Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2021 16:55
molok

XXX.XXX.43.252

Dobrý den,
máme problém s osmiměsíčním štěnětem Jacka Rasla. Je čistokrevný, teda nemá vlastně papíry, ale to proto, že byl osmé štěnátko ve vrhu a majitelka byla tak ochotná, že nám ho dokonce přivezla až domů. Bohužel se jí od té doby nemůžu dovolat, tak se s ní nemám jak poradit. Zřejmě ji někdo ukradl telefon, což je mi líto, opravdu zlatý člověk.
Ale zpátky k problému. Náš pes začal asi před měsícem mluvit. Ne, nejsou to psí zvuky podobné lidské řeči, ale konkrétní slova. S tím by nebyl až takový problém, problém je, že je dost sprostý, až bych řekla jako dlaždič. Opravdu nevíme jak ho to odnaučit. Můj partner si myslí, že ho musíme zlomit a tak ho zkouší za to ztrestat silou, já si myslím, že bysme ho měli naučit pořádně povel FUJ. Když zkoušíme oba své výchovné postupy, tak nám akorát tak odpoví "Kokoti" a mluvit nepřestane. Moje matka (které můj pes říká "stará kráva") si myslí, že je to díky jeho barvě, koupili jsme speciálně modrou variantu, chovatelka říkala, že nejvzácnější.
Myslíte si že barva psa může způsobit, že začne mluvit a ještě k tomu sprostě?
Máte někdo zkušenosti, jsme zoufalí.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

PS: Snad to nikdo nevzal vážně, ale pročítám si poslední dva týdny tady dotazy na Ifauně a kolikrát jsem se pobavila naivitou dotazujících, že jsem si také chtěla něco napsat. Tak to bylo jen tak na odlehčenou :)

12.1.2021 16:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ono není nutné za každou cenu něco napsat.

12.1.2021 17:33
impact

XXX.XXX.17.113

No tak vzhledem k tomu, že vedu jedinou česko-slovenskou organizaci na záchranu russellů, tak se nabízí ideální varianta převzít psa do naší péče. Vy budete mít po starostech a já budu mít konečně někoho, kdo za mě bude komandovat psy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2021 17:52

Škoda té P.S. - třeba bychom se něco zajímavého dozvěděli.
Jinak moje psice taky mluví - nejčastější slova jsou "nečum do toho počítače, chci akci", občas zamění za "chci večeři".
Často také říká" bacha, jede soused", hodně častá hláška je "nelez k tomu plotu".
Jo a taky "Už zase žereš? Naval kousek"

12.1.2021 18:10
molok

XXX.XXX.43.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda té P.S. - třeba bychom se něco zajímavého dozvěděli.
Jinak moje psice taky mluví - nejčastější slova jsou "nečum do toho počítače, chci akci", občas zamění za "chci večeři".
Často také říká" bacha, jede soused", hodně častá hláška je "nelez k tomu plotu".
Jo a taky "Už zase žereš? Naval kousek"

Joooo ... to PS jsem zvažovala :) U nás se moc nemluví, ale když už jo, tak je to "Vypadněte od těch dveří, počítám do tří"

12.1.2021 19:04

No .... někdy jsem z manipulátorských a vyděračských technik našeho psa tak unavená, že dělám vše proto, abych se jim vyhnula
Není to legrace. Pokud máte někdo trik, jak přežít to, že vám psí senior diktuje čím dál více.... a upřít mu, to nejde, vždyť už tak je hrozně týranej.... !
Ještěže jsem nevyhodila stopovačku, nejspíš ji budu muset začít občas zase používat....

12.1.2021 19:13

No .... někdy jsem z manipulátorských a vyděračských technik našeho psa tak unavená, že dělám vše proto, abych se jim vyhnula
Není to legrace. Pokud máte někdo trik, jak přežít to, že vám psí senior diktuje čím dál více.... a upřít mu, to nejde, vždyť už tak je hrozně týranej.... !
Ještěže jsem nevyhodila stopovačku, nejspíš ji budu muset začít občas zase používat....

mám proti vám psisko mladé (byť průměrný věk plemene už překročil) - ale i tak musím říct, že s přibývajícími roky je ukecanější, ukvílenější, umanutější... prostě zlatíčko na zabití...

12.1.2021 19:41

mám proti vám psisko mladé (byť průměrný věk plemene už překročil) - ale i tak musím říct, že s přibývajícími roky je ukecanější, ukvílenější, umanutější... prostě zlatíčko na zabití...

U nás se krystalizují hlavně výrazy v xichtu a pokud to nestačí, sdělování psových požadavků / rozhodnutí probíhá telepaticky... manžel říká, že si za to můžu sama...

12.1.2021 21:50

No já mám neštěkavou kecku, ten má neuvěřitelnou "slovní zásobu". A celý život jí rozšiřuje. Když ho v tomhle počasí večer tahám za přední z nějaké boudy (teď nepomůžou ani plíce, přitom si za ně nechá vyčistit i zuby, jakože nezdrhá a čeká na torturu), tak běžně vydává takové bléé, jako když normální pes vrčí. U nás reálné vrčení zní úplně jinak. Asi před týdnem vymyslel dovětek, který se stal standardem - bléé, e e e e e. Poprvé jsem málem umřela smíchy, ve vrčivém módu to zní strašně komicky. Je to zajímavé, hlasitě zívá asi ve 2 stupnicích, podle toho, co chce, ve 3 m začal "kvákat", když má vítacího nerva, mám plné ruce a nemůžu hned mazlit, v půl roce se naučil napodobit psy a štěknout (jen jednou a ticho)... Naštěstí jeho řeči rozumím a dokonce jsem se jí vzhledem k výbornému hudebnímu sluchu naučila. Tedy to, co mu potřebuji běžně sdělovat. Když přidám nonverbální projevy, tak si docela rozumíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík