Scotty123

XXX.XXX.250.119
Prosím, neví někdo co to je za rasu?
Je to sice ještě malé štěňátko, ale bylo nám řečeno, že je to čistokrevný voříšek a táta neznámý, tak by nás zajímalo co vlastně máme doma, děkuji.
Má často stočený ocásek na hřbetě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Víte co, může to být Dingo, ale asi ne :-)

Moc hezkej a roztomilej voříšek.

lesnížínka
napsal(a):
Bude tam husky, takže pánbůh s váma
Jo, to by mohl být.
Scotty123
napsal(a):
Prosím, neví někdo co to je za rasu?
Je to sice ještě malé štěňátko, ale bylo nám řečeno, že je to čistokrevný voříšek a táta neznámý, tak by nás zajímalo co vlastně máme doma, děkuji.
Má často stočený ocásek na hřbetě.
1. čistokrevný voříšek neexistuje, ale to asi není vaše chyba.
2. vypadá to jako Shiba Inu nebo , trochu jinčí druh, Akita Inu. To uspořádání barev , tvar hlavy ......

No, nebo klasický venkovský špic.
Ale my jsme tu odborníci, takže husky, shiba akita lopata.
Musela jsem si to najít, https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/923/akita-inu/.
Urajiro = bělavá srst po stranách čenichu, na tvářích, spodní části čelisti, krku, hrudníku, těla a ocasu a na vnitřní straně nohou
barcabarca

XXX.XXX.73.71
ono dle meho zalezi na velikosti. Pokud je mensi/"normalni" (a podle fotografie to tak vypada) jak ostatni pejsci, bude to krizenec shiba-inu (viz. 1. foto) a pokud vetsi, bude to krizenec akity (viz. 2 foto), take je mozne ze je to krizenec techto dvou plemen, kvuli tem velkym usim. Jinak sama mam doma stene shiby, tak doufam, ze tu ten nebudu za ... a tipla jsem to dobře

barcabarca
napsal(a):
ono dle meho zalezi na velikosti. Pokud je mensi/"normalni" (a podle fotografie to tak vypada) jak ostatni pejsci, bude to krizenec shiba-inu (viz. 1. foto) a pokud vetsi, bude to krizenec akity (viz. 2 foto), take je mozne ze je to krizenec techto dvou plemen, kvuli tem velkym usim. Jinak sama mam doma stene shiby, tak doufam, ze tu ten nebudu za ... a tipla jsem to dobře
A nebo to je kříženec úplně jiného mixu plemen.

Při odhadování křížence bych vynechala plemena, která zas až tak čast po ulicích neběhají. Po psech koukám hodně let, ale šibu jsem viděla párkrát. Akit tu na volno taky tolik, aby mohli vyrábět křížence, zase neběhá.
Tak bych se s odhady držela víc na zemi.

Koukněte na Saluki a Corgi, vypadá to stejně :-) A co Lapphund a kříženec teriéra, čivavy, jacka, jiných špiců, jak se tady píše?
http://www.doggenetics.co.uk/albino.html#urajiro
http://www.doggenetics.co.uk/masks.html
napsal(a):
Při odhadování křížence bych vynechala plemena, která zas až tak čast po ulicích neběhají. Po psech koukám hodně let, ale šibu jsem viděla párkrát. Akit tu na volno taky tolik, aby mohli vyrábět křížence, zase neběhá.
Šiby u nás na sídlišti běhají tři, dříve čtyři -jeden šibák už se odstěhoval. Určitě ve městě potkám spíš šibu než knírače.
Aktity tu chodí dvě.

Je tam např. i buldok :-)
To, že má pes někde světlejší chlupy, neznamená, že je to "urajiro", a také to není omezeno jen na japonské psy.
Prostě špic. A retrívr, tipuji.

Terven
napsal(a):
Šiby u nás na sídlišti běhají tři, dříve čtyři -jeden šibák už se odstěhoval. Určitě ve městě potkám spíš šibu než knírače.
Aktity tu chodí dvě.
Já vám to i věřím, ale to štěně těžko bude F1, bude to kříženec kříženců. A kolik šibiček tu běhalo před....lety? V příbuzenstvu už máme druhou akitu, ještě se nestalo, že by se někde zatoulal do vsi a kryl. Ono toulání u akity by často zavánělo průšvihem.
napsal(a):
Tak jasně no, všichni střílíme " od boku" , páč u početí jsme nebyli 😂🤣 Nicméně se Shibama a jejich kříženci se bohužel v poslední době roztrhl pytel, nejen u nás, viz i sousední Slovensko😕
Nevím, jaká je teď situace ohledně Akit, ale bohužel že Shib se stalo dost módní plemeno, či jak to napsat. V okolí jich máme celkem dost, propagace skrz youtube a jiné platformy je docela silná. Pejsků x Shiba se prodává dost a za nemalé peníze. Většinou na to, že to není úplně to co chtěli, přijdou lidi až po tom co mimino vyroste. Takže si nedělám iluze, že tihle bez PP neprodukují další mrňousy. Ale jak říkám, vařím z vody 🐾

barevnalentilka
napsal(a):
Vrr... nedávejte Urajiro do uvozovek... takový terminus technikus🤣🤣🤣🤣
:-) a víte, co je to za rod? Já ne, tak je lepší, když řeknu "to urajiro". A ten terminus technikus má na začátku malé písmeno..
Německý špic má také bílé plošky.

fikovnice
napsal(a):
A já bych to hlavně napsala s "C" - technicus.
To máte pravdu. Bych to o barvě nenapsala vůbeC :-)