Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2021 14:24
Happy1234

XXX.XXX.48.21

Nasmu psikovi nasli v krvi krratinin s hodnotou 332 ale urea bola len 22. Len pisem preto, lebo sme ju mali uz velakrat velmi vysoku. Nie je to trochu nepomer? Nemala byt ta urea vyssia pri takej hodnote krea?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2021 14:47

ne
urea je takřka 3x vyšší než horní hranice
krea je takřka přesně 3x vyšší než horní hranice

8.1.2021 14:55
Happy1234

XXX.XXX.48.21

V nasom laboratoriu je norma kreatininu este aj 160.

8.1.2021 16:49

Happy1234 napsal(a):
V nasom laboratoriu je norma kreatininu este aj 160.

I tak je výrazně nad limitem, ne?

8.1.2021 17:23

to prosím záleží na obsahu bílkovin v krmivu a pokud jí máte na renální dietě, tak urea může být nižší než "na co jste zvyklá"

a to chcete, protože je to zvýšená urea, co způsobuje nechutenství a tvorbu vředů na sliznicích žaludku a dutiny ústní

8.1.2021 19:23
Happy1234

XXX.XXX.24.105

Kreatinin nesposobuje uremicke priznaky?

8.1.2021 19:33

Happy1234 napsal(a):
Kreatinin nesposobuje uremicke priznaky?

ne.

proto se to jmenuje uremický syndrom a syndrom urea-kreatinin.

kreatinin je užitečný jako marker, to je všechno.

8.1.2021 20:06
Happy1234

XXX.XXX.42.111

Tak dakujem za odpovede. Preto ma to zaujimalo, lebo nas dostal ATB a zacalo ho motat a brat do strany a dnes vracal, takze to bude, prrdpokladam, z tych ATB, pretoze ureu nema vysoku, uz to mame odskusane, ze pri takej hodnote nic.

8.1.2021 23:55
fikovnice

XXX.XXX.132.3

Happy1234 napsal(a):
Tak dakujem za odpovede. Preto ma to zaujimalo, lebo nas dostal ATB a zacalo ho motat a brat do strany a dnes vracal, takze to bude, prrdpokladam, z tych ATB, pretoze ureu nema vysoku, uz to mame odskusane, ze pri takej hodnote nic.

No nevím... Závratě, zvracení - spíš než od ATB bych to viděla na možné příznaky ledv. selhání. Kéž se mýlím!

9.1.2021 06:49
Happy1234

XXX.XXX.42.111

On ma zlyhanie obliciek o tom vieme. Ale predvcerom mal ureu iba 22 ako som spominala a aj tak zvracal. Pritom sme mali este pred dvoma tyzdnami hodnotu 25 a nezvracal...

9.1.2021 07:57
Happy1234

XXX.XXX.42.111

Musim podotknut ze sa drzi chlapec uz 7 mesiacov a som na neho pysna...Len ten posledny tyzden ho strasne nieco boli po tom ako prideme z vencenia..dnes je 48 hodin od zacania uzivania atb tak kiezby mu to preslo...

unho som bola zvyknuta ze ked mal mocovinu okolo 30 tak to bolo z neho nenormalne citit..teraz nic..uz ani doktory nevedia..

inac nie je apaticky, lieta, ma chut do jedla, ale nieco ho boli..uz mi to je az trapne vzdycky prosit o nejake vysetrenia..vzdy na mna pozeraju, ze to ma z obliciek..lenze ja siho poznam, ze mal horsie hodnoty a nic take ako trasenie a bolesti neboli.. :(

9.1.2021 09:43

Happy1234 napsal(a):
Musim podotknut ze sa drzi chlapec uz 7 mesiacov a som na neho pysna...Len ten posledny tyzden ho strasne nieco boli po tom ako prideme z vencenia..dnes je 48 hodin od zacania uzivania atb tak kiezby mu to preslo...

unho som bola zvyknuta ze ked mal mocovinu okolo 30 tak to bolo z neho nenormalne citit..teraz nic..uz ani doktory nevedia..

inac nie je apaticky, lieta, ma chut do jedla, ale nieco ho boli..uz mi to je az trapne vzdycky prosit o nejake vysetrenia..vzdy na mna pozeraju, ze to ma z obliciek..lenze ja siho poznam, ze mal horsie hodnoty a nic take ako trasenie a bolesti neboli.. :(

Pes, který má bolesti, je pro mě pes:
a) k vyšetření na jiné klinice
b) k utracení
Promiňte za stručnost, takhle to ale nechat nemůžete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík