Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2021 05:14
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Ahoj,
Chtela jsem se zkusit zeptat, zda je mozne, ze je tohle (ty cervene tecky) krev.
Hachi obcas rano zvraci, kdyz ma prazdny zaludek, ale nikdy jsem nezaregistrovala nic takoveho jako na fotce.
Zvratek byl jeden vodnaty a jeden velmi hlenovity.

Mel ted zanet mocaku, sest dni ATB a zvetsenou prostatu resenou suprelorinem.

Mezi tim Hachi zvracel podruhe, stavy s penou, ale bez cervenych tecek. Bricho mi zvetsene ani tvrde neprijde. Ted spi.

Na veterinu samozrejme hned rano pojedeme.

2.1.2021 06:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,
Chtela jsem se zkusit zeptat, zda je mozne, ze je tohle (ty cervene tecky) krev.
Hachi obcas rano zvraci, kdyz ma prazdny zaludek, ale nikdy jsem nezaregistrovala nic takoveho jako na fotce.

Mezi tim Hachi zvracel podruhe, stavy s penou, ale bez cervenych tecek. Bricho mi zvetsene ani tvrde neprijde. Ted spi.

Tyjo, vy si to teda vybíráte😳

Dostává s těmi atb nějaké léky na ochranu žaludku? Ranital, Famosan, Omeprazol nebo tak něco?

Jak dlouho to má? Žere normálně?

2.1.2021 07:02
fikovnice

XXX.XXX.134.230

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,

Mně to jako krev připadá...ale ne nějaké masívní krvácení, spíš podráždění z dávení...
Tak kéž se mýlím, anebo ať je brzo aspoň trochu danej do kupy!

2.1.2021 07:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Dostává s těmi atb nějaké léky na ochranu žaludku? Ranital, Famosan, Omeprazol nebo tak něco?

Jak dlouho to má? Žere normálně?

Taky jsme při ATB dostávali léky na ochranu a jinak...u zvracení popraskají drobné cévky většinou, sem tam se trošičku krve objeví. Beru to dle sebe, pes nezvrací.

2.1.2021 09:17
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Bohužel nic na žaludek s ATB nebral a dvě rána po sobě se nám stalo, že snědl ATB (schovaný v sýru), ale snídaně se pak nedotkl a snědl až večeři (s chutí). ATB bere od 25., takže měl poslední 31. ráno (jednou jsme bohužel zapomněli - já myslela, že dával přítel, přítel zase, že já :/). A před pár dny také ráno zvracel štávy, ale bez náznaku krve.

Jinak jeho občasné ranní zvracení je u něj "normální", pokud se stane, že dostane menší večeři. Včera krmil přítel a je to klidně možné, že mu dal víc přílohy než masa..

Volala jsem na veterinu, ale nemají volný termín :/ Máme se tam ale alespoň stavit pro prášky na žaludek a přijít příští týden.

2.1.2021 09:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Achjo, vy máte taky pořád něco. Držím moc palce, ať je to v pořádku .

2.1.2021 09:21
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

No to víš, to byl dárek od Hachiho na Štědrý den :D Alespoň štěstí, že jsme to stihli ještě dopoledne, než se vše na několik dní zavřelo. Začalo to vylízanou ránou na pytlíku, jak si vehementně lízal kulky. Kdyby se tak ale nestalo, tak si to asi vše dohromady nedám.. Přitom mi to po vyřčení diagnózy přišlo naprosto logické. Jsem fakt kráva, že jsem nezjistila dříve, že má problém :(

Ale je zajímavé, že ani se zánětem močáku neměl potřebu častěji čůrat..

2.1.2021 09:22
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

marcelaamax napsal(a):
Achjo, vy máte taky pořád něco. Držím moc palce, ať je to v pořádku .

Díky moc!

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2021 09:47

PumaCZ napsal(a):

No to víš, to byl dárek od Hachiho na Štědrý den :D Alespoň štěstí, že jsme to stihli ještě dopoledne, než se vše na několik dní zavřelo. Začalo to vylízanou ránou na pytlíku, jak si vehementně lízal kulky. Kdyby se tak ale nestalo, tak si to asi vše dohromady nedám.. Přitom mi to po vyřčení diagnózy přišlo naprosto logické. Jsem fakt kráva, že jsem nezjistila dříve, že má problém :(

Ale je zajímavé, že ani se zánětem močáku neměl potřebu častěji čůrat..

...držim palce...

2.1.2021 10:39
janaa

XXX.XXX.37.25

Krev to bude,pokud by se to opakovalo,mazala bych na veterinu, i třeba jinou. Mě takhle začala fena zvracet na jaře a do pěti dnů nebyla,ale to byla jiná situace a starší fena.
Jinak teda vy jste fakt rekordmani v tom špatném, mladej pes a prostata? Achjo,držím palce,ať je dobře

2.1.2021 11:51
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

janaa napsal(a):
Krev to bude,pokud by se to opakovalo,mazala bych na veterinu, i třeba jinou. Mě takhle začala fena zvracet na jaře a do pěti dnů nebyla,ale to byla jiná situace a starší fena.
Jinak teda vy jste fakt rekordmani v tom špatném, mladej pes a prostata? Achjo,držím palce,ať je dobře

Ja bych na veterinu rada, ale ani tri velke kliniky v sirem okoli nemaji volny termin a maji pry beznadejne plno, lec maji jen pohotovost. Pry dokud z nej nestrika krev, tak mame smulu. Holt svatky a malo vetu :(
Kdyz by bylo nejhur, tak ho vezmu do Cech. Tam se snad nejaka otevrena veterina najde.. Ale zatim se tvari, ze mu nic neni, tak snad to byl jen podrazdeny zaludek z ATB..

A ano, kolikrat si rikam, zda uz to neni trapeni, kdyz pulku zivota v podstate jen prostonal :(

2.1.2021 13:07

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,

Připadá mi to jako krev.

2.1.2021 21:09
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Tak jeste jeden dotaz.
Setkal jste se nekdy nekdo s “napenenym” vykalem? Napred bobek ok, ale ke konci byla konzistence fakt jak pena.
Muze to neco znamenat? Nebo uz automaticky za vsim vidim novy zdravotni problem a moc ho sleduju? :)

2.1.2021 21:30

Echich, vy si fakt s pejskem užíváte.
Jaká je spojitost lízání kulek a zánětu močáku?
Napěněný výkal a blití po ránu není normální, natož s krví. Slinivka, štítná žláza? Nebo podráždění žaludku od atb a následně podrážděný střeva. Nebo nějaká gastro-intestinal virozka, lítá toho hodně mezi psama.

A ano, kolikrat si rikam, zda uz to neni trapeni, kdyz pulku zivota v podstate jen prostonal
No, příběh Hachi není veselý, ve dvou letech tolik trápení.

3.1.2021 09:57

"Giardia intestinalis je snadno
přenositelná pomocí cyst. Ačkoliv je průběh infekce obvykle bez příznaků, u některých
jedinců může dojít k vodnatým zpěněným průjmům. "

zkopírováno z bakalářské práce Bakteriální střevní infekce
teda krom letitých zkušeností

Přidejte reakci

Přidat smajlík