Hárajúce feny v okolí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ninušik

4.1.2021 15:35
ninušik

XXX.XXX.48.208

Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako sa správajú vaši psi, keď v okolí hárajú fenky?
Náš má "to tam dole" stále vonku, aj po spaní aj cez deň, potom sa mu to zasunie a po 2 hodinách zase, trasie sa, je nepokojný až hyperaktívny a vonku stále oblizuje kamene alebo zem, a doma si oblizuje prirodzenie, už naozaj nevieme, čo s ním. Trvá to už aj 3 dni, naposledy sa takto správal asi pred 3 mesiacmi.
Môže to súvisieť s háravkami?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 16:22

Podle mě může a nemusí, u veterináře jste byli?

ninušik

4.1.2021 17:45
ninušik

XXX.XXX.48.208

Áno, boli sme. Vet nasadil preventívne ATB, no dnes je to druhý deň a nič sa nezlepšilo, takže ATB nezaberajú.

4.1.2021 17:50

Hm, koukám, že atb jsou leckdy všelék na všechno.
Šla bych jinam.
Jinak háravkama to být může, každý pes to snáší jinak. Můj blbne cca ty 3 dny, ale ne tak, jak popisujete vy. Prostě kňourá a chce se víc mazlit. Fenky ale mám doma, na cizí nereaguje.

4.1.2021 19:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ninušik napsal(a):
Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako sa správajú vaši psi, keď v okolí hárajú fenky?
Náš má "to tam dole" stále vonku, aj po spaní aj cez deň, potom sa mu to zasunie a po 2 hodinách zase, trasie sa, je nepokojný až hyperaktívny a vonku stále oblizuje kamene alebo zem, a doma si oblizuje prirodzenie, už naozaj nevieme, čo s ním. Trvá to už aj 3 dni, naposledy sa takto správal asi pred 3 mesiacmi.
Môže to súvisieť s háravkami?

Pravděpodobně ano. Můj celý život nadrženec, tedy ne celý život, ale kryl někdy cca ve 4letech a od té doby peklo na zemi. Týden vyřvává před garáží, pak se k tomu přidá týden, kdy nežere, jen chodí kolečka kolem baráku, až doslova padne vyčerpáním chvíli usne a chodí zase. Klepe se celý, vůbec nic nevnímá, je duchem totálně jinde. Je už starý, takže poslední půlrok jsem to řešila chemickou kastrací, protože teď by ho tento stav určitě dorazil. Jediné co neměl...neměl ho imrvére venku, jen když se čistil.

4.1.2021 19:56
Dája6

XXX.XXX.237.229

lesnížínka napsal(a):
Pravděpodobně ano. Můj celý život nadrženec, tedy ne celý život, ale kryl někdy cca ve 4letech a od té doby peklo na zemi. Týden vyřvává před garáží, pak se k tomu přidá týden, kdy nežere, jen chodí kolečka kolem baráku, až doslova padne vyčerpáním chvíli usne a chodí zase. Klepe se celý, vůbec nic nevnímá, je duchem totálně jinde. Je už starý, takže poslední půlrok jsem to řešila chemickou kastrací, protože teď by ho tento stav určitě dorazil. Jediné co neměl...neměl ho imrvére venku, jen když se čistil.

A to je ono, jak se říká " jednou zkusí a pak už musí ". Dejte jednou chlapovi a pak už nikdy více a jak to dopadne? 🥵 Pokud můj 🐕 nebude mít přísun feneček tak holt zemře jako panic.
Dája

4.1.2021 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dájo, asi si stojím na vedení, ale tu poslední větu jsem nějak nepochopila

4.1.2021 20:07
Dája6

XXX.XXX.237.229

lesnížínka napsal(a):
Dájo, asi si stojím na vedení, ale tu poslední větu jsem nějak nepochopila

Jako,že pokud si nebudu jistá, že psovy zabezpečím přísun hárajících feneček, tak kryt nebude ani jednou a zemře až příjde jeho čas jako panic. Kolikrát jsem slyšela, že aspoň jednou, no to jako fakt ne, pak pes blbne celý život 😜.
Dája

4.1.2021 20:18
impact

XXX.XXX.195.92

Drtivou většinu takových psů vyléčí kastrace. Pak mají doživotně svatej klid.

4.1.2021 20:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dája6 napsal(a):
Jako,že pokud si nebudu jistá, že psovy zabezpečím přísun hárajících feneček, tak kryt nebude ani jednou a zemře až příjde jeho čas jako panic. Kolikrát jsem slyšela, že aspoň jednou, no to jako fakt ne, pak pes blbne celý život 😜.
Dája

Jó, tak to máte naprostou pravdu. Jenže...to se tak ráno probudíte a v zahradě stojí háravka ze sousedství, nakrývá ji váš pes, druhý a další 4, co přitáhnula sebou by taky rádi, tak čekají, kdy na ně přijde řada. Až ji to přestane bavit, odtáhne s celou svou skvadrou domů. Večer se vracíme odněkud...najdeme ji v zahradě. Vyhodím ji za plot, který podruhé předrátuju, muž jde o půlnoci krmit a najde ji tam znovu. Naložím ji do auta, zavezu domů a prosím sousedy, ať si ji zavřou alespoň na noc, aby jsme se vyspali. Další večer...volá kamarádka, že mí psi běhají po silnici před domem feny. Skočím do auta, jedu pro psy. Pustíme kamery na baráku...přišla, nechla po sobě dvě hodiny skákat, pak ji to přestalo bavit, tak zase dírou vyjela ven, pochopitelně mí psi přilepení na jejím zadku ji následovali...To se opakovalo několik let Podotýkám...majitelka na to nekašlala, fena byla kastrovaná. Nějaký skvělý vet vymyslel, že pro ni bude šetrnější, nechat jí vaječníky. Hňupina na N-tou Fena měla roky nějaké pseudohárání, které se pak zvrhlo na imrvére hárání a museli ji překastrovat. To jsem se dozvěděla až někdy před rokem, kdy mi bylo divné, že je dlouho klid(myslela jsem teda, že už je prostě stará) a zeptala jsem se jejich sousedů, kterým taky imrvere ničila nový plot, přes který se dostávala ven.

4.1.2021 20:39
Dája6

XXX.XXX.237.229

No potěš koště. Tak fakt kastrace, zabezpečení plotu, ale i ten se překoná. Pokud nechce majitel chovat tak opravdu kastrace i když já jsem zásadně proti kastracím, ale v takovém případě ano, trápí se pes a my tak též.
Vám žíňko nezávidím.
Dája

4.1.2021 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dája6 napsal(a):
No potěš koště. Tak fakt kastrace, zabezpečení plotu, ale i ten se překoná. Pokud nechce majitel chovat tak opravdu kastrace i když já jsem zásadně proti kastracím, ale v takovém případě ano, trápí se pes a my tak též.
Vám žíňko nezávidím.
Dája

Teď už byl od této asi 4 roky klid. No přistěhovali se další bližší sousedé s fenama, někteří si nově pořídili a víte co je nejlepší? Že se snažíte nějak zklidnit psa, tak změníte trasu, protože víte, že ta určitá fena začala hárat...a potkáte jejího páníčka a on vám řekne: my každé ráno chodíme za vaším psem, ona ho miluje a nechce jít teď nikam jinam Takže aby ho to nezabilo, má čip, kastrovat jsem nechtěla, když mu zbývaly spíš už jen měsíce života...

4.1.2021 21:09

Můj se chová jako .... Nehraje si, pečuje o pinďu, kouká jak lobotom, když po něm něco chci, při nonstop degustaci chodníku je schopen nabourat do značky, ani nezvedne hlavu a jede dál. Jenže tohle trvá 3 měsíce každé jaro a podzim, žádné 3 dny. Jednou kryl a žádná změna, asi proto, že horší už to být nemůže.

Doma nijak nekvílí, jako pes na mase se cpe pořád stejně a s chutí, za čištění zubů dostává kus plic, což je jeden z vrcholových smradů, tak se tím asi trochu odreaguje. Jinak jedna z prvních náloží háravek, když byl ještě na granulích, tak skoro nežral.

5.1.2021 10:48
Dája6

XXX.XXX.236.35

Jeden můj pes ví co je to sex a druhý bude panic až do konce. Pokud se v okolí hára a nebo potkáme háravku, klidně si čuchnou, já pak zavelím jak vidím, že už je toho moc a jde se. Klidně oba dva v pohodě odvolám a jde se dál ani doma se neblbne.
Ono opravdu záleží i na rase a pokud by měly takové problémy co se tady píšou, určitě bych uvažovala o kastraci.
Dája

5.1.2021 11:03

A já se nestačím divit. Doporučeními ke kastraci se to tady jen hemží a v jiných vláknech se za totéž pomalu schylovalo k lynči...

5.1.2021 11:09
impact

XXX.XXX.17.113

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A já se nestačím divit. Doporučeními ke kastraci se to tady jen hemží a v jiných vláknech se za totéž pomalu schylovalo k lynči...

Možná to bude tím, že ty dotazy jsou diametrálně odlišné a pak je samozřejmě diametrálně odlišná i aplikace rady zda kastrovat či ne.

5.1.2021 11:23
Dája6

XXX.XXX.236.6

Asi tak jak píše impact. Ani já nejsem zastáncem zbytečné kastrace, ale než psa a sebe trápít tak jsem pro a to hlavně ze zdravotního hlediska, pokud je pes erotoman. Tohle jsou dvě věci kdy mu pomůžeme a u fenek při faleškách.
Dája

5.1.2021 11:45

Jestli je to tak, jak se píše v úvodním příspěvku, tak ten pes není hormonálně v pořádku (a to je koncová stanice, problém může být na začátku - v mozku)
a kastrace přijde určitě, možná i další věci.
Každopádně bych tohoto lékaře opustila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík