Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2021 14:39
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.148.186

Dobrý den,prosím vás,máte zkusenosti,jak dlouho spí pejsek po přispání?Byli jsme pouze na propláchnutí slzných kanálků.Fenecka dostala injekci u zadečku,dost dlouho usínala.Je to pět hodin,sice se trochu probudí, zakňučí, počůrala se už dvakrát.Nozicky jí neudrží, takže ven nejdem.Jak dlouho to bude trvat?Nechce ani pít,ani neolizne mokrý prst.Dekuji za názory

14.1.2021 15:23
fikovnice

XXX.XXX.135.93

Máte lékařský nález? Co jí bylo aplikováno?
Jak je velká? A jak je stará?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2021 15:43

Tak moje fena se taky po narkóze probudila, normálně odešla do auta, než jsme dorazili dom, tak v autě usnula a domů jsme jí museli donést, protože nechtěla jít, chtěla si lehnout a spát....celej den pak více méně vyspávala a druhej den zase řádila jak černá ruka.
Když byla jenom "přispaná" kvůli rentgenu, tak po probuzení v pohodě.

Jak psala Fíkovnice...záleží na tom, jak "hodně" jí uspali, když to řeknu laicky....alespoň to je můj názor.

14.1.2021 15:45

to záleží na použitém anestetiku, dávkování, některé mají antagonistu

když se to udělá dobře, tak pes odchází po vlastních už z ordinace.

14.1.2021 16:27

Já po narkoze psiny obkládám teplýma flaškama a přikreju dekou aby se prospaly...

14.1.2021 16:37
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.148.186

Jo a je jí devět let a váží 10 kg.Je to kříženec

14.1.2021 16:47

Vidtmanová Marta napsal(a):
Jo a je jí devět let a váží 10 kg.Je to kříženec

Nejlépe vám to řekne váš veterinář, který ví, co všechno fenka dostala. Narkóz je více druhů.

14.1.2021 17:08
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.148.186

To vůbec nevím,co jí dali za anestetika,volala jsem tam,že pořád spí, že se nepostaví na nožičky.Vet mi tekla,že dostala probouzecí injekci,a že ji mám nechat spát.Už se třikrát počůrala v pelíšku na podložku.Pred chviličku vylezla,došla do půl pokoje,a zase se vrátila a spinká.Tak uvidim,jsou tam i v noci,pokud to bude přetrvávat,zavolám zase.No, snad se prospí,a bude vše v pořádku

14.1.2021 17:19

Vidtmanová Marta napsal(a):
To vůbec nevím,co jí dali za anestetika,volala jsem tam,že pořád spí, že se nepostaví na nožičky.Vet mi tekla,že dostala probouzecí injekci,a že ji mám nechat spát.Už se třikrát počůrala v pelíšku na podložku.Pred chviličku vylezla,došla do půl pokoje,a zase se vrátila a spinká.Tak uvidim,jsou tam i v noci,pokud to bude přetrvávat,zavolám zase.No, snad se prospí,a bude vše v pořádku

Probouzecí injekce ale neznamená, že pes nebude potřebovat narkózu vychrápat do sytosti. To znamená jen to, že se z tý narkózy vůbec probudí. Je normální, že po takovým zápřahu pro organismus pejsek hodně spí. My přes internet ovšem neposoudíme, jestli je to u vás v pořádku nebo ne, to musí ošetřující veterinář.

14.1.2021 18:29

Já teda nevim...párkrát v životě už jsem narkózu měla, docela mě štvalo, že mě vzbudili, když se mi tak hezky spí...jsem chronickej nespavec...ale stejně jsem celej den tak nějak pospávala......tak to beru tak, že někteří pejsci to můžou mít podobně.

14.1.2021 18:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

1) buď ji dal moc
2) pes je extra citlivej na použitou
3) nebo obojí
to vám tu nikdo neřekne

Tak si příště nechte dát jen inhalačku

14.1.2021 20:04
juhaj

XXX.XXX.164.121

Bude to dobré. Před týdnem dostal narkozu náš kocour, kvůli zubům, měl těžký zánět. Je mu skoro 11 let. V narkoze byl od zhruba tří hodin, probouzet se začal po osmé, teprve po deváté začal lézt. I druhý den to nebylo ono, ačkoli žral i skákal. No, teď je zas fit a v pohodě. Když byl v roce na kastraci, probudil se dřív a skoro hned chodil a dral se k misce. Holt asi věk taky udělá své. Omlouvám se za příklad s kočkou, ale je to podobné. Roční fena loni po rentgenu kyčlí byla celkem v pohodě do tří hodin po převozu domů. Holt mládí.

14.1.2021 21:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda nevim...párkrát v životě už jsem narkózu měla, docela mě štvalo, že mě vzbudili, když se mi tak hezky spí...jsem chronickej nespavec...ale stejně jsem celej den tak nějak pospávala......tak to beru tak, že někteří pejsci to můžou mít podobně.

Já nevím už vůbec, nikdy jsem to nezažila přímo a popravdě mě narkózy fakt děsej. Ale asi to bude člověk od člověka stejně jako pes od psa. Od známých fena po kastraci už z ordinace šla jako královna, moje fena se po narkóze zvedla až asi po třech hodinách doma. Ono i pro lidi je víc druhů a prý se dá připlatit za nějakou "lepší"... Sestra i kamarádka pak říkaly, že se v životě líp nevyspaly a zbytek dne nikdy nebyly tak freš jako po té narkóze.

14.1.2021 22:01

Atheira napsal(a):
Já nevím už vůbec, nikdy jsem to nezažila přímo a popravdě mě narkózy fakt děsej. Ale asi to bude člověk od člověka stejně jako pes od psa. Od známých fena po kastraci už z ordinace šla jako královna, moje fena se po narkóze zvedla až asi po třech hodinách doma. Ono i pro lidi je víc druhů a prý se dá připlatit za nějakou "lepší"... Sestra i kamarádka pak říkaly, že se v životě líp nevyspaly a zbytek dne nikdy nebyly tak freš jako po té narkóze.

Já měla narkózu nedávno. Vím, že se mně zdál i sen, ale jakmile mě anestezioložka po operaci oslovila, byla jsem vzhůru. A celou noc potom se mně blbě spalo, protože jsem měla vývod z žaludku, na nohou bandáže, na levé ruce tlakoměr a v pravé kapačku.
A další noc jsem opět nespala, protože ke mně na pokoj dali devadesátiletou paní, která pořád utíkala z postele.

14.1.2021 22:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já měla narkózu nedávno. Vím, že se mně zdál i sen, ale jakmile mě anestezioložka po operaci oslovila, byla jsem vzhůru. A celou noc potom se mně blbě spalo, protože jsem měla vývod z žaludku, na nohou bandáže, na levé ruce tlakoměr a v pravé kapačku.
A další noc jsem opět nespala, protože ke mně na pokoj dali devadesátiletou paní, která pořád utíkala z postele.

Nejdřív jsem se lekla toho vývodu, ale jakmile přišla ta utíkající devadesátiletá paní, tak to vyhrála. Mě tihle energičtí důchodci, kteří neví, která bije, ale mají potřebu pořád někam odcházet a stěhovat se, trochu děsí. Rodinný známý se takhle staral o maminku, která pořád chtěla někam odjíždět vlakem, musela se zamykat doma a stejně hlídat, aby se nepokusila utéct oknem. Jednou i tak utekla a chytili ji až na cestě na vlakovou zastávku. Občas říkala věci, ze kterých mi vstávaly vlasy. Já vím, že za to nemohla, ale uměla být děsně strašidelná.

15.1.2021 00:03

Před Vánoci měl můj pesan narkózu. Z ordinace šel po svých, bez probouzečky by mi ho nedali a ani bych nechtěla. Když jsem si pro něj přijela, tak šup s ním ven ještě vyčurat a zpátky do ordinace. Doma se sotva udržel na nohou, byl hodně malátný. Usínal ve stoje, nebo předkem ležel a zadníma stál, ale to bych spíš řekla je jeho povahou, nechtěl se tomu poddat. Pak když se uklidnil, tak už to prospal. Pít taky nechtěl až později večer, to se i nabaštil a druhý den v pohodě. Záleží jak to sedne, při jedné narkóze, když byl štěně se nechtěl probudit a snášel to hůř, než tuhle. Když to vezmu podle sebe, tak po jedné operaci jsem se probrala a totálně rozhozená, to mi tekly slzy proudem, pak jsem jen spala, večer při česání jsem tahala chumáče vypadaných vlasů. A něco přes měsíc utahaná jak blázen. Asi jsem dostala slušnej koktejl. Při jiné narkóze pravej opak, čilá, přemlouvala jsem sestry ať mě pustí na kafe, vůbec jsem nespala a vše v pohodě.

15.1.2021 21:58
fikovnice

XXX.XXX.134.105

No, pokud bychom to vztáhli na lidskou medicínu, tak mám za sebou 7 operací a pokaždé (vyjma té první - to jsem byla dítě) se probudím už na sále (což je samozřejmě žádoucí), ale už pak neusnu...a navíc nějaká amnézie, ta u mě nehrozí vůbec. Z poslední operace si pamatuji rozhovor áraře a operatéra těsně na konci operace. Když jsem jim jejich rozhovor reprodukovala, byli dost vyjevení! Je to dost hrozné - probudit se do kruté bolesti, pak čekat, než nastoupí efekt opiátů. Prostě závidím těm, co po opce prospí ještě půl dne, ne-li déle...

16.1.2021 18:59
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.251.71

Kikinka spala do noci,napila se,a ráno už byla jako čiperka.Vsem děkuji za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík