KJ

XXX.XXX.102.72
Zdravím.
Zvažujeme pořízení druhého psa, ovšem jediné, co nám stojí v cestě, je právě cestování autem. Jsme čtyřčlenná rodina, a když jedeme někam na prázdniny, kufr máme zpravidla vcelku přeplněný a na volné sedačce se veze pes (přikurtovaný pásem). Jde o malé plemeno, 8 kg, a druhý pes by měl nanejvýš stejně tak. Přesto tu nastává problém, chceme-li cestovat bezpečně. Nemáte nějaké tipy nebo nápady, jak si s tím poradit? Jak bezpečně převážet dva malé psy tak, aby současně zabírali pokud možno co nejméně místa?
Děkuji.
Existujú aj bezpečnostné postroje pre psy na cestovanie v aute. Nájdete ich všade na internete. Psíci môžu byť obaja na jednej sedačke a každý môže mať bezpečnostný postroj. (Bez. postroj je obojok z ktorého vedie vodítko zo špeciálnym zakončením, ktoré zacvaknete do auta ako keď si ľudia zapínajú bezpečnostný pás.)
Amykk
napsal(a):
Existujú aj bezpečnostné postroje pre psy na cestovanie v aute. Nájdete ich všade na internete. Psíci môžu byť obaja na jednej sedačke a každý môže mať bezpečnostný postroj. (Bez. postroj je obojok z ktorého vedie vodítko zo špeciálnym zakončením, ktoré zacvaknete do auta ako keď si ľudia zapínajú bezpečnostný pás.)
Připínat psa v autě za obojek? Tomu bych opravdu neříkala "bezpečnostní"....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amykk
napsal(a):
Asi zapomínáte, že tazatel uvádí, že jsou čtyřčlenná rodina. Osobní auta bývají v drtivé většině pětimístná. A tak se dá zacvaknout jako pás jen jedno vodítko (spojka od postroje). Pořád tam bude jeden pes plonk.

veraboskova
napsal(a):
2x bezpečnostní postroj do auta pro oba psy, pak vodítko rozdvojka a 1x bezpečnostní vodítko co se zacvakne jako pás. Jezdí tak naši jezevčíci na prostřední sedačce vzadu, taky jsme 4 členná rodina.
A už jste někdy museli prudce zabrzdit? Zajímalo by mě, jak by to v tom případě na té zadní sedačce s dětma vypadalo.

veraboskova
napsal(a):
2x bezpečnostní postroj do auta pro oba psy, pak vodítko rozdvojka a 1x bezpečnostní vodítko co se zacvakne jako pás. Jezdí tak naši jezevčíci na prostřední sedačce vzadu, taky jsme 4 členná rodina.
Jistě, takhle to možné je. Ale co za extrémní situace? Nehoda s následnou panikou psů? Co když budou kousat bezhlavě kolem sebe? Ty lidi, členy rodiny, kteří s nimi sedí na zadním sedadle? Převoz psů (koček, jiných zvířecích miláčků) je bezpečnější odděleně od lidí - v kufru, v přepravce...
Vozím dva psy v kufru v dvojkleci. Jezdíme někdy i dost daleko a přijde mi to jako nejbezpečnější.
Máme v plánu časem taky pořídit rakev na střechu a tam vozit všechny věci, aby nám zadní sedačky zůstaly volné. Protože aktuálně je kufr celý zabraný psema, a zadní sedačky celé zabrané našima věčma.
Myslím, že pokud se má brát ohled i na nějakou bezpečnost, tak je jediné řešení prostě psy oddělit v kufru a věci vyřešit tou rakví...
Jo u malých dětí máte určitě pravdu, dva jezevčíci mezi malýma děckama to bych si netroufla. Mě to nedošlo. My máme už děcka velký 16 a 17 let. Ono ani s autosedačkama by se tam psi nevešli na tu prostřední sedačku.
Jinak to brždění je v pohodě, psy to udrží a nikam nevyletí. Chce to mít dobře nastavené délky těch rozdvojek a zacvakávajícího vodítka.
A jinak rozzuřeného jezevčíka jsme zažili jenom jednou v autě. Po kastraci cestou od veterináře. Jel manžel se starším synem. A jeli jenom kilometr přes město. A prý to stálo za to
Jinak ještě jedno mínus pro psy na zadní sedačce. Máme ochranný potah na všechny tři zadní sedačky vzadu, plus tam mají psi deku. Ale stejnak, když jedete z lesa, po koupačce psů v rybníce, když se pak ještě vyválí v bordelu na břehu. Nebo na louce u lesa objeví zahrabanou rybu a vyválí se v tom. Tak to je fakt asi lepší ten kufr
veraboskova
napsal(a):
Jo u malých dětí máte určitě pravdu, dva jezevčíci mezi malýma děckama to bych si netroufla. Mě to nedošlo. My máme už děcka velký 16 a 17 let. Ono ani s autosedačkama by se tam psi nevešli na tu prostřední sedačku.
Jinak to brždění je v pohodě, psy to udrží a nikam nevyletí. Chce to mít dobře nastavené délky těch rozdvojek a zacvakávajícího vodítka.
A jinak rozzuřeného jezevčíka jsme zažili jenom jednou v autě. Po kastraci cestou od veterináře. Jel manžel se starším synem. A jeli jenom kilometr přes město. A prý to stálo za to
Jinak ještě jedno mínus pro psy na zadní sedačce. Máme ochranný potah na všechny tři zadní sedačky vzadu, plus tam mají psi deku. Ale stejnak, když jedete z lesa, po koupačce psů v rybníce, když se pak ještě vyválí v bordelu na břehu. Nebo na louce u lesa objeví zahrabanou rybu a vyválí se v tom. Tak to je fakt asi lepší ten kufr
Ono bylo myšleno zabrzdit fakt prudce, když se znenadání na silnici stane něco před vámi...
Nevím, jestli máte tu součástku, co se zacvakává do pásu, s nějakým atestem? Nebo tu obyč ze zverimexu? Protože té obyčejné stačí fakt málo a z pásu se vycvakne. Nevěřím tomu, že při nějakém prudším nárazu, nebo zabrzdění to ustojí ....
No a pak jde taky o nehody, které se mohou stát. Kdy je pak pes vyděšený, neví, co se děje, a začne třeba v tom stavu kousat kolem sebe, nebo se pustí do druhého psa, v horším případě do člověka v autě...

No, já bych se tím, že jsou děti již starší, ukolébat nenechávala - např. zraněný pes v šoku může pokousat i dospělého... (A že jsem toho kdysi byla svědkem.) To nikdy nevíte.
marcelaamax
napsal(a):
Ono bylo myšleno zabrzdit fakt prudce, když se znenadání na silnici stane něco před vámi...
Nevím, jestli máte tu součástku, co se zacvakává do pásu, s nějakým atestem? Nebo tu obyč ze zverimexu? Protože té obyčejné stačí fakt málo a z pásu se vycvakne. Nevěřím tomu, že při nějakém prudším nárazu, nebo zabrzdění to ustojí ....
No a pak jde taky o nehody, které se mohou stát. Kdy je pak pes vyděšený, neví, co se děje, a začne třeba v tom stavu kousat kolem sebe, nebo se pustí do druhého psa, v horším případě do člověka v autě...
Ano pochopila jsem, prudké zabrždění. Ano, je to v pohodě. Nic se nikdy nevycvaklo.
Kupovala jsem to před 6ti lety přes internet v nějakém eshopu. Můžu vám to zítra vyfotit, jestli máte zájem, co je to konkrétně za výrobek.
veraboskova
napsal(a):
Ano pochopila jsem, prudké zabrždění. Ano, je to v pohodě. Nic se nikdy nevycvaklo.
Kupovala jsem to před 6ti lety přes internet v nějakém eshopu. Můžu vám to zítra vyfotit, jestli máte zájem, co je to konkrétně za výrobek.
Ne, díky, to nemusíte . Jak jsem psala, já vozím psy v dvojkleci v kufru.
Možná to na menší psy stačí, ale myslím , že na velkého ne. Kdysi jsem to měla na psa, cca 40 kg - za prvé jak byl velký, tak i v tom pásu se dostal do oblasti mezi zadní sedačky a řidiče. A pak jsem jednou prudce zabrzdila a pes mi proletěl až vedle mě - ta koncovka byla neponičená, ale prostě se nějak vycvakla.