Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DendyZOstravy

6.1.2021 08:48
DendyZOstravy

XXX.XXX.0.163

Dobrý den,
zdědila jsem po babičce velkého pejska, taková směska všeho možného. Je naprosto zlatý, hodný, poslouchá, ale máme ho na zahradě a vždy když odcházíme dovnitř, začne výt a kňučet.

Máme i svého naháčka, který je uvnitř v baráku a já mám prostě pocit, že ten venkovní je smutný a nechápe, proč on musí být venku a Barney může dovnitř. Já bych ho normálně vzala dovnitř bez problémů, ale manžel je alergik a on strašně líná, nedělá mu to dobře. :(

Máme ty dva takhle rozdělené už čtyři měsíce a zdá se mi, že je to pořád horší a horší. Taky je problém, když malého beru ma cvičák a velký zůstává doma- to vyje a vyje. Chci se zeptat...zvykne si vůbec někdy? :( Je mu 7 roků.

6.1.2021 09:08
Sonnic

XXX.XXX.55.171

DendyZOstravy napsal(a):
Dobrý den,
zdědila jsem po babičce velkého pejska, taková směska všeho možného. Je naprosto zlatý, hodný, poslouchá, ale máme ho na zahradě a vždy když odcházíme dovnitř, začne výt a kňučet.

Máme i svého naháčka, který je uvnitř v baráku a já mám prostě pocit, že ten venkovní je smutný a nechápe, proč on musí být venku a Barney může dovnitř. Já bych ho normálně vzala dovnitř bez problémů, ale manžel je alergik a on strašně líná, nedělá mu to dobře. :(

Máme ty dva takhle rozdělené už čtyři měsíce a zdá se mi, že je to pořád horší a horší. Taky je problém, když malého beru ma cvičák a velký zůstává doma- to vyje a vyje. Chci se zeptat...zvykne si vůbec někdy? :( Je mu 7 roků.

A nemohla byste třeba dát i druhého psa ven ať mu tam není smutno. Bude se cítit lépe, protože teď nechápe že tam může jiný pes a on ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2021 09:11

Sonnic napsal(a):
A nemohla byste třeba dát i druhého psa ven ať mu tam není smutno. Bude se cítit lépe, protože teď nechápe že tam může jiný pes a on ne.

Vnímáte psaný text ? Naháče ven v lednu ?

6.1.2021 09:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sonnic napsal(a):

Naháče?
S váma upadli, ne?

6.1.2021 09:17

Zvykne si, ale musíte to brát jako samozřejmost. Nelitovat ho ( ani v duchu ) kdykoliv vyjdete ven.
Kde byl u babičky ? Má u vás venku nějaké zázemí ? Dobrou boudu, hračky.......Až přečkáte zimu, budete třeba víc venku a bude to lepší.
Je fajn, že jste se psa ujali, i přes problémy, které s ním máte. Vydržte.

6.1.2021 09:17
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vnímáte psaný text ? Naháče ven v lednu ?

Jo. Klidně.
Nebo manžela?

6.1.2021 09:22

DendyZOstravy napsal(a):
Dobrý den,

Velký by na cvičák nemohl? Já vím, starého psa... Babička s ním asi trávila víc času, možná i doma. A teď, jak píšete, nechápe a logicky si připadá opuštěný. Nebo se mu na té zahradě nějak věnovat? Nebo s ním (s nimi) chodit na procházku. Jenom nápad.

6.1.2021 09:27

7mi letý pes není starý
a i starého psa naučíš
a ano, chce to s ním pracovat, zaměstnávat, vytvořit režim a rituály (stejně jako se učí být sami doma)
pokud to jen trošku půjde, tak ho brát na cvičák taky

DendyZOstravy

6.1.2021 10:36
DendyZOstravy

XXX.XXX.0.163

Zvykne si, ale musíte to brát jako samozřejmost. Nelitovat ho ( ani v duchu ) kdykoliv vyjdete ven.
Kde byl u babičky ? Má u vás venku nějaké zázemí ? Dobrou boudu, hračky.......Až přečkáte zimu, budete třeba víc venku a bude to lepší.
Je fajn, že jste se psa ujali, i přes problémy, které s ním máte. Vydržte.

On u babičky bydlel v kotelně, měl tam ve dveřích svá dvířka a mohl jít kdykoliv ven- u nás tu možnost bohužel nemá. Má boudu umístěnou na terase pod střechou, kde je závětří. Je zateplená ze všech stran, přepážka u vchodu ať tam netáhne a má ji vystlanou dřevěnou slámou- ta se mu líbí :)

Hračky samozřejmě má a já jsem s ním tak dvě hodinky venku- hodinu potom jenom s ním, protože nahatej by dvě hodiny v téhle kose nedal :D je pravda, že s babičkou byl časteji- koneckonců já i chlap chodíme do práce. Na druhou stranu, babi už špatně chodila a tak se málokdy podíval někde mimo zahradu, v podstatě jen když jsem přijela já.

S tím souvisí i špatná socializace- nikdy nepoznal moc jiných psů a jediný, kterého tak nějak snese je ten můj. Na cvičák jsem ho zkoušela brát, ale když je to obr pes (45kg cca), který útočí na vše čtyřnohé, tak je to trošku problém. Já ho chci brát na cvičák potom na jaře samotného, ať se můžu věnovat čistě jen jemu. Takhle jsem celou dobu akorát nervózně hlídala toho velkého a malý měl ze cvičáku kulové.

Jinak na té zahradě je fakt hodný, jenom prostě hrozně vyje a poštěkává, když jdeme s malým domů a on zůstane sám. Je schopný pak tři hodiny nehnutě sedět před terasovýma dveřma a hledí do nich, jestli se tam nehýbe záclona. :/

6.1.2021 11:13

Jste skvělí, že jste si ho vzali
Co když ho venku pořádně utaháte - fyzicky, ale hlavně psychicky? Aby byl ve chvíli, kdy ho na zahradě opustíte, utahanej tak, že bude rád, že upadne do boudy a bude se moct vyspat...

6.1.2021 11:19
MajkaP

XXX.XXX.21.162

A zkoušeli jste mu dát něco dobrého, když jdete domů? Kost aby se zabavil?

6.1.2021 13:09

Vydržte, zvykne si.

6.1.2021 17:07

Třeba je mu smutno, chtěl by taky být s lidma. Nemůžete ho vzít domů ani na chvilku? Můj manžel má taky alergii na psí chlupy, ale zvykl si.

6.1.2021 17:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jste skvělí, že jste se pejska ujali. Dala bych mu čas. Krom toho, že zůstává na zahradě sám, tak možná taky teskní po paničce?

Chápu, že doma být kvůli alergii manžela nemůže, ale nemohl by třeba alespoň do chodby? Kde byste mohli chvilku být s ním? Některým psům stačí, když lidi jen vidí, nemohl by třeba být v nějaké místnosti a ve dveřích taková ta psí ohrádka? Všechno jsou to jen nápady, s alergií osobní zkušenost nemám, třeba by to vadilo i v té chodbě, nevím.

Jinak určitě doporučuji, jak už to padlo, psa zaměstnat trochu psychicky a dát mu režim. Brát ho klidně i na ten cvičák, nebo s ním nějak pracovat alespoň na zahradě, venku... Plus když odcházíte, tak mu dát něco dobrého, co chvíli vydrží - kost, naplněný zamražený kong atd...

Držím palce

6.1.2021 17:56

Tak je chválihodné, že si pejska vzali k sobě...často podobné případy končí v útulcích. Takže za pejska velký dík.
No snad si zvykne...možná pomůže nějaký pevný denní režim, více pejska zaměstnat.
Já bych možná zkusila nejdřív pustit domů naháče a s pesanem si ještě pohrát nebo si jen prostě dát venku kafe nebo ho vzít ještě na krátkou prochajdu "kolem komína"....vím, že počasí nic moc, ale třeba by to nebylo takový "trauma" jakože vidí, že naháč jde domů s paničkou a on zůstává sám venku, pak mu dát třeba kost na kousání....buď hodný, já za chvíli přijdu.
Asi bych to zkusila učit jako se učí pes na samotu doma.....prostě vydržíš 10 minut...vylezu, pochvala, mňamka, pobudu s tebou chvíli a pak zalezu a zase vylezu.
Vůbec nevím.....nebo doufat, že zjistí, že smutnit je zbytečné a zvykne si??

No mě by to z mojí povahou asi hodně bolelo srdíčko.

Co se té alergie týče, tak znám hodně případů, že se to zlepšilo, když alergik začal se zvířetem bydlet, znám osobně lidi, co po čase mohli vysadit i léky, ale chápu, že ne každý alergik tohle chce podstoupit...navíc línající pes=nepořádek, který s naháčem neznají.

6.1.2021 18:15

Co se té alergie týče, tak znám hodně případů, že se to zlepšilo, když alergik začal se zvířetem bydlet, znám osobně lidi, co po čase mohli vysadit i léky, ale chápu, že ne každý alergik tohle chce podstoupit...navíc línající pes=nepořádek, který s naháčem neznají.

U nás si to fakt sedlo, manžel alergik, právě testy na spí chlupy mu vyšly nejhůř. Psi bývají normálně doma a v pohodě, dokonce s ním spí v posteli.

6.1.2021 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás si to fakt sedlo, manžel alergik, právě testy na spí chlupy mu vyšly nejhůř. Psi bývají normálně doma a v pohodě, dokonce s ním spí v posteli.

Bude to ale asi hodně individuální. Taky znám lidi, co si zvykli - kamarádka z dětství, alerigická na psy, nejdřív fakt hrůza, nemohla dýchat... No a dneska má doma uvnitř několik chlupatých psů.. Prostě si začala psy pouštět domů a nějak to přetrpěla, pak se to už jen lepšilo a lepšilo.

Ale pak mám třeba kamarádku, která má alergii na psy a kočky. Sama má doma maltézaka, na toho si zvykla. Občas u nás spí, nejdřív jezdila s lékama, protože to nedávala. Postupně si ale zvykla - nejdřív jsme měli jen psa, pak když přibyla fena, tak se jí to zase zhoršilo, ale už i na ní si zvykla. Ovšem co doteď nedává jsou kočky, na ty si prostě nezvykla nikdy, a taky to zkoušela.

No a třeba přítel má bráchu silného alergika - k nám jedině pod práškama, a i tak se mu blbě dýchá, je osypaný, a po chvíli, co tu je, tak musí na vzduch. Minule jsme byli my u nich, stačilo, že jsme se nějak objali, dotkli a on se celý osypal. A to jsme na sobě měli čisté prádlo, bez chlupů. Ale je teda pravda, že oni psa nemají a ani to nijak nezkoušel, si zvykat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík