, co z masem. My ostatní ho prostě sníme.
napsal(a):
...já už zase nemůžu...

Já sežeru všechno.

napsal(a):
Já sežeru všechno.
Já dvakrát, když to uvaří někdo jiný.

fikovnice
napsal(a):
Proč?
Mně na ní vadí jen to, že je taková sušší. Proto jsem moc nepochopila, proč se zrovna u slepice řeší tuk. Co třeba vepřové...?
Co to máte za divné dotazy? Vepřová kotleta má přece jeden milimetr tuku dokola!
Týjo, megí včera dostala kuřecí prsa, nechala je ležet na zemi, Kocourek také, ale vepřové smažené tučné jak tučňák si dali,
dnes krkovice s kostí, prorostlá jak prase, já si pekla toho dietního lososa, kterého syrového nechali ležet, ale opečeného do sebe rvali, jak kdyby nesežrali tu krkovici,
Kocourek vypil půl misky vody a šel spát do skříně, megí se napila a zahlásila
- tak co tam máme dál?
Já že nic, tak si na mě štěkla, načež Kocourek opustil skříň, sedli si přede mě a - tak co, chceš být tlustá?
Já čekala také, na to, až se oba poblijí, ale nic, Kocourek si dal šlehačkovou kuličku a megí čokoládovou, pak už šel Kocourek fakt spát a megí mi sebrala vánočku s máslem.
napsal(a):
Co to máte za divné dotazy? Vepřová kotleta má přece jeden milimetr tuku dokola!
Týjo, megí včera dostala kuřecí prsa, nechala je ležet na zemi, Kocourek také, ale vepřové smažené tučné jak tučňák si dali,
dnes krkovice s kostí, prorostlá jak prase, já si pekla toho dietního lososa, kterého syrového nechali ležet, ale opečeného do sebe rvali, jak kdyby nesežrali tu krkovici,
Kocourek vypil půl misky vody a šel spát do skříně, megí se napila a zahlásila
- tak co tam máme dál?
Já že nic, tak si na mě štěkla, načež Kocourek opustil skříň, sedli si přede mě a - tak co, chceš být tlustá?
Já čekala také, na to, až se oba poblijí, ale nic, Kocourek si dal šlehačkovou kuličku a megí čokoládovou, pak už šel Kocourek fakt spát a megí mi sebrala vánočku s máslem.
Nooo, to asi večer nikdo z vás zlaté prasátko neviděl!!!
Jinak moji čtvernožci mají taky raději prorostlé; kdepak vepřová kotleta, tou by po mně asi hodili!
Znáte někdo oponky, někde se tomu říká úponky? Je to cosi od jater, takové provazce, víc tuku než masa, mastné až běda, a kočičáci se mi po tom můžou utlouct a pes jakbysmet! Pes to ale může jen jednou za čas neb se tím kdysi ucpal.
AnnaZ
napsal(a):
Krmte ho normalne, to znamená maso nevarte ale dajte surove. Keď uvarite slepicu pre seba, kosti vyhodte ostatne všetko psovi, maso, kožu,. Neviem co to je za psa ale tuk z 1 sliepky spolu z masom mu určite neublíži.

AnnaZ
napsal(a):
No, mě to někdo řekl dokonce tady na ifaune 😅 že slepice se nemá dávat, protože je hodně mastná 🤷🏻♀️ proto jsem se ptala.
Není slepice jako slepice. Přece při zpracování vidíte, kolik má na sobě (a v sobě) tuku.

fikovnice
napsal(a):
Jinak moji čtvernožci mají taky raději prorostlé; kdepak vepřová kotleta, tou by po mně asi hodili!
Znáte někdo oponky, někde se tomu říká úponky? Je to cosi od jater, takové provazce, víc tuku než masa, mastné až běda, a kočičáci se mi po tom můžou utlouct a pes jakbysmet! Pes to ale může jen jednou za čas neb se tím kdysi ucpal.
Není to část okruží nebo opony? Podle popisu a pojmenování.

fikovnice
napsal(a):
Pes to ale může jen jednou za čas neb se tím kdysi ucpal.
Jak se může pes ucpat něčím, co je mastné až běda? Čekala bych spíš opačné potíže.
napsal(a):
Pes to ale může jen jednou za čas neb se tím kdysi ucpal.
Jak se může pes ucpat něčím, co je mastné až běda? Čekala bych spíš opačné potíže.
Noo, ucpal je fakt blbý slovo. Bylo mu blbě, furt krkal, nežral, byl špatnej, škroukalo mu v břiše, prostě fakt mu bylo šoufl a skončilo to návštěvou veteriny! Takže od té doby z těch oponek dostane jen to maso, max. trošičku toho tuku. Kočky mají asi zažívaní lepší.
borisr
napsal(a):
Krmte ho normalne, to znamená maso nevarte ale dajte surove. Keď uvarite slepicu pre seba, kosti vyhodte ostatne všetko psovi, maso, kožu,. Neviem co to je za psa ale tuk z 1 sliepky spolu z masom mu určite neublíži.
Nemůžu krmit normálně :) ze syrového má strašné průjmy a zvrací. Granule taky nemůže. Konzultovala jsem vše s veterinářem a jediná možnost pro ní, po které nemá zdravotní problémy, je vařená strava. Věřte, že jsem vyzkoušela úplně všechno. :)
Dokonce i sušený barf.
AnnaZ
napsal(a):
Nemůžu krmit normálně :) ze syrového má strašné průjmy a zvrací. Granule taky nemůže. Konzultovala jsem vše s veterinářem a jediná možnost pro ní, po které nemá zdravotní problémy, je vařená strava. Věřte, že jsem vyzkoušela úplně všechno. :)
Dokonce i sušený barf.
V pohodě, já taky vařím, protože psi mi syrové odmítali jíst. Teď už sní něco i syrové. Do misky se dává vařené(i kosti) kosti ráno na chroupání (jako dávku) má syrové.
lesnížínka
napsal(a):
V pohodě, já taky vařím, protože psi mi syrové odmítali jíst. Teď už sní něco i syrové. Do misky se dává vařené(i kosti) kosti ráno na chroupání (jako dávku) má syrové.
Já kosti nedávám vůbec. Do jídla přidávám nějakou zvanenatelou mořskou řasu, občas balancer. Plus ty olejicky. Teď nově bere skelevet a probiovet :)
AnnaZ
napsal(a):
Já kosti nedávám vůbec. Do jídla přidávám nějakou zvanenatelou mořskou řasu, občas balancer. Plus ty olejicky. Teď nově bere skelevet a probiovet :)
Tu řasu dávám taky, když je to něco bez kostí, nebo málo, protože on potřebuje o hodně víc kostí než masa...jinak překyselený žaludek, krká, pálí ho žáha - to jsem postupně vypozorovala. Nebo drcené vaječné skořápky - taky super.
lesnížínka
napsal(a):
A jaké dáváš vařené kosti? Dost se tu diskutovalo, že nejsou bezpečné, víc se lámou, vznikají ostré úlomky... I když narovinu přiznávám, že náš vestaj také čas od času dostane třeba ovařený kuřecí skelet...
fikovnice
napsal(a):
A jaké dáváš vařené kosti? Dost se tu diskutovalo, že nejsou bezpečné, víc se lámou, vznikají ostré úlomky... I když narovinu přiznávám, že náš vestaj také čas od času dostane třeba ovařený kuřecí skelet...
Všechny. A všichni naši psi i psi příbuzných je dostávali a dostávají. Nebudu na to nikoho přemlouvat, ale ani si to nenechám vymluvit. Bajky o štěpení jsem slyšela tolikrát...Už jsem to tu říkala x krát. Jsou tu mladé holky, které možná ani nevaří. Ale já vařím a taky jsme doma mlátili syrové i vařené kosti slepicím. Takže vím, že mezi vařenou a syrovou kostí není rozdíl. Pokud je opravdu echt uvařená tak je...je měkká. Prosim tě kuřecí skelet...ten jsem schopná sežrat i já se svýma rozpadlýma zubama

A co uzená kost, žebra, kupuje to někdo a dává psovi?
Je to vařené, nevařené, pečené, nepečené? A co sušená kost ze zverimexu, jakou ta prošla teplotou?
Ve skutečnosti záleží na tom, jak je pes zvyklý a z čeho kosti pochází - čím starší kořist, tím snáz se kost láme a hůře tráví.
A že se veterinář vyjádřil ve smyslu, že krůtí křídla a králičí kosti pes nemůže.. je mi upřímně fuk, zajíc je nejoblíbenější jídlo psa. Když mu nedáme granule.
napsal(a):
A co uzená kost, žebra, kupuje to někdo a dává psovi?
Je to vařené, nevařené, pečené, nepečené? A co sušená kost ze zverimexu, jakou ta prošla teplotou?
Ve skutečnosti záleží na tom, jak je pes zvyklý a z čeho kosti pochází - čím starší kořist, tím snáz se kost láme a hůře tráví.
A že se veterinář vyjádřil ve smyslu, že krůtí křídla a králičí kosti pes nemůže.. je mi upřímně fuk, zajíc je nejoblíbenější jídlo psa. Když mu nedáme granule.
Mamka(nebo já) kupuje Mandy uzená žebra(pro lidi) Je to slané až hrůza, to mi na tom vadí mnohem víc. Ale má jen kousek, dvě tři kůstky a jednou za čtvrt roku maximálně.

lesnížínka
napsal(a):
Mamka(nebo já) kupuje Mandy uzená žebra(pro lidi) Je to slané až hrůza, to mi na tom vadí mnohem víc. Ale má jen kousek, dvě tři kůstky a jednou za čtvrt roku maximálně.
aha, tak já měla neslaná, ale megí to stejně nechtěla jíst, jenom se chtěla podívat, co to je, a znáte to, když jíte a někdo na Vás kouká, tak to 100% spadne.. nejlepší je, když je u toho i koček, snažím se uhnout před psem, najednou zjistím, že za patou je koček, leknu se že ho zašlápnu, zakopnu, žrádlo spadne, píchne vás u srdce, pes řve že chce taky hrát tuhle hru pro retardy a najednou hrobové ticho a koček si stoupne doprostřed kuchyně a
"mňau je úterý 13°C"
napsal(a):
aha, tak já měla neslaná, ale megí to stejně nechtěla jíst, jenom se chtěla podívat, co to je, a znáte to, když jíte a někdo na Vás kouká, tak to 100% spadne.. nejlepší je, když je u toho i koček, snažím se uhnout před psem, najednou zjistím, že za patou je koček, leknu se že ho zašlápnu, zakopnu, žrádlo spadne, píchne vás u srdce, pes řve že chce taky hrát tuhle hru pro retardy a najednou hrobové ticho a koček si stoupne doprostřed kuchyně a
"mňau je úterý 13°C"
napsal(a):
Tak to jo. Ono asi více lidem přišlo zvláštní, že děláte vývar a ptáte se, co z masem. My ostatní ho prostě sníme.
Snad pravdivost té vaší poslední věty většina čtenářů pochopí.
Jak hluboce jsme za 30 let po "sametu" klesli. Kdyby naši rodiče vstali z mrtvých, nevěřili by..
Jak říkal můj děda : Bída na Vás.

lesnížínka
napsal(a):
Všechny. A všichni naši psi i psi příbuzných je dostávali a dostávají. Nebudu na to nikoho přemlouvat, ale ani si to nenechám vymluvit. Bajky o štěpení jsem slyšela tolikrát...Už jsem to tu říkala x krát. Jsou tu mladé holky, které možná ani nevaří. Ale já vařím a taky jsme doma mlátili syrové i vařené kosti slepicím. Takže vím, že mezi vařenou a syrovou kostí není rozdíl. Pokud je opravdu echt uvařená tak je...je měkká. Prosim tě kuřecí skelet...ten jsem schopná sežrat i já se svýma rozpadlýma zubama
Bajky... Nejsem Ezop (Ezau, tatínku) a znám hodně psů v mém okolí, kteří na štěpení vařených kostí doslova dojeli. V lepším případě to stálo majitele pár tisíc na veterině. To nejsou bajky a pověsti, to nejsou mladé holky. To jsou často staří lidé, kteří psům hodí holé, lámavé, tříštivé kosti, protože se to tak psům odjakživa dávalo a holt dávat bude. Vymluvit si to nenecháte. Jste jedla syrovou pomlácenou kost?
Super, že nikoho nepřemlouváte. Já naopak přemlouvat budu, aby nikdo psům vařené kosti nedával. A když, tak jen syrové a obalené masem. A jen psům, kteří jsou na to zvyklí, nehltají. Natož granulářovi plesknout hovězí/vepřové žebro jako mňamku.
borisr
napsal(a):
V profilu máte i slepice. Píšete, kosti vyhoďte. To jste chovatel?. Kosti podrďte, nebo potlučte kladivem, dejte slepicím. Nezlobte se,To vyhodí jen blbec. Vyhodit a koupit minerální přípravky. Člověk se neušpiní, je tam super složení a ekonomika se hýbe.
Ale městský panelákový obyvatel to fakt musí včetně pečiva a ovoce dát do popelnice. Zbytky jídla z jídelen dřív sežrala prasata, dnes se to musí zničit. Svět se změnil.
Heslo naší doby by nohlo znít: Plýtvejme, plýtvejme, plýtvejme. I Lenin říkal: Učit se učit se učit se, což je pravda, ale jak to dopadlo?
PF 2021
K lepším zítřkům.

napsal(a):
Bajky... Nejsem Ezop (Ezau, tatínku) a znám hodně psů v mém okolí, kteří na štěpení vařených kostí doslova dojeli. V lepším případě to stálo majitele pár tisíc na veterině. To nejsou bajky a pověsti, to nejsou mladé holky. To jsou často staří lidé, kteří psům hodí holé, lámavé, tříštivé kosti, protože se to tak psům odjakživa dávalo a holt dávat bude. Vymluvit si to nenecháte. Jste jedla syrovou pomlácenou kost?
Super, že nikoho nepřemlouváte. Já naopak přemlouvat budu, aby nikdo psům vařené kosti nedával. A když, tak jen syrové a obalené masem. A jen psům, kteří jsou na to zvyklí, nehltají. Natož granulářovi plesknout hovězí/vepřové žebro jako mňamku.
Můj je zvyklý a stejně hltá. Navíc má rychlejší peristaltiku a hodně akce, takže třeba kachnu, krůtu a už vůbec králíka nestíhá. Ale je pravda, že kuře z papiňáku/multifunkčního hrnce lze uvařit na smrt. To mu ty hlavice kostí naškrábu nožem jak svíčkovou. Zbytek ne, to bych musela rozmašírovat, nebo on pečlivě rozkousat, což samo neudělá.
napsal(a):
Ještě jednou: píšu, že jsem viděla syrovou i vařenou pomlácenou kost. A ne, neviděla jsem v ní rozdíl. Štěpí se úplně stejně i syrové kosti a to mi teda nikdo nevymluví, ale když nevěříte, udělejte si ten pokus sama. Ale jak jsem psala, krmím si tak své psy a ostatní ať si krmí jak chtějí. Jo a ty roury z drůbežích stehen...to nesnědl ani jeden z našich psů. Ožere měkké konce a rouru, ve které takřka nic není, nechá(nechal) ležet.

Vidět něco a trávit něco je dost rozdíl. Na pohled se štěpit může stejně. Ale žaludek či střeva psa budou mít rozdílný "pohled" na zpracování dané věci.
To jen, že vy zkušenost se svými psy podáváte jak Desatero. Že když se vašim nic nestalo po vařených kostech, tak jiným také nemůže. Není každý pes estét, aby jemně ožral konce.
Roury z drůbežích/králičích vařených stehen hodně psů jen překousne a spolkne. Nebo se snaží pak spolknout. Nebo následně vydávit. Nebo vykadit. Někdy to dobře dopadne, jindy naopak.
Přijměte fakt, že proti podávání vařených kostí psovi se budu vždy ohrazovat. Asi jako Vlk proti granulím. Vy si chroustejte cokoliv dle libosti a stavu chrupu.

napsal(a):
Vidět něco a trávit něco je dost rozdíl. Na pohled se štěpit může stejně. Ale žaludek či střeva psa budou mít rozdílný "pohled" na zpracování dané věci.
To jen, že vy zkušenost se svými psy podáváte jak Desatero. Že když se vašim nic nestalo po vařených kostech, tak jiným také nemůže. Není každý pes estét, aby jemně ožral konce.
Roury z drůbežích/králičích vařených stehen hodně psů jen překousne a spolkne. Nebo se snaží pak spolknout. Nebo následně vydávit. Nebo vykadit. Někdy to dobře dopadne, jindy naopak.
Přijměte fakt, že proti podávání vařených kostí psovi se budu vždy ohrazovat. Asi jako Vlk proti granulím. Vy si chroustejte cokoliv dle libosti a stavu chrupu.
Naprostý souhlas, psovi bych nikdy vařené ani jinak tepelně upravené kosti nedala. Vyjímka, konzerva od Sokol Falco, kde kuřecí kost je napadrť(ona to ani vlastně není ještě kost, za 20 dní růstu kuřete být ani nemůže), drobí se v ruce. My jsme min. týden zabili domácí slepici asi 5 letou, udělali vývar, byl strašně dobrý, kosti podrtil manžel na drtičce kostí pro slepice a můžu teda říct, že i drtička měla co dělat, jak strašně tvrdé ty kosti byly, a to běžně zvládá vepřové, králičí atd.
napsal(a):
"mňau je úterý 13°C"
Tak toto je jeden z nej příspěvků posledních dní. Nějak jsem jej přehlídla, ale "Megííí" já nemůžu jinak, než:

Varaxi
napsal(a):
U nás měl tvrdé kosti akorát kohout.
Slepice, které vydají maximum minerálů do skořápek, mají kosti, no, ne úplně měkké jako hypermarketové kuře, ale přesto o poznání měkčí než ten kohout.
Tohle mi dává smysl.
Čím starší kost, tím je demineralizovanější.
Měkčí a náchylnější na zlomení. Takže když slepice vezme zatáčku rychlostí maximální,
přivodí si zlomeninu proximální. Kdyby šla jak lemur, tak má celý femur.