Potřebuju poradit
Známá si má jet pro štěndo bichona, na tenhle inzerát. Štěnda mají být s PP, ale nějak nemůžu o tomhle chlapíkovi nic víc najít. Jen nějaký výsledky z výstav, ale jeho chovatelskou stanici a víc o něm ne. Nevyznáte se někdo v bišonech a jestli tenhle Petr Lemerman má opravdu chovku a ty štěnda jsou s PP, nebo to je nějakej podvrh?
https://zvirata.hyperinzerce.cz/mali-spolecensti-psi/inzerat/15748180-bisonek-bichon-a-poil-frise-nabidka-stredni-cechy/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ať se informuje na plemence.

A to ta vaše známá nezná název CHS? Jméno matky a otce štěňat? Co tedy ví? Jaké má informace?
napsal(a):
A to ta vaše známá nezná název CHS? Jméno matky a otce štěňat? Co tedy ví? Jaké má informace?
No neví právě nic moc. Ptala se, bylo jí posláno plno fotek rodičů a prarodičů štěňat. Ale jméno chovky neví. Jen, že štěnda budou odčervený, očkovaný, čipovaný a za 22 000. Tak jsem se chtěla na chlapíka podívat, co to je zač, ale na netu o něm mimo výstav nic není....

Podle ČMKU Brána snů - Mukařov. Tím jsem taky skončila. Zvláštní, ale tak každý nejede šampiony a promo. Ať si vyžádá dokumenty o zdraví a jede se mrknout ještě před odběrem, když už je to takhle fofrem.

Huskyjanina
napsal(a):
No neví právě nic moc. Ptala se, bylo jí posláno plno fotek rodičů a prarodičů štěňat. Ale jméno chovky neví. Jen, že štěnda budou odčervený, očkovaný, čipovaný a za 22 000. Tak jsem se chtěla na chlapíka podívat, co to je zač, ale na netu o něm mimo výstav nic není....
Možná bude něco vědět Dája, co tu diskutuje, má bichony.
Tak už jsem tu
snažila jsem se kouknout na pána, ale nic nevidím, je tajemný jak hrad v Karpatech. Pokud vystavoval musí být ve výstavní listině napsaná i chovka, tohle se netají, ale webovky nemusí mít s nějakého důvodu.
Pokud by byly jeho fenky výstavně úspěšné určitě zohlední v inzerátech a nebo napíše do emilka.
Ta pálka za štěňata je fakt asi bacilem protože odchov se prodával od 20 000 až po 25 000kč za štěňata co se vědělo na 100%, že budou výstavně nej. Jinak ceny se točily za Bišonky okolo 10 000- 12 000kč a 16 000kč bez bacila. Daly se s klidem sehnat i za 8 000kč.
Pozor opravdu i mezi Bišonkama s PP jedou množky. Pokud máte zájem tak bych volala p. Slapničkové a ještě jeden kontakt napíšu do SZ.
Pokud kamarádka si koupí Bišonka klidně ať se na mě bráti a dám rady do budoucna, bude potřebovat
Dája

Sonnic
napsal(a):
Jak to tak vypadá tak tam dal nějakou fotku z internetu a dá jí nějaké v oříšky
Ale ale. Pán nemusí mít chovku, může mít štěňátka na jinou chovku - třeba na tu, která je u jím vystavovaného psa uvedená jako chovatel
- Věchtová J., White daisy.
Tajemný jak v Karpatech.. internet a ochrana os. údajů - člověk má právo na vymazání - řeknu gůglovi, aby mou osobu z vyhledávání odstranil a nenajdete nic.
Ale tenhle pán prostě odchoval jen třeba dva vrhy, není v klubu a
kvůli tomu bude prodávat voříšky, že.
U bílého pejska nebude zas takový problém poznat množírnu. Pes bude špinavý.
A nebo mokrý, nebo bude vonět - vykoupaný. Už jsem viděla.
Jela bych se tam podívat, zjistila, co je potřeba k chovu za testy, zeptala se mezi příznivci plemene - na fb.
http://www.sk.csfauna.cz/inzerat/69535-bisonek-bichon-a-poil-frise
Stejná fotka a stejný text u inzerátu z 03.12.2019.
03.12.2019
Prodám štěňátka s PP po výstavně úspěšných rodičích. Okouzlující malý, hravý pejsek s bílou nadýchanou srstí jako plyšová hračka. Štěňátka budou k odběru počátkem ledna. Samozřejmostí je čipování, očkování, odčervení a passport. Cena štěňátek je 15,000 Kč - pejsek a 18,000 Kč - fenečka.
29.11.2020
Prodám štěňátka s PP po výstavně úspěšných rodičích. Okouzlující malý, hravý pejsek s bílou nadýchanou srstí jako plyšová hračka. Samozřejmostí je čipování, očkování, odčervení a passport. Cena dohodou. Odběr možný nejdříve od 17.12.2020
napsal(a):
Ale ale. Pán nemusí mít chovku, může mít štěňátka na jinou chovku - třeba na tu, která je u jím vystavovaného psa uvedená jako chovatel
- Věchtová J., White daisy.
Tajemný jak v Karpatech.. internet a ochrana os. údajů - člověk má právo na vymazání - řeknu gůglovi, aby mou osobu z vyhledávání odstranil a nenajdete nic.
Ale tenhle pán prostě odchoval jen třeba dva vrhy, není v klubu a
kvůli tomu bude prodávat voříšky, že.
U bílého pejska nebude zas takový problém poznat množírnu. Pes bude špinavý.
A nebo mokrý, nebo bude vonět - vykoupaný. Už jsem viděla.
Jela bych se tam podívat, zjistila, co je potřeba k chovu za testy, zeptala se mezi příznivci plemene - na fb.
Nojo ale prodávat papírového psa za 1 kč

Sonnic
napsal(a):
To mě taky zarazilo. Že by vypadly nějaké nuly?

Sonnic
napsal(a):
Tj. cena dohodou, víte?
Fiona - dyť říkám, dva vrhy, po roce. Používá své telefonní číslo, množírna tohle nedělá - mění čísla, i adresy, vymýšlí okrášlené fotografie v hrnečku,..
bílý chlupatý pejsek z množírny musí vypadat moc pěkně :-)

Sonnic
napsal(a):
Asi . I kdyby nebyly z výstavní linie nebo bez předpokladů tak by určitě nebyly za 1kč
1 Kč se do inzerátu dává, když je cena smluvní, individuální, ale pro uložení inzerátu je cena vyžadována. Není třeba hned hledat záhady.
Díky všem. Dnes jsem s kamarádkou v práci mluvila, tak jsem jí zaúkolovala, ať zjistí na jakou chovku to je odchováno a jaký mají ti rodiče zdravotní vyšetření. No a já brnknu tý pani Slapničkový, jestli to je vůbec existující vrh s PP, protože mě taky zarazilo, že jsou stejný inzeráty s jednou fotkou v roce 2019 a 2020.
Huskyjanina
napsal(a):
Tak jsem mluvila s pani Slapničkovou a nemáme se bát.....Megi na to kápla. Chovka je té Věchtové a s Lemermanem spolu žijou. Inzerát je stejný proto, že to je opakované spojení......tak díky všem za čas a užívejte zimy. u nás už nasněžilo...juchů
Aha a teď čtu, že už víte. Super. Je pravda, že v dnešní době i já bych měla obavy.
Dája