Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

baruu.

4.1.2021 12:35
baruu.

XXX.XXX.25.152

Dobrý den,
jdu s dotazem ohledně uklidňujících přípravků proti stresu. Máme psa z útulku cca měsíc, 9 měsíců, chytrého a učenlivého. Bohužel nám nejde naučit, aby pejsek zůstal v klidu v naší nepřítomnosti. Prodlužování intervalů odchodu jsme zkoušeli. Začíná kňučet, výt a štěkat tak 10 min po odchodu. Kvůli sousedům jsme koupili protištěkací obojek, ale bohužel nezachytává to vytí a kňučení. Je schopný kňučet x hodin v kuse. Bohužel musíme chodit do práce a musí zůstávat sám, takže hledám, jak mu od stresu pomoci.
Děkuji za odpovědi.

4.1.2021 12:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Na vašem místě bych na přípravky proti stresu moc nespoléhala, štěkání ve vaší nepřítomnosti téměř jistě nevyřeší. Možná mohou psa mírně uklidnit, ale neudělají zázrak.
Mám doma
https://eshop.aromafauna.eu/fauna-happy
občas to použiju, výsledek nevidím nijak výrazný a navíc to feně, kvůli které jsem to kupovala, smrdí.
Jinak mi přijde nesmysl používat současně protištěkací obojek a přípravek proti stresu, hlavně z toho důvodu, že ten obojek stres psa významně zvyšuje.
Chápu, že tohle je těžká situace, řešilo se to tu milionkrát, zkuste zadat klíčová slova "nácvik samoty". Ani tak si nejsem jistá, že vytí x hodin v kuse se vám podaří nějak snadno odbourat.
Základ je psa před odchodem řádně unavit, i kdybyste kvůli tomu měli vstát o hodinu dřív a strávit tu hodinu venku potmě. Dlouhá procházka se cvičením, čmucháním, doma ještě nějaké hlavolamy...před odchodem stále stejný rituál, dát psovi něco na zabavení - třeba kartonové krabice vyplněné zmuchlanými papíry a pamlsky mezi tím.
Zkuste najít někoho, kdo by vám psa vyvenčil ještě v mezičase. Obejděte sousedy, nasypte si popel na hlavu, zmiňte, že pes je z útulku a že děláte všechno proto, abyste situaci vyřešili.

baruu.

4.1.2021 13:23
baruu.

XXX.XXX.25.152

Terven napsal(a):
Na vašem místě bych na přípravky proti stresu moc nespoléhala, štěkání ve vaší nepřítomnosti téměř jistě nevyřeší. Možná mohou psa mírně uklidnit, ale neudělají zázrak.
Mám doma
občas to použiju, výsledek nevidím nijak výrazný a navíc to feně, kvůli které jsem to kupovala, smrdí.
Jinak mi přijde nesmysl používat současně protištěkací obojek a přípravek proti stresu, hlavně z toho důvodu, že ten obojek stres psa významně zvyšuje.
Chápu, že tohle je těžká situace, řešilo se to tu milionkrát, zkuste zadat klíčová slova "nácvik samoty". Ani tak si nejsem jistá, že vytí x hodin v kuse se vám podaří nějak snadno odbourat.
Základ je psa před odchodem řádně unavit, i kdybyste kvůli tomu měli vstát o hodinu dřív a strávit tu hodinu venku potmě. Dlouhá procházka se cvičením, čmucháním, doma ještě nějaké hlavolamy...před odchodem stále stejný rituál, dát psovi něco na zabavení - třeba kartonové krabice vyplněné zmuchlanými papíry a pamlsky mezi tím.
Zkuste najít někoho, kdo by vám psa vyvenčil ještě v mezičase. Obejděte sousedy, nasypte si popel na hlavu, zmiňte, že pes je z útulku a že děláte všechno proto, abyste situaci vyřešili.

Protištěkací obojek a tabletky nechci dávat najednou, obojek jsem pouze zkoušela, sice neštěká ale dost intenzivně kňučí a vyje a kňučí. Obojek to nejspíš nezachytí. Právě proto se zde ptám na ty přípravky proti stresu a úzkosti. Bohužel, po nikom v baráku bych nechtěla, aby nám venčil psa, zaprvé má pes strach z cizích lidí a za druhé jsou u nás lidé v baráku velmi protivní. Ale mockrát děkuji za odpověď

4.1.2021 13:30
Terven

XXX.XXX.110.191

baruu. napsal(a):
Protištěkací obojek a tabletky nechci dávat najednou, obojek jsem pouze zkoušela, sice neštěká ale dost intenzivně kňučí a vyje a kňučí. Obojek to nejspíš nezachytí. Právě proto se zde ptám na ty přípravky proti stresu a úzkosti. Bohužel, po nikom v baráku bych nechtěla, aby nám venčil psa, zaprvé má pes strach z cizích lidí a za druhé jsou u nás lidé v baráku velmi protivní. Ale mockrát děkuji za odpověď

Tak vyvenčení někým jiným byl návrh, čeho je váš pes schopen, musíte posoudit vy sama. Nemyslela jsem nikoho z baráku, ale třeba z rodiny, známého pejskaře apod.
Téměř jistě vám tu nikdo neporadí přípravek, který vyřeší váš problém.
Jinak tady je čtení na dlouhé zimní večery, vše z ifauny
https://www.google.com/search?q=ifauna+n%C3%A1cvik+samoty&oq=ifauna+n%C3%A1cvik+samoty&aqs=chrome..69i57j33i160.4670j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

4.1.2021 14:44
assil

XXX.XXX.122.3

Zkuste Alavis Calming, dost často to funguje.

4.1.2021 15:34
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

baruu
- musí zůstávat sám, takže hledám, jak mu od stresu pomoci.

Bude sám, bude stres.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 16:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobní zkušenost s Alavis Calming - na stres z cizího prostředí, z mé delší nepřítomnosti a podobně funguje u mého psa výborně, na panickou reakci na střelbu, bouřku, rachejtle a podobně vůbec ne. Každopádně když nepomůže, tak neublíží.

baruu.

4.1.2021 16:18
baruu.

XXX.XXX.25.152

Děkuji, zkusím

4.1.2021 16:21
fikovnice

XXX.XXX.134.44

Terven napsal(a):
Mám doma

Opět souhlasím! Kdysi jsem koupila antistresový obojek kocourovi, měl mu příjemně vonět. Po nasazení dostal kocour takový amok, že mi téměř lítal po bytě, vyplašenej strašným způsobem - prostě děs. Antistresově fungovalo až sundání onoho obojku!

Přidejte reakci

Přidat smajlík