Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nejmenovaná

4.1.2021 22:46
Nejmenovaná

XXX.XXX.232.118

Dobrý den.
Potřebovala bych se na něco optat. Mám skoro 3 roční fenku Jacka Russella , která váží 5 kilo. Chtěla bych jí při jejím dalším hárání zkusit nechat pokrýt. Je možné aby ke krytí došlo se skoro 10 kilovým Jackem Russellem? Bojím se, aby na ní nebyl příliš veliký.

4.1.2021 22:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Nejmenovaná napsal(a):
Dobrý den.
Potřebovala bych se na něco optat. Mám skoro 3 roční fenku Jacka Russella , která váží 5 kilo. Chtěla bych jí při jejím dalším hárání zkusit nechat pokrýt. Je možné aby ke krytí došlo se skoro 10 kilovým Jackem Russellem? Bojím se, aby na ní nebyl příliš veliký.

10 kilovej na pokrytí je málo - to chce aspoň 15 kilovýho, ať to má nějakou štábní kultůru!

4.1.2021 23:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Inspektor Pišišvor napsal(a):
10 kilovej na pokrytí je málo - to chce aspoň 15 kilovýho, ať to má nějakou štábní kultůru!

a Impact se může už pomalu těšit

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 23:19

čím víc kilo, tím víc jack russel!

4.1.2021 23:39

To ještě 5m2 zbyde, to je v pohodě, horší, když se koupí méně
a druhý den už nemají ten samý odstín, jak ten obývák bude vypadat.
Nepokryješ!

5.1.2021 06:00
impact

XXX.XXX.17.113

Nejmenovaná napsal(a):
Dobrý den.

Máte nějakou kříženku si čivavou a chcete ji nap*cat desetikilovým mamutem?

A kde jste přišla na to, že jsou to jack russell teriéři?

Nejsou. Jsou to obyčejní flekatí voříšci. No jo, ale teď se prodávají po deseti litrech, tak šup šup. Sypej fenečko penízky.

Co když ten Váš prcek ty štěňata neporodí? Jste připravena na to, že může u porodu umřít?

A co taková spinocerebelární ataxie, o té už jste si četla?

http://russell-rescue.cz/2014/04/pribeh-pejska-quida/

PS: Tady máte super pokrývače - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pokr%C3%BDva%C4%8D .

5.1.2021 08:33

impact napsal(a):
Máte nějakou kříženku si čivavou a chcete ji nap*cat desetikilovým mamutem?

A kde jste přišla na to, že jsou to jack russell teriéři?

Nejsou. Jsou to obyčejní flekatí voříšci. No jo, ale teď se prodávají po deseti litrech, tak šup šup. Sypej fenečko penízky.

Co když ten Váš prcek ty štěňata neporodí? Jste připravena na to, že může u porodu umřít?

A co taková spinocerebelární ataxie, o té už jste si četla?

http://russell-rescue.cz/2014/04/pribeh-pejska-quida/

PS: Tady máte super pokrývače - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pokr%C3%BDva%C4%8D .

Přece každá fena musí mít aspoň jednou za život štěňata. Co na tom, že možná nebudou zdraví nebo skončí v útulku (případně obojí).

5.1.2021 08:35

Nejmenovaná napsal(a):
Dobrý den.

Proč chcete množit štěňata? Z vašeho dotazu vyplývá, že rodiče nejsou papíroví, tudíž výsledkem budou voříšci.

5.1.2021 08:36

Neblbněte, vždyť to někdo může vzít vážně!

5.1.2021 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přece každá fena musí mít aspoň jednou za život štěňata. Co na tom, že možná nebudou zdraví nebo skončí v útulku (případně obojí).

To neva, hlavně že jsou za to "rychlý" prachy🤫

5.1.2021 09:14

Jste závistiví tupci, ta fenečka je totiž naprosto skvělá, krásná, chytrá a výjimečná (řikali to lidi v parku) a je nutný po ní mít štěňátko, protože bude úplně stejně skvělý, krásný, chytrý a výjimečný jako ta fenečka!!!

5.1.2021 09:21
5.1.2021 19:25
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Nejmenovaná napsal(a):
Dobrý den.

Zadavatelko, odpověděla jste si sama. Takový váhový rozdíl je příliš velký! Vždyť ten potenciální otec má dvojnásobek váhy potenciální matky. Už samotné krytí může být pro Vaši fenu docela nebezpečné. (Podle dotazu soudím, že jste zcela nezkušená a případný problém nebudete umět řešit ani nebudete vědět, jak psům pomoct.)

Nebudu tady opakovat tisíckrát zmiňované, že se tak zařadíte mezi množáky. Pokud opravdu štěňata za každou cenu chcete zplodit, vyberte své feně partnera odpovídajícího aspoň váhou. A vzhledem k její velikosti samozřejmě počítejte s pravděpodobnými komplikacemi při krytí, březosti, porodu i odchovu.

5.1.2021 22:09

Snad by bylo dobře zadavatelku upozornit i na to, že nakrytá fena může potřebovat veterinární péči a dneska už sáhnutí na kliku u veterináře.....300,--
Nedovedu si moc představit kolik by měla mít na březost a porod odloženo stranou, aby ji případné náklady nezaskočily.
Může někdo napsat kolik ho stál císařský řez u malého plemene s pooperační péčí?
10000,-- nebude stačit ?
Vrh by měla nechat očkovat, odčervit, očipovat. Dalších 10000,--??
Dneska mít psa není zrovna levná záležitost.

5.1.2021 22:49

Já bych se úplně nebála. Zadavatelka dala 2 hmotnosti téměř stejně mimo standard. Hodně pod a hodně nad, kombinace v horším případě ohrožení života feny. Tipuji trolla, ultra demen*ů je méně.

6.1.2021 07:33

Já bych se úplně nebála. Zadavatelka dala 2 hmotnosti téměř stejně mimo standard. Hodně pod a hodně nad, kombinace v horším případě ohrožení života feny. Tipuji trolla, ultra demen*ů je méně.

To si nejsem tak jistá. Zadavatelka nemusí být ultrad..., prostě se v téhle problematice neorientuje a vůbec netuší. Ono obecně lidi přestávají tušit. Koukněte na drůbež - pán se ptal, že koupil oplodněná vejce a jestli potřebuje kvočnu nebo líheň. Asi měl představu, že vejce nechá jenom tak (v kuchyni, v garáži..., nevím) a budou kuřata.

6.1.2021 07:53
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Wow a to jste vzala kde

6.1.2021 07:56
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Jste závistiví tupci, ta fenečka je totiž naprosto skvělá, krásná, chytrá a výjimečná (řikali to lidi v parku) a je nutný po ní mít štěňátko, protože bude úplně stejně skvělý, krásný, chytrý a výjimečný jako ta fenečka!!!

A kde jste vzala zase tohle.....řikali to lidi v parku ta musí mít šťeňata

6.1.2021 08:30
impact

XXX.XXX.17.113

Sonnic napsal(a):

Zřejmě jste ani v jednom komentáři nepochopila ironii.

6.1.2021 08:50
janaa

XXX.XXX.37.25

Noo,to si myslí hodně lidí, a bohužel i někteří začínající chovatelé s pp, že když vezmou velký zvíře,malý zvíře a frknou to na sebe, vyleze střední zvíře ideální velikosti

6.1.2021 08:58

Sonnic napsal(a):
Wow a to jste vzala kde

Jak píše impact, ani v jednom příspěvku jste nepochopila ironii. My už se tady tak trochu, byť virtuálně, známe, tak občas zažertujeme.

6.1.2021 08:59

impact napsal(a):
Jejda jejda.

JRT jak vyšitý!

6.1.2021 09:03
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Jak píše impact, ani v jednom příspěvku jste nepochopila ironii. My už se tady tak trochu, byť virtuálně, známe, tak občas zažertujeme.

Pochopila

6.1.2021 09:03
Sonnic

XXX.XXX.55.171

impact napsal(a):
Zřejmě jste ani v jednom komentáři nepochopila ironii.

Pochopila

6.1.2021 09:12
impact

XXX.XXX.17.113

JRT jak vyšitý!

A pak dolezou se štěnětem k nám do skupiny a dušují se, že je jejich štěně čistokrevné, páč oba rodiče viděli a skutečně to byli JRT.

6.1.2021 15:40

Sonnic napsal(a):

A co vás tedy vede k tomu ji rozmnožovat?

6.1.2021 19:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

A co vás tedy vede k tomu ji rozmnožovat?

Sonnic není zadavatelka.

12.1.2021 05:52
impact

XXX.XXX.17.113

Já věděla, že se to někde propálí. Pěkní vořeši, jen co je pravda.

12.1.2021 09:28
janaa

XXX.XXX.2.34

impact napsal(a):

No nene

12.1.2021 09:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):

Vy vole! 😱
To jestli jsou rasli, tak já jsem zápasník sumo😂

12.1.2021 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vy vole! 😱
To jestli jsou rasli, tak já jsem zápasník sumo😂

Takových JRT znám, a jsou zaručeně čistokrevní, protože viděli jejich rodiče, a to jsou taky JRT

12.1.2021 10:31
impact

XXX.XXX.17.113

marcelaamax napsal(a):
Takových JRT znám, a jsou zaručeně čistokrevní, protože viděli jejich rodiče, a to jsou taky JRT

Rozhodně se to bude tvrdit i o potomcích tohoto páru.

12.1.2021 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Rozhodně se to bude tvrdit i o potomcích tohoto páru.

To si pište .

Ono se stačí mrknout na inzerci třeba sem https://zvirata.bazos.cz/inzeraty/jack-russel/ , ale to vy máte určitě v merku .

Jinak ale docela čumím, jak šla i cena JRT nahoru (myslím tím s PP, no ono vlastně tím pádem i bez). Je to cca 2 roky zpátky, co kamarádka sháněla štěně, a štěnda s PP tehdy stála okolo 6000 Kč (nevím teda jestli úplně běžně, ale prostě štěně za tu cenu se sehnat dalo). Ona se i přesto rozhodla pro bPP, ale to už je věc jiná. A dneska koukám psi s PP 25-30 000 Kč...

Tvl https://www.sbazar.cz/alpe/detail/106110260-nabizim-kryti-parson-jack-russell-terier

12.1.2021 11:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

marcelaamax napsal(a):
To si pište .

Ono se stačí mrknout na inzerci třeba sem https://zvirata.bazos.cz/inzeraty/jack-russel/ , ale to vy máte určitě v merku .

Jinak ale docela čumím, jak šla i cena JRT nahoru (myslím tím s PP, no ono vlastně tím pádem i bez). Je to cca 2 roky zpátky, co kamarádka sháněla štěně, a štěnda s PP tehdy stála okolo 6000 Kč (nevím teda jestli úplně běžně, ale prostě štěně za tu cenu se sehnat dalo). Ona se i přesto rozhodla pro bPP, ale to už je věc jiná. A dneska koukám psi s PP 25-30 000 Kč...

Tvl https://www.sbazar.cz/alpe/detail/106110260-nabizim-kryti-parson-jack-russell-terier

Nemůžu si pomoct, ale já v tom psovi z druhýho odkazu vidim víc pointra než rasla🤔

12.1.2021 11:06

"Tvl https://www.sbazar.cz/alpe/detail/106110260-nabizim-kryti-parson-jack-russell-terier"

koukám, že jsem mohla zcela v klidu nabízet mýho psa na krytí jakožto rotvajlera.... barvu zhruba má a zbytek je jedno...

12.1.2021 11:12
impact

XXX.XXX.17.113

marcelaamax napsal(a):
To si pište .

Štěně s PP za šest tisíc? V tom bych hledala nějakou čertovinu.

Běžná cena se dlouhodobě drží kolem 15K. A za tu cenu se dají i teď sehnat. Jinak ti trochu lepší 20 a vejš, no. Nutno ale podotknout, že se u JRT dělá kotel (dobrovolných) zdravotních vyšetření.

12.1.2021 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Štěně s PP za šest tisíc? V tom bych hledala nějakou čertovinu.

Běžná cena se dlouhodobě drží kolem 15K. A za tu cenu se dají i teď sehnat. Jinak ti trochu lepší 20 a vejš, no. Nutno ale podotknout, že se u JRT dělá kotel (dobrovolných) zdravotních vyšetření.

Opravdu jsem před dvěma lety našly štěňata za 6000 kč. Vím, že jedno bylo už asi 4 měsíční, asi ho nemohli udat, tak proto. Ale další vrh byl normálně 2měsíční a celý byl za 6000, byli to lovecky vedení psi, u myslivce. Jo i v tu dobu byli vrhy za 10-12.. A možná tam byl i nějaký zádrhel, to nevím.

Ti bez PP pak byli kolem 2-3 000, no a u známých ta cena zvítězila.

12.1.2021 11:24

Zajímavý fenomén dnešní doby - ačkoliv si plno lidí stěžuje na výpadek příjmů, tak poptávka po psech vzrostla tak, že téměř skokově a podstatně v roce 2020 zvýšila ceny.

12.1.2021 11:25
impact

XXX.XXX.17.113

marcelaamax napsal(a):
Opravdu jsem před dvěma lety našly štěňata za 6000 kč. Vím, že jedno bylo už asi 4 měsíční, asi ho nemohli udat, tak proto. Ale další vrh byl normálně 2měsíční a celý byl za 6000, byli to lovecky vedení psi, u myslivce. Jo i v tu dobu byli vrhy za 10-12.. A možná tam byl i nějaký zádrhel, to nevím.

Ti bez PP pak byli kolem 2-3 000, no a u známých ta cena zvítězila.

A nebyli to parsoni spíš? Vím, že Tůma mívá nízké ceny, ale tak tam to odpovídá - s bídou udělá aspoň patelly a to jen tuším na posledním vrhu.

12.1.2021 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
A nebyli to parsoni spíš? Vím, že Tůma mívá nízké ceny, ale tak tam to odpovídá - s bídou udělá aspoň patelly a to jen tuším na posledním vrhu.

Myslím, že to byli fakt JRT, ale úplně s jistotou to neřeknu. Ani nevím, jak byli rodiče vyšetření, ale nějaká základní vyšetření měli. Třeba to byla fakt výjimka, nebo tam byl nějaký háček, kdo ví.

12.1.2021 11:32
Dasvo

XXX.XXX.101.12

impact napsal(a):

No ti jsou! Eňo ňúňo džečci.

12.1.2021 11:33

Mě zajímá, proč toho psa všichni ti blázni chcou? Protože je malý a strakatý?
Sedne ke mně povaha? Standard nebo parková? Ta parková je katastrofa a ta standard není pro každého, tak proč je taková oblíbenost a tak dlouho?
To fakt rozhoduje "malý a strakatý"? Nebo že pomeranč stojí 50.

12.1.2021 11:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zajímavý fenomén dnešní doby - ačkoliv si plno lidí stěžuje na výpadek příjmů, tak poptávka po psech vzrostla tak, že téměř skokově a podstatně v roce 2020 zvýšila ceny.

Jojo, to je pravda. Ta poptávka se zvýšila úplně neskutečně. Alespoň u SBT, které sleduji dlouhodobě. Dříve bylo spousty nabídek a dneska bych řekla, že převažuje poptávka. Tím se navýšila cena a akorát to hrozně hraje do karet množitelům, kteří si samozřejmě ceny taky navýší .

Si tak říkám, že to musí být těžké i pro chovatele, najít dobrého zájemce. Což je těžké i normálně, ale obzvlášť teď, kdy musí ještě navíc rozlišit, kdo to myslí vážně a opravdu psa chce, a kdo chce jen vyplnit čas, kdy je doma, nebo kdy jsou děti doma.

12.1.2021 11:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě zajímá, proč toho psa všichni ti blázni chcou? Protože je malý a strakatý?
Sedne ke mně povaha? Standard nebo parková? Ta parková je katastrofa a ta standard není pro každého, tak proč je taková oblíbenost a tak dlouho?
To fakt rozhoduje "malý a strakatý"? Nebo že pomeranč stojí 50.

Možná proto, že je podobnej pes na seznamu, a můžou tvrdit, že mají Seznama?

Co vím z okolí, kdy známí chtěli JRT, tak to bylo kvůli vzhledu hlavně no, takovej malej skladnej strakatej "hopík".

12.1.2021 12:05

Jo, 40 tisíc klidně bez mrknutí oka a ani si pořádně nepřečtou smlouvu a pak se diví. 🤦

Přidejte reakci

Přidat smajlík