Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2021 15:21
Eliška1

XXX.XXX.64.22

Dobrý den,
chtěla Vás požádat o nějaké rady z Vašich zkušeností. Mám téměř roční stěndo a on už odmalička nesnáší koupání. Snažím se podporovat správné chování pamlsky, což ho trochu uklidňuje, ale přesto cítím, že se koupaním stresuje. Není to tekoucí vodou, ani kluzkým povrchem na kterém je nekluzká podložka.
Čím by to mohlo být, nevíte? Nebo nemáte snad nějakou radu, jak ho ve vaně uklidnit?
Poslední dobou už to začíná být i takové, že jen v přítomnosti vany je mu nepříjemně. Vodu jinak naprosto zbožňuje.
Budu moc ráda za příjemný přístup a za nějaké rady, děkuji a přeji hezký den

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2021 15:23

Nejjednodušší řešení je psa nekoupat. Nebo je nějaký důvod, proč by to musel podstupovat?

Můj pes vodu jednoduše nemá rád. První a poslední pokus o vykoupání (po příchodu z útulku) skončil tak, že se pes i po 11 letech důkladně vyhýbá tomu, aby vstoupil do koupelny

14.1.2021 15:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

A tak moje fena to taky úplně nemiluje. Plavání venku je jiná, ale už jen při vstupu do koupelny se tváří jak když jde na popravu...
Pes nepotřebuje koupat každý den, dokonce ani každý týden a když už je to potřeba, tak to holt prostě vydrží. Každý občas musíme podstoupit věci, co zrovna nemilujem a žijem.
Čím menší vědu z toho budete dělat vy, tím menší to bude pro psa stres, i když se mu to prostě líbit nemusí.

14.1.2021 15:31
Andrýsek3

XXX.XXX.34.4

Za celých 5,5 roku jsem psa vykoupala jednou a to na zahradě hadicí. Nijak to ani jinak nebylo potřeba.

14.1.2021 15:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Andrýsek3 napsal(a):
Za celých 5,5 roku jsem psa vykoupala jednou a to na zahradě hadicí. Nijak to ani jinak nebylo potřeba.

Kdybych měla koupat za pomoci zahradní hadice, tak bych vykoupala jedině sebe. Blbý je, že třeba mně tak jednou do měsíce nějaká ta mrtvola nebo hov no vyjde. Jak si libuju v zimních měsících, že je čistá dlouho v kuse a jaký je klid, tak na jaře, když vypustíme třeba kachny s kačatama nebo slepice, co mají kuřata ze dvora do zahrady, tak si Lara dává hostinu i lázeň a nikdy se to nepodaří úplně vychytat tak, abych tomu zabránila.
Já nevím, někteří psi to asi nevyhledávají tolik, ale tahle je schopná vlézt do kolečka s hnojem a tam si vykutat důlek. Je pak tak moc šťastná a spokojená, že mi ani nepřijde jako přehnaný trápení ta koupel, co tak nesnáší. S hormony štěstí se ani takovým zákrokem do mínusu stejně nedostane.

A co je mi vlastně po tom, že to koupání nesnáší. Já taky nemiluju smrad ze slepičáků a přesto ho musím tu chvíli snést. Takže to máme obě nastejno!

14.1.2021 15:54

Atheira napsal(a):
Kdybych měla koupat za pomoci zahradní hadice, tak bych vykoupala jedině sebe. Blbý je, že třeba mně tak jednou do měsíce nějaká ta mrtvola nebo hov no vyjde. Jak si libuju v zimních měsících, že je čistá dlouho v kuse a jaký je klid, tak na jaře, když vypustíme třeba kachny s kačatama nebo slepice, co mají kuřata ze dvora do zahrady, tak si Lara dává hostinu i lázeň a nikdy se to nepodaří úplně vychytat tak, abych tomu zabránila.
Já nevím, někteří psi to asi nevyhledávají tolik, ale tahle je schopná vlézt do kolečka s hnojem a tam si vykutat důlek. Je pak tak moc šťastná a spokojená, že mi ani nepřijde jako přehnaný trápení ta koupel, co tak nesnáší. S hormony štěstí se ani takovým zákrokem do mínusu stejně nedostane.

A co je mi vlastně po tom, že to koupání nesnáší. Já taky nemiluju smrad ze slepičáků a přesto ho musím tu chvíli snést. Takže to máme obě nastejno!

Jsem ráda, že pes nevyhledává voňavky a je psem panelákovým, takže jen občas něco sežere a stačí si pak dávat pozor, aby chvíli nechodil moc blízko... páč koupání bysme asi nedali, to by asi fakt skončilo tou rituální sebevraždou psa

14.1.2021 16:25

Eliška1 napsal(a):
Dobrý den,
chtěla Vás požádat o nějaké rady z Vašich zkušeností. Mám téměř roční stěndo a on už odmalička nesnáší koupání. Snažím se podporovat správné chování pamlsky, což ho trochu uklidňuje, ale přesto cítím, že se koupaním stresuje. Není to tekoucí vodou, ani kluzkým povrchem na kterém je nekluzká podložka.
Čím by to mohlo být, nevíte? Nebo nemáte snad nějakou radu, jak ho ve vaně uklidnit?
Poslední dobou už to začíná být i takové, že jen v přítomnosti vany je mu nepříjemně. Vodu jinak naprosto zbožňuje.
Budu moc ráda za příjemný přístup a za nějaké rady, děkuji a přeji hezký den

Někomu pomáhá zpěv a pochvala.
Jakou používáte kosmetiku?

14.1.2021 17:32
conie

XXX.XXX.206.202

Když potřebuji vykoupat dospělého psa, použiji normálně povely, které zná. U štěněte zvykám od mala a nedělám z toho žádnou vědu. Tedy - pastevec se koupe sám v rybníku, to by koupelna asi nedala .

14.1.2021 18:33
Eliška1

XXX.XXX.64.22

Atheira napsal(a):
A tak moje fena to taky úplně nemiluje. Plavání venku je jiná, ale už jen při vstupu do koupelny se tváří jak když jde na popravu...
Pes nepotřebuje koupat každý den, dokonce ani každý týden a když už je to potřeba, tak to holt prostě vydrží. Každý občas musíme podstoupit věci, co zrovna nemilujem a žijem.
Čím menší vědu z toho budete dělat vy, tím menší to bude pro psa stres, i když se mu to prostě líbit nemusí.

Děkuji za jisté uklidnění v této situaci
Prostě to brát jako něco, co musí prostě vydržet a hotovo

14.1.2021 18:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Eliška1 napsal(a):
Děkuji za jisté uklidnění v této situaci
Prostě to brát jako něco, co musí prostě vydržet a hotovo

Asi tak, no. Zkuste být v klidu hlavně vy. I si u toho třeba zazpívejte, jak tu bylo psáno. Ono to taky dělá dost. Zvlášť, když pes je třeba docela vychcánek. Když to budete prožívat, jako že chudánek musí do vany, ještě ho politujete, tak se bude tvářit a chovat jako že má na pozici týranýho psa svatý právo.
Dokud jenom blbě kouká a nebourá vám koupelnu, tak na tom podle mě není moc co řešit.

14.1.2021 18:48
Eliška1

XXX.XXX.64.22

Děkuji vám lidičky všem, za rady a příjemnou odezvu. Vaše slova si vezmu k srdci a snad už to bude lepší

14.1.2021 18:49
Eliška1

XXX.XXX.64.22

Atheira napsal(a):
Asi tak, no. Zkuste být v klidu hlavně vy. I si u toho třeba zazpívejte, jak tu bylo psáno. Ono to taky dělá dost. Zvlášť, když pes je třeba docela vychcánek. Když to budete prožívat, jako že chudánek musí do vany, ještě ho politujete, tak se bude tvářit a chovat jako že má na pozici týranýho psa svatý právo.
Dokud jenom blbě kouká a nebourá vám koupelnu, tak na tom podle mě není moc co řešit.

To máte pravdu
Tak si příště třeba zazpíváme

14.1.2021 18:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

doporučuju Šustu Trénink je rozhovor...
je to na tak 7 - 10 dnů, když to budete dělat správné
představte si, že to může mít i rád

můj pes to tak má, a to myjeme jen podvozek (dle potřeby)
a taky si vychutnává , když ho luxuju

Postup "nemáš vyhnutí" až pes postupně rezignuje je možný jen u malých klidných jedinců... ale taky to může přerůst v hysterii, jaký si zvolíte postup je jen na vás

vše je o důvěře

14.1.2021 19:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

lupus4 napsal(a):
doporučuju Šustu Trénink je rozhovor...
je to na tak 7 - 10 dnů, když to budete dělat správné
představte si, že to může mít i rád

můj pes to tak má, a to myjeme jen podvozek (dle potřeby)
a taky si vychutnává , když ho luxuju

Postup "nemáš vyhnutí" až pes postupně rezignuje je možný jen u malých klidných jedinců... ale taky to může přerůst v hysterii, jaký si zvolíte postup je jen na vás

vše je o důvěře

A nepřijde vám podle popisu, že ten pes to řeší hlavně proto, že panička to řeší? Tu pamlsek, tu politováníčko...
Přitom u některých věcí není jednoduššího postupu než brát je prostě tak, že tak jsou, nejsou ničím hrozným a zase přejdou.
Mám psa, ve kterým je klidu asi jako v jaderný elektrárně. To sprchování nemiluje a nepředstírá, že by se na něj těšila. Kdyby chtěla, tak mi zdrhne, ale nedělá to. Nemyslím si, že je nějaký zaklínadlo, který by ji přimělo mít sprchování ráda. Váš pes si ho oblíbil, ale nebrala bych to jako známku toho, že si ho může oblíbit každý pes. Je to jak se vším.

Nemyslím si, že postup - hele, vykoupem se, to přežiješ - má důvod přerůstat v hysterii, pokud to člověk provádí s klidem. Hysterie vzniká z napjatý situace. Nemůže se to takhle zvrtnout, když se neděje konec světa.

Ano, je to o důvěře a pokud vám pes důvěřuje, ví, že když jste v klidu, je to v klidu.

Lesnichyse

14.1.2021 22:45
Lesnichyse

XXX.XXX.40.84

Měla jsem BOCku, která celý život hluboce nesnášela veškerou vodu, kromě té, která šla ze zahradní hadice. Koupání a péče o srst obecně (a to se koupalo jednou za půl roku, když se vyválela v hnusu) bylo největší zlo na světě, které strpěla jen po dobu nezbytně nutnou. Před hřebenem prchala už jako malé štěně, u chovatele měli malou dcerku, která je česala. Voda byla určena výhradně k pití, byl problém ji v létě zchladit. Pomáhaly pamlsky a trpělivé držení a polohování, aby nezdrhla a nezmáchala úplně všechno. Na to byla taktika.

14.1.2021 23:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Psa jsem zákeřně nalákala do sprchového koutu (mám fakt velký pro dva) na misku se žrádlem. Pak jsem za námi zavřela dveře a osprchovali jsme se oba. neprotestoval. Vana se mu nelíbila, dávali jsme na dno staré osušky aby se mu to nesmekalo, snažil se dostat ven.
plavání v jezeře miloval.
Jo a v té vaně byl poprvé v 9ti letec kdy jsme ho zdědili.

15.1.2021 10:09

Tak sprchovej kout je super...takhle jsem koupala afgána.

Já tedy "normální" psy nekoupu. Koupání bylo jen vyjímečně, když se za mlada v něčem vyváleli.
Jack se naposled koupal jako štěně, takže cca před deseti lety. Gina jednou, taky jako štěndo....
Děkuji bohu za to, že vynalezl samočistící srst....špína uschne a opadá, když je nejhůř tak se pes ještě vykartáčuje a je to...fertig.

Obzvlášť u Giny je ten zázrak až neskutečnej....přijde špinavá jak prase...černej pes...a pak najednou v průběhu dne člověk kouká a má zase krásnou bílou čisťrounkou holku.

1.5.2021 09:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A Jak často koupete dospělého, domácího psa ?
Já se přiznám, že jsme psy nikdy moc nekoupali. Boxer měl z toho infarkty, ten ani nechtěl plavat v řece. Tak jsme ji nechali být...

Nynější "koupání" je ve sprcháči, když přijdeme z venku a je mokro, bahnito tak sprchujeme nohy ,břicho.
No a přes léto se cachtaji pořád v "bazénku" nebo řece,.. ale to mají rádi, ale nevadí jim teda ani sprcháč . Jen mě to přijde zbytečné :-)

Ale jinak nekoupu.

Na dotaz mě dovedla chamelonhugo v jinem prispevku , že koupe papilonka každý týden.

1.5.2021 09:55

"A Jak často koupete dospělého, domácího psa ?"

nikdy (HW) a nikdy (PHP)

1.5.2021 09:58

My koupeme jen před stříháním u profesionála a nebo před výstavou. Takže psi už vlastně nebyli od loňského října ve vaně. Jinak se taky koupají v přírodě, v kalužích, v rybníku a v potoce. A klidně i v lednu.

1.5.2021 10:03

RozaTonda-mopsi napsal(a):
A Jak často koupete dospělého, domácího psa ?
Já se přiznám, že jsme psy nikdy moc nekoupali. Boxer měl z toho infarkty, ten ani nechtěl plavat v řece. Tak jsme ji nechali být...

Nynější "koupání" je ve sprcháči, když přijdeme z venku a je mokro, bahnito tak sprchujeme nohy ,břicho.
No a přes léto se cachtaji pořád v "bazénku" nebo řece,.. ale to mají rádi, ale nevadí jim teda ani sprcháč . Jen mě to přijde zbytečné :-)

Ale jinak nekoupu.

Na dotaz mě dovedla chamelonhugo v jinem prispevku , že koupe papilonka každý týden.

...to jo no, protože on vleze všude, navíc čistota města co si budeme povídat...

1.5.2021 10:18
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Prosím, co používáte, jakou chemii?

1.5.2021 10:22

rapotacka11 napsal(a):
Prosím, co používáte, jakou chemii?

..ja beru u veta, značku neřeknu, nejsem doma, ale je údajně hypoalergenni pro časté mytí..

1.5.2021 10:26
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Díky. Právě se chystám, že vykoupu. Kondicionér nepoužíváte?

1.5.2021 10:31

rapotacka11 napsal(a):
Díky. Právě se chystám, že vykoupu. Kondicionér nepoužíváte?

...no když se jedná o nějakou prezentační akci jednou za čas spojenou třeba s focením tak speciální bělící sampon a kondicionér, ale to he fakt jen párkrát do roka...jinak běžně jen ten od veta bez kondicionéru...jo a v lete na chalupě měsíc se koupě denně jenom tak ve vodě v rámci plavání a aportovani z vody, při lovení skebli namoci i celou hlavu včetně uši a zatím bez problemu....

1.5.2021 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Samojed i berňák, dvakrát za léto, většinou po zimě v dubnu, po hárání kolem, protože děsně smrděli a pak někdy červenci až září, před zimou. Ve sprcháči, byl vymyšlený tak, aby do něj psi pohodlně napochodovali. Koupání nemuseli, ale přemluvit se nechali. Worick má teď šampon: Tropiclean White Coat

1.5.2021 12:47

koupu tak jednou za dva tři roky. Vždy, když mám pocit, že je pes špinavý. Ale protože s námi jezdí na dovolené, tak úžasně ho "vypere" mořská voda. No a takový deštivý přechod Jizerek, po kterém ho vysuším froťákem taky solidně "vypere a neodmastí". Jinak jen opláchnem nohy v kýblu a zacákaný podvozek otřeme froťákem

1.5.2021 12:59

Nekoupu, nikdy.
Dokonce ani neotírám tlapky. Máme v chodbě světlou dlažbu a pes to stejně zaťape, i když tlapky otřu. Tak radši utírám ťápoty a psa zavřu, než oschne.

1.5.2021 14:43

Jediného dospělého psa, kterého jsem koupal asi 1x měsíčně, byl afgán, když jsem ho ještě držela ve výstavní srsti.

Jinak dospělce koupu pouze, když se vyválejí v nějakém smrdutém fujtajblu a to teda byla jednou za čas ovčanda a afgán, když byl mlaďoch, tak jsme se taky vždycky domů nevraceli jako šampioni krásy, ale jako smrdící věc s hnědou ozdobou na chlupech.

Berbeři, ani teď pyrenejka nekoupu....ať žije samočistící srst.

1.5.2021 18:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Děkuji za komentáře, mě to týdenní koupání zarazilo, že jsem teda prase.
Při vyvaleni v "něčem" to chápu :-)

Mopsata tohle nikdy naštěstí nenapadlo :-)

1.5.2021 18:22

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Děkuji za komentáře, mě to týdenní koupání zarazilo, že jsem teda prase.
Při vyvaleni v "něčem" to chápu :-)

Mopsata tohle nikdy naštěstí nenapadlo :-)

..ale to vůbec ne, ja mít krátkosrstý plemeno, tak koupu také jednou za čas....

Miriam33

1.5.2021 23:57
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Šeltii i špicku párkrát do roka, když už neměly náprsenky bílé, jinak jsem ve sprcháči jen oplachovala podvozek a tlapky, na těch dlouhých chlupech se natahá bahna dost. Obě neplavaly, ale pro moje oči byly ochotné se brodit při kraji vod. Šeltie obcházela kaluže velkým obloukem, což jsem kvitovala s povděkem a špicka kaluže taky vyloženě nevyhledává. Obě byly naučené hupsnout na povel do sprcháče, panička pustí příjemně teplou vodu, bahno a pisek odtečou, panička zavře sprcháč, pejsek se hezky se souhlasem a povzbuzovanim paničky otřepe a pak vykročí na nachystaný rozprostřený psí ručník, kde mu postupně panička vymačká a vysuší tlapky a vyfrotýruje břicho. A s pochvalou a něčím dobrým odeslán na misto na doschnutí. Jednou hlídala šeltinu sestra, vsechno spolu parádně zvládaly, jen prý se zasekly na tom, že jí po prochazce nechtěla vylézt ze sprchy a divně koukala. No bodejť, když nedostala ručníček na tlapky :D.
Koupání neměla ráda ani jedna, ale je lepší všechno předem nachystat a nepárat se s tím. Dbala jsem vždycky, aby voda byla teplá, při šampónování z toho udělat skoro masírování( a většinou se přidaly treba ještě jedny ručičky, což bylo dvojí blaho a přesila), no a ještě ve vaně se mohly otřepat za vydatného předvádění a povzbuzování, což se jim už líbilo a pak už jen samá pozitiva a bonusy... něco dobrého, samé chválení,... Můj první pes, hovniválka, voněla právě jen po vyloupání a ač nesnášela koupání bytostně, tak tyhle pokoupelové aktivity ji s tim trochu smiřovaly. Jednou po mně hrozně nadšeně požadovala tričko...nechápala jsem, na co ho chce...a proč ho chce dokonce obléct, až mi došlo, že ho vlastně dostává po koupání kvůli vysoušení a všichni ji vždycky chválí, jak jí to sluší.

2.5.2021 05:45
Dája6

XXX.XXX.3.86

Dobré ránko 😜,
já koupu každý měsíc. Pokud by se zmarasily i dříve, jdou do vany. Naší psy po koupeli šamponem a kondyšem musí i pod fen. U Bišonku se srst musí natáhnout. Koupel a fenování není zas tak náročné, ono človíček se naučí rychlou techniků a během hodiny a půl oba psy jsou v pohodě. Když byly tři trvalo to dvě hodiny.
Od malá jsou zvyklí a proto se neblbne dokonce se čeká u fenu kdy na ně příjde řada.
Musíme často za prvé mám bílého psa a během měsíce je šedý ( poznám podle bílých prostěladel ) a za druhé děláme canisterapii.
Dája

2.5.2021 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Prosím, jaký používáte kondicier?(i šampon)

2.5.2021 08:31
Dája6

XXX.XXX.3.86

rapotacka11 napsal(a):

Šampony používám pro bílého psa bělicí a pro rusáka koupu v štěněcím šampóně ( až budu doma napíšu název ). Kondyš kupuji v Lidlu název Cien firma a beru s tmavě růžovým proužkem. Jinak kondyš na psy je dost drahý, ale v Lidlu stojí do 30kč. Jinak kondyš byl doporučen chovatelkou a používam ho už 15let.
Dája

2.5.2021 08:38

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜,
já koupu každý měsíc. Pokud by se zmarasily i dříve, jdou do vany. Naší psy po koupeli šamponem a kondyšem musí i pod fen. U Bišonku se srst musí natáhnout. Koupel a fenování není zas tak náročné, ono človíček se naučí rychlou techniků a během hodiny a půl oba psy jsou v pohodě. Když byly tři trvalo to dvě hodiny.
Od malá jsou zvyklí a proto se neblbne dokonce se čeká u fenu kdy na ně příjde řada.
Musíme často za prvé mám bílého psa a během měsíce je šedý ( poznám podle bílých prostěladel ) a za druhé děláme canisterapii.
Dája

..právě, psala jsem výše....psa koupu ráno než tam jdeme, tedy na canis...no a když teď nechodím, snad už brzy začneme, tak brouzdání po pražských chodnících, kdy mi chodi do postele a valí se po pohovce, fakt si nedokážu představit nekoupat, ale když je venku bahno,tak jenom osprchovat břicho a tlapky, to stačí, pes je ucen od mala a nevzpecuje se...navic při fenovani u nás sedí kocour a čas od času musím přejet fénem i jeho, nevím co se mu na tom líbí....

2.5.2021 08:45

..šampón Douxos3 calm zklidňující, je to pro psy i. kocky...

2.5.2021 08:51
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Ani jednu ze tří hovawartek, které jsme v průběhu chovali, jsme nikdy nekoupali. Samočistící srst. Uschnout, opadá, nebo překartáčovat.

2.5.2021 09:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..právě, psala jsem výše....psa koupu ráno než tam jdeme, tedy na canis...no a když teď nechodím, snad už brzy začneme, tak brouzdání po pražských chodnících, kdy mi chodi do postele a valí se po pohovce, fakt si nedokážu představit nekoupat, ale když je venku bahno,tak jenom osprchovat břicho a tlapky, to stačí, pes je ucen od mala a nevzpecuje se...navic při fenovani u nás sedí kocour a čas od času musím přejet fénem i jeho, nevím co se mu na tom líbí....

Asi závidí.

2.5.2021 09:52

Já používám tento, srst je po něm nádherná.

https://www.rajkrmiv.cz/sampony/sergeant-s-fsf-sampon-pro-psy-645ml

2.5.2021 10:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jj, zase je to o osobním pocitu a životním stylu, typu psa ... Toť pravda

Naši jsou krátkosrstí, žijeme u lesa a do postele nám nechodi. Chodíte na canis 🌞

2.5.2021 12:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

tlachy a plky...

tak to shrnu, obecně - ŠTĚNĚ (i psa), pokud se nevyválí v pro nás "ošklivých smradlavých věcech" (pro něho v těch nejúžasnějších) koupat se šamponem netřeba, při zaneřádění "podvozku" stačí opláchnout JEN čistou vodou...

PS. vyjímky (blechy, caniska, výstava) již uvedeny...

2.5.2021 12:38
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Před výstavou není vhodné koupat hovawarta ani v přírodě.

2.5.2021 16:00
Dája6

XXX.XXX.71.250

rapotacka11 napsal(a):

Už jsem doma, posílám fotky.
Dája

2.5.2021 16:11
Sonnic

XXX.XXX.20.142

Dája6 napsal(a):
Dája

To se dá těch 5 litrů vážně spotřebovat?

2.5.2021 16:15
Dája6

XXX.XXX.71.250

Sonnic napsal(a):
To se dá těch 5 litrů vážně spotřebovat?

🤫dá, ale za dost dlouho a ještě odlívám sousedům, synovi ....atd😜
Dája

2.5.2021 16:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Moc děkuji.

2.5.2021 17:22
Dája6

XXX.XXX.71.250

rapotacka11 napsal(a):
Moc děkuji.

Není zač👍
Dája

2.5.2021 17:32

Dája6 napsal(a):
Dája

Když už používáte lidský kondicionér, proč ne i šampon? Ten by něčemu vadil, nebo jde jen o to, že nemá přídatné funkce jako bělení apod.?

Já psy myju šamponem tak 1x za 2 měsíce, případně po vyválení se, jinak jen sprchuji podvozek čistou vodou. Staroušek má speciální léčebný šampon, ale bígloida beru normálně naším, ani kondicionér nepoužívám. Nezdá se mi, že by mu to nějak škodilo.

2.5.2021 17:52
Dája6

XXX.XXX.71.250

Když už používáte lidský kondicionér, proč ne i šampon? Ten by něčemu vadil, nebo jde jen o to, že nemá přídatné funkce jako bělení apod.?

Já psy myju šamponem tak 1x za 2 měsíce, případně po vyválení se, jinak jen sprchuji podvozek čistou vodou. Staroušek má speciální léčebný šampon, ale bígloida beru normálně naším, ani kondicionér nepoužívám. Nezdá se mi, že by mu to nějak škodilo.

Říká se, že lidský šampón má jiné Ph, ale kondyš beru protože psy mám v dlouhé srsti
,tak abych je netahala a dobře se česaly.
Pokud bych měla psy v krátké srsti kondyš nepotřebují, ale já ujíždím na dlouhý chlup👍
Dája

2.5.2021 17:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Mám tento šampon,
už jen na dně ...
https://www.dgbal.cz/Gottlieb-sampon-Norkovy-olej-300ml-d967.htm
Ten "kondyš" jsem ani nezaregistrovala, že je "lidskej" .

2.5.2021 18:05
Dája6

XXX.XXX.71.250

rapotacka11 napsal(a):
Mám tento šampon,
už jen na dně ...
https://www.dgbal.cz/Gottlieb-sampon-Norkovy-olej-300ml-d967.htm
Ten "kondyš" jsem ani nezaregistrovala, že je "lidskej" .

Taky dobrý šampon.
Já psala, že nekupuji pro psy kondyš protože bych se nedoplatila🤔 a tenhle používám už +-15let a zatím u čtyř psů super. Proto doporučuji s vlastní zkušenosti.
Dája

2.5.2021 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Já jsem kdysi používala taky "lidský kondyš"
Nemohu si vzpomenout na značku.
Byla to běžná vlasová kosmetika. Ještě se
ta zn. pořád vyskytuje.
Obaly byly žlutý, růžový a myslím zelenkavý.
Taky mi to poradila chovatelka - žlutý.
Ždímám mozek, marně - nevzpomenu ,
ale známe tu firmu všechny. V těch jejich
nových výrobcích se neorientuji.
(schwarzkopf)..

Neregistrovaný uživatel

2.5.2021 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120

Mama psiska jednou za uherskej tok veme loc a je to. Srst pekna psi cajk 😁

2.5.2021 21:12

rapotacka11 napsal(a):
Já jsem kdysi používala taky "lidský kondyš"
Nemohu si vzpomenout na značku.
Byla to běžná vlasová kosmetika. Ještě se
ta zn. pořád vyskytuje.
Obaly byly žlutý, růžový a myslím zelenkavý.
Taky mi to poradila chovatelka - žlutý.
Ždímám mozek, marně - nevzpomenu ,
ale známe tu firmu všechny. V těch jejich
nových výrobcích se neorientuji.
(schwarzkopf)..

Popis mi připomíná kondicionéry resp balzámy od Palete (schwarzkopf) kupovala jsem to ještě za totáče...byly žlutá, modrá a zelený..

2.5.2021 21:16

Jinak na afgána jsem toho vyzkoušela vícero a top byl teda šampon s norkovým olejem.
Sice byl asi 5x dražší než šampony, co jsme pouřívali my lidi, ale stálo to za to,
A kondicioner teda taky.

2.5.2021 21:25
elisak

XXX.XXX.194.232

Psy jsme vždy koupali minimálně, jen po vyválení se ve smradu (pár dní mrtvá ryba byla nejlepší). První fena před 20 lety měla se šampony pro psy problém, zkoušelo se jich několik a po všech se hrozně drbala. Veterinář doporučil dětský šampón a po těch byla vždy v pohodě i po těch úplně obyčejných za pár korun...

2.5.2021 21:28

elisak napsal(a):
Psy jsme vždy koupali minimálně, jen po vyválení se ve smradu (pár dní mrtvá ryba byla nejlepší). První fena před 20 lety měla se šampony pro psy problém, zkoušelo se jich několik a po všech se hrozně drbala. Veterinář doporučil dětský šampón a po těch byla vždy v pohodě i po těch úplně obyčejných za pár korun...

Možná nesnášela SLS, v dětských šamponech je ho buď míň, nebo je nahrazen jinou složkou.

3.5.2021 05:01
Dája6

XXX.XXX.71.250

Dája6 napsal(a):
Taky dobrý šampon.
Já psala, že nekupuji pro psy kondyš protože bych se nedoplatila🤔 a tenhle používám už +-15let a zatím u čtyř psů super. Proto doporučuji s vlastní zkušenosti.
Dája

Dobré ránoko,
zase a jako obvykle jsem to pomotala.
Tenhle kondyš kupuji pro psy Cien lidský, ale nekupuji pro psy kondyš psy protože bych se nedoplatila, jsou opravdu dost drahé a koupala jsem najednou i tři psy.
Omluva za slátaninu😜 píšu jak tatar.
Dája

Přidejte reakci

Přidat smajlík