Uživatel s deaktivovaným účtem

ne
urea je takřka 3x vyšší než horní hranice
krea je takřka přesně 3x vyšší než horní hranice

Happy1234
napsal(a):
V nasom laboratoriu je norma kreatininu este aj 160.
I tak je výrazně nad limitem, ne?

to prosím záleží na obsahu bílkovin v krmivu a pokud jí máte na renální dietě, tak urea může být nižší než "na co jste zvyklá"
a to chcete, protože je to zvýšená urea, co způsobuje nechutenství a tvorbu vředů na sliznicích žaludku a dutiny ústní

Happy1234
napsal(a):
Kreatinin nesposobuje uremicke priznaky?
ne.
proto se to jmenuje uremický syndrom a syndrom urea-kreatinin.
kreatinin je užitečný jako marker, to je všechno.
Happy1234
napsal(a):
Tak dakujem za odpovede. Preto ma to zaujimalo, lebo nas dostal ATB a zacalo ho motat a brat do strany a dnes vracal, takze to bude, prrdpokladam, z tych ATB, pretoze ureu nema vysoku, uz to mame odskusane, ze pri takej hodnote nic.
No nevím... Závratě, zvracení - spíš než od ATB bych to viděla na možné příznaky ledv. selhání. Kéž se mýlím!
Musim podotknut ze sa drzi chlapec uz 7 mesiacov a som na neho pysna...Len ten posledny tyzden ho strasne nieco boli po tom ako prideme z vencenia..dnes je 48 hodin od zacania uzivania atb tak kiezby mu to preslo...
unho som bola zvyknuta ze ked mal mocovinu okolo 30 tak to bolo z neho nenormalne citit..teraz nic..uz ani doktory nevedia..
inac nie je apaticky, lieta, ma chut do jedla, ale nieco ho boli..uz mi to je az trapne vzdycky prosit o nejake vysetrenia..vzdy na mna pozeraju, ze to ma z obliciek..lenze ja siho poznam, ze mal horsie hodnoty a nic take ako trasenie a bolesti neboli.. :(

Happy1234
napsal(a):
Musim podotknut ze sa drzi chlapec uz 7 mesiacov a som na neho pysna...Len ten posledny tyzden ho strasne nieco boli po tom ako prideme z vencenia..dnes je 48 hodin od zacania uzivania atb tak kiezby mu to preslo...
unho som bola zvyknuta ze ked mal mocovinu okolo 30 tak to bolo z neho nenormalne citit..teraz nic..uz ani doktory nevedia..
inac nie je apaticky, lieta, ma chut do jedla, ale nieco ho boli..uz mi to je az trapne vzdycky prosit o nejake vysetrenia..vzdy na mna pozeraju, ze to ma z obliciek..lenze ja siho poznam, ze mal horsie hodnoty a nic take ako trasenie a bolesti neboli.. :(
Pes, který má bolesti, je pro mě pes:
a) k vyšetření na jiné klinice
b) k utracení
Promiňte za stručnost, takhle to ale nechat nemůžete.