Ahojte,
mame taky problém, moj pes ma 9 mesiacov a je šikovný ale musí tu byt vždy to ALE😅 ak je blízko nejaký pes úplne hk vypne a ide za psom hoci viem, že by neublížil ani muche ale niekomu to nemusí byť príjemné.
Skúste poradiť nejaké pamlsky alebo nejaké metody ako ho naučiť viac sa sústrediť a počúvať.
Vopred ďakujem za odpovede.
Uživatel s deaktivovaným účtem

slyšel jste někdy o vodítku?
Musíte psa naučit přivolání, do té doby ho voďte na vodítku, nebo na šňůře a přivolání trénujte. Nejdříve v klidu doma, až to bude perfektně zvládat tam, tak začněte v klidu venku, no a postupně to přenášejte tam, kde se pohybují lidi, psi. Základem je, aby po povelu pro přivolání pes přišel vždy - i kdybyste mu měli pomoci právě tou šňůrou. Zkuste si zadat tady na diskuzi do vyhledávače "přivolání" a určitě vám tam vyjedou témata, kde se to už hodně řešilo..

Já bych ještě dodala, že je dobré přivolání (odvolání ze hry, od psů) psovi neznechutit. Na jedno přivolání, které znamená konec zábavy (např. odchod od kamarádů ze psí louky) by mělo připadnout vícero přivolání (třeba devět), kdy psa po odměnění pustíte zpět do hry.
napsal(a):
Já bych ještě dodala, že je dobré přivolání (odvolání ze hry, od psů) psovi neznechutit. Na jedno přivolání, které znamená konec zábavy (např. odchod od kamarádů ze psí louky) by mělo připadnout vícero přivolání (třeba devět), kdy psa po odměnění pustíte zpět do hry.
Jo na tohle byla skvělá školička pro štěnda. Tam se mi fakt psi naučili spolehlivě odběhnout ze hry na přivolání, kdy jsem je odměnila a znovu pustila si hrát.
A to samé co píšete platí i s připnutím na vodítko - nepřivolávat jen pro připnutí, aby si pes přivolání nespojil s tím, že končí zábava a jde na vodítko.

a naučit psa pouštět do hry s ostatními na povel
a taky mu dát pořádnou zábavu pes + člověk