Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zůza20

3.1.2021 12:52
Zůza20

XXX.XXX.40.162

Dobrý den, potřebovala bych poradit...
Máme dvouměsíční štěně border kolie. Je velice hravá, zvídavá a učenlivá. Už umí chodit na vodítku. Má ráda lidi i jiné psy. Ale jakmile jdeme kolem plotu, kde začne štěkat nějaký pes (je jedno jestli je to malé nebo velké plemeno) začne kňučet a utíkat pryč. Snažím se odvést její pozornost pamlskem nebo hračkou ale je jako zaslepená a nechce se hnout. Trvá dlouho než ji přimějeme aby se hnula směrem k nám. Když jsme v přírodě a pes na ni jednou nebo dvakrát štěkně tak to nechá být, čichne si k němu a odejde. I na auta a autobusy co projíždí kolem ní když jsme na procházce reaguje dobře, jen ti psy za plotem ji dělají problém.
Budu moc ráda za každou radu a děkuji. 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2021 14:06

Psalo se to tu mnohokrát. Když víte víte, že tam pes bude, musíte přejít na druhý chodník ( na druhou stranu silnice ), prostě co nejdál to jde, tam kde už bude v klidu.
Když pochopí, že může psa pozorovat z dálky a že se nic neděje ( můžete ji povzbudit slovy : vidíš, nemůže na tebe a pod.), po čase můžete jít blíž, až nakonec bude procházet kolem plotu beze strachu. Ale nebude to ani zítra, ani pozítří.

4.1.2021 09:28
bobina65

XXX.XXX.124.148

Psi za plotem hlídají a tak štěkají opravdu pro ni zlostně. Klidně ji vezměte do náruče. Aby se nebála a přitom bude vědět že je u vás v bezpečí. Dva měsíce je prostě malé štěně.

4.1.2021 12:22

bobina65 napsal(a):
Psi za plotem hlídají a tak štěkají opravdu pro ni zlostně. Klidně ji vezměte do náruče. Aby se nebála a přitom bude vědět že je u vás v bezpečí. Dva měsíce je prostě malé štěně.

No nevím, jestli braní do náruče je úplně dobře....já osobně bych raději plot obešla obloukem...šla mezi plotem a štěnětem....
Koukněte se, jak dopadá spousta pidi plemen, které také majitelé brali do náruče, aby se štěňátko nebálo, aby se mu něco nestalo a jsou z toho kolikrát uštěkaný hysterky

4.1.2021 12:50
bobina65

XXX.XXX.124.148

Tak kdyby se dalo jít dál od plotu, určitě by šla. Já jsem Agi jako malé štěně také brala do náruče zrovna v těchto situacích. A mohu říct, že si dnes nikoho nevšímá.

4.1.2021 13:05

bobina65 napsal(a):
Tak kdyby se dalo jít dál od plotu, určitě by šla. Já jsem Agi jako malé štěně také brala do náruče zrovna v těchto situacích. A mohu říct, že si dnes nikoho nevšímá.

No tak to jste měla štěstí, ale v případě zadavatelky to takhle dopadnout rozhodně nemusí.

Tady bych opravdu trénovala a nejdřív chodila tam, kde se dá jít v dostatečné vzdálenosti, kdy se ještě štěně nedostane do stavu, kdy se nadá např. kecnout k němu na bobek a říct "prosim tě, co blázníš, nic se neděje, podívej, já se taky nebojim, jsem v klidu...hele tady mám balónek na šňůrce, to je zajímavější"...nebo prostě něco podobného na odvedení pozornosti....a pak s nějakým povelem třeba "jdeme" bych to vzala v rychlejším tempu, klidně i s tím balónkem v tlamičce, nebo s pamlskem před čumáčkem....to se dá takhle těžko říct od klávesnice, co nakonec bude fungovat...
Když už se dostanu moc blízko a nejde to, tak bych se otočila popošla zpět a vzala to znovu...
No a pak když to štěndo zvládne, tak postupně přibližovat....
Popř. bych zkusila vzít nějakého psího kámoše, co to zvládá s klidem a jít s ním...
Z vlastní zkušenosti...dřív bude zvládat pesany za plotem na nějaké pravidelné trase....

Ty ploty chce prostě natrénovat...jen pro zadavatelku...prosím na to trénování si najděte nějakou trasu, kterou budete procházet a kde to trénovat půjde, kde bude dost místa, abyste náhodou nechodila kolem dvou hlídačů tam a zpátky a zbytečně je nedráždila....

Edit: ono když máte dva mladý psy velikosti telete, kteří se vrhaj poštěkat se s domácím hlídačem a vám hrozí vykloubení ramene, tak kurňa makáte na tom, aby si psa za plotem nevšímali....nemáte možnost je vzít oba do náruče a poponést....musíte to prostě psy naučit a tady bych řekla, že opakování je matka moudrosti a čím víc rutina, tak tím to bude víc v klidu....hlavně aby štěndo vědělo, co se bude dělat...i kdyby to mělo být "hele pejsek za plotem" a štěně v této situaci naučíme, že se přiřadí k noze dál od plotu a zrychlíme tempo a až to mineme tak pochvala a odměna....aby prostě vědělo, co se bude dít..

4.1.2021 13:11

bobina65 napsal(a):

Bobino...bez urážky...kolik pejsků jste touhle metodou naučila, že si nemá nikoho všímat....a co je Agi za plemeno??

4.1.2021 15:53
Dája6

XXX.XXX.237.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, jestli braní do náruče je úplně dobře....já osobně bych raději plot obešla obloukem...šla mezi plotem a štěnětem....
Koukněte se, jak dopadá spousta pidi plemen, které také majitelé brali do náruče, aby se štěňátko nebálo, aby se mu něco nestalo a jsou z toho kolikrát uštěkaný hysterky

Dobrý den,
na 100% nebrat do náruče žádné pejsky. Pokud je to možné dát psa s vodítkem za sebe a nebo kolem plotu dát psa k druhé noze a klidně projít.
Mám dva pídi psy a jsem na nervy s toho jak i před mimy psy berou do náruče psy a to si moji mazlíčci nevšímají druhých.
Dája

4.1.2021 16:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Každý pes, i ten, co bude velký, je zpočátku malé štěně, minimálně v hlavince. Prostě psu neustále opakuju: hele pejsek, ten na nás brblá, no jo, on si myslí, že mu chceme ukrást domeček, tak strašně hlídá...Nebudem se s ním bavit, když on nechce a je ten ,,velkej hlídač", jo? Jdeme a hotovo. Nejde vůbec o to, co tam žblebtám, ale spíš jakovým tónem, prostě žádné drámo. To štěně, ať už jakékoliv je pes a jistě tomu za plotem rozumí víc, než vy(pokud to není chudě z množárny, kde se nejpíš nesetkal ani se svou mamčou ) Takže to, že na něj cizí pes řve něco jako: vypadni od mého plotu, by měl prostě vzít jen jako informaci a prostě jít. Ti odvážnější(jako třeba můj machr ) vyblafne něco jako: se nepos...a víš co mi můžeš

5.1.2021 07:09
bobina65

XXX.XXX.124.148

Ale jistě, nic proti. Ale mít doma štěně 10 dní a hned ho učit u plotu kde štěkají cizí psi není dobrý nápad. Já prostě s malým štěnětem toto nedělám. Nemohla bych to těm drobečkům dělat. Mám dost času aby tyhle věci zvládli až budou drobek starší.Taky mám bocku.

5.1.2021 07:13
bobina65

XXX.XXX.124.148

Nějaké psy jsem vychovala a byli všichni v pohodě.

5.1.2021 12:48

bobina65 napsal(a):
Nějaké psy jsem vychovala a byli všichni v pohodě.

No tak jestli jste všechny vychovala stylem...štěně se bojí, vezmu do náruče a pesani byli v poho, tak musím konstatovat, že vám věřím...můj názor tedy může být mylný, ale zároveň jsem teda dost překvapená, protože všichni psi, které jsem v životě poznala a které páníčci jako štěňata brali v situací, kdy se pes bál a nebo byl nejistý, do náruče, byli docela průšvih v dospělosti....

Tak asi i to braní na ruku se musí "umět"

Přidejte reakci

Přidat smajlík