Neregistrovaný89

XXX.XXX.45.66
Zdravím 🙂
máme dvě feny jedna dospělá druhá v pubertě. Máme zatím jen jednu boudu dostatečně velkou pro obě. Bohužel mi poslední týden přijde že starší tam mladší nechce do teď byl klid spaly spolu. Samozřejmě je možnost udělat ještě jednu boudu.
Ale než k tomu dojde nemáte nějaký typ jak je naučit zase spolu spát?
Děkuji za názory.
MajkaP
napsal(a):
Nenutila bych je spát spolu. Měly by mít každá svojí, respektive aspoň možnost si každá zalézt na svoje místo.
Myslím, že cokoli vyzkoušíte a třeba zabere, tak jen na chvilku. Bude to horší a horší a nakonec se poperou.
Jestli tam vlezou obě, rozdělte boudu příčkou a vyřezejte nový vchod pro druhou.
Neregistrovaný89
napsal(a):
Zdravím 🙂
máme dvě feny jedna dospělá druhá v pubertě. Máme zatím jen jednu boudu dostatečně velkou pro obě. Bohužel mi poslední týden přijde že starší tam mladší nechce do teď byl klid spaly spolu. Samozřejmě je možnost udělat ještě jednu boudu.
Ale než k tomu dojde nemáte nějaký typ jak je naučit zase spolu spát?
Děkuji za názory.
Každá ať má mít svoji boudu - v případě dvou fen Vás může čekat hodně nepríjemné překvapení, až ta mladá dospěje, a začnou se Vám mezi sebou mydlit. Pokud ji tam už teď stará fena nechce, tak to bude nejspíš gradovat
Měly mít svoji boudu už od začátku, bez ohledu na to, že by jedna zela prázdnotou. Mám feny v době naší nepřítomnosti oddělené (každá na své části zahrady se svojí boudou), když byla mladší ještě prcek, byly spolu, měly dvě boudy a spaly v jedné. Totéž i doma, namuchlaly se do jednoho pelechu a spaly tak celou noc. Jak malá rostla, velká o nějaké intimčo s prckem ztrácela zájem. Ani se jí nedivím, starší jak lehne tak spí, mladá se převaluje, je jak hrom do police, vystřelují jí nožičky do všech možných i nemožných stran a výšin a ještě u toho řve jak hladovej tygr. Taky bych s ní spát nechtěla a fakt netuším, jak bych starší jako vysvětlovala, že s ní má sdílet jednu boudu :D Mají se rády, vyblbnou se spolu. Večer si vzájemně ošetří očíčka, uši a pak hezky každá na svoje. Venku mi kolikrát připadá, že si poblbnou, poběhají, pohrajou a pak každá spokojeně zapluje do svého a je ráda, že má klid na svoje věci a svou představu o tom, jak by měl vypadat den pejska na zahradě (každá má tu představu jinou a vzájemně se rušily a tedy i rozčilovaly).
Jezdí spolu v autě, doma jsou spolu, pelechy mají vedle sebe. Bez jakýchkoliv náznaků nelibosti. Žebrají spolu u večeře, tahají se o plyšáky. Ale spolu jsou jen s námi a nebo venku pokud jsme my doma (případnej rachot bychom slyšeli, kdyby nedej bože...).
Nikdy bych si druhou fenu nepořídila, pokud bych neměla podmínky k oddělení, které by mne nezatěžovalo nějak extrémně organizačně.