Tak jsem měla skoro pocit, že letos dělbuchy a rachejtle nebudou. V Brně, teda v části, kde bydlím, byl celý den až hrobový klid... Ale teď už pomalu začíná "válka" . Co u vás ostatních? A co zvířena na to? Moji (kočičáci) se nejprve trochu zalekli a teď šli všichni tři svorně chrnět .
Info od Drahanského vestaje - tj. venkov - tam prý se naopak dělbuchuje už několik dní...
A další info - dennodenně přeplněné parkoviště před naším barákem je skoro prázdné...předpokládám, že lidi se jeli promořovat právě na ten venkov.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás to začalo práskat zrovna teď.

U nás intenzivněji tak od půl pátý...pak to kolem šestý pomalu utichalo a pak zase začali nanovo. Teď aktuálně nestřílí nikdo v blízkém okolí, takže Mimíšek usnul....Gině je celé to bouchání u zadele. No uvidíme, jestli to u nás spustěj o půlnoci a bude to bouchat všude okolo, tak jak bude Ginušoid reagovat.....
Paradox je, že já ohňostroje ve své podstatě miluju, ale člověk změní názor, když má doma zvíře, co to řeší.....s chrťákem jsme koukali spolu.

Prasklice
ticho, krása, nádhera. před sedmou bylo pár rachejtlí a od té doby klid. snad to tak bude až do rána
Nora se pyrotechniky nebojí, jen jí to štve. Jakože co je to za bordel.

Už před Vánocemi každý večer něco, venčení dost průšvih. Teď před zákazem vycházení jak o půlnoci. Doufám, že se to pak uklidní, abych ho vyšoupla ven. Doma je mu to šumák, ale venku stačí zadunění někde v dáli.

fikovnice
napsal(a):
Tak jsem měla skoro pocit, že letos dělbuchy a rachejtle nebudou. V Brně, teda v části, kde bydlím, byl celý den až hrobový klid... Ale teď už pomalu začíná "válka" . Co u vás ostatních? A co zvířena na to? Moji (kočičáci) se nejprve trochu zalekli a teď šli všichni tři svorně chrnět .
Info od Drahanského vestaje - tj. venkov - tam prý se naopak dělbuchuje už několik dní...
A další info - dennodenně přeplněné parkoviště před naším barákem je skoro prázdné...předpokládám, že lidi se jeli promořovat právě na ten venkov.
Tady vesnice v jižních Čechách. V dáli něco slyším, ale žádné drámo. Předvčerejší hon na bažanty byl hlučnější.

Příbram něco jako zemětřesení nejvíce mezi 18-20:00. Teď se to dost uklidnilo, tak uvidíme kolem půlnoci.
Jinak převelice děkuji Marcele za zmínku o kongu, pes se s tím docela obstojně rozptýlil od úzkostného poslouchání a udržování zoufalýho výrazu, teď dokonce spí

Tak pozor...nechci to zakřiknout, ale devátá hodina asi zabrala....je ticho, ale jakože úplné
Edit...tak jdu honem s pesanama na zahradu a upřímně doufám, že Gina bude mít svojí "pasteveckou" chvilku a že bude řvát do nebes, že tady hlídá ona a dneska jí nechám, když už nestřílíme, tak ať je od nás taky nějakej rachot
napsal(a):
Tak pozor...nechci to zakřiknout, ale devátá hodina asi zabrala....je ticho, ale jakože úplné
Edit...tak jdu honem s pesanama na zahradu a upřímně doufám, že Gina bude mít svojí "pasteveckou" chvilku a že bude řvát do nebes, že tady hlídá ona a dneska jí nechám, když už nestřílíme, tak ať je od nás taky nějakej rachot
Přesně u nás! Doteď hrůza, všichni se museli vymlátit a po deváté jak když utne. Starosta čekal problémy, tak si povolal z okresního města policejní posily, co budou jezdit po městě celou noc a vypadá to, že to zabralo. Tak si oddechneme a pak ještě přežít půlnoc a bude zas na rok klid..

U nás na okraji Brna to zrovna teď bouchá. Celkem intenzivně. Začalo to kolem páté odpoledne a s přestávkami to bouchá s proměnlivou intenzitou. Doufám, že nějací idioti nebudou střílet z balkónu či okna...
Kavkazanka se nebojí, ale štve jí to, tak to zahání štěkotem. Po Silvestru bývá ochraptělá.

Takže zákaz nezákaz u nás to po půlnoci mlátilo jak v bitvě u Kurska.

Dobré ranko, podkrušnohoří hlásí krásné ráno, jinovatku a drobounce posněhává.
O půlnoci všichni stříleli skoro jako každý normální rok....akorát, že v ty normální roky nejsou kanonády od pěti odpoledne, sice se střílí, ale to je spíš testování zakoupených petard.
No nic....ráno když jsem vylezla se psy na zahradu, tak všude klid a ticho a pak začali čimčarat moji vrabečkové....idylka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Od nas to jelo jak jindy. Koneckoncu na vsi si to kazdej odpaluje ze svy zahrady takze zmena zadna.
Zpětně ke včerejšku -Plzeň do 21. hodiny rachot, že nešlo poslouchat televizi. Po 21. hodině klid, půl hodiny před půlnocí byli psi úplně v klidu venku.
Po půlnoci začal slabej odvar toho, co známe z let minulých, přesto to bylo i tak na mě moc. Evidentně mnozí zákaz porušili, všechny ty ohňostroje nebyly ze soukromých zahrad a někteří deb.ilové se ze zástavby přesunuli více do přírody - asi aby se vyhnuli pokutě. Ohňostroj se odpaloval i z blízké bažantnice. Žijou tam i zajíci, srny a prasata - občas se až musím pokárat za to, co těm odpalujícím lidem přeju.

Všichni z měst se nasáčkovali sem - národní park, chráněné oblasti, vlci, mufloni, rysové, jeleni.. od pěti do sedmi rachot, od deseti do dvou do rána třetí světová, děkovala jsem bohu, že se kocour přišel schovat domů,
ale kolik zvířat se ztratilo a umřelo?
Mrzne tak, že polínka zamrzla k sobě a pes odmítá vylézt ze dveří.

Dobré ráno respektive dopoledne všem v tomto novém roce, včera v Praze od cca 16 do 21.00 boží dopuštění ..ve 23.00 jsem si v klidu vyvencila a popovidala s venčicim sousedem, úderem půlnoci peklo, okolo půl druhé několik pumelenic pod mými okny a pak už naprostý klid a pokoj až do rána.....kocky i pes přežili bezúhony....
U nás na vesnici to proběhlo v klidu, stejně jako každý rok. Cca kolem 9 začali bouchat sousedi z obou stran. Psi se nebojí, ale pes mi přijde, že před tím hlídá. Když to bouchlo, tak letel k oknu, z okna to pozoroval a štěkal. Fena se přidala, ale jako obvykle moc nevěděla, na co štěká, a co vlastně vyhlíží 😀. Před půlnocí jsem psům dala naplněné kongy, trochu zesílila televizi a byl klid. Zhruba od půl 1 už bylo ticho a to trvá do teď.

napsal(a):
Všichni z měst se nasáčkovali sem - národní park, chráněné oblasti, vlci, mufloni, rysové, jeleni.. od pěti do sedmi rachot, od deseti do dvou do rána třetí světová, děkovala jsem bohu, že se kocour přišel schovat domů,
ale kolik zvířat se ztratilo a umřelo?
Mrzne tak, že polínka zamrzla k sobě a pes odmítá vylézt ze dveří.
Podobně, Praha se přestěhovala do podhůří. Zatímco jiné roky klid, letos o půlnoci kanonáda. I moje skoro hluchá psice větřila, cože se to děje. Předchozí roky jsme mohli sledovat ohňostroj na Ještědu, letos to akorát třískalo od chalup. Skoro by se chtělo poznamenat, že lidi mají ještě stále dost peněz, když je pouští do luftu.

U nás je dnes krásné dopoledne,-8°C,svítí sluníčko,ráno poprašek sněhu,ale už roztál.Peterdy u nás a v okolí jsou na denním pořádku už od před vánoc,naštěstí se pes nebojí.Včera od asi 18hod do 21 to práskalo všude,pak chvíli klid a o půlnoci nanovo.Pes to do 1hodiny prochrupkal doma,ale pak už chtěl ven.

napsal(a):
Podobně, Praha se přestěhovala do podhůří. Zatímco jiné roky klid, letos o půlnoci kanonáda. I moje skoro hluchá psice větřila, cože se to děje. Předchozí roky jsme mohli sledovat ohňostroj na Ještědu, letos to akorát třískalo od chalup. Skoro by se chtělo poznamenat, že lidi mají ještě stále dost peněz, když je pouští do luftu.
To je zajímavé, jak český člověk pochopil zákaz vycházení. Udělal ohnistroje dva.
Tak Brno o půlnoci - klasika. I ohňostroje byly...kvůli mlze ale nebylo vidět, odkud se střílí.
Ale největší petardu jsem stejně vyrobila já!!! Jako každý rok jsem otevřela ještě před 22.h sekt - dělávám to před bytem, trochu to bouchne, kámoška přistrčí sklenice...a hotovo. Včera rána jak z děla nebo spíše ze 3 děl naráz - kočky nadskočily, předtím zvědavě očumovaly, ale poté se mi asi 3 hodiny vyhýbaly a sektem jsem pěkně ošplíchla celou sebe, dále zeď před bytem a zeď doma (a ještě to bylo Rosé ), špunt jsem následně hledala o patro níž....

napsal(a):
To je zajímavé, jak český člověk pochopil zákaz vycházení. Udělal ohnistroje dva.
Tak na vsi si nikdo se zákazem vycházení hlavu neláme. Však taky se sousedy máme rozestupy určitě větší než 2m :-)) a za vsí by mě mohla nakazit tak srnka nebo liška. Ale do lesa zas nelezu po 21.

U nás byly ohňostroje cca od 18 hodin do dvou ráno. Ale je pravda, že v menší intenzitě než obvykle.
U nás to vypuklo 0:02 a už 0:16 bol totálny kľud. Nefret celá nešťastná,že to trvalo tak krátko,lebo sledovala z okna svetielka a cela natešená lietala hore-dole. Potom sme do tretej hrali poker a tajne som dúfala,že vedúca bude spať vnútri a ráno nebudem musieť vstávať,ale...Dominika mieni,Nefret mení,zavelila von,skočila do búdy a do pol 9 poslala,cize spokojnosť na všetkých frontoch!

Amykk
napsal(a):
Moja fenka to celé prespala. Bola som trochu v šoku pretože pominulé roky robila celkom stresy
Jak je fenka stará ? Slyší dobře ?

Tak u nás se právě nějaký i.iot vyžívá ve velkém, to jsou rány, že se třesou okna.

Amykk
napsal(a):
Našla som na internete skvelú radu ako psíka uchrániť od strachu z výbuchov. Obviazať mu hrudník šálom. Vraj menej cíti dunenie, ukľudňuje ho to. Tento rok som to skúsila. Zrejme zabralo
Jo, to se běžně používá, bandáž se tomu říká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Amykk
napsal(a):
Aj ja som si všimla, že tento rok to nebolo až také hlučné a intenzívne. Príjemné Silvestrovské prekvapenie
To proto ze zatrhli prodej a dost lidi vyklepanejch neslo palit ven. Na vsich bych rekla ze vicemene stejny. Druha vec co mela vliv. Letos maj lidi proste prachu min. My taky koupili min svetlic nez loni.

napsal(a):
Tady vesnice v jižních Čechách. V dáli něco slyším, ale žádné drámo. Předvčerejší hon na bažanty byl hlučnější.
Máte SZ...ohledně vesnice v JČ...
domi.t
napsal(a):
U nás to vypuklo 0:02 a už 0:16 bol totálny kľud. Nefret celá nešťastná,že to trvalo tak krátko,lebo sledovala z okna svetielka a cela natešená lietala hore-dole. Potom sme do tretej hrali poker a tajne som dúfala,že vedúca bude spať vnútri a ráno nebudem musieť vstávať,ale...Dominika mieni,Nefret mení,zavelila von,skočila do búdy a do pol 9 poslala,cize spokojnosť na všetkých frontoch!
Dobrý den 😜
mám technickou poznámka, prosím Vás jaké máte křesni jméno? Já myslela, že Bélla, ale jsem se asi spletla, vy budete Dominikka?
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den 😜
mám technickou poznámka, prosím Vás jaké máte křesni jméno? Já myslela, že Bélla, ale jsem se asi spletla, vy budete Dominikka?
Dája
Dobré ránko😉
Áno,som Dominika. Bella bola moja prezývka v počítačovej hre cca 18 rokov dozadu a tak som si ju dala aj sem ako nick😉 Písala som o tom aj v téme odkiaľ sa vzali nicky ľudí tu 😉
napsal(a):
Příbram něco jako zemětřesení nejvíce mezi 18-20:00. Teď se to dost uklidnilo, tak uvidíme kolem půlnoci.
Jinak převelice děkuji Marcele za zmínku o kongu, pes se s tím docela obstojně rozptýlil od úzkostného poslouchání a udržování zoufalýho výrazu, teď dokonce spí
"...pes se s tím docela obstojně rozptýlil od úzkostného poslouchání a udržování zoufalýho výrazu..."
"Keriton", to je ten bafuša, co se celoživotně tváří, že jde o nejvíc týrané zvíře pod Sluncem?

fikovnice
napsal(a):
"...pes se s tím docela obstojně rozptýlil od úzkostného poslouchání a udržování zoufalýho výrazu..."
"Keriton", to je ten bafuša, co se celoživotně tváří, že jde o nejvíc týrané zvíře pod Sluncem?
Ano, přesně on!

napsal(a):
Máte SZ...ohledně vesnice v JČ...
..a Vlkov nad Lužnicí znáte?