Stene 4 mesice cura do postele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 17:16
LiEm

XXX.XXX.232.94

Ahoj, opet si jdu mezi zkusene pejskare pro radu. Predem se omlouvam za dlouhe cteni.

Mam stene kluka lagotto romagnolo, 4 mesice a tyden. Za poslednich 14 dni se neskutecne zlepsil ve vykonavani potreby doma. V podstate to pustil treba jednou za 5 dni a to fakt vyjimecne a spis tak cvrknul, protoze asi uz opravdu musel.
Prvni mesic cural co 15 minut, samozrejme to bylo lepsi a lepsi, ale mela jsem doma chvili ty plenky. Pracuju z domu a tak jsem mela moznost chodit casto ven. Bohuzel zas neni realne chodit co 15 minut, takze se sem tam plena hodila. Pak jsem ji odstranila a louze jsem vzdycky hned uklidila vicemene bez kecu anebo jen s takovym tim ledabylým “Achjo, ty ses ale pocuranek”.
Tot teda k historii a ted s cim zacal byt problem. Robin z niceho nic, temer zaroven s tim, ze skoro prestal konat potrebu doma zacal curat do postele. Kdyz to udelal poprve, tak mel rapla a lital po byte sem a tam, tak jsem ho za to sjela, vyhodila z postele a byla celej vecer nastvana. Pak to udelal podruhe, kdyz tu byl pritel, varili jsme a nevsimali jsme si ho, tak asi sel a udelal to do postele. Ted to udelal na silvestra, myslela jsem, ze se leknul petard, ale kdyz jsme pak sli ven, tak ho petardy vubec nebrali, je to takovej mamvpičista a nic moc ho nerozhodi. Ted jsem prisla z hodinove prochazky, osprchovala jsem mu packy a zacal tady trochu litat a zase po nem vznikla na posteli mensi louze.

Bydlim sama v jednajednicce, takze mam v jedne mistnosti uplne vsechno (pracovnu, gauc, postel) a neni moznost postel presunout za dvere, takze kdyz chytne takovyho toho steneciho rapla, tak skace kde se da a lita vpodstatě vzduchem. Neda se chytit ani zastavit. Za dve minuty je klid.

Cura na posel jen kdyz jsem doma, nikdy kdyz je sam. Kdyz je sam, od zacatku je hodnej a spi.

V posteli se mnou nespi a pristup mu tam zakazuji. Kvuli protoze ma do postele pristup, kvuli malemu prostoru, tak tam samozrejme lehava, kdyz nejsem doma, ale v tu chvili nic nepocura.

Na postel davam prehoz a ted uz pod nej i igelit.

Nic jineho uz nepocurava, ani gauc.

Nemam pocit, ze by mel byt nastvany, treba dneska mel super den, miluje vodu, takze sprcha mi neva a nevidim jedinej duvod proc by to delal schvalne, ale co ja vim..

Otazky zni:
Delal to vas pes a je to opravdu jen z rozjuchani nebo pomsty a vyroste z toho?

Jak ho mam spravne potrestat kdyz to udela? Malokdy ho chytim primo pri cinu, protoze kdyz tam nacura, tak to ani nevypada ze cura a spis mi prijde ze lezi a “číhá” pak odbehne a tadaaa, prekvapko.

Pripadne pokud mate nekdo zkusenost ci napad, jak v jednajednicce oddelit postel od zbytku pokoje aniz bych nemusela vrtat do zdi a stropu, nebo jak to udelat aby tam neskakal a nestala se z toho curani normalnost?

Procetla jsem nejednu diskuzi a clanek, ale hodne z toho se tyka fen haravek apod a s tim mi pripada, ze se neda srovnavat pes.. :/ Tak prosim moc za uklidneni nebo rady.

Diky Lucie

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2021 17:40

LiEm napsal(a):
Ahoj, opet si jdu mezi zkusene pejskare pro radu. Predem se omlouvam za dlouhe cteni.

Mam stene kluka lagotto romagnolo, 4 mesice a tyden. Za poslednich 14 dni se neskutecne zlepsil ve vykonavani potreby doma. V podstate to pustil treba jednou za 5 dni a to fakt vyjimecne a spis tak cvrknul, protoze asi uz opravdu musel.
Prvni mesic cural co 15 minut, samozrejme to bylo lepsi a lepsi, ale mela jsem doma chvili ty plenky. Pracuju z domu a tak jsem mela moznost chodit casto ven. Bohuzel zas neni realne chodit co 15 minut, takze se sem tam plena hodila. Pak jsem ji odstranila a louze jsem vzdycky hned uklidila vicemene bez kecu anebo jen s takovym tim ledabylým “Achjo, ty ses ale pocuranek”.
Tot teda k historii a ted s cim zacal byt problem. Robin z niceho nic, temer zaroven s tim, ze skoro prestal konat potrebu doma zacal curat do postele. Kdyz to udelal poprve, tak mel rapla a lital po byte sem a tam, tak jsem ho za to sjela, vyhodila z postele a byla celej vecer nastvana. Pak to udelal podruhe, kdyz tu byl pritel, varili jsme a nevsimali jsme si ho, tak asi sel a udelal to do postele. Ted to udelal na silvestra, myslela jsem, ze se leknul petard, ale kdyz jsme pak sli ven, tak ho petardy vubec nebrali, je to takovej mamvpičista a nic moc ho nerozhodi. Ted jsem prisla z hodinove prochazky, osprchovala jsem mu packy a zacal tady trochu litat a zase po nem vznikla na posteli mensi louze.

Bydlim sama v jednajednicce, takze mam v jedne mistnosti uplne vsechno (pracovnu, gauc, postel) a neni moznost postel presunout za dvere, takze kdyz chytne takovyho toho steneciho rapla, tak skace kde se da a lita vpodstatě vzduchem. Neda se chytit ani zastavit. Za dve minuty je klid.

Cura na posel jen kdyz jsem doma, nikdy kdyz je sam. Kdyz je sam, od zacatku je hodnej a spi.

V posteli se mnou nespi a pristup mu tam zakazuji. Kvuli protoze ma do postele pristup, kvuli malemu prostoru, tak tam samozrejme lehava, kdyz nejsem doma, ale v tu chvili nic nepocura.

Na postel davam prehoz a ted uz pod nej i igelit.

Nic jineho uz nepocurava, ani gauc.

Nemam pocit, ze by mel byt nastvany, treba dneska mel super den, miluje vodu, takze sprcha mi neva a nevidim jedinej duvod proc by to delal schvalne, ale co ja vim..

Otazky zni:
Delal to vas pes a je to opravdu jen z rozjuchani nebo pomsty a vyroste z toho?

Jak ho mam spravne potrestat kdyz to udela? Malokdy ho chytim primo pri cinu, protoze kdyz tam nacura, tak to ani nevypada ze cura a spis mi prijde ze lezi a “číhá” pak odbehne a tadaaa, prekvapko.

Pripadne pokud mate nekdo zkusenost ci napad, jak v jednajednicce oddelit postel od zbytku pokoje aniz bych nemusela vrtat do zdi a stropu, nebo jak to udelat aby tam neskakal a nestala se z toho curani normalnost?

Procetla jsem nejednu diskuzi a clanek, ale hodne z toho se tyka fen haravek apod a s tim mi pripada, ze se neda srovnavat pes.. :/ Tak prosim moc za uklidneni nebo rady.

Diky Lucie

Špatně jste hledala. Tady na ifauně je spousta příspěvků, které se týkají nežádoucího močení. A vesměs souvisí s používáním plen.

3.1.2021 17:50
Slon Indický

XXX.XXX.248.17

Nepoužívat pleny. Pes nedokáže rozlišit, proč na jeden hadr může, a na jiný ne.
Tohle je pravidelně problém psů, které někdo na plenu učí - prostě čůrají na textil.

3.1.2021 17:55

K plenám už nic psát nebudu, už jsem se v tomto směru vyčerpala v jiných vláknech.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=%C4%8C%C5%AFr%C3%A1n%C3%AD+do+postele

A mechanicky zabránit skákání na postel můžete nejen zavřením dveří - můžete na tu postel i něco položit, aby neměl kam skočit (otočené židle, krabice, ...).

3.1.2021 18:01

Já teda nevím....čtyřměsíční štěndo a pomsta, to mi nejde moc dohromady.

Spíš mi přijde, že se mu tam prostě dobře čůrá...jednou zkusil a bylo to fajn, tak tam prostě chodí furt...nebo spíš asi příležitostně.

Já to prostě vidím tak, že takové štěňátko si ještě ne vždycky řekne, že chce...dělá něco jinýho a nemá čas a pak najednou......
Možná kdyby s vámi spal na té posteli, tak to zase bude dělat jinde.

Ono některým štěňátkům to trvá dýl....měla jsem štěňata co už ve třech měsících doma žádnou loužičku neudělala, chrt ale třeba ještě v půl roce loužičku udělal a to když jsme byli doma a teď mám pyrenejku a ta se mi doma počůrala ještě minulý měsíc a to jí bylo 8 měsíců...prostě si neřekla a vyčůrala se na chodbě...

3.1.2021 18:43

Nedělá to naschvál.
Netrestat - tomu obvykle pejskové nerozumějí a lidé to neumějí udělat správně (intenzita, forma, načasování). Takže to akorát kazí vztah.
Je to pořád ještě děcko. Citlivej pejsek, akorát plnej života. Ještě ledacos neví a nerozumí.

Snažila bych se pejska venku více unavit a na doma vymyslet zábavu na chvíle, kdy chytá rapla - třeba kousání kosti a podobně. A více hlídat momenty, kdy tušíte, že to přijde. Pak preventivně radši znovu vyvenčit anebo se pokusit pejska chytit ve chvíli, kdy se chystá jít čůrat. Pak ho beze slova a bez negativních emocí čapnete a vyvedete ven, klidně i kdyby už začal čůrat. Ať je doma při čůrání vyrušen, kdežto venku na to má klid.
Mechanicky zabránit vstupu na postel je taky možnost - něco na ni dát, ohradit, aby tam nemohl skočit.

Máme tu jednoho lagoťáka za kámoše a je super.

3.1.2021 19:17

Mechanicky zabránit vstupu na postel je taky možnost - něco na ni dát, ohradit, aby tam nemohl skočit.

A nebo pořídit něco, co už nebude tak prima povrch na čůraní....co takové ty modré plachty na bazény...dělá to kravál, nesaje to...

3.1.2021 19:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

No mě přijde, že si v euforii čůrne radostí, že se tam vůbec dostal a navíc "tak báječná velká plena"...

Jinak bych zkusil tam dát něco šusticoigelitovýho ...nepříjemnýho

Netrestat za radost a unavit venku

3.1.2021 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
No mě přijde, že si v euforii čůrne radostí, že se tam vůbec dostal a navíc "tak báječná velká plena"...

Jinak bych zkusil tam dát něco šusticoigelitovýho ...nepříjemnýho

Netrestat za radost a unavit venku

Ano, zarazilo mě to: přijde z venku a má lítací amok. Mí psi chodili vždycky z venku utahaní, že byli rádi, že leží. Ten lítací amok máte provozovat venku, očividně nemá vůbec vybitou energii...

3.1.2021 19:35

Aby z plachty neměl pejsek ještě větší radost a amoky... Ale jinak bezva nápad.

Zadavatelko - máte pořád ještě psí mimi, chce to dodržovat čůrací řád. Chodit s ním teď co nejčastěji, pravidelně, sledovat ho. Věkem se to zklidní, pokud tedy nemá nějaký zdravotní problém.
Ted jsem prisla z hodinove prochazky, osprchovala jsem mu packy a zacal tady trochu litat a zase po nem vznikla na posteli mensi louze.
A všímat si, kdy se naposled na vycházce vyvenčí, třeba to pustil na začátku a za hodinu mohl vypohybovaný už zase cítit potřebu. Mně se vyplácí psy učit odmala čůrat na trávě poblíž vchodu, ať při odchodu nebo příchodu z vycházky. Malé štěně je kolikrát na procházce velmi zaneprázdněné a na vlastní venčení "nemá čas".

3.1.2021 20:02
LiEm

XXX.XXX.232.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda nevím....čtyřměsíční štěndo a pomsta, to mi nejde moc dohromady.

Spíš mi přijde, že se mu tam prostě dobře čůrá...jednou zkusil a bylo to fajn, tak tam prostě chodí furt...nebo spíš asi příležitostně.

Já to prostě vidím tak, že takové štěňátko si ještě ne vždycky řekne, že chce...dělá něco jinýho a nemá čas a pak najednou......
Možná kdyby s vámi spal na té posteli, tak to zase bude dělat jinde.

Ono některým štěňátkům to trvá dýl....měla jsem štěňata co už ve třech měsících doma žádnou loužičku neudělala, chrt ale třeba ještě v půl roce loužičku udělal a to když jsme byli doma a teď mám pyrenejku a ta se mi doma počůrala ještě minulý měsíc a to jí bylo 8 měsíců...prostě si neřekla a vyčůrala se na chodbě...

Já doufám, že to není pomsta, to by byl hodně "vyčůraný" štěndo, takhle mladej. :D Ale jak řikám, jinak už doma teď moc nečůrá, udělal to vážně asi jedno nebo dvakrát za 14 dnít, takže v tomhle ho kvituju. Jinak na posteli on spí, nejvíc, když to neuhlídám, když nejsem doma a někdy možná i v noci, párkrát se stalo, že jsem se probudila a on spal u nohou, tak jsem ho položila na pelech a spal dál tam. S tímhle si taky nevím moc rady, jak to uhlídat prostě.. :/ Ale jinak s ním mám trpělivost, dost mě překvapil, že už nečůrá z ničeho nic jako dřív, to jsem nečekala tak brzy..

3.1.2021 20:06

A neznačí si, že jako ulovil tu zakázanou postel přímo před Vámi?
Je to nějaká výzva, radost?
Můj pes má takové poskakovací záchvaty, když mi sebere jídlo. Sušenky. Něco leží na stolku, sebere to a ještě kontroluje, jestli se dívám. A když jo, tak začne lítat.
Když je doma sám, tak ho ten stolek nezajímá.
Dejte kolem ohrádku.

3.1.2021 20:08

LiEm napsal(a):
Já doufám, že to není pomsta, to by byl hodně "vyčůraný" štěndo, takhle mladej. :D Ale jak řikám, jinak už doma teď moc nečůrá, udělal to vážně asi jedno nebo dvakrát za 14 dnít, takže v tomhle ho kvituju. Jinak na posteli on spí, nejvíc, když to neuhlídám, když nejsem doma a někdy možná i v noci, párkrát se stalo, že jsem se probudila a on spal u nohou, tak jsem ho položila na pelech a spal dál tam. S tímhle si taky nevím moc rady, jak to uhlídat prostě.. :/ Ale jinak s ním mám trpělivost, dost mě překvapil, že už nečůrá z ničeho nic jako dřív, to jsem nečekala tak brzy..

No s tou postelí vám neporadím, já byla nešťastná, když se mi štěně po 14-ti dnech doma s postele odstěhovalo....te%d je to super, půl noci se mnou spí pes a pak se vystřídají......tak s to užívám...

3.1.2021 20:08

Pokud nechcete, aby vám lezl do postele, bude muset spát v jiný místnosti. Anebo postel nějak ohradit, aby se do ní nedostal. Je logické, že do ní leze, protože chce být se svojí smečkou.
U nás spí pes jednoduše v jiné místnosti. Spoustu let spal se mnou v posteli, v nohách.

3.1.2021 20:25
LiEm

XXX.XXX.232.94

Nedělá to naschvál.
Netrestat - tomu obvykle pejskové nerozumějí a lidé to neumějí udělat správně (intenzita, forma, načasování). Takže to akorát kazí vztah.
Je to pořád ještě děcko. Citlivej pejsek, akorát plnej života. Ještě ledacos neví a nerozumí.

Snažila bych se pejska venku více unavit a na doma vymyslet zábavu na chvíle, kdy chytá rapla - třeba kousání kosti a podobně. A více hlídat momenty, kdy tušíte, že to přijde. Pak preventivně radši znovu vyvenčit anebo se pokusit pejska chytit ve chvíli, kdy se chystá jít čůrat. Pak ho beze slova a bez negativních emocí čapnete a vyvedete ven, klidně i kdyby už začal čůrat. Ať je doma při čůrání vyrušen, kdežto venku na to má klid.

Máme tu jednoho lagoťáka za kámoše a je super.

Nevyblbnutím to určit není. Z těhlech procházek dokonce už i kolikrát sám pádí domů, takže předpokládám, že má dost. Včera les necelé dvě hoďky, dnes les hodka a čtvrt. Ke konci už táhne k autu a u domu ke vchodu. Vždycky s ním po příjezdu ještě obejdu barák, ale většinou chce už dom, takže se stejně nevyčůrá. Má své čůrací místo, ale za procházku čůrá několikrát, takže nevyčůranej určitě není. Když není mokro a bahno a packy nemyjeme, tak většinou hned lehne do pelechu a je mrtvej. Tohle se teď stalo poprvé. Já nejsem žádnej velkej pejskař ještě, mám se ještě hodně co učit, ale za jednu věc dám ruku do ohně a sice, že ten pes má pohybu a vybití dost. Někdy i dvě velký prochajdy, když vím, že musím třeba odjet pryč. Když se nudí a nemám na něj čas, snažím se ho zabavit jinak - čuchací kobereček, nebo rozmístím pamlsky po bytě, spotřeba kousecích kostiček, uší a podobnejch pitomin je kamion na měsíc. Nepřipadá mi, že se nudí. Když vím, že mám časovou vytíženost, vždycky mi ho někdo vezme na prochajdu nebo při nepřízni počasí domů a hraje si sním, takže se nestává, že by celý dny v kuse ležel a čuměl. Chytá rapla spíš občas, když někdo příjde na návštěvu, aby se ukázal v tom nejlepším anebo když přijdeme k našim, z radosti asi, jen výjimečně jen tak z ničehož nic. To se stalo asi dvakrát a teď po třetí, po tom, co jsme přišli z venku a jako obvykle jsem mu osprchla nohy. Asi že měl radost že je doma....? Jsem si jistá, že psychickýho a fyzickýho zápřahu má až až. Každej den trénujeme nějaké povely, u toho si hrajeme. Mám dost času a jsem z těch lidí, kteří se opravdu snaží psovi zajistit vybití, nechci aby něco zničil v bytě, jsme v nájmu a zatím se mi to daří, nic nerozkousal, nic nezničil.

Co se týče toho chytání ve chvíli, kdy vidím, že jde čůrat, tak to už aplikujeme v podstatě od začátku, jelikož si oblíbil na čůrání místo mezi futrama, tak poznám, že se mu chce, už když tam jde, takže jsme hned letěli. Já se obávám, že nevylítáním to není. Dneska ten rapl trval asi 30 sekund a potom lehnul a spí ještě teď. :D

Ale jak jsem již psala, nějakou dobu už doma nečůrá téměř vůbec, takže za mě velký dobrý.

3.1.2021 20:28
LiEm

XXX.XXX.232.94

Aby z plachty neměl pejsek ještě větší radost a amoky... Ale jinak bezva nápad.

Zadavatelko - máte pořád ještě psí mimi, chce to dodržovat čůrací řád. Chodit s ním teď co nejčastěji, pravidelně, sledovat ho. Věkem se to zklidní, pokud tedy nemá nějaký zdravotní problém.
Ted jsem prisla z hodinove prochazky, osprchovala jsem mu packy a zacal tady trochu litat a zase po nem vznikla na posteli mensi louze.
A všímat si, kdy se naposled na vycházce vyvenčí, třeba to pustil na začátku a za hodinu mohl vypohybovaný už zase cítit potřebu. Mně se vyplácí psy učit odmala čůrat na trávě poblíž vchodu, ať při odchodu nebo příchodu z vycházky. Malé štěně je kolikrát na procházce velmi zaneprázdněné a na vlastní venčení "nemá čas".

Jak jsem psala výše, za prochajdu vždy čůrá několikrát, po příjezdu dom, i když cesta autem trvá jen třeba 10 min, vždy ještě obejdeme barák, na začátku se mi párkrát vymstilo, že jsem ho hned z auta vzala domů a od té doby ho s ním obejdu, ale i když má svoje oblíbený čůrací místo hned vedle vchodu, většinou se tam nevyčůrá. :/

3.1.2021 20:31
LiEm

XXX.XXX.232.94

Pokud nechcete, aby vám lezl do postele, bude muset spát v jiný místnosti. Anebo postel nějak ohradit, aby se do ní nedostal. Je logické, že do ní leze, protože chce být se svojí smečkou.
U nás spí pes jednoduše v jiné místnosti. Spoustu let spal se mnou v posteli, v nohách.

Máte nějaký nápad čím a jak to ohradit? Já to udělám, jen mě nenapadá řešení, kterým nebudu muset vrtat do zdí, jsem v nájmu. V jiné místnosti spát nemůžu já ani pes, ona tady v podstatě jiná místnost není. :D

3.1.2021 20:36
LiEm

XXX.XXX.232.94

A neznačí si, že jako ulovil tu zakázanou postel přímo před Vámi?
Je to nějaká výzva, radost?
Můj pes má takové poskakovací záchvaty, když mi sebere jídlo. Sušenky. Něco leží na stolku, sebere to a ještě kontroluje, jestli se dívám. A když jo, tak začne lítat.
Když je doma sám, tak ho ten stolek nezajímá.
Dejte kolem ohrádku.

To je možné, i když to většinou udělá, když se zrovna nedívám. Ona zas tak zakázaná není, opravdu tam normálně na přehozu spí, když nejsem doma. Nebo i když jsem v kuchyni, tak si tam lehne, to ho nevidím a myslím si, že spí ve svém. No je mi to záhadou.

3.1.2021 20:37

LiEm napsal(a):
Máte nějaký nápad čím a jak to ohradit? Já to udělám, jen mě nenapadá řešení, kterým nebudu muset vrtat do zdí, jsem v nájmu. V jiné místnosti spát nemůžu já ani pes, ona tady v podstatě jiná místnost není. :D

Nemám :) nějaký plůtek... jednodušší by mi přišlo smířit se s tím, že bude v posteli, i když chápu, že to nemusí každému být po chuti...

3.1.2021 20:45

Může to být kvůli koupání. Tyto záchvaty jsou normální po koupání a může z té vody i čůrat. Ono to studí i osušené a ve 4 měs. to ještě neudrží..

3.1.2021 21:00

Může to být kvůli koupání. Tyto záchvaty jsou normální po koupání a může z té vody i čůrat. Ono to studí i osušené a ve 4 měs. to ještě neudrží..

Chtěla jsem napsat něco podobného....moji pesani, když se namočí, tak taky lítaj.

A ještě, když přijdu z prochajdy...jako důkaz toho, že to stačilo je, že Gina se courá za mnou....přijedeme, odepnu jí na dvoře obojek a ona má lítací, letí tam a zpátky, skočí na mě, na psa...a jakože dělejte, vy se s tím sundaváním obojku couráte....
Pak se nají a pak teprve za nějakou chvíli padne za vlast.

3.1.2021 22:37
LiEm

XXX.XXX.232.94

Nemám :) nějaký plůtek... jednodušší by mi přišlo smířit se s tím, že bude v posteli, i když chápu, že to nemusí každému být po chuti...

Mě obecně vzato nevadí, že si ke mně lehne, nechtěla jsem jen, aby to pro něj bylo vyloženě normální, protože kdyby neustále coural tam a zpět, tak mě to bude budit a v podstatě se 15 let nevyspím, mám takový pitomý spaní, že mě každý šustnutí vzbudí a někdy už nezaberu. Takže dokud to bude dělat tahle "natajňačku", tak jsem s tím úplně v pohodě. Navíc nelíná, takže win win. Víc mě teda štve, že si tam občas cvrkne. :D

3.1.2021 22:40
LiEm

XXX.XXX.232.94

Je pravda, že dvě ze čtyřech pokusů čůrandy do postele byli po spršce pacek. Tak to by mi dávalo smysl.

4.1.2021 08:44
Zoia

XXX.XXX.211.224

Mě k tomu ještě napadlo, že ho ten styk s vodou může rozjívit. Je to vodní pes a nám styk s vodou dokázal nabudit štěně i seniora tak, že oba vypadali, jako by jim někdo dal čerstvý baterky. Co to dělá s čtyřleťákem v plným rozkvětu, ani nedokážu popsat, to by se muselo vidět.

Jestli ho nechcete v posteli, tak na ni zkuste přes den dávat něco, co mu znepříjemní doskok. Mně napadá třeba alobal, nebo nastražit něco tak, aby to při dopadu udělalo randál. Nebo zkuste koupit lepší pelíšek, kterej bude komfortem srovnatelnej postelí, někdy to pomůže

8.1.2021 13:23
LiEm

XXX.XXX.232.94

Tak moc dekuju vsem za rady. Objednala jsem plachtu, dneska by mi mela prijit, tak uvidim, co se zmeni. Protoze to zatim vypada, ze to neni vylozene z koupani, ale ze to fakt dela obcas schvalne, protoze dneska jsem mu vzala napul sezrany ucho, coz delam vzdycky, aby to nesezral najednou a nez jsem se stacila ohlidnout uz lezel uprostred postele na brichu jakoze nic a odesel a po nem louze. Vencit jsme byli asi pul hodky zpet. Mezitim nepil, nejedl. Uz par hodin vydrzi bez curacky. Celou dobu co tam cural tak na me koukal a ja nez jsem stacila dobehnout uz to bylo. 🤦‍♀️ Nutno podotknout, ze kdyz jooo hodne nevydrzi, to se stalo vcera, najedl se a docela hodne se napil, jako vzdy po jidle ven, byli jsme tam asi 20 minut a po prichodu dom asi za dalsich 15 minut udelal louzi. Prislo mi to, jakoze nez to doteklo do mocaku, tak to proste nevydrzel a v kuchyni na dlazdicich curnul. Tam chodil vzdy kdyz byl mensi a kdyz uz nekdy musi tak v kuchyni. Neni to tak, ze kdyz uz musi doma, tak jde na velkou plinu do postele. 😏

Pokud byste vedeli kde koupit nejaky vysoky plot, ktery nebude stat majlant, abych ho dala mezi postel a gauc a zaroven tim ohradila postel od zeme, dejte vedet. Hledala jsem ale vsechno je 1000Kc vyse a to si ted fakt nemuzu dovolit. :/

Jeste jednou diky za vsehny rady.

Lucie

8.1.2021 13:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

LiEm napsal(a):
Je pravda, že dvě ze čtyřech pokusů čůrandy do postele byli po spršce pacek. Tak to by mi dávalo smysl.

Nevím, na kolik je tohle možné u psů, vím, že u fenek se to děje, ale... Moje fena do půl roku z radosti a celkově z jakéhokoli rozrušení (tedy i ten běhací amok) čůrala a nevěděla o tom. Nejčastěji při vítání. Přestalo to samo asi v tom sedmém měsíci.

A zapomeňte na to, že to dělá schválně... prostě nedělá. Pes takhle nepřemýšlí.

Nečetla jsem všechno úplně pečlivě... Zdravotní problém jste vyloučili? Mně osobně se nezdá ani to, aby štěně čůralo fakt co čtvrt hodiny, to nikomu nepřijde hrozně často, jenom mně?

21.1.2021 10:30
LiEm

XXX.XXX.232.94

Atheira napsal(a):
Nevím, na kolik je tohle možné u psů, vím, že u fenek se to děje, ale... Moje fena do půl roku z radosti a celkově z jakéhokoli rozrušení (tedy i ten běhací amok) čůrala a nevěděla o tom. Nejčastěji při vítání. Přestalo to samo asi v tom sedmém měsíci.

A zapomeňte na to, že to dělá schválně... prostě nedělá. Pes takhle nepřemýšlí.

Nečetla jsem všechno úplně pečlivě... Zdravotní problém jste vyloučili? Mně osobně se nezdá ani to, aby štěně čůralo fakt co čtvrt hodiny, to nikomu nepřijde hrozně často, jenom mně?

Zdravím,

taky dřív učůraval, když se vítal, teď už to moc nedělá. Asi dvakrát v životě si čůrnul, když se leknul, ale to je pár kapiček. Co čtvrt hodiny mi to příjde hodně, do 3 měsíců mi ale čůral opravdu často, příjde mi to normální u tak malého štěněte.

Zdravotní problém jsem vyloučila, když vydrží celou noc, a jinak přes den dle aktivity dvě až čtyři hodiny. To mi příjde normální ve 4 měsících a nevím, zda samotné čůrání do postele může mít něco společného se zdravotním problémem... :/

21.1.2021 10:35
LiEm

XXX.XXX.232.94

Ale pokud se sem někdo někdo dostane v budoucnosti a bude hledat odpověď na otázku co dělat, když pes čůrá do postele a nebude k tomu vyloženě důvod, jakože už dlouho nebyl venku, zdravotní problém apod. a bude to nejspíše špatně naučený nešvar s plenami, tak ještě doplním jak to dopadlo.. Koupila jsem na postel plachtu na bazény a od té doby to přestalo. Odendám ji až se naučí komplet konat potřebu venku a ideálně značkovat a čůrat prostě na chlapa, jestli to nebude ten pes, co se to nenaučí. :D Zkrátka až si to bude nechávat úmyslně na ven. Takže díky moc všem za rady a tipy! Moc jste mi pomohli. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík