Vše o vařené stravě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MonikaandMike

11.1.2021 00:38
MonikaandMike

XXX.XXX.179.83

Zdravím všechny,

mám na Vás dvě prosby:

1. po přechodu na vařenou stravu marně sháním nějaké příslušné webové stránky k tomuto způsobu krmení, či jakoukoliv "internetovou literaturu" (třeba i recepty pro inspiraci), nemáte prosím někdo nějaký tip? Buď jsem vypátrala klasické obecné články nebo BARF od A do Z :-) Díky

2. Samozřejmě mám pročténé snad každé vlákno co se týče vařené stravy a výživových doplňků a už mi jde z toho trochu hlava kolem Mohu Vás, kdo krmíte vařeným, poprosit o konkrétní vitamínové a minerální doplňky, které používáte? Pokud např. od Caniny, tak jaké konkrétně a s čím to ještě kombinujete (kelpa, různé oleje, pangamin,..) Jde mi o to, abych psa zbytečné nezatěžovala a třeba nepředávkovala. Omlouvám se předem, že s tím tady po několikáté prudím, a budu ráda, když mi nějaká hodná duše pomůže
Já si to představuji asi takto: Canina Caniletten + řasa kelpa + lososový a lněný olej, pangamin - je to v pořádku tuto kombinaci střídat?

Moc děkuji za reakce,
Hezký den

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2021 09:30

Canina Caniletten už má řasu a pangamin. Takže to je asi k ničemu, dávat oba tři doplňky.
Oleje, když to pes snese a sní myslíte, že jsou pro něj potřebné a užitečné, ok.
Nejlepší vše v jednom a víc z přírody - balancer od Dromy, např. + olej. Nic víc.
Ale značka bude fuk - spíše řeším, proč dávám řasy a kvasnice v jednom a ještě je sypu z jiných lahviček.

MonikaandMike

12.1.2021 09:52
MonikaandMike

XXX.XXX.179.83

To máte pravdu, to jsem úplně zazdila, že už to vlastně obsahuje řasu+kvasnice ... Ale Dromy balancer je super, to je pro mne ideální, že je to v jednom "kyblíku", díky za tip já jsem hlavně všude taky koukala, aby to mělo jak fosfor tak vápník (i když fosfor má pes z masa zřejmě dost), protože jsem se zase někde chytře dočetla, že nesprávný poměr mezi těmito dvěma je pak průšvih.. je toho na trhu tolik, že už jsem z toho jelen

MonikaandMike

15.1.2021 21:14
MonikaandMike

XXX.XXX.179.83

Mohla bych mít prosím ještě jednu otázku :-)
Už máme doma Balancer od Dromy,.. je v pořádku, když budu střídat jeden den zarovnanou čajovou lžičku Dromy a druhý den drcené vaječné skořápky kvůli tomu vápníku? (pes 10kg) Nebo jestli to není nutné každý den něco, a stačí vždy den vynechat? moc děkuji za reakci:-)

15.1.2021 23:50

MonikaandMike napsal(a):
Mohla bych mít prosím ještě jednu otázku :-)
Už máme doma Balancer od Dromy,.. je v pořádku, když budu střídat jeden den zarovnanou čajovou lžičku Dromy a druhý den drcené vaječné skořápky kvůli tomu vápníku? (pes 10kg) Nebo jestli to není nutné každý den něco, a stačí vždy den vynechat? moc děkuji za reakci:-)

Nemusíte to tak prožívat. Minimální standard ohledně vyvážení živin u dospělého psa je tak týden. Já teď třeba pár dní budu dávat minimum kostí, protože mrzne, tzn. smrt. Drží to do poslední chvíle a s kostmi by měl zácpu.

MonikaandMike

16.1.2021 00:15
MonikaandMike

XXX.XXX.179.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemusíte to tak prožívat. Minimální standard ohledně vyvážení živin u dospělého psa je tak týden. Já teď třeba pár dní budu dávat minimum kostí, protože mrzne, tzn. smrt. Drží to do poslední chvíle a s kostmi by měl zácpu.

Já jsem chvíli přemýšlela, co myslíte tou smrtí a už jsem doma vzpomněla jsem si, že jsem někde četla spojitost Vašeho pejska a počasí :
Já vím, docela to prožívám - jedeme vařené teprve asi 14 dní, nerada bych psovi něčím ublížila, myslím tou nevyvážeností či absencí minerálů a vitamínů Jen mi přišlo, že toho prášku v čajové lžičce je nějak hodně, když jsem to tam hrkla

Ollie, ještě mám pocit, že jsem zaznamenala, že krmíte ráno granulemi? Možná jsem to popletla a byl to někdo jiný.. Nicméně, ještě mi vrtá hlavou, když bych krmila ráno granule a večer vařené + balancer (+olej), nebude to za ten den zase moc všeho, když granule obsahují vit.+min. taky? Tzn. lidé, co krmí třeba barf + granule nemusí dodávat tyto doplňky?
Díky za vysvětlenou

Přidejte reakci

Přidat smajlík