Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 KčJana.maj
XXX.XXX.165.74
Ahoj,
potrebovala bych poradit jak zabranit steneti kousat do moji ruky. Mame 6 mesicni stene border kolie, fenku, a uz od malicka me kouse do ruky. Porad po ni chnape a skube s ni a to od prvniho dne, co ji mame. Nabizeli jsme ji hracky, dusledne upozornovali, ze nesmi, ale pokazde to vedlo jen k tomu, ze zacla byt vic "agresivnejsi" a pridala na intenzite. Lidi okolo nas tvrdili, ze je to normalni a ze to prejde, az ji vypadnou steneci zuby. Dost jsme se na tento okamzik tesili.
Je pravda, ze po vymene zubu se kousani dost omezilo, ale nevymizelo uplne. Doma uz vubec do rukou nekouse, venku na voditku take ne, ale kdyz je bez voditka, tak ji najednou popadne amok, zacne okolo me litat jak blazen a v tu chvili i kousat do ruky. Skube s ni, chce se pretahovat a zadne povely v tu chvili nepomahaji. Kdyz sama od sebe prestane a splni povel (napr sedni), tak dostane pamlsek. Je chytra a ja zacinam mit pocit, ze ucelove zlobi. Chce pamlsek, tak "provokuje" kousanim do ruky a dokud ji ho nedam, tak me drzi za bundu a je schopna ji roztrhat. Vyhruzne placnuti druhou rukou nepomaha, to zacne byt vic agresivnejsi. Nemuze si vsechno vynucovat timhle chovanim.
Ven nosime hracky (balonek, uzel), ale pretahovani na uzlu ji nezajima, bunda nebo mikina je lepsi. Nejen, ze mam obleceni od ni okousane, ale nemuze si tohle dovolovat.
Mam strach, ze bude takhle "utocit" na kazdeho, kdo nam ji treba bude v budoucnu pomahat hlidat.
Jinak fenka je mazliva, zadne jine projevy agrese nema a doma krasne posloucha a nic nekouse. Jen ta ruka ji nejak fascinuje. Pohybuje ma primerene svemu veku a hlavu zamestnavame kazdy den, takze se nenudi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nepřistupujte k tomu jako "to nesmíš, to se nedělá", protože pak budete mít potřebu ji za to trestat nebo hubovat. A to je špatně, nefunguje to, jak jste si taky všimla. Spíš přemýšlejte, jak se tomu chování vyhnout.
Asi bych jí na procházce vymýšlela aktivity, více zaměstnávala hlavu, aby neměla potřebu si z nudy vymýšlet zábavu vlastní. Případně zkoušet, jak jinak usměrnit / přesměrovat ten amok.
Po milionté zase dokola. Když prohledáte diskuzi, najdete tisíc stejných odpovědí na otázku, co tu pokládá někdo co týden.
Chce si hrát, tak si hraje... Povelovat nevyblázněný štěně je vam prd platný. Se chce přetahovat, tak místo ruky mám něco na přetahování. Že se nenudí je vaše dedukce, ale vypadá to, že nesprávná.
krásně si hrajete. řvete u toho, různě se točíte do kola, máváte rukama a funguje to vždycky a tak dlouho, dokud to baví
to je přece mnohem lepší než nějakej vlažnej uzel a hrej si
napsal(a):
krásně si hrajete. řvete u toho, různě se točíte do kola, máváte rukama a funguje to vždycky a tak dlouho, dokud to baví
to je přece mnohem lepší než nějakej vlažnej uzel a hrej si
Blbý je, že plno lidí pořád nepochopilo, že s tím blbým uzlem si mají s tím psem hrát oni. Ne nechat ten uzel, aby si se psem hrál sám.
To je pak jasný, že to ten uzel tolik neba, správně nekřičí a netřepe sebou.
Co na to říct....vítejte v klubu.
Mě se třeba Gina na nějakej uzlík (aktivně mnou rozhýbaný) tak nějak vyflajzla, prej si to můžu strčit někam.....nějakou dobu zabíraly plyšáci...i oni se omrzeli a tak jsem zvolila variantu "domácí hra na obrany" omotala jsem si ruku až k loktu osuškou...Gina v této fázy musela sedět a čekat a pak na povel mi mohla ruku zahrdlit....když se mi osuška rozmotala, tak Gina dostala povel "počkej" a zase jsem jí na toto naučila sednout a pak zase na povel "můžeš" kousala.
Naučila se u toho jednu báječnou věc....přerušení hry-kousání a to i když byla hodně rozjetá ihned, když panička řekne.
Je jí devět měsíců...párkrát do týdne má ještě skotačivou a chce se kousat, ale osušku už nepotřebuju, protože to nebolí a pokud stiskne víc a bolí, tak jí stačí upozornit, že musí opatrně.
Lesnichyse
XXX.XXX.40.84
Tu naší borderu se mi podobné projevy nepodařilo odnaučit nikdy. 4 roky trvalo odbourávání ožírání nohavic, když jsme hrály na honěnou. Nikdy se neodnaučila pást smeták, nebo odnášené větve. Při práci se sekačkou, nebo hráběmi, nikdy nepřestala. A ano, na hlídání byla jen dvakrát v životě. A pokaždé tam, kde ji dokázali snést a sžít s tím, co tihle honáčtí psí jsou. Borderka není jednoduchý pes. A buď je bude člověk milovat i s tím méně milým projevem, nebo ne.