PetrNěmec

XXX.XXX.86.103
Dobrý den,
rád bych se Vás na něco zeptal.
V sobotu pojedeme pro štěně do Polska. Nevíte někdo jak nyní aktuálně vypadají hranice? Konkrétně v MSK kraji, např. Bartulky. Co jsem se dočetl tak se do PL může na 12hod bez testu/karantény. Jak to tedy případně hlídají ten čas?
Od paní chovatelky budeme mít očkovací průkaz, kupní smlouvu, rodný list.. Avšak ne PAS.. Bude rodný list, očkovací průkaz a kupní smlouva dostačující pro prokázání psa při případné kontrole na hranicích?
Pás bohužel nestihneme vyřešit a plánujeme jej zařídit zde u nás v ČR, již jsme domluveni s veterinářem.
Jde mi jen o to, jestli ty dokumenty, které budeme mít budou dostačující pro to prokázání. Ať se vyvarujeme případným problémům.
Moc Vám všem předem děkuji za ochotu!!!
Nejsou dostačující, pes musí mít při přechodu hranice vždy čip a pas. Pokud vás chytí, máte průšvih. Zařídit pas trvá asi tak dlouho jako zařídit očkovací průkaz, ono pas je totiž náhrada za očkovací průkaz a očkování jsou vyznačena v něm a pokud někdo nechá vystavit očkovací průkaz a ne pas, tak jen proto, že chce ušetřit náklady na štěně a tím víc vydělat a spolu s tím nesmyslným rodným listem vás zřejmě chovatel tahá za fusekli.
PetrNěmec

XXX.XXX.86.103
Ano, očipovaný samozřejmě je. Na to jsem úplně zapomněl. Dobře, a když je pas náhrada očkovacího průkazu.. Tak pro případnou kontrolu nebude dostačující očkovací průkaz?
Ne, nebude to stačit. Pro přejezd přes hranice musí mít štěně mezinárodní petpas.
PetrNěmec
napsal(a):
Ano, očipovaný samozřejmě je. Na to jsem úplně zapomněl. Dobře, a když je pas náhrada očkovacího průkazu.. Tak pro případnou kontrolu nebude dostačující očkovací průkaz?
Jak píše impact, musí mít pas, protože pasy veterinář zadává do mezinárodní registru, kde si to můžou na hranicích překontrolovat. Očkovací průkaz dneska už nikoho nezajímá. Trvejte na vydání pásu, je to záležitost 10 minut u veterináře.
PetrNěmec

XXX.XXX.86.103
Dobře, zkusím to zařídit.. Moc děkuji. Ještě se zeptám, je nutné očkování proti vzteklině k vystavení pasu? Je to štěně, má nyní 8 týdnů. Chtěli jsem naočkovat proti vzteklině u nás, ať nemusíme čekat. Je z Polska. Děkuji!!!
PetrNěmec
napsal(a):
Dobře, zkusím to zařídit.. Moc děkuji. Ještě se zeptám, je nutné očkování proti vzteklině k vystavení pasu? Je to štěně, má nyní 8 týdnů. Chtěli jsem naočkovat proti vzteklině u nás, ať nemusíme čekat. Je z Polska. Děkuji!!!
Proti vzteklině Vám takového prcka nikdo nenaočkuje. Vzteklina se očkuje od 3. měsíce. Pro takto malá štěňata platí výjimka a mohou cestovat bez očkování proti vzteklině. Musíte ale mít prohlášení o tom, že nepřišlo do styku s vnímavými zvířaty.
Tady to máte shrnuto:
https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/iii-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-clenskych-statu-eu/
EDIT:
Máte tam i ten formulář Prohlášení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dasvo má pravdu, tak mladý pes se neočkuje proti vzteklině a proto také nemá pas, očkování a pas jsou provázané a rozhodně nejde převézt psa očkovaného včera, musela jsem čekat 3 týdny.........
proto se převáží na jiný doklad - prohlášení, nebo s matkou.

"a proto také nemá pas, očkování a pas jsou provázané "
??
je provazany pas a cip nejdrive.
i pes, co zatim nemusi mit naockovanou vzteklinu - uz musi mit pas, aby mohl cestovat.
neni zadny duvod, aby stene nemelo pas.
napsal(a):
Dasvo má pravdu, tak mladý pes se neočkuje proti vzteklině a proto také nemá pas, očkování a pas jsou provázané a rozhodně nejde převézt psa očkovaného včera, musela jsem čekat 3 týdny.........
A že my si z toho Slovenska děláme takový starosti.
napsal(a):
Plácáte nesmysly - pas Vám veterinář vystaví na každé štěně oznacené mikročipem, a na očkování proti vzteklině vůbec není vázaný.
Já třeba nechávám vystavit všem 7 týdenním štěňatům rovnou pasy, protože to už pak nemusím řešit.
Žádný jiný doklad než pas vám při prevozu psa přes hranice nestačí. Ten pes prostě pas mít MUSÍ.
PetrNěmec

XXX.XXX.86.103
Dobré ráno. Mockrát Vám všem děkuji!!!! Pas je již vyřízen... :) Ještě jednou, DĚKUJI VŠEM!!!!!