Štěňátka Borderkolie s PP

Prodám Border kolii - Štěňátka Borderkolie s PP narozená 22.04.2025 v CHS...
30000 Kč
Ahoj všichni.
Máme doma borderku. Myslím si, že je úžasná, je to magor jenom na koně, miluje je a je to pro ni práce. Ale myslím si, že pase správně. Neštěká, nevrčí, nekouše. Pase pohledem, obíhá je a koním nevadí, nerozčiluje je tím, je dost daleko. Na vyjížďce se zklidní a jde u nohy. Jinak hodná, učenlivá, není uštěkaná, je to miláček, na malé děti zlatá, neotravuje, čichne si a nevnucuje se. U baráku bez plotu, neuteče. Na procházky jedině bez vodítka.
A teď k dotazu.
Chtěla bych od ní štěně. Jenže je bez PP. Já nejsem žadný množitel, nepodporuju to, ale už tím, že jsem pořídila psa bez PP, jsem to podpořila. Ale to bylo stejně jak to mám teď já, chtěli od fenky štěně. Teď nevím, jak se k tomu postavit. Fenka je zdravá a povahově milionová. Má 3 roky a nebyl s ní nikdy nejmenší problém. Ale zase mám strach že nenajdu vhodné majitele, kteří by borderce dali co potřebuje, to je denní aktivitu. Ne že někdo zavře psa na zahradu a myslí si, že pes se má dobře protože má přece zahradu. Mám v okolí tři takové bordery a jsou to nervózní, uštěkané, neposlušné psiska. Takto fakt nechci, aby ty štěňata takto skončily. Nic proti zahradě, každý nechce psa v baráku, ale bez aktivity, bez procházek, bez výcviku. Nedej bože mít borderu v kotci a vzít ji denně na půl hodiny vyvenčit.
Asterea
napsal(a):
Ahoj všichni.
Máme doma borderku. Myslím si, že je úžasná, je to magor jenom na koně, miluje je a je to pro ni práce. Ale myslím si, že pase správně. Neštěká, nevrčí, nekouše. Pase pohledem, obíhá je a koním nevadí, nerozčiluje je tím, je dost daleko. Na vyjížďce se zklidní a jde u nohy. Jinak hodná, učenlivá, není uštěkaná, je to miláček, na malé děti zlatá, neotravuje, čichne si a nevnucuje se. U baráku bez plotu, neuteče. Na procházky jedině bez vodítka.
A teď k dotazu.
Chtěla bych od ní štěně. Jenže je bez PP. Já nejsem žadný množitel, nepodporuju to, ale už tím, že jsem pořídila psa bez PP, jsem to podpořila. Ale to bylo stejně jak to mám teď já, chtěli od fenky štěně. Teď nevím, jak se k tomu postavit. Fenka je zdravá a povahově milionová. Má 3 roky a nebyl s ní nikdy nejmenší problém. Ale zase mám strach že nenajdu vhodné majitele, kteří by borderce dali co potřebuje, to je denní aktivitu. Ne že někdo zavře psa na zahradu a myslí si, že pes se má dobře protože má přece zahradu. Mám v okolí tři takové bordery a jsou to nervózní, uštěkané, neposlušné psiska. Takto fakt nechci, aby ty štěňata takto skončily. Nic proti zahradě, každý nechce psa v baráku, ale bez aktivity, bez procházek, bez výcviku. Nedej bože mít borderu v kotci a vzít ji denně na půl hodiny vyvenčit.
Zdravím. Tak trochu jste si odpověděla sama.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Teď nevím, jak se k tomu postavit.
Čelem. A nemnožit další bez PP borderky.
Fenka je zdravá
Jak to víte? Co má fena za testy? RTG DKK, DLK, CEA, TNS, OCD, PRA/Cataract, MDR1, DM? Jakým psem byste ji chtěla nakrýt? Také bude "zdravý" nebo bude mít nějaké zdravotní testy?
Proč po ní chcete štěně a nestačí vám ta vaše povahově milionová tříletá fena?
Si uvědomte, že budete mít 8-10 štěňat, která ve valný většině skončí v kotci a nebo jako dekorace na zahradě, a to jen proto, že chcete jedno štěně. Březost a porod je dost riziková záležitost a klidně vám fena může umřít, ono by stačil jen císař, taky to není extra zábava pro majitele ani pro fenu, chcete to riziko podstoupit? A nakonec s největší pravděpodobností to štěně po vaší feně bude povahově úplně jiný než ona, tak přímočaře, že štěně po vaší feně bude stejný jako ona, genetika nefunguje. A to, že vaše fena je zdravá, neznamená, že nemůže být přenašeč spousty nemocí, co víte o jejích rodičích a sourozencích?, viz plaka, a její štěňata klidně můžou být nemocná.Takže ve výsledku budete mít štěně úplně jiné povahy než fena a je pravděpodobné, že možná i nemocné. To chcete?
Assil
viz plaka, a její štěňata klidně můžou být nemocná.
Ne, děkuji.
Asterea
napsal(a):
Ahoj všichni.
A teď k dotazu.
Není to dobrý nápad. Proč, odpověděli přede mnou.
"Já nejsem žadný množitel, nepodporuju to, ale už tím, že jsem pořídila psa bez PP, jsem to podpořila."
Tak teď byste to nejen podpořila, ale rovnou se tím množákem stala, jen kvůli jednomu štěněti. Kde myslíte, že se berou ty spousty nechtěných psů? Právě takhle, že "jsme chtěli štěňátko od naší fenečky".
Jen proto, že máte fenu s dobrou povahou, neznamená, že štěňata z ní budou taky bombastický. Navíc i kdyby byly, můžou se dostat do nevhodných rukou (a to je u bordery jakožto módního plemene ne riziko, ale spíš vysoká pravděpodobnost) a pěkná povaha jim bude k ničemu.
Pak jsou tu různé zdravotní indispozice, které může vaše fena předávat dál, aniž byste to věděla. Solidní chovatel proto nechává feně dělat různé testy, aby do chovu pokud možno nepouštěl budoucí zdravotní problémy, a vybere krycího psa, kterej je taky zdravotně prozkoumanej. Atd, je toho velká spousta, co by měl člověk pořádně nastudovat, než se do chovu pustí.