Dobrý den, chci se optat zda někdo nemá zkušenosti s podobným problémem.
Náš Gerry si po jednom dovádění přinesl domů malou ranku na hlavě mezi ušima. Ranka je opravdu malá. Není ani cítit hmatem přes srst. Vždy po nějaké aktivitě opět začne lehce krvácet. Je tomu tak již přes měsíc.
Nemohl by někdo prosím poradit?
Předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co jste s tím dělali dosud? Nějaké ošetřování?

Yablonecak@seznam.cz
napsal(a):
Jedině jet jinam.
Nebojte se, není to jako u člověčího praktického lékaře, nemusíte chodit jen k jednomu. Možná je to na jeden steh, něco uvnitř, na hlavě by to šlo řešit lehce.
Zajímavé, jak psi hodně krvácí. Si z toho nedělám legraci. Ale třeba naposledy jsme se s vet rozhodli, že packu šít nebudeme, že psa pohlídám a dáme tam nějaký hojivý gel a zavázat a moc neskákat a tak. Paráda, mně je z píchání jehel do mého psa velmi špatně, tak jsem čistila, vázala, krásně se to zahojilo, zavřelo.
A za měsíc se to otevřelo a krvácelo.
Myslete na infekci.
Geryson

XXX.XXX.96.218
Na steh to není určitě. Ranka není vůbec znát, poznáme to jen podle zakrvácené bílé srsti. Kdyby nebyla bílá, asi by jsme ani nevěděli. Jinak hojivku používáme. Bohužel bez účinku.

Geryson
napsal(a):
Na steh to není určitě. Ranka není vůbec znát, poznáme to jen podle zakrvácené bílé srsti. Kdyby nebyla bílá, asi by jsme ani nevěděli. Jinak hojivku používáme. Bohužel bez účinku.
Jenže tím to zůstává akorát rozmatlané - mokré. Potřebujete opak.

Yablonecak@seznam.cz
napsal(a):
Už jsme ho nechávali v klidu, bez ošetřování. Teď s mazáním, taky beze změny. Proto jsem to napsal zde. Máte zkušenosti se zacelovačem ran? Vůbec netuším zda by to mělo smysl na tak malou ranku.
Třeba se tam vytvořila kapsa v důsledku zánětu. Jděte na veterinu.
Minimálně to vyholte, ať je rána dobře vidět. Co se pod chlupy může zdát jako pidi ranka,může ve skutečnosti být daleko větší v podkoží. Nehledě na to,že přes chlupy se tam nemusí dostat účinná látka masti. Že se to nehojí měsíc normální není (s výjimkou špiček ucha nebo špičky ocasu),určitě bych se šla aspoň poradit na veterinu

Yablonecak@seznam.cz
napsal(a):
Už jsme ho nechávali v klidu, bez ošetřování. Teď s mazáním, taky beze změny. Proto jsem to napsal zde. Máte zkušenosti se zacelovačem ran? Vůbec netuším zda by to mělo smysl na tak malou ranku.
Hemagel. Ale přikláním se k janaa, buďto okolí oholte nebo aspoň ostříhejte, ať tam pořádně vidíte. Nicméně nejlepší by byl veterinář. Aby i z malé ranky po měsíci pořád něco teklo, není normální.

napsal(a):
Nebojte se, není to jako u člověčího praktického lékaře, nemusíte chodit jen k jednomu. Možná je to na jeden steh, něco uvnitř, na hlavě by to šlo řešit lehce.
Zajímavé, jak psi hodně krvácí. Si z toho nedělám legraci. Ale třeba naposledy jsme se s vet rozhodli, že packu šít nebudeme, že psa pohlídám a dáme tam nějaký hojivý gel a zavázat a moc neskákat a tak. Paráda, mně je z píchání jehel do mého psa velmi špatně, tak jsem čistila, vázala, krásně se to zahojilo, zavřelo.
A za měsíc se to otevřelo a krvácelo.
Myslete na infekci.
Nejen psi. Na hlavě a konci končetin (prsty) jsme všichni hodně prokrvení.
Jak píšou holky, už jste to měli mít pořádně zkontrolované a teď nemyslím na veterině, ale sami. Když bych po týdnu uviděla krev, bylo by mi to sakra divné. Pravděpodobně seknuté zubem, nebo něco píchlé, takže vyholit místečko, pomačkat, aby jste viděli, jestli je tam otok, červený, vytéká hnis s krví. Buď zvládnete čistit sami, ne matlat zhora, ale nabrat betadinu do malé stříkačky a ránu doslova vystříknout, propláchnout. Měla jsem jednou u psa, on je strašně chlupatý, to člověk jen tak něco nenajde asi osina, najednou se mu otevřela rána na boku, vytekl hnis, tak jsme to pak jen dočistili a dobrý.
Jinak veterina.
napsal(a):
Třeba se tam vytvořila kapsa v důsledku zánětu. Jděte na veterinu.
Přesně tak!
Pokud rána „krvácí“ po tak dlouhé době, nejedná se o pravé krvácení, ale výtok rané tekutiny s hnisem a krví. Zadavateli, Váš pes má vysoce pravděpodobně podkožní absces, který se čas od času otevře a „krvácí“.
Jak je už několikrát psáno:
Vyholit srst, ranku řádně otevřít a pravidelně (aspoň dvakrát denně) dezinfikovat a vyplachovat, nedovolit, aby se uzavřela. Hlavně nematlat žádnými gely a mastmi!
Pokud toto nezvládnete, tak veterina.

Souhlasím minimálně s oholením. Přidám příklad :
Fenu jen tak mimochodem cvaknul pes, jen o ni vlastně zavadil. Jen kvíkla, doma jsem koukla, bylo to na zádech a mě přišlo, že jeden steh to vyřeší, aby se rána nešklebila a rychle se zahojila. Dojeli jsme na veterinu. Pan doktor řekl - steh určitě ne. Vzal pinzetu...rána vedla pod kůží do stehna a byla cca 5-7 cm hluboká. Tak to nejdříve dole říznul, aby sekret, případně hnis při zánětu, mohl volně vytékat, shora to stříkačkou propláchl a pak teprve udělal ten jeden steh.
Na hlavě to tak dramatické nebude, ale stejně - oholit, ať je na to vidět.

Yablonecak@seznam.cz
napsal(a):
Děkuji, do svého psa bych nikdy neříznul. Do cizího možná. Klidně se smějte, ale to co jsem vyslyšel na vet. nenapadlo nikoho z těch chytrých lidí co tu píšou.
Co nás nenapadlo? Aspoň já se ráda poučím.

napsal(a):
Co nás nenapadlo? Aspoň já se ráda poučím.
Se někde otřel o natřený plot.
neverend

XXX.XXX.213.247
Hele pamatuji kdysi ovčáka babičky, co takhle čas od času krvácel z ocasu. Také taková malinká ranka a několik dní nic a pak opět drobné krvácení. Nakonec se po asi třetí návštěvě veta zjistilo, že on ten "pitoma" jak zuřivě hlídal u vrátek a samozřejmě se točil, tak si ocas vždy mírně "natrhl" o betonový sloupek.🙂 Ono nevím co jste zjistili tedy na veterině, ale celkem by mě to zajímalo.🙂

No - tak "jak na bezne poraneni" je tu rozumnych navodu vic nez dost.
Cekam pecku.
Nador?
janaa
napsal(a):
Minimálně to vyholte, ať je rána dobře vidět. Co se pod chlupy může zdát jako pidi ranka,může ve skutečnosti být daleko větší v podkoží. Nehledě na to,že přes chlupy se tam nemusí dostat účinná látka masti. Že se to nehojí měsíc normální není (s výjimkou špiček ucha nebo špičky ocasu),určitě bych se šla aspoň poradit na veterinu
Sice reaguji na starý příspěvek. Ale chci fotkou demonstrovat, jak po oholení srsti se může ukázat o jak velký problém se jedná. Jde o mého kocoura, který byl napaden venku takovým zdejším kocouřím agresorem. Absolutně žádné zranění jsem na mém kocourovi nenašla...jenže začal být špatný, měl horečku a nechtěl si moc nechat sáhnout na záda. Takže přijela vetka, srst oholila, našla 3 nebo 4 kousance, komplet to měl podebrané - kapsa plná hnisu, infekce jak hrom a kocour skončil tehdy asi na 14 dní na ATB léčbě. Takže jen potvrzuji jak něco, co se navenek jeví jako banalita, může být ve skutečnosti závažné a zrádné!!!

Nereagujete na starý příspěvek. Zadavatel žádal radu, dostalo se mu jich dost. Nakonec jsme z toho všichni vyšli jako blbci, protože na veterině zjistili...??to be continued. I by nás zajímal konec, ale zadavatel mlčí.

Dasvo
napsal(a):
Jen tak pro zajímavost... Kdo z nás, kteří jsme reagovali, dostal od pana Yablonečáka nějakou soukromou zprávu? Já teda ne. :-)
Já. Pes má ranku na uchu. No ale koho by napadlo prohlédnout celého psa, že.
Megí byla včera od krve snad všude. Na hlavě taky. Diagnostikovala jsem jí pořezání tlapy o namrzlý sníh. Já sama, bez veterinární kliniky, heč!
:-)

napsal(a):
Já. Pes má ranku na uchu. No ale koho by napadlo prohlédnout celého psa, že.
Megí byla včera od krve snad všude. Na hlavě taky. Diagnostikovala jsem jí pořezání tlapy o namrzlý sníh. Já sama, bez veterinární kliniky, heč!
:-)
Ale ani ranka na uchu by neměla krvácet měsíc.

Yablonecak@seznam.cz
napsal(a):
Blbec jsem byl já na té veterině. Jinak jsem reagoval každému kdo měl zájem. Psal jsem přímo každému zvlášť. Jo a pes je zdravý.
Mně ne. A měla bych zájem.

Dasvo
napsal(a):
Jen tak pro zajímavost... Kdo z nás, kteří jsme reagovali, dostal od pana Yablonečáka nějakou soukromou zprávu? Já teda ne. :-)
Já taky ne.

napsal(a):
Já taky ne.
Beru zpět! Mám SZ.

lesnížínka
napsal(a):
Já.
Nevím, prokouslé(natržené) ucho jsme neměli, ale prý se to hojí blbě.
Tak jablonečák nepozná, jestli má pes ránu na hlavě nbo na uchu. Ale my jsme blbci.

Já jsem sz nedostala, ale ani jsem ji nečekala. Pokud někdo veřejně žådá o pomoc, o radu, a té se mu dostane od mnoha diskutujících, tak předpokládám, a považují to za slušnost, že dotyčný též veřejně napíše výsledek doporučeného veterinárního vyšetření.
napsal(a):
Já jsem sz nedostala, ale ani jsem ji nečekala. Pokud někdo veřejně žådá o pomoc, o radu, a té se mu dostane od mnoha diskutujících, tak předpokládám, a považují to za slušnost, že dotyčný též veřejně napíše výsledek doporučeného veterinárního vyšetření.
Příliš nechápu to tajení. To je jak, kdyby se tajila nějaká pohlavní nemoc!