Jak ošetřit / zavázat psovi prst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2021 11:30

Pes má nějaký problém na prstu a potřebovala bych to zavázat, aby to vydrželo zakrytý aspoň třeba den. Jenže veškerý moje dosavadní snahy dopadají tak, že cokoliv do pěti minut spadne (samozřejmě kousek náplasti vždy zůstane nafest přilepenej někde z boku na chlupech a nejde sundat a pes na to má milion komentářů).
Na fotce je šipkou naznačeno místo, o který jde.
Jak zaděláváte bebíčka v těchto místech? Krajní varianta bude zafáčovat mu celou tlapu, ale přitom jde jen o tohle místečko 1x1 cm ....

2.1.2021 11:37

to nejde. vždycky je potřeba udělat celou tlapku až po kloub, jinak to nebude držet.

2.1.2021 11:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to nejde. vždycky je potřeba udělat celou tlapku až po kloub, jinak to nebude držet.

Díky, tak tedy vzdám pokusy o minimalistická řešení...

2.1.2021 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nijak. A má tam co?

2.1.2021 12:03

lesnížínka napsal(a):
Nijak. A má tam co?

Nevím... asi se nějak odřel a nedaří se to dozahojit. Neřešila bych to, ale po procházce ti mívá do krve. Zkusila jsem ostříhat dráp co to šlo, teď to zkusím pořádně zakrýt...

2.1.2021 12:04

Tak mu dejte ponožku, botu.

2.1.2021 12:07

Tak mu dejte ponožku, botu.

Ten problém není zespodu, ale ze strany, jako kdyby se tam odíral od drápu...

2.1.2021 12:10

Ten problém není zespodu, ale ze strany, jako kdyby se tam odíral od drápu...

A potřebujete přesně co? Aby si to neošetřoval, nedostaly se do toho nečistoty?

2.1.2021 12:13

Budete muset krytí provléct mezi prsty. Mezi všechny :-) to bude děsná legrace, měla byste udělat video :-)
Jako když se obvazuje prst u člověka, obvázat, zatočit kolem zápěstí nahoru a mašličku.
Hlavně tu mašličku.
Co náplasti na puchýře voděodolné? Ze všech stran prsty polepit a botičku.

2.1.2021 12:15

A potřebujete přesně co? Aby si to neošetřoval, nedostaly se do toho nečistoty?

Potřebuju dát krytí mezi dráp a prst, naštěstí to má jen na jednom Náplasti bych nerada, pes to nesnáší a tudíž to nesnáším taky

2.1.2021 12:17

Potřebuju dát krytí mezi dráp a prst, naštěstí to má jen na jednom Náplasti bych nerada, pes to nesnáší a tudíž to nesnáším taky

Tak dejte mezi prsty kousek gázy, vaty,... obvažte k sobě a botu.
A tu mašličku.

2.1.2021 17:05

Tak dejte mezi prsty kousek gázy, vaty,... obvažte k sobě a botu.
A tu mašličku.

Cokoliv míň než zafáčovat celou tlapku hnedka padalo.. tak teď už ji má zamotanou celou a odbrý :) Snad se tím problém vyřeší.

2.1.2021 22:05

...a je treba mit to zabalene i doma (snazi se to "lecit" sam slinou...)? Nebo resite jen venkovni set?

Pokud jde o poraneni postarku - nechala bych to hlavne dychat. Po kazde prochajde vycistit, ale nic vic neni treba.

2.1.2021 22:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...a je treba mit to zabalene i doma (snazi se to "lecit" sam slinou...)? Nebo resite jen venkovni set?

Pokud jde o poraneni postarku - nechala bych to hlavne dychat. Po kazde prochajde vycistit, ale nic vic neni treba.

Taky si myslím, že zabalené to bude spíš mokvat. Botu klidně.

2.1.2021 23:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

Berte to jen jako námět - nemá "kuří oko" ? Dokud se mi to nestalo u greyky, nevěřil bych , že to pes může mít. Můj vet to taky nikdy před tím neviděl. Nepomohlo na to nic (zaručené mastičky, náplasti atd...trápili jsme se s tím asi měsíc) až vyříznutí (jen lokální anestézie) a za cca týden byla fit...

2.1.2021 23:51

líže si to? věnuje se tomu? neobjevila jste to jen náhodou.....já jednou náhodou jo, taky mi to přišlo, že si to psina drápe drápem(stejné místo), takové červené místo, ale nijak tomu nevenuje pozornost a neřeší to, tak já taky ne, jestli jsem jí to tenkrát omázla zinkovkou? šla bych se podívat, jestli to ještě má, ale už hajá, u holky v posteli, tak nemůžu....

3.1.2021 12:44

Díky všem za nápady, co by to mohlo být
Pes se tomu nevěnuje, maximálně si to umeje po procházce. Je to opravdu spíš shora, má tam tvrdší místo - buď je to stroupek anebo mu tam vyrůstá něco nekalýho. Obojí je možný, zatím bych byla spíš pro tu první variantu a doufání, že když se to podaří zhojit, bude klid...
Doma by to vlastně zavázaný mít nemusel, rozdrbe se mu to jen na procházce.
Přidávám detailnější foto.

3.1.2021 12:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkusila bych matlat hypermanganem. Kámoščin berňucha měl něco ošklivého vyrostlého, mokvavého taky na prstu, spíš teda shora. Vet jí říkal, že buďto nádor, nebo možná i nějaká bradavice a má mazat hypermanganem, vždycky mu ho tam dát na tamponku a nechat alespoň půl hodiny působit. Když se to za pár dní neztratí, tak bude muset řezat. Ztratilo asi do 14 dní.

9.1.2021 00:50

Díky všem za nápady, co by to mohlo být
Pes se tomu nevěnuje, maximálně si to umeje po procházce. Je to opravdu spíš shora, má tam tvrdší místo - buď je to stroupek anebo mu tam vyrůstá něco nekalýho. Obojí je možný, zatím bych byla spíš pro tu první variantu a doufání, že když se to podaří zhojit, bude klid...
Doma by to vlastně zavázaný mít nemusel, rozdrbe se mu to jen na procházce.
Přidávám detailnější foto.

...ten drapek nevypada uplne zdrave. Je roztrepenej - mozna ho to reze i do postarku vedle a proto se o to tak "stara"....
Co zkusit konec srihnout?
+ snad tam nebude nejake prekvapeni...

9.1.2021 13:07

...ten drapek nevypada uplne zdrave. Je roztrepenej - mozna ho to reze i do postarku vedle a proto se o to tak "stara"....
Co zkusit konec srihnout?
+ snad tam nebude nejake prekvapeni...

Ano, drápy měl vždycky takové pofidérní, lámavé. Nikdy z toho ale neměl hlubší problémy, což samozřejmě neznamená, že to nemůže nastat teď.
Aktuálně - po pár dnech vázání tlapy jsem opět zarovnala drápy a prozkoumala důkladně dotyčné místo, přizvala jsem i manžela, aby přidal svůj názor. Těžko to posoudit dokonale, ale shodli jsme se na tom, že mu tam asi opravdu spíše něco vyrůstá... Nevím, co s tím dál. Na veterinu se mi s tím opravdu nechce (pes to fakt z duše nesnáší, a tím pádem i já)... ale pokud se to nevyvine lepším směrem, asi nás to dřív nebo později čeká

9.1.2021 14:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, drápy měl vždycky takové pofidérní, lámavé. Nikdy z toho ale neměl hlubší problémy, což samozřejmě neznamená, že to nemůže nastat teď.
Aktuálně - po pár dnech vázání tlapy jsem opět zarovnala drápy a prozkoumala důkladně dotyčné místo, přizvala jsem i manžela, aby přidal svůj názor. Těžko to posoudit dokonale, ale shodli jsme se na tom, že mu tam asi opravdu spíše něco vyrůstá... Nevím, co s tím dál. Na veterinu se mi s tím opravdu nechce (pes to fakt z duše nesnáší, a tím pádem i já)... ale pokud se to nevyvine lepším směrem, asi nás to dřív nebo později čeká

Zkuste pár dní ten hypermangan, jestli tam něco blbého roste, už tím nic nepokazíte a když nepomůže, budete tu veterinu muset absolvovat

9.1.2021 14:18
bobina65

XXX.XXX.124.148

Udělejte středně silný roztok hypermanganu a namočte mu v tom tu packu. Také jsem měla něco podobného u feny. Stačí třikrát denně. Fenka začala kulhat a měla mezi prsty také ranku od zaschlého bláta.Nic jiného jsem nedávala a nijak nevázala.

9.1.2021 19:56

Náš pes tam má mozol...

12.1.2021 12:06

Tak už konečně máčíme v hypermanganu. Pes je zhrzen a zvažuje možnost rituální sebevraždy.

12.1.2021 13:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak už konečně máčíme v hypermanganu. Pes je zhrzen a zvažuje možnost rituální sebevraždy.

Nezkoušela jste, když tak nějak ztratí pozornost, mu mezi ty prsty dát namočený tamponek třeba přehnutý, aby tam držel(jestli by teda trochu držel) aby to tam mohl mít třeba půl hodiny? Mezitím blbnout třeba s nějakým hlavolamem, u kterého leží..Však vy určitě víte.

12.1.2021 13:46

lesnížínka napsal(a):
Nezkoušela jste, když tak nějak ztratí pozornost, mu mezi ty prsty dát namočený tamponek třeba přehnutý, aby tam držel(jestli by teda trochu držel) aby to tam mohl mít třeba půl hodiny? Mezitím blbnout třeba s nějakým hlavolamem, u kterého leží..Však vy určitě víte.

Kdepak, u nás se na ošetřování tlapek regulérně umírá... Nějak to sfoukneme, nejspíš klasicky přes ležení na boku, což psovi nejvíc připadá jako hra a blbě se u toho demonstrativně padá na zem "hele že mi nejde stát / sedět na třech tlapičkách"

18.1.2021 18:54

Vypadá to, že máme vyléčeno... tři dny jsem 3x denně tlapku namočila, už pár dní nezavazuju a dobrý! Tak díky moc za radu, jsem ráda, že jsem vás poslechla :)

18.1.2021 19:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vypadá to, že máme vyléčeno... tři dny jsem 3x denně tlapku namočila, už pár dní nezavazuju a dobrý! Tak díky moc za radu, jsem ráda, že jsem vás poslechla :)

Jsem ráda, že jste to alespoň zkusila a snad to bude OK

19.1.2021 18:26
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Vždy si na Vás vzpomenu a na Vaše vtipné hlášky, že máte psa depresivního ladění a životního pesimistu...nebo aspoň teda takto jsem to pochopila. Přinejmenším melancholika...
O to víc jsem ráda, že mu hypermangan pomohl. Jo, ony ty staré preparáty mají něco do sebe... Snad jen dotaz - jaké barvy jste vytvářela roztok? Slabě růžové? Nebo víc fialové?

19.1.2021 18:58

fikovnice napsal(a):
Vždy si na Vás vzpomenu a na Vaše vtipné hlášky, že máte psa depresivního ladění a životního pesimistu...nebo aspoň teda takto jsem to pochopila. Přinejmenším melancholika...
O to víc jsem ráda, že mu hypermangan pomohl. Jo, ony ty staré preparáty mají něco do sebe... Snad jen dotaz - jaké barvy jste vytvářela roztok? Slabě růžové? Nebo víc fialové?

Je to prostě velice týraný pejsek a dobře to ví a neváhá tuto skutečnost kdykoliv použít

Dělala jsem roztok spíše slabší, růžový, protože jsem si říkala, že by ten silnější možná nějak štípal nebo něco, a to bych si nedovolila. Stačí, že mi musel půjčovat packu.

20.1.2021 10:29

A já myslela, že je to bytostný problém jen u mopslí. Aneb jak řekla nedávno vetka - když šáhneš na mopslí tlapku, bude hystericky řvát a bojovat jak o život, i kdyby to měla být poslední věc, kterou v životě udělá...

20.1.2021 10:44

A já myslela, že je to bytostný problém jen u mopslí. Aneb jak řekla nedávno vetka - když šáhneš na mopslí tlapku, bude hystericky řvát a bojovat jak o život, i kdyby to měla být poslední věc, kterou v životě udělá...

Jestli budu mít ještě někdy psa, slibuju, že s ním budu vše správně a od začátku nacvičovat! Ošetřování, veterinu, petardy, prostě vše! Tady už se můžu jen vymlouvat, že je starej a nemá to cenu, přitom vím už roky, že je na tlapky cíťa Pokud to nelze ošetřit v leže na boku, má skvělé metody, jak během ošetřování "umírat".

20.1.2021 14:00
fikovnice

XXX.XXX.132.163

Jestli budu mít ještě někdy psa, slibuju, že s ním budu vše správně a od začátku nacvičovat! Ošetřování, veterinu, petardy, prostě vše! Tady už se můžu jen vymlouvat, že je starej a nemá to cenu, přitom vím už roky, že je na tlapky cíťa Pokud to nelze ošetřit v leže na boku, má skvělé metody, jak během ošetřování "umírat".

No, mě onehdá dostalo, že když jste pryč, tak 80% kapacity jeho mozku se zabývá myšlenkou, kde jste a kdy se vrátíte. A pak už mu třeba na lumpárny ta kapacita nezbývá... Ráda čtu Vaše komenty o tom Vašem útulkáči!

20.1.2021 14:31

fikovnice napsal(a):
No, mě onehdá dostalo, že když jste pryč, tak 80% kapacity jeho mozku se zabývá myšlenkou, kde jste a kdy se vrátíte. A pak už mu třeba na lumpárny ta kapacita nezbývá... Ráda čtu Vaše komenty o tom Vašem útulkáči!

Děkuji

20.1.2021 17:50
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Děkuji

Já taky to ráda čtu. A moc se mi líbí jak vypadá.

20.1.2021 21:59
fikovnice

XXX.XXX.135.158

Děkuji

Nemáte vůbec zač! Opravdu se u čtení Vašich příspěvků hodně bavím - samozřejmě, pokud nejde o nějaký zdravotní problém!

Btw, kolik mu vlastně je a jak je velký? Brala jste si jej už jako dospělého? To pouto mezi vámi musí být extrémně silné!

21.1.2021 09:30

fikovnice napsal(a):
Nemáte vůbec zač! Opravdu se u čtení Vašich příspěvků hodně bavím - samozřejmě, pokud nejde o nějaký zdravotní problém!

Btw, kolik mu vlastně je a jak je velký? Brala jste si jej už jako dospělého? To pouto mezi vámi musí být extrémně silné!

Má cca 13 let, 30 kg, výška 65 cm, asi jako ohař. Brala jsem si ho jako ročního. Je to takový úzkostlivý hysteráček a jsme si v povaze příliš podobní

21.1.2021 10:12
domi.t

XXX.XXX.131.130

Má cca 13 let, 30 kg, výška 65 cm, asi jako ohař. Brala jsem si ho jako ročního. Je to takový úzkostlivý hysteráček a jsme si v povaze příliš podobní

To je PÁN PES

Inak moja Nefret je najväčšia frajerka, pred nikým a ničím nemá rešpekt, pud sebazáchový mínusový,ale ked mala v labke pichnutú osinu,to bolo bordel na celý dom,ked jej to pán doktor vyťahoval Bola by schopná nás oboch zožrať...po "zákroku" za sekundu skrotla a driapala sa nosiť na rukách Líška to je!

22.1.2021 07:56
fikovnice

XXX.XXX.132.98

"Keriton", v tom případě jsou naši pesani stejně staří. Náš vestajík v únoru oslaví (pevně doufám!) 13 let! Kéž nám naši miláčci ještě dělají nějakou dobu radost!

Přidejte reakci

Přidat smajlík