Dobrý den, včera se mi za plotem objevil pes. Upozornil mě na to až můj štěkající pes, kvůli kterému jsem vyšla ven. Pejsek byl bez majitele a bylo tak sedm hodin večer.
Zkoušela jsem pejska přivolat když jsem klečela, ale když začalo přijíždět auto, můj pes začal štěkat.
Pejsek se pravděpodobně leknul a rozběhl se dolů..
(Pro ty méně "odvážné" tohle přeskočte a číst můžete začít až při další takové mezeře..)
... Celé jsem to pozorovala a teď se cítím špatně. Mohla jsem něco udělat, pejsek byl jenom kousek ode mě.. Každopádně pejsek vběhl pod kolo. Pravděpodobně mu přejel přední nohu a, to vím jistě, dostal kolem po hlavě, rána to byla taková, že jsem myslela že mu přejel hlavu. Řidič ho potom druhým kolem minul ale pes se párkrát zacukal, lehl a na chvíli přestal dýchat. Na cestě byla krev a pes ležel na kraji cesty tak, že by se mu nikdo nevyhnul.
Ztuhla jsem a nevěděla jsem, co mám dělat. Měla jsem u sebe jenom mobil a klíče byly celkem daleko, takže jsem neměla vodítko a tudíž šanci pejska zabezpečit. Ten chlap co ho srazil se zastavil a chvíli seděl v autě. Ne, SPZ si nepamatuji, v té chvíli jsem prostě nevěděla co mám dělat a pamatuji si jenom to, jak tam ten pejsek ležel a sotva dýchal. Chtěla jsem brečet, asi z toho šoku. Na sražená zvířata jsem zvyklá, ale jenom na jejich rozjeté těla, ne na to, že vidím jak skáčou pod auto.
Po chvíli vylezl a já se ho zeptala, zda je to jeho pes, zda by ho mohl vzít alespoň na veterinu, kam jede a jestli by mohl zavolat alespon. Odpověď byla ne, ne a domů. Už se se mnou potom nebavil a odjel. Zůstala jsem se psem v bezvědomí, ve tmě a na cestě sama. K pejskovi jsem po vzpamatování, které přišlo rychle, zaklekla a začala jsem ho jemně hladit a uklidňovat ho. Mám pejska s epilepsií takže dokážu držet nervozitu alespoň trochu na uzdě, ale i tak jsem se klepala jako drahý pes. Zavolala jsem policii a když jsem mobil odložila, pejsek zvedl hlavu. Lituji, že jsem se mu nepodívala pořádně na oči, vím jenom že měl krev na krku a hnědý obojek. Když jsem se ho snažila přemístit, "vyskočil" a kulhavým klusem se rozběhl pryč. Nemohla jsem pro něj běžet protože jsem se bála, že zase skočí pod auto a taky jsem neměla vodítko. Vím, že to není jenom má vina.. Vše mohlo dopadnout lépe, kdyby se mnou ten chlap alespoň počkal.. Policie ho nenašla..
A teď mám dvě otázky:
1) je možnost, že by se pejsek vrátil domů i s otřesem mozku? (určitě bude mít otřes nebo vnitřní krvácení a PTSD) měl obojek a hebkou srst, nebyl špinavý ale v sousedství jsem ho viděla jen pravděpodobně jednou, bez pána. Žiju u Polska, mohl být z Polska, ale je tady šance že by si sám našel pomoc?
2) Jak se zbavím obtěžujících myšlenek? Stále vidím a slyším jak ten pejsek skáče pod to auto a jak tam leží v krvi a nemůžu se toho zbavit.. Teď mi nahání hrůzu vyjít ven a jít kolem cesty, ještě hůře jít kolem cesty se psem a nebo jet v autě.. Co s tím mohu udělat?
Děkuji za přečtení a případnou odpověď.. Přeji pěkný den
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne, pravděpodobně někde uhyne.

Je to hrozný, ale vy za tu stiuaci nemůžete a udělala jste, co jste mohla. Není vaše chyba, že se to nepodařilo.
Asi bych se teď snažila rozptýlit se něčím pozitivním a už na to pokud možno nemyslet. Ke strachu z té cesty - doteď jste tudy určitě chodila a "nikdy se nic nestalo". Moje zkušenosti jsou, že nejlépe na takový strach funguje prostě tam normálně chodit. Zprvu to může být nepříjemný, ale za chvíli zjistíte, že se tam nic neděje...
napsal(a):
Je to hrozný, ale vy za tu stiuaci nemůžete a udělala jste, co jste mohla. Není vaše chyba, že se to nepodařilo.
Asi bych se teď snažila rozptýlit se něčím pozitivním a už na to pokud možno nemyslet. Ke strachu z té cesty - doteď jste tudy určitě chodila a "nikdy se nic nestalo". Moje zkušenosti jsou, že nejlépe na takový strach funguje prostě tam normálně chodit. Zprvu to může být nepříjemný, ale za chvíli zjistíte, že se tam nic neděje...
Děkuji moc ^^ a já se bojím hlavně toho, že se mi vysmekne můj pes a pod to auto skočí.. On je sice cvičený, ale furt mi to nahání hrůzu.. Jinak děkuji za radu a uklidnění ^^
Rozervusihrudnik
napsal(a):
Děkuji moc ^^ a já se bojím hlavně toho, že se mi vysmekne můj pes a pod to auto skočí.. On je sice cvičený, ale furt mi to nahání hrůzu.. Jinak děkuji za radu a uklidnění ^^
No, já bych možná ještě kus té cesty, kam pes odkulhal, prošla (a podívala se do příkopů a tak)... Ale já jsem já a Vy jste Vy. Záleží na Vás, jestli se Vám do toho chce.
fikovnice
napsal(a):
No, já bych možná ještě kus té cesty, kam pes odkulhal, prošla (a podívala se do příkopů a tak)... Ale já jsem já a Vy jste Vy. Záleží na Vás, jestli se Vám do toho chce.
Taky bych ho šla hledat - neumím si představit, že bych to nechala být, a šla jen tak domů, s tím že bude někde třeba x hodin umírat.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Taky bych ho šla hledat - neumím si představit, že bych to nechala být, a šla jen tak domů, s tím že bude někde třeba x hodin umírat.
Právě. Může mít třeba "jen" zlomenou nohu. Teda otřes mozku má také stopro... Ale nevím nevím, dost se zase ochladilo! V noci kosa dost velká...
Jinak ten náš hafan jako štěně vlítl pod auto, pod nějakou minidodávku. Příbuzní to viděli, prý jej auto rolovalo pod sebou. Ale asi jak byl ještě malinkej, tak jednak byl víc ohebnej a druhak jej nezasáhlo kolo a on se roloval jen pod podvozkem. Vím to vše jen z vyprávění, pravdou je, že z toho vyšel bez jakéhokoli zranění, avšak s respektem k autům, což je jen a jen dobře.
fikovnice
napsal(a):
Šla jsem s jackem se kterým jsem dlouho trénovala stopování. No každopádně bez pachové stopy se to dělá těžko.. Dnes jsem to s ním procházela a ani se nezastavil a nerozhlédnul.. Doufám že si ho někdo třeba všimnul nebo tak něco
Udělala jste vše, co jste mohla. Náhody a úrazy se stávají, nedávejte si to za vinu. Můj pes se mne drží jak klíště, takže si nedovedu představit, že by se zaběhl, ale pokud by se tak stalo a měl nehodu, přál bych si, aby u toho byla osoba Vašeho ražení a ne ten ignorant, co ho přejel a bylo mu to úplně jedno. Už se tím netrapte.
molok
napsal(a):
Udělala jste vše, co jste mohla. Náhody a úrazy se stávají, nedávejte si to za vinu. Můj pes se mne drží jak klíště, takže si nedovedu představit, že by se zaběhl, ale pokud by se tak stalo a měl nehodu, přál bych si, aby u toho byla osoba Vašeho ražení a ne ten ignorant, co ho přejel a bylo mu to úplně jedno. Už se tím netrapte.
Děkuji moc.. 😊 Přemýšlím nad tím jak se musí cítit jeho rodina a jak muselo být asi jemu.. Půjdu se podívat ještě zítra, pro klid na duši. Přeji pěkný zbytek večera ^^